[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
OFF:
Joghoz nem értesz látom.

Szerződés létrejöhet:
  • Írásbeli megegyezéssel.
  • Szóbeli megegyezéssel (gondolj csak a telefonos szolgáltatókra amikor az ajánlatra csak egy igen-t kell mondanod)
  • Ráutaló magatartással (pl amikor a google azt írja neked, hogy megváltoztatja az ÁFSZ-t és ha te márc 1 után tovább használod a szolgáltatásait azzal elfogadod azt.)

ON:
Ma hallottam, hogy azzal hogy a litvánok blokkolták az orosz vonatokat nemzetközi jogilag blokádot hajtanak végre Oroszország ellen, ami nemzetközi jog szerint háborús bűncselekmény szóval jogilag hadban állnak az oroszokkal. Mivel a vonat OF-ból OF-ba ment így nem vonatkozik rá az EU szankció. Át kell engedni.
Erről valami orosz forrás van, hogy hogyan viszonyulnak ehhez?
Mert ha ez igaz, Litvánia a támadó fél és nuku 5. ciki.

Aha.
Te értesz hozzá...
A polgári jogból vett példákkal illusztrálva a nemzetközi jogi magyarázkodásod.
(ráutaló magatartása :D, hallgatás beleegyezés..)

Szóval te értesz a joghoz.

A litván blokád háborús bűncselekmény (=háború) háború, de a ruszki kikötői az biztos nem, igaz?

Biztos, hogy érted, mit beszélsz?...
Szerintem nem.
Csak okoskodni próbálsz, hogy takargasd az orosz hazugságokat.
:)
Te értesz hozzá...
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
LDPR haderő mozgósítás nélkül ~60k volt a hadjárat elején, rámozgósítottak kb ~20k-t....az annyi mint ~80k.
Ennek a fele ~40k, amihez hozzá adom az orosz veszteséget ami állítólag ~15k eddig, az annyi mint ~50-55k halott. o_O
Aztán meg csodáloznak az Angolok ha kiröhögik őket...
( És ennek a milícista haderőnek kb a fele mozog, a másik fele "Otthon" van. Tehát minden milícista meghalt a frontban, kivétel nélkül. Értem én...)
Mondjuk! Csaka számítás kedvéért... nagyot mondok, hogy ne köss bele.

Ha az ott élő népesség 2006-ban 95%-ban Oroszajkú volt.
Akkor szerinted hány százalékul tekintette magát elsődleges Etnikai hovatartozásilag Kisorosznak?
Hát hazaszeretetileg?
Hány százaléka az össz-Doneckieknek szeretett volna tényleg elszakadni Ukrajnától?


Sok kutatást fogunk még végezni a jövőben, hogy szítottak-e a Nagyoroszok az utóbbi harminc évben faji viszályt a környező országokban.
Dudi kérdezte azt hiszem, hogy szerintem előre volt-e irányítva az Uki parlament, hogy Nagyorosz etnikum (a Magyar kissebbségről nem szeretnék írni itt most, túl érintett vagyok objektívitáshoz) ellen kirekesztően döntsenek jó korán (2014 előtt?).

Nos én ha ilyesmiben gondolkodnék, akkor a kissebbségi sajtórtermékeket bombáznám, valamint megifzetnék "eseményeket": pl. kis bűnözőket, akik bekenik szarral emlékmáveket, kézigránátokat dobnak családi házak ablakán be... sőt mindéjkt oldalon támogatnám a fasiszta (elsősorban pici) szervezeteket.

Ennek nyoma kell hogy legyen. Amkor a Nagyorosz a Szovjet birodalmuk bukása után anyagilag helyreállt, akkor történt-e változás a kissebbségi sajtótermékekben?
Ilyenek.yok.

Nekem ez nem szakterületem.

Szociológusok majd dolgoznak a statisztikán..

Ezt most nem olvasom el.





Ezeket sem.
Komolyan mondom, a hátam közepére sem kívántam ezt az egész szarságot. Szerintem társadalmi (Woke, vagy ahogy akarjátok) fejlődés után... deoligarchizálódás után a Nagyorosznak is az EU-ban lesz a helye. Ahogy egy állam lesz a bolygó... 500-2500 éven belül.
Én nekem évekig kellett dolgoznom azon, hogy ne gyűlöljem a Nagyoroszokat. Már letudtam ezt. Erre elkezdenek hisztizni területi veszteségeik miatt...
Basszus a világ legnagyobb országa. Így is.
A Törökök bebukták területeik 75%-át és sokkal felnőttebbek.

