[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Ez egyértelmű, nyilván ez a reakciójuk arra, hogy szankcionálja őket az EU. De ebben nincs is semmi meglepő. Nem tudom mit várt az EU? Hogy majd az oroszok nem fogják megbosszulni a szankciókat, illetve az Ukrajnának küldött fegyvereket? Egyébként meg majdnem az összes nyugat európai ország kijelentette (Németországgal az élén), hogy ők akkor leválnak az orosz gázról és olajról, mert nekik az nem kell. Akkor ehhez képest miért is háborodnak fel? Én komolyan nem értem, hogy mégis mit vártak? Ennyire naivak, vagy tényleg ennyire ostobák, hogy azt hiszik a kijelentéseiknek és a tetteiknek nem lesz következménye? Tényleg csak én látom rosszul, hogy mennyire abszurd Európában a politikai elit hozzáállása és úgy általában véve a döntéseik? Nyilvánvaló, még egy 10 éves számára is világos, hogy adott döntés esetén (értsd: gáz és olaj szankció) mi lesz a másik fél részéről az ellenlépés, csak ők csinálnak úgy, hogy ez meglepi őket. Tényleg olyan az egész mintha egy rossz vígjátékot nézne az ember, csak ugye ez a bőrünkre megy.
Legalább annyi lehetne bennük hogy a kkor nyíltan kimondják hogy a szankciók miatt nincs gáz. E helyett még most is hazudoznak.

Nem azonnal akarják az európai országok megszüntetni az orosz gáz importját.


Az EU-ban vannak viták. Nem olyan centralizált rendszer mint az orosz. Meg nem csak a vezér döntése számít.
 
  • Dühítő
  • Tetszik
Reactions: PPP and Raszputyin

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 016
93
Szerintem:
1. A háború szankciókkal később kiegészülve az EU nak lassulást, a ruszkinak 8-15 %-os visszaesést okoz. Mostani helyzet alapján. Hogy ki mit bír, az majd elválik, de az EU függetlenné válása az oroszok történelmi bukását eredményezi. Lesz egy pont, ahol ez már visszafordíthatatlanul bekövetkezik. Putyinnak eddig van ideje, tovább nincs. Tehát az idő nem a ruszkinak kedvez. Ráadásul még nagyon messze van céljaitól, rendkívüli veszteségek árán...
Így az arcvesztés is inkább Putyint fenyegeti. Akár bukhat is.

2. Az orosz GDP zsugorodik. Minél tovább háborúzik Putyin, annál inkább... Ukrajnát eddig is a nyugat tartotta életben. Ez után is így lesz. Ja lopnak. Ja korruptnak. Mint a ruszki.
3. Én sem vagyok biztos e magyarázat helyességében. A vizrajzi adottságok inkább korlátozóak.

Más megállapításai is megkérdőjelezhetőek.
veled az a legnagyobb baj (többek között), hogy folyamatosan elfelejted a világ (föld) nagyobbik részét. akik nem foglalkoznak a szankciókkal.
nagyfokú butaság kell ahhoz, hogy elhiggyük nem lesz kinek eladniuk a nyersanyagot. különösen annak tükrében, hogy napról napra nő az ellenfél (oroszok) tábora. mert az elhibázott usa/eu politika ezt eredményezi ...
 
W

Wilson

Guest
Ez egy másik sztori, bár összefügg. Egyrészt, ami a legfontosabb, nem változtatja a tényt hogy 8 évig Putyin próbálkozott tárgyalásokkal leállítandó az öldöklést, másrészt kb. egy ukránt sem érintett a Krím elfoglalása, harmadrészt ha valamire lehetett számítani, hát arra mindenképp hogy az oroszlakta Krím nem lehet az USA fegyveres erőinek bástyája. Ez kb. azzal egyenlő amikor szóba került hogy Oroszország cakk-pakk megveszi Izlandot. Mintha nem rajongott volna az ötletért a NATO!


