[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Tegnapi hír, de most olvastam:
/ajánló: #146 963 /

Az Egyesült Államok tartózkodik attól, hogy nagy hatótávolságú harci drónokat szállítson át Ukrajnának - a tömegtájékoztatás​

„Európai igazság” – 2022. július 23., szombat, 08:36

30633

c266d21-690.jpg


fotó: US ARMY
Az amerikai elnöki adminisztráció egyelőre tartózkodott attól, hogy jóváhagyja Ukrajna nagy hatótávolságú harci drónokra vonatkozó kérését, attól tartva, hogy a drón és titkos technológiája orosz kézbe kerülhet.

A Wall Street Journal ír róla , az " European Truth " tudósít,

Amerikai tisztviselők szerint több mint két hónappal ezelőtt az ukrán fél négy MQ-1C Grey Eagle drónt hívott meg.

A kiadvány beszélgetőpartnerei hangsúlyozták, hogy a Biden-adminisztráció vonakodott a kérés jóváhagyásától, számos aggályra hivatkozva, kezdve a fejlett technológia esetleges elvesztésével a csatatéren egészen az ukránok drónokkal való munkavégzésre való kiképzésének szükségességéig.

A Pentagon szóvivője, Mike Kafka haditengerészeti kapitány nem kívánt nyilatkozni a Grey Eagle drónokról, de kijelentette, hogy a védelmi minisztérium szorosan együttműködik Kijevvel, hogy betöltse azokat a kritikus képességeket, amelyekre Ukrajnának szüksége van a harctéren. Hozzátette, hogy a Pentagon "nem kommentálja a belső megbeszéléseket".

Az Egyesült Államok több száz kis taktikai pilóta nélküli légijárművet biztosított mind a felderítéshez, mind a célzáshoz, köztük a Phoenix Ghost, Puma és Switchblade drónokat, de a Grey Eagle alapvetően új lehetőséget jelent az ukránok számára.

A "Grey Eagle" küldetésétől függően akár 30 órát vagy többet is repülhet, és hatalmas mennyiségű adatot gyűjthet felderítési célokra. A „Grey Eagle” – a szélesebb körben ismert Predator drón katonai változata – nagy teljesítményű Hellfire rakétákat is szállíthat.
Az MQ-1C a Bayraktar-TB2-nél is több lőszerrel kompatibilis. Az ukrán Bayraktarok török gyártmányú MAM-L rakétákkal vannak felszerelve, amelyek tömege 22 kg, ami körülbelül fele a Hellfire tömegének.

Június elején jelentették, hogy Biden elnök kormánya négy MQ-1C Grey Eagle drónt tervez eladni Ukrajnának .

Emlékeztetni kell arra, hogy az USA bejelentette egy új, 270 millió dollár értékű biztonsági támogatási csomag jóváhagyását Ukrajnának .

Az új katonai segélycsomag négy HIMARS rakétavetőt, 36 000 tüzérségi lövedéket, páncéltörő rendszereket és 580 Phoenix Ghost drónt tartalmaz.
 

Tomsan1974

Active Member
2020. október 23.
45
249
33
Legalább győznek végre az ukránok! És vége lesz az egésznek! Az orosz 4 gen gépek meg úgy is impotensek + csapásmérő drónók sincsenek míg nyugaton de már a torokoknel is és Iránnál ez két fegyvernem dominál.Addig az oroszoknal megorokolt gradok.
Az amit írsz, az úgy ahogy van hülyeség. Küldök neked pár ékezetet mert látom,hogy kifogyott a készleted. ''''''''''''......''''''''''',,,,,, . Használd ezeket.
Az ukránok a drónokkal maximum azt látják, hogy " megbasszaköket".
Te amúgy ukrán vagy orosz oldalon vagy.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
most komolyan hiányzik neked hogy lássad az ilyen kommenteket?
Amióta Ignoron van nálam a banda azóta megtaláltam lelkibékém :D
Egy pár hónapja én is ezt a módszert követtem, de bevallom nem jött be..