Megyek reggelizni, mert csak felbaszom magam...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 434
113
ON:
Ma hallottam, hogy azzal hogy a litvánok blokkolták az orosz vonatokat nemzetközi jogilag blokádot hajtanak végre Oroszország ellen, ami nemzetközi jog szerint háborús bűncselekmény szóval jogilag hadban állnak az oroszokkal. Mivel a vonat OF-ból OF-ba ment így nem vonatkozik rá az EU szankció. Át kell engedni.
Erről valami orosz forrás van, hogy hogyan viszonyulnak ehhez?
Mert ha ez igaz, Litvánia a támadó fél és nuku 5. ciki.
Azért ha akarnák, megoldanák… nem kell beléptetni az árut az EU területére (vámjogilag), oszt’ csókolom.
 
  • Tetszik
Reactions: duckdodgers™
W

Wilson

Guest
Wilson. Neha azert el kene ismerned a nyilvanvalot, vagy csak nagyvonaluan atsiklani felette es nem reagalni. Szerintem tobben vagyunk itt, akik emlekeznek, hogy nem 1x, nem 2x volt a valaszod az ukri uzemanyaghianyra az, hogy belinkented a lengyel benzin felajanlasrol szolo hireket, irtad mennyit kuldtek mar es mennyit terveznek. Ezt nem kell tagadni, kikereshetnem, de ilyesmire most nincs energiam.
Grigorij csodafegyverről írt arra reagáltam, elárulnád, hogy jön ehhez az ukrán üzemanyaghelyzet? És amúgy mi a probléma az akkori hozzászólásommal az ukrán üzemanyaghelyzettel kapcsolatban?
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Te valamit nagyon benéztél ezzel kapcsolatban mert én mindig válaszolok a kérdésekre, az ,hogy a másiknak a válaszom nem tetszik vagy nagyon nem ért vele egyet az abszolút nem érdekel, ha a kérdésre nekem az a válaszom az a véleményem, hogy Putyin a felelős és az oroszok támadtak akkor lefogom újra írni akár ezredjére is ebben biztos lehetsz. Ezt az egyirányú kommunikációt pedig tőled hallani különösen vicces mivel te vagy az egyik olyan fórum tag amely vaskalaposan csak egyfajta narratívát hajlandó elfogadni és emellé még társul egyfajta "vallási türelmetlenség" meggyőződés is,hogy csak a te véleményed az amely tartalmazza az abszolút igazságot, ami pedig magát az egyirányú kommunikációt illeti,ha nekem más a véleményem mint pl neked akkor azt nem fogom megváltoztatni csak azért,hogy jobb színben tűnjek fel.És ha szerinted ez a fórum semmibevételét jelenti akkor te nagyon el vagy tévedve egy fórum lényegével,működésével kapcsolatban.Mellesleg megjegyzem neked,hogy ezen logikát követve te mióta beregisztráltál erre a fórumba minden egyeshozzászólásoddal semmibe vetted ezen fórum közösségét.
Tényleg? Minden egyes hozzászólásommal? Nem igaz. Sőt, még a tőlem eltérő véleményeket is igyekszem megérteni. Az orosz ukrán konfliktus kapcsán sokszor leírtam, hogy mindkét fél igazságát el tudom fogadni. Te vagy az aki kizárólag Putyin felelősségét látja az elmúlt 8 é történéseiben, ami igazán gyerekes hozzáállás, hiszen a felelősség arányain megy a vita, tehát van aki főleg Putyin vagy főleg az ukránokat vagy egyaránt mindkettőt felelősnek tartja, de olyan nagyon kevés van aki kizárólag az egyik fél felelősségben hisz. De én ezt is elfogadom tőled, azt viszont nehezebben, hogy ezt érvekkel nem támasztod alá, és a tényeket tükörváddal nem veszed tudomásul. Én az okok között elismerem az orosz imperializmust, te nem ismered el az amerikait. Én elismerem az okok között az orosz nacionalizmust, te nem ismered el az ukránt. Én Juscsenko, Janukovics, Zelenszkij Biden, Kolomojszkij, Dugin, Putyin felelősségét is elismerem, te kizárólag Putyinét. Szerintem a békéhez több ember erőfeszítése, kompromisszuma szükséges, szerinted Putyin egy személyben állíthatja meg vagy folytathatja a háborút. Én megértem az atlantistákat is sőt a russzofóbokat is, te nem érted meg akik az oroszokat is védik.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
  • Szóbeli ígéretet nem ismer sem a nemzetközi jog, sem a diplomácia. Nem is ígértek semmit Gorbacsavnak. Azért állítanak ilyet, hogy megmagyarázzák tetteiket.