Ez nem igaz, de az ukrán/nyugati média narratívájának alappillére. Tán azt az L-29-est is az oroszok adták amit reszeltek hátha repképes lesz? Hány évtizede nincs az oroszoknál rendszerben? Egy csomó felvétel volt hogy olyan eszközökkel harcolnak amit az ukrán raktárakban találtak. Azt ne keverjük ide hogy akkor lettek sikeresek amikor megkapták már a támogatást, mert az bizony későbbi sztori.
Ezt bármi alátámasztja azon kívül hogy folyamatosan ismételgetik?

Erre adok egy érzékeny hasonlatot: a következő magyaroszági választásokról kizárjuk Budapestet mert ott olyan tüntikézők laknak. Legális lesz az eredmény?
Putyin azért próbálkozott tárgyalásokkal mivel akkor nem látott esélyt a katonai megoldásra, főleg amiatt mert akkor még nem tartotta felkészültnek az orosz gazdaságot egy esetleges katonai akció miatt bekövetkező nemzetközi szankciók hatásaira, megjegyezem sokak szerint ezen ok miatt nem rendezte le Putyin 2014-ben katonailag a kérdést.

Ami pedig az orosz támogatást illeti egyrészt az az orosz támogatás már 2014 augusztusában megjelent a harctéren másrészt a donyecki felkelők Moszkva támogatásának tudatában kezdtek akcióba pl Mariupolba.

Attól még,hogy te szerinted nem volt legális Poroshenko megválasztása hivatalosan őt választották meg elnöknek, ilyen alapon bárki aki nem ért egyet pl a Fidesz idei áprilisi választási győzelmével azt mondhatja, hogy nem tekinti legálisnak a választást mert a Fidesz az elmúlt 12 évben neki megfelelően rajzolta át a választási körzeteket és alakította át a választási törvényt.De ettől még legálisan a Fidesz irányítja Magyarországot
 
W

Wilson

Guest
Ne keressünk ott hasonlóságot, ahol nincs. Nekünk van egy hazánk több mint 1100 éve, amiből az idők folyamán, sajnálatos módon veszítettünk igen jelentős területeket minden védelmi próbálkozásunk ellenére. Ukrajna esetében viszont egy adott területhez csaptak, Ilyen-olyan területeket amik soha nem tartoztak oda és amikor létrejött Ukrajna, megörökölte ezen területeket is. Ennek az egésznek az abszurditását mutatja, hogy U. egy Kárpátaljáért vívott harcban velünk szemben, honvédő háborút folytatna. Félreértések elkerülése végett jelzem, a példa csupán a szemléltetés kedvéért van, mivel nem tartom szerencsésnek az ukrán háborút és a mi honvédő harcainkat egy mondatban hasonlóvá tenni.
Ettől még Ukrajnai határait az az Oroszország lépte át katonai erővel és folytat idestova Ukrajna területén több mint öt hónapja területszerző háborút, amely hivatalosan is elismerte Ukrajna határait.
Tehát ilyen tekintetben nincs semmi külömbség az ukránok jelenlegi honvédő harca és a mi honvédő harcaink között.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 808
113
Legalább annyi lehetne bennük hogy a kkor nyíltan kimondják hogy a szankciók miatt nincs gáz. E helyett még most is hazudoznak.

Nem azonnal akarják az európai országok megszüntetni az orosz gáz importját.


Az EU-ban vannak viták. Nem olyan centralizált rendszer mint az orosz. Meg nem csak a vezér döntése számít.
Végeredmény szempontjából ez számít bármit is? Szerintem semmit. Ráadásul a nyugat meg úgy csinál mintha ehhez az állapothoz nekik semmi közük nem lenne, és beállítja magát áldozatnak. Ez is egy fajta hazugság., csak ez szalonképesebb.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Ez a szöveg kissé anakronisztikus: " szankciók miatt zsarolnak" :D Maga a "szankció" egy zsarolási forma, arra csupán tükörválaszt adnak...
" Japán ami nyersanyag nélkül is gazdasági nagyhatalom." valóban, és ezt a 2. vh. alatt pontosan tudták maguk a japánok is, amikor az volt a vélemény, hogy vagy nyernek egy éven belül vagy mindent elveszítenek...
A "nyersanyag nélküli gazdasági nagyhatalom" percek alatt tud összedőlni, ha kirántják alóla a nyersanyagot...
Ugyanezt próbáld meg az oroszokkal: nem fog menni! :D
A szankciók legalább nyíltak. Ez meg tipikus orosz sunnyogás.