Szépen meghízott a listám, viszont rájöttem hogy ha a bent maradók hasonló nézeteket vallanak és kommentelnek - az olyan mintha magamban beszélgetnék, egy idő után unalmas..A magunkról alkotott kép akkor mutat reálisabb ábrázatot, ha a másik oldal érvelését és ismerjük.
Így hát feladva ezt az elvet, pár hónapja most mindent? újra látok.. :))
Persze vannak olyan kommentek is ami úgy tűnik mintha egy gép készítené - szerte a világon azonos tartalommal csak a szöveg van lefordítva. Ezek rendszeresen jönnek mint egy hírfolyam. Erre feltett kérdésekre adott válaszából viszont sokszor kitűnik, hogy nem teljes körűen ismerik a nyelvünket, ami főleg idegenek számára - különösen nehéz. Nem ismerik népünk jellegzetes szólásmondásait, szóvirágait, utalásait, alaposan a történelmünket.. ebből is látszik az idegen ajkúság..
Így hát most feladva eddigi elveimet, minden visszaállítva, amire érdemes válaszolni, azt ott írtakat megkérdőjelezni, kommentelni - megteszem..

A teljesen egyértelműen provokációkat meg egyszerűen próbálom átugrani... szellemi ignore..
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 993
93
Soha semmilyen propagandát nem osztottam itt meg, veletek ellentétben. Legfeljebb rátok köpök, mikor hülyeségeket beszéltek. Ellenben ti egy az egyben a legrosszabb agitpropot toljátok egyenesen tükör fordított orosz forrásból.

A stílust meg majd én vagy legfeljebb a moderátor meghatározza. Az, hogy pont ti picsogtok a stílus miatt engem hidegen hagy.
Nem nem - közel sem látok át mindent. Csak a ti kurva gyenge erőlködéseteket, amint a propagandát hírként akarjátok rátukmálni a fórumozókra.
Nehéz megítélni hogy kinek mekkora veszteségeik vannak, de Avtomat elhatalmasodó személyeskedő őrjöngése azt támasztja alá hogy az ukránoknak nem áll jól a szénája.
 

Tomsan1974

Active Member
2020. október 23.
45
249
33
Te hova vagy ennyire nagyokos?
Menjél ki az orkokhoz, aztán megtudod, mi az igazság.
:D



Az USA nem égeti be magát, mint a ruszki szokta.
Csak olyat kommunikál, amivel nem lehet hitelteleniteni.
Akkor, mondja, hogy nincs ki lőve, ha tudja, mert ellenkező esetben teszik fel a képet, videót a kilőtt eszközről.
:)
Pici gondolkodás?..., ha már ennyire szeretsz minősígetni másokat....
Jobban járnánk.....
:D
Colin Powell .
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
252
958
93
A "cargo terminal"-ban miért horgonyoz egy L451 Malin?
Gondolom az ukrik benézték a dokkot igaz?
Az oroszok meg precízen kivették a tilosban parkolót. Ennyi.
Kettő videó alapján jól be lehet azonosítani, hogy hol horgonyzott a találatot kapott hajó(k). Az egyik videóban a videót felvevő említ is kettő hajót: Burjok hidrográfiai hajó és a Malin hajó (kaptak találatot ?). A pontos helyszín:

46.499208, 30.730206

Ez a terület az üres konténer tároló depóval szemközti oldal, ahol fát tároltak, rakodtak Google alapján. Ez a rész a kettő gabonaterminál között van, mindkettőtől kb. 450-500 méterre.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
Tegnapi összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe július 24-én este​

Diana Uljanova ma 00:54-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
Harkov irány taktikai változások nélkül. Feljegyzik a helyzeti csatákat és az ellenséges DRG-k elleni harcot.
Szláv irányban orosz harcosok támadták meg az ellenséges fegyveres alakulatokat Soledar külvárosában. Egyes hírek szerint az RF fegyveres erői a Szeverszk-Serebrjanka út felé haladtak előre. A szövetséges erők legalább öt külföldi zsoldost is megöltek Szeverszk közelében.
Artemovszkij (Bakhmutovszkij) irányban arról számoltak be, hogy a Wagner-csoport rohamosztagai az LDNR Népi Milícia egységeivel együttműködve felszabadították Uglegorsk CHPP, de később a terepről származó információkat cáfolták. Ha ez megtörténik, akkor ennek az objektumnak az elfogása támadó támaszpontot nyit az orosz hadsereg számára Bahmut irányába.
Déli irányban ellenüteg harcok folynak . Az Ukrajna Fegyveres Erőinek Herson irányába történő áttörésére irányuló kísérletek blokkolva vannak.