Csak erre az egy állításodra reagálva,azért ez így nem teljesen igaz. Létezik szóbeli ígéreten alapuló megállapodás államok között (sőt államok és nemzetközi szervezetek között is) amit úgy hívnak, hogy gentlemen's agreement. A nemzetközi jog ismeri és (ami fontos) elismeri ezt a fajta megállapodás típust. Más kérdés, hogy nincs vagy nagyon minimális a kötőereje, de igen gyakran használják és használták államok egymás között (lásd: 1907-es Japán - USA megállapodás)
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 304
113
Mondjuk! Csaka számítás kedvéért... nagyot mondok, hogy ne köss bele.

Ha az ott élő népesség 2006-ban 95%-ban Oroszajkú volt.
Akkor szerinted hány százalékul tekintette magát elsődleges Etnikai hovatartozásilag Kisorosznak?
Hát hazaszeretetileg?
Hány százaléka az össz-Doneckieknek szeretett volna tényleg elszakadni Ukrajnától?


Sok kutatást fogunk még végezni a jövőben, hogy szítottak-e a Nagyoroszok az utóbbi harminc évben faji viszályt a környező országokban.
Dudi kérdezte azt hiszem, hogy szerintem előre volt-e irányítva az Uki parlament, hogy Nagyorosz etnikum (a Magyar kissebbségről nem szeretnék írni itt most, túl érintett vagyok objektívitáshoz) ellen kirekesztően döntsenek jó korán (2014 előtt?).

Nos én ha ilyesmiben gondolkodnék, akkor a kissebbségi sajtórtermékeket bombáznám, valamint megifzetnék "eseményeket": pl. kis bűnözőket, akik bekenik szarral emlékmáveket, kézigránátokat dobnak családi házak ablakán be... sőt mindéjkt oldalon támogatnám a fasiszta (elsősorban pici) szervezeteket.

Ennek nyoma kell hogy legyen. Amkor a Nagyorosz a Szovjet birodalmuk bukása után anyagilag helyreállt, akkor történt-e változás a kissebbségi sajtótermékekben?
Ilyenek.yok.

Nekem ez nem szakterületem.

Szociológusok majd dolgoznak a statisztikán..

Ezt most nem olvasom el.





Ezeket sem.
Komolyan mondom, a hátam közepére sem kívántam ezt az egész szarságot. Szerintem társadalmi (Woke, vagy ahogy akarjátok) fejlődés után... deoligarchizálódás után a Nagyorosznak is az EU-ban lesz a helye. Ahogy egy állam lesz a bolygó... 500-2500 éven belül.
Én nekem évekig kellett dolgoznom azon, hogy ne gyűlöljem a Nagyoroszokat. Már letudtam ezt. Erre elkezdenek hisztizni területi veszteségeik miatt...
Basszus a világ legnagyobb országa. Így is.
A Törökök bebukták területeik 75%-át és sokkal felnőttebbek.

Megyek reggelizni, mert csak felbaszom magam...
Ennek mi köze van ahhoz hogy az angolok szerint meghalt az összes milícista a frontban a saját forrásaik szerint?o_O
Hogy értsd mi a problémám az összes Angol forrással:

MAXAR kereskedelmi műhold, azaz civil.

Kár, hogy butaság amit írsz /vagy hozhatod a tényszerű cáfolatot/.
A műhold felvételek szt nem is kis számban került telepítésre technika.
FVczbNoWYAE5BJL
Az Angol hadügy meg ilyenekkel nézi pacekba madárnak az embereket, folyamatosan.
Remélem érzékelhető mi is a problémám.
Vicces ez: állítotok valamit, alátámasztani nem tudjátok semmivel. Hoz az ember bizonyítékot az ellenkezőjére, Ti
továbbra sem tudjátok tényszerűen cáfolni és elkezditek a viccesnek tartott, lefikázó, teljesen másról hadováló bullshitelést.
Várom továbbra is a legalább ilyen szar minőségű műhold felvételeket arról, hogy a sziget üres.
Így válaszoltam, és bizonyítottam is az állami szintű dezinfót. Mert a hadügy által publikált kép értelmezhetetlen, azt magyarázok bele amit akarok.
Angol infó = Fake-Dezinfo, találgatás.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 105
113
Letárolt gépek egy részét viszonylag hamar újra üzembe lehet helyezni!Irak is kapott abramsekat valahogy üzemelteti!Nem valószínű közeljövőben kapnának ezekből de 1-2 éven belül könnyen elképzelhetetlen komolyabb fegyverzetet is kapnak!
1-2 év múlva a jelenlegi Ukrajna nem fog létezni. A letárolt Abramsek kizárólag US Army használatra vannak. Teljesen más mint az export változat. Nem adják ki a kezükből.
 
W

Wilson

Guest
Tényleg? Minden egyes hozzászólásommal? Nem igaz. Sőt, még a tőlem eltérő véleményeket is igyekszem megérteni. Az orosz ukrán konfliktus kapcsán sokszor leírtam, hogy mindkét fél igazságát el tudom fogadni. Te vagy az aki kizárólag Putyin felelősségét látja az elmúlt 8 é történéseiben, ami igazán gyerekes hozzáállás, hiszen a felelősség arányain megy a vita, tehát van aki főleg Putyin vagy főleg az ukránokat vagy egyaránt mindkettőt felelősnek tartja, de olyan nagyon kevés van aki kizárólag az egyik fél felelősségben hisz. De én ezt is elfogadom tőled, azt viszont nehezebben, hogy ezt érvekkel nem támasztod alá, és a tényeket tükörváddal nem veszed tudomásul. Én az okok között elismerem az orosz imperializmust, te nem ismered el az amerikait. Én elismerem az okok között az orosz nacionalizmust, te nem ismered el az ukránt. Én Juscsenko, Janukovics, Zelenszkij Biden, Kolomojszkij, Dugin, Putyin felelősségét is elismerem, te kizárólag Putyinét. Szerintem a békéhez több ember erőfeszítése, kompromisszuma szükséges, szerinted Putyin egy személyben állíthatja meg vagy folytathatja a háborút. Én megértem az atlantistákat is sőt a russzofóbokat is, te nem érted meg akik az oroszokat is védik.
Alá támasztottam érvekkel az álláspontomat, ha ez neked nem felel meg az nem az én problémám.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 617
113
Már megint az a qva erdőcsík, durva látni, hogy miközben az orosz hadvezetés folyamatosan alkalmazkodik, az ukránok megragadtak a NATOs gyorstalpalónál.
Az hagyján, de a fasziban semmi életösztön nincs? Komolyan azt hiszi, hogy ha ő észrevette a drónt akkor az nem látja?
Miért nem rohan szólni a többieknek, hogy gáz van, készüljünk fel?
stb...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
ON:
Ma hallottam, hogy azzal hogy a litvánok blokkolták az orosz vonatokat nemzetközi jogilag blokádot hajtanak végre Oroszország ellen, ami nemzetközi jog szerint háborús bűncselekmény szóval jogilag hadban állnak az oroszokkal. Mivel a vonat OF-ból OF-ba ment így nem vonatkozik rá az EU szankció. Át kell engedni.
Erről valami orosz forrás van, hogy hogyan viszonyulnak ehhez?
Mert ha ez igaz, Litvánia a támadó fél és nuku 5. ciki.

Még ennél is rosszabb.

Litvánia Szovjetunióból kiválásakor deklarálta, hogy az elmúlt 50 évet megszállásnak tekintik, jogilag semmi közük a Szovjetunióhoz (és annak hatalmas adósságához), ők az 1940 előtti Litvánia folytatása.
DE.
Az új Litván államot a Litván SZSZK területén rendezték be, nem az 1940 előttin.
Ezt zárta rövidre Putyin, mikor 2004-ben államközi szerződésben rendezték, hogy Oroszország elismeri Litvániát jelenlegi határai között, szentesítik Sztálin által Belaruszból és Kalinyingrágból nekik adott területeket (ebbe beletartozik a jelenlegi fővárosuk Vilnius is!), cserébe szabad átjárást biztosítanak Kalinyingrádba.

Na ezt most felrúgták.