Az ideális nyilván az ha van nyersanyagod is és gazdaságod is, ilyen pl az USA. Az viszont szerintem még mindig jobb ha van gazdaságod nyersanyag nélkül, mintha nem lenne gazdaságod, csak nyersanyagod.
Semmi zsarolás nincs ebben, háború van. Az oroszok részéről logikus döntés megtalálni az optimum pontot európa gazdasági megfektetése és a saját profitjuk maximalizálása között.
Hosszabb távon továbbra is azt gondolom hogy ez öntökönszúrás az oroszok részéről. Ki akar az orosz gáztól függeni azután hogy az oroszok fegyverként használják a gázt?
Az orosz kormányzat nem komolytalan, csak uszít. Csalogatják a lengyeleket, a románokat és a magyarokat is bele a konfliktusba. Aztán meg jól elvernek minket, ha bemegyünk Ukrajnába.
Az uszítással egyet értek, de szerintem ne ma kormányok uszítása a céljuk, hanem az ellenzékeké. Az EU szkeptikus nacionalistáknak szánták ezt szerintem. Az ő szekerüket akarja megtolni Oroszország.

Végeredmény szempontjából ez számít bármit is? Szerintem semmit. Ráadásul a nyugat meg úgy csinál mintha ehhez az állapothoz nekik semmi közük nem lenne, és beállítja magát áldozatnak. Ez is egy fajta hazugság., csak ez szalonképesebb.
A nyugatnak van köze ehhez az állapothoz, az hogy túl gyengék voltak már korábban is. A lengyelek leépítették az orosz gázfüggőséget, ők nem áltatták magukat azzal hogy majd a kereskedelem demokratizálja Oroszországot.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
Putyin azért próbálkozott tárgyalásokkal mivel akkor nem látott esélyt a katonai megoldásra, főleg amiatt mert akkor még nem tartotta felkészültnek az orosz gazdaságot egy esetleges katonai akció miatt bekövetkező nemzetközi szankciók hatásaira, megjegyezem sokak szerint ezen ok miatt nem rendezte le Putyin 2014-ben katonailag a kérdést.

Ami pedig az orosz támogatást illeti egyrészt az az orosz támogatás már 2014 augusztusában megjelent a harctéren másrészt a donyecki felkelők Moszkva támogatásának tudatában kezdtek akcióba pl Mariupolba.

Attól még,hogy te szerinted nem volt legális Poroshenko megválasztása hivatalosan őt választották meg elnöknek, ilyen alapon bárki aki nem ért egyet pl a Fidesz idei áprilisi választási győzelmével azt mondhatja, hogy nem tekinti legálisnak a választást mert a Fidesz az elmúlt 12 évben neki megfelelően rajzolta át a választási körzeteket és alakította át a választási törvényt.De ettől még legálisan a Fidesz irányítja Magyarországot
Ez amit írsz egy tényektől független narrációja az eseményeknek. Se te, sem én, se más nem tudja, hogy Putyin azért nem támadott 8 évig, mert nem volt felkészülve, vagy azért, mert megpróbálta háború nélkül megoldani ezt. De:
  • Putyin "ördögi mesterterve" az időhúzásra megbukott volna ha az ENSZ figyelembe veszi a beadványokat és intézkedik, onnantól bármilyen támadás tényleg kiprovokálatlan lett volna. Akkor miért dobta volna fel a labdát magasra a beadványokkal?
  • Ugyanez a helyzet Minszk-kel, ha betartják az ukránok akkor az neki nem lett volna kedvező (amennyiben agressziót tervez), akkor miért is hajtotta? Hogy legyen a nyugatnak hivatkozási alapja az oroszok elleni szankcióknak???
  • 8 év kicsit soknak tűnik a szankciók elleni felkészülésnek.
  • Viszont ha tényleg 8 évig agresszióra készültek akkor miért hagytak nyugaton annyi zárolható pénzt?
  • Relatív hogy mi került volna többe, de 8 éve értelmezhető ellenállás nélkül Ungvárig kocsikáztak volna. Ukrajna fegyverrel és pénzzel való tömése nem volt titok.


Az "Moszkva támogatásának tudatában" dolgot úgy nevezik hogy remény, esetleg politikai támogatás, de nem katonai segítség. Természetes minden nyugati narráció esetén hogy az orosz ölt először, de semmi sem támasztja alá ami tény. Csak az imamalmok.

A választási hasonlatod nem tudom elfogadni, Ukrajnában nem 2/3-dal zárták ki az ország egy részét, Magyarországon meg nem zártak ki senkit hanem 2/3-dal változtattak a körzeteken. Nem összehasonlítható.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
veled az a legnagyobb baj (többek között), hogy folyamatosan elfelejted a világ (föld) nagyobbik részét. akik nem foglalkoznak a szankciókkal.
nagyfokú butaság kell ahhoz, hogy elhiggyük nem lesz kinek eladniuk a nyersanyagot. különösen annak tükrében, hogy napról napra nő az ellenfél (oroszok) tábora. mert az elhibázott usa/eu politika ezt eredményezi ...

Még amikor a nyugati világ magát felsőbbrendűnek képzelő söpredéke állva tapsolt a "zöld" lobbi által futtatott (szerencsétlen) svéd leányzó produkciójához megkérdezte a BBC Putyint, hogy fél-e Európa "zöldülésétől", hogy nem lesz kinek eladni a kőolajat, földgázt.

Az volt a válasza, hogy ez egy nagyon szép színi előadás, de a tény az, hogy a világon nagyon sokan szeretnének úgy élni, mint a svéd leányzó. Ha nem kell az EU-nak akkor majd megveszi Afrika...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Németország 100 Panzerhaubitze 2000 tarackot ad Ukrajnának, de csak 30 hónap múlva - írja a Spiegel

A német kormány jóváhagyta 100 modern önjáró tarack eladását Ukrajnának. A német gazdasági minisztérium engedélyt adott ki a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) fegyvergyártónak ezen önjáró fegyverek gyártására – írja a Spiegel.
Meg kell jegyezni, hogy Berlin csak a tarackok utólagos gyártását hagyta jóvá, majd bonyolult és többlépcsős eljárás van a fegyverek exportálására. Vagyis a fegyverrendszerek későbbi kivitelét a Szövetségi Biztonsági Tanácsnak újra jóvá kell hagynia. Ez azonban csak azután fog megtörténni, hogy a rendszereket legyártották az átadott gépek pótlására. A szakértők szerint ez körülbelül 30 hónapot vesz igénybe.
A németek biztosan tudnak valamit. Lehetséges, hogy ezen időszak után egyszerűen nem lesz senki, akinek átadják őket. :)

t553GTAwDsc.jpg
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
A szankciók legalább nyíltak. Ez meg tipikus orosz sunnyogás.

Az ideális nyilván az ha van nyersanyagod is és gazdaságod is, ilyen pl az USA. Az viszont szerintem még mindig jobb ha van gazdaságod nyersanyag nélkül, mintha nem lenne gazdaságod, csak nyersanyagod.

Hosszabb távon továbbra is azt gondolom hogy ez öntökönszúrás az oroszok részéről. Ki akar az orosz gáztól függeni azután hogy az oroszok fegyverként használják a gázt?

Az uszítással egyet értek, de szerintem ne ma kormányok uszítása a céljuk, hanem az ellenzékeké. Az EU szkeptikus nacionalistáknak szánták ezt szerintem. Az ő szekerüket akarja megtolni Oroszország.


A nyugatnak van köze ehhez az állapothoz, az hogy túl gyengék voltak már korábban is. A lengyelek leépítették az orosz gázfüggőséget, ők nem áltatták magukat azzal hogy majd a kereskedelem demokratizálja Oroszországot.
Most hogy a lengyelek leépitették az orosz gázfüggöséget(egyébként nem ,de te csak hidd ezt a hülyeséget)most milyen függövé váltak?Addig ismételgették ÁÁÁmerika irányából az "orosz gázfüggöséget",hogy a gondolkodásra képtelen európaiak és a te fejedben is akkora nyomott hagyott,mint a retardált komcsi katonatisztek és rendörök fejében a tányérsapka.És ha majd ÁÁÁmerikai meg katari,meg izraeli gázfüggök lesznek a mostan elszállt árak többszöröséért,az biztos hogy sokkal jobb lesz nekik,söt még azt is elmondhatják majd,hogy ez minöségi csere volt.
 
H

Hummen23

Guest
A szankciók legalább nyíltak. Ez meg tipikus orosz sunnyogás.

Az ideális nyilván az ha van nyersanyagod is és gazdaságod is, ilyen pl az USA. Az viszont szerintem még mindig jobb ha van gazdaságod nyersanyag nélkül, mintha nem lenne gazdaságod, csak nyersanyagod.

Hosszabb távon továbbra is azt gondolom hogy ez öntökönszúrás az oroszok részéről. Ki akar az orosz gáztól függeni azután hogy az oroszok fegyverként használják a gázt?

Az uszítással egyet értek, de szerintem ne ma kormányok uszítása a céljuk, hanem az ellenzékeké. Az EU szkeptikus nacionalistáknak szánták ezt szerintem. Az ő szekerüket akarja megtolni Oroszország.


A nyugatnak van köze ehhez az állapothoz, az hogy túl gyengék voltak már korábban is. A lengyelek leépítették az orosz gázfüggőséget, ők nem áltatták magukat azzal hogy majd a kereskedelem demokratizálja Oroszországot.
Nyíltak a szankciók? Locsolják a pénzt az oroszoknak, miközben a kissebbekre mutogatnak, akik nem sunnyognak.
Ráadásul azzal kezdték a hisztit, hogy szabadrablásba kezdtek, és magánvagyonokat foglaltak le.
Mégis ki az isten bízik meg ezentúl ebben a hazug rablóbandában?
Az ukrának meg tele pofával okoskodnak, követelőznek, kioktatnak, fenyegetnek, mintha ők fújnák a passzátszelet, csak mert a sok retardált kék-sárgára állította a profilképét. Áljon már meg a menet, mert ez egy bohózat, amiből fájdalmas lesz az ébredés!
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 977
93
Ezeknek teljesen elment az a maradék kis eszük?

"Az Egyesült Államok Kongresszusának mindkét pártja támogatja a nagy hatótávolságú ATACMS ballisztikus rakéták átadását Ukrajnának a HIMARS és az M270 MLRS számára"

A demokraták és a republikánusok támogatják a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták átadását az ukrán fegyveres erőknek. Ezt Elissa Slotkin, a Demokrata Párt képviselőházi tagja nyilatkozta. Egy michigani tájékoztatón beszélt, miután a képviselők találkoztak a Fehér Ház illetékeseivel. Slotkin szerint az Egyesült Államok kormánya szükségesnek tartja a nagy hatótávolságú rakéták sürgős átadását Ukrajnának. A "sürgősen" alatt a helyettes három-hat hetet ért. A "280 km feletti" hatótávú ATACMS rakéták az ukrán fegyveres erőket segítik egy ellentámadásban az ország déli részén. Emlékezzünk vissza, hogy a Fehér Ház korábbi képviselői biztonsági aggályok miatt kizárták az ATACMS hadműveleti-taktikai rakétakomplexum Ukrajnának való átadását, mivel úgy vélték, hogy ez a harmadik világháború kitöréséhez vezethet. A bejelentés egy nappal azután érkezett, hogy Joy Biden jóváhagyta további HIMARS rendszerek Ukrajnába történő átadását és 580 Phoenix Ghost drónt."

https://gagadget.com/en/war/151643-...-ballistic-missiles-to-ukraine-for-himars-an/

Kis színes:
"Montenegró elkezdte befagyasztani az oroszok tulajdonát. Erről az ország Miniszteri Kabinetének honlapján számolt be."
"Korábban Montenegró belügyminisztere, Filip Adzic azt mondta, hogy az országban 44, az Orosz Föderáció állampolgárainak tulajdonában lévő ingatlant befagyasztanak. Erre az ukrajnai háború miatt Oroszországgal szemben bevezetett szankciók keretében kerül sor."
"Július 7-től az Orosz Föderáció állampolgárai továbbra is az ingatlanok fő vásárlói. Az ország központi bankja szerint az Orosz Föderáció állampolgárai február óta 20 millió euró értékben vásároltak ingatlant."

Kb.,mint amikor mi hadat üzentünk a zegyesültsállamoknak...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Putyin azért próbálkozott tárgyalásokkal mivel akkor nem látott esélyt a katonai megoldásra, főleg amiatt mert akkor még nem tartotta felkészültnek az orosz gazdaságot egy esetleges katonai akció miatt bekövetkező nemzetközi szankciók hatásaira, megjegyezem sokak szerint ezen ok miatt nem rendezte le Putyin 2014-ben katonailag a kérdést.

Ami pedig az orosz támogatást illeti egyrészt az az orosz támogatás már 2014 augusztusában megjelent a harctéren másrészt a donyecki felkelők Moszkva támogatásának tudatában kezdtek akcióba pl Mariupolba.

Attól még,hogy te szerinted nem volt legális Poroshenko megválasztása hivatalosan őt választották meg elnöknek, ilyen alapon bárki aki nem ért egyet pl a Fidesz idei áprilisi választási győzelmével azt mondhatja, hogy nem tekinti legálisnak a választást mert a Fidesz az elmúlt 12 évben neki megfelelően rajzolta át a választási körzeteket és alakította át a választási törvényt.De ettől még legálisan a Fidesz irányítja Magyarországot
Ugyan ilyen alapon, Putyin legálisan annektálta a Krímet, mivel volt népszavazás, ahol megszavazták. Érdekes, hogy erre nem reagálsz :) (valójában tudom, nincs mit reagálni rá, mert ez tény. Csak te hoztad fel mint rossz példa)
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 977
93
Itt van az előző posztomhoz némi kiegészítés:


Térképek:


Észtek meg már megint húzogatják kifelé a gyufát:


"Oroszok lecsaptak a Repülő Akadémia és az URGA Nemzetközi Repülési Részvénytársaság hangárjaira Kropivnickyjben – mondta Andrij Railovych, a Kirovohrad RMA vezetője. 12 katona és 13 civil megsérült. Egy katona van az öt meghalt között."

https://twitter.com/Flash43191300/status/1552663636115693569
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113
A trianoni témával kapcsolatban, szerintem ott szláv-nem szláv faktor volt a döntő, hanem az, hogy sem a nyugat, sem a kelet nem akarta azt, hogy egy nagy magyarország és egy nagy lengyelország egymás szomszédai legyenek.


Magyarországnak nincsen meg jelenleg a kapacitása arra, hogy bárhova is vonulgasson, és ez a közeljövőben sem fog változni. Itt akkora erők vannak játékban, hogy mi nem tudunk labdába rúgni.

Továbbá egy ilyen vonulgatás az események olyan láncolatát indíthatja el, aminek a kezelését nem tudