[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 146
113
... A kaprok védekeznek, de a gyors átcsoportosítás adottsága már elveszett, a technika és a krónikus üzemanyaghiány (tudom, wilsonunk szerint majd a lengyelek küldenek! :D ) miatt. Hát mi a faxot csináljanak szerencsétlenek, beásva még van egy kis sanszuk a túlélésre, de ebben a környezetben gyalog mozgatni zászlóaljakat öngyilkosság.....

Nagyon jellemző rád,hogy megint olyan dolgot tulajdonítasz nekem amit nem mondtam,és tudatosan félremagyarázod a mondanivalómat,de ezt már megszoktam tőled,újfent beigazolódott az az örök érvényű igazság,hogy "senki sem tud kibújni a bőréből".

Wilson. Neha azert el kene ismerned a nyilvanvalot, vagy csak nagyvonaluan atsiklani felette es nem reagalni. Szerintem tobben vagyunk itt, akik emlekeznek, hogy nem 1x, nem 2x volt a valaszod az ukri uzemanyaghianyra az, hogy belinkented a lengyel benzin felajanlasrol szolo hireket, irtad mennyit kuldtek mar es mennyit terveznek. Ezt nem kell tagadni, kikereshetnem, de ilyesmire most nincs energiam.
Grigorij csodafegyverről írt arra reagáltam, elárulnád, hogy jön ehhez az ukrán üzemanyaghelyzet? És amúgy mi a probléma az akkori hozzászólásommal az ukrán üzemanyaghelyzettel kapcsolatban?
Nos, most vettem a faradtsagot es osszekapirgaltam, hogy mi az, amit nalad kifogasolnak a forumtarsak ezzel, marmint a reakcioiddal es tereleseiddel kapcsolatban, vizualizalva ezen a sajat peldan...

1. idezetben grigorij egyetlen helyen hivatkozik rad, megpedig a lengyel benzinszallitasokkal kapcsolatosan a hozzaszolasaban.
2. valaszolsz neki, de csak altalanossagban, panel valaszokkal, akar egy bullshit generatorbol. Sehol nem emlited, hogy nem arra valaszolnal, ami neked van cimezve, es mindenkinek egyertelmu.
3. en erre reagalva felhivom figyelmedet, hogy igenis nem 1x hintetted itt az iget a lengyel uzemanyag szallitasokkal kapcsolatban az ukriknak.
4. ez az erv visszakeresheto, igy most terelsz es azt irod, hogy olyasmire regaltal, amivel kapcsolatban nem lettel megszollitva es ki sem derul ez a hozzaszolasodbol, annyira altalanos.

Neha tenyleg ketelkedem benne, hogy ember vagy, nem pedig hus egy femvazon. :D tegyuk ezt legyszives egyertelmuve, eleg csak egy valasz: mennyi 8 es _ketto ha osszeszamoljuk oket ?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Orosz Orlan-10 drón zuhant le Törökországban:
Vajon hogy került az oda?

Mitol orosz? Nem latok rajt felsegjelet. Az ukranoknak is van.
El is roppent egy Erdelybe par honapja.
Van is belole kuss ahogy a rajtunk atrepult TU-141-rol.

Amugy Ursulanak egy USA allampolgarokbol allo stab a tanacsadoja. Sajat maga emlitette.
Szoval Ursula vd L egy szőke nő, aki vilag eleteben burokban élt, es egy ideje jenkik adjak neki a legjobb tanacsokat. Nem kell csodalkozni hogy hova jutott az EU a vezetese alatt.
Mire ennek vege lesz az EU megszunik nagyhatalmi tenyezo lenni, es ha India jol manoverezik akkor belep a helyere.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 000
9 976
113
OFF:
Joghoz nem értesz látom.

Szerződés létrejöhet:
  • Írásbeli megegyezéssel.
  • Szóbeli megegyezéssel (gondolj csak a telefonos szolgáltatókra amikor az ajánlatra csak egy igen-t kell mondanod)
  • Ráutaló magatartással (pl amikor a google azt írja neked, hogy megváltoztatja az ÁFSZ-t és ha te márc 1 után tovább használod a szolgáltatásait azzal elfogadod azt.)