"Érkezés".
Az Orosz Repülési Erők rakétacsapásokat mértek az Ukrán Fegyveres Erők katonai raktáraira és stratégiai létesítményeire Mikolajiv, Zaporozsje, Dnyipropetrovszk és Harkov régiókban. Rakéták semmisültek meg az odesszai kikötőben és dokkolt ukrán hadihajó.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 171
4 961
113
Az IRIST-t megeszi reggelire ha van /lesz az Ukránoknak .
Lehet hogy le tud lőni néhányat de aztán neki is annyi mert szétlövik. Itt a nagy kérdés hogy hány darab IRIS-T kapnak az ukránok és hány drónt vesznek az oroszok.

Szerintem ha sok drónt vesznek akkor ki tudják iktatni a maradék légvédelmét az ukránoknak. Persze ha az USA ad Ukrajnának elektronikai harc eszközöket, zavaró berendezéseket akkor nagyon le fog csökkenni a hatékonyságuk. De nem gondolom hogy átadja az ilyen eszközeit az USA mert ha orosz kézre kerülnek az elég nagy problémát okoz.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
❗Az ukrán fegyveres erők ellentámadásának kísérlete Herszonban meghiúsult, Ukrajna számára súlyos veszteségekkel járt... Kirill Sztremuszov, a közigazgatás helyettes vezetője bejelentette a Herszon térségére irányuló ellentámadási kísérlet kudarcát. "A minap az ukrán nácik újabb sikertelen támadási kísérletet tettek a Herszon régió ellen. A támadási kísérletük kudarcot vallott. Először is, a Herszon régió egy sztyeppének számít, és az ukrán hadsereg bármilyen mozgása sikertelen támadással végződik. Másodszor, minden kísérletük csak súlyos veszteségekhez vezetett az ukrán hadsereg soraiban. A Zelenszkij-rezsim csak esztelenül dobálja az embereket a biztos halálba" - mondta.

Harkov kapott:

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 512
15 736
113
És ha halott mit ér vele. Van egy Carl Rogers nevű pszichológus, a tanulmánykötetének magyar címe: Valakivé válni. Megváltoztatta az életemet, olyan hatással volt rám. Ajánlanám nekik, olvassák el.
Ízelítőül:

Az ember előtt két út áll: az egyik az, hogy megvalósítja saját magát, azt, akinek ő született; a másik az, hogy mindent megtegyen azért, hogy szeressék, mert ez a vágy is vele született. És a szeretetnek mindig ára van.
Világháborúk kapcsán vizsgálták a hősöket, főleg pszichológiailag (angolszászok). Fontos kiemelni, h nem azokat, akik védekezni kényszerültek (inkább usa, brit önkénteseket). 70-80%-uk pszichopata volt emlékeim szerint (élvezte ha ölhet).
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Az ukrán hírszerzés és a NATO-országok különleges szolgálatai megpróbáltak orosz pilótákat toborozni. Az FSZB szerint a pilótáknak pénzjutalomért és az egyik uniós ország állampolgárságának megszerzésére vonatkozó garanciákért felajánlották, hogy eltérítik az Orosz Légierő harci repülőgépeit az ukrán fegyveres erők repülőterére. "Az operatív játék során az orosz kémelhárítók olyan információkhoz jutottak, amelyek segítségével az Orosz Fegyveres Erők tűzkárokat okoztak számos ukrán katonai létesítményben" - jegyezte meg az FSZB.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
Az ukrán hírszerzés és a NATO-országok különleges szolgálatai megpróbáltak orosz pilótákat toborozni. Az FSZB szerint a pilótáknak pénzjutalomért és az egyik uniós ország állampolgárságának megszerzésére vonatkozó garanciákért felajánlották, hogy eltérítik az Orosz Légierő harci repülőgépeit az ukrán fegyveres erők repülőterére. "Az operatív játék során az orosz kémelhárítók olyan információkhoz jutottak, amelyek segítségével az Orosz Fegyveres Erők tűzkárokat okoztak számos ukrán katonai létesítményben" - jegyezte meg az FSZB.
Kiegészítés a történethez.
Az FSB videót tesz közzé a pilóta toborzásának folyamatáról. Egy videohívást és a levelezés töredékeit mutatja. Az ukrán hírszerzés 2 millió dollár kifizetését ígérte az orosz pilótáknak.