ON:
Ma hallottam, hogy azzal hogy a litvánok blokkolták az orosz vonatokat nemzetközi jogilag blokádot hajtanak végre Oroszország ellen, ami nemzetközi jog szerint háborús bűncselekmény szóval jogilag hadban állnak az oroszokkal. Mivel a vonat OF-ból OF-ba ment így nem vonatkozik rá az EU szankció. Át kell engedni.
Erről valami orosz forrás van, hogy hogyan viszonyulnak ehhez?
Mert ha ez igaz, Litvánia a támadó fél és nuku 5. ciki.
Nem, nem blokkolták, személyvonat és nem szankcionált árut szállító vonat átmehet.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
1-2 év múlva a jelenlegi Ukrajna nem fog létezni. A letárolt Abramsek kizárólag US Army használatra vannak. Teljesen más mint az export változat. Nem adják ki a kezükből.
2500 darab van aktív állományban ezek nagy része korszerűsítve van sep1,2,3 "szintre"3700 "alap"változatú abrams van tartalékban "raktáron"Irakiak is ebből kaptak 320 darabot!Export változatok annyiban különböznek hogy nem kapják meg a szegényített uránium kiegészítő páncélt és a DU lőszereket!Ezen kívül bármit megkaphatnak amit a "pénztárca"elbír ha megvan a politikai jóváhagyás!4 gen gépekre visszatérve ahogy egyre jobban pörög fel az F35 gyártása váltanak át róla az alakulatok!Aláírom lehet csak 1-2 ezer üzenóra van bennük de ettől jóval potensebbek mint a régi szovjet eredetű gépeik!Igazából csak arra akartam utalni ha a politikai akarat megvan a naton belül az USA-nak bőven van mivel felduzzasztani az Ukrán hadsereget egyenlőre csak "csepegtetik"a hadianyagot!És természetesen erős ott a fegyver lobbi kell a "hely"az új fegyvereknek!Természetesen az is könnyen lehet Ukrajna 1-2 év múlva nem fog létezni mai formájában!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 897
113
Még ennél is rosszabb.

Litvánia Szovjetunióból kiválásakor deklarálta, hogy az elmúlt 50 évet megszállásnak tekintik, jogilag semmi közük a Szovjetunióhoz (és annak hatalmas adósságához), ők az 1940 előtti Litvánia folytatása.
DE.
Az új Litván államot a Litván SZSZK területén rendezték be, nem az 1940 előttin.
Ezt zárta rövidre Putyin, mikor 2004-ben államközi szerződésben rendezték, hogy Oroszország elismeri Litvániát jelenlegi határai között, szentesítik Sztálin által Belaruszból és Kalinyingrágból nekik adott területeket (ebbe beletartozik a jelenlegi fővárosuk Vilnius is!), cserébe szabad átjárást biztosítanak Kalinyingrádba.

Na ezt most felrúgták.
Brit tudósok:
"Már megint Putler rúgta fel"
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Csak erre az egy állításodra reagálva,azért ez így nem teljesen igaz. Létezik szóbeli ígéreten alapuló megállapodás államok között (sőt államok és nemzetközi szervezetek között is) amit úgy hívnak, hogy gentlemen's agreement. A nemzetközi jog ismeri és (ami fontos) elismeri ezt a fajta megállapodás típust. Más kérdés, hogy nincs vagy nagyon minimális a kötőereje, de igen gyakran használják és használták államok egymás között (lásd: 1907-es Japán - USA megállapodás)

De SENKI NEM ÍGÉR SEMMIT szóban a jövőre vonatkozóan, mert nem lehet betartani. Az írásban vállaltat sem tartja be Oroszország.
Itt sem történt ilyen.

Nincs semmilyen szóbeli megállapodás, mert a politikusok hazudnak, csalnak, letagadnak mindent. Ezért írásbeli garancia, ígéret ami létezhetne.
De NEM létezik, ezért tolja a ruszki a fake híreket ebben a témában is.

A NATO tagság a NATO és az érintett szuverén ország dolga.
Oroszországnak nincs és nem is volt lehetősége más országok közötti kapcsolatokba beleszólni.
Azért tesz úgy, mintha lett volna joga ilyesmihez, hogy utólagosan ürügyet kreáljon a háborúra, amit 2014-ota folytat Ukrajna ellen.
 
W

Wilson

Guest
Nos, most vettem a faradtsagot es osszekapirgaltam, hogy mi az, amit nalad kifogasolnak a forumtarsak ezzel, marmint a reakcioiddal es tereleseiddel kapcsolatban, vizualizalva ezen a sajat peldan...

1. idezetben grigorij egyetlen helyen hivatkozik rad, megpedig a lengyel benzinszallitasokkal kapcsolatosan a hozzaszolasaban.
2. valaszolsz neki, de csak altalanossagban, panel valaszokkal, akar egy bullshit generatorbol. Sehol nem emlited, hogy nem arra valaszolnal, ami neked van cimezve, es mindenkinek egyertelmu.
3. en erre reagalva felhivom figyelmedet, hogy igenis nem 1x hintetted itt az iget a lengyel uzemanyag szallitasokkal kapcsolatban az ukriknak.
4. ez az erv visszakeresheto, igy most terelsz es azt irod, hogy olyasmire regaltal, amivel kapcsolatban nem lettel megszollitva es ki sem derul ez a hozzaszolasodbol, annyira altalanos.

Neha tenyleg ketelkedem benne, hogy ember vagy, nem pedig hus egy femvazon. :D tegyuk ezt legyszives egyertelmuve, eleg csak egy valasz: mennyi 8 es _ketto ha osszeszamoljuk oket ?
Milyen idézetről is beszélsz ha már így megtaláltál akkor vedd a fáradtságot légy szíves, hogy beidézed ide.

A hozzászólásod többi része pedig több mint nevetséges a számomra:
Mivel ilyen alapon én is ki tudom választani random módon pár hozzászólásodat és mindegyikre azt mondom, hogy nem csinálsz mást csak panel válaszokat puffogtatsz akár egy bullshit generátor,na akkor így már kvittek vagyunk.

A 4, ponttal kapcsolatban pedig fogalmam sincs mire gondolsz bár különösebben nem is érdekel, mert jól láthatóan fogalmad sincs miről volt szó.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 897
113
Pálinkás,jó reggelt az uraknak,lemaradtam vagy 50 oldallal, történt valami azóta?
Ukrajna továbbra is az Unióba tart, tele európai értékekkel ...
5923498000Par7544872.jpg


..., de a gaz magyarok és a gyenge orosz sereg nem hagyja! (kb)
 
W

Wilson

Guest
pzh-2000-1.jpg

2022. június 23 PzH 2000-k úton Ukrajnába, 2022. június

Németország és Hollandia 12 PzH 2000 önjáró löveget adott át Ukrajnának...​


Németország és Hollandia mind a 12 beígért PzH 2000 önjáró löveget átadta az ukrán fegyveres erőknek.

Ezt Christine Lambrecht német védelmi miniszter jelentette be a Bundestagban tartott beszédében.

Kijelentette, hogy teljesen felkészült legénység érkezett Ukrajnába az önjáró lövegekkel együtt.

Oleksii Reznikov, Ukrajna védelmi minisztere előző nap kijelentette, hogy a Panzerhaubitze 2000 már a hatodik 155 mm-es tüzérségi rendszer az Ukrán Fegyveres Erők szolgálatában.

Így az ukrán védelmi erők egy teljes értékű önjáró tüzér osztállyal bővültek, amely a világ egyik legfejlettebb lövegével van felfegyverkezve. Németországon és a Holland Királyságon kívül Olaszország is a PzH 2000 üzemeltetői közé tartozik a legtöbb ilyen löveggel, amely nyílt adatok szerint 70 ilyen rendszert tesz ki. Korábban az olasz sajtó arról számolt be, hogy az olasz kormány fontolgatja bizonyos mennyiségű PzH 2000 Ukrajnának történő szállítását.

Screenshot_72.png


Szerhij Misjura, az ArmyInform egyik szerkesztője – az ukrán védelmi minisztérium hírügynöksége közzétette, hogy a PzH 2000-esek már beszálltak a csatába. Elmondása szerint június 22-én hajnali 4 órakor PZH2000-l lőtték az ellenséget.

 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Ez biztos, hogy az oroszok az uktánoknak adtak el korábban Orlan-10-eseket? Vagy zsákmányolt példányokra gondolsz?
Dehogy adtak. A ruszkikat megint ott kapták el ahol nem kellett volna, úgyhogy most a propagandájuk terel. áááá nem, dehogy övék az Orlan. Véletlenül se. Ők sosem sértenének meg légtereket. :rolleyes:
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113
jáj
Simán eladják, jellemzően a régi hullt kaparják elő és újítják fel a vásárlóknak. (sőt, még maguknak is)
Land lease(kölcsönbérleti szerződés) már meg lett szavazva!Aki akar nézzen ennek utána mit jelent,jelentett a második világháború idején!Innentől kezdve néhány kivételtől eltekíntve az amerikai kormányzat "korlátlanul"elláthatja az Ukránokat!
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 509
15 693
113
Az EU lassú és alkukra törekszik, meg nem költ sikerpropagandára. Viszont idővel mindent megoldanak.

A migráció és az iszlám az oroszoknál is probléma. Meg azt se gondolnám hogy ők jobban kezelték a koronavírust. Egyszerűen elnyomták az erről szóló diskurzust. Amúgy Moszkva a harmadik Róma, az első kettő tudjuk hogy járt.
Csak egy -bár személyes- kérdésem van; bölcsész vagy?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
jáj
Simán eladják, jellemzően a régi hullt kaparják elő és újítják fel a vásárlóknak. (sőt, még maguknak is)
Nem is volna baj ha kapnának a kaprok vagy ötven darab Abramst,legalább az oroszok a lerombolnák a nimbuszát,ahogyan a Hezbollah tette a merkavával.Na ezért nem fognak kapnia kaprok egy darabot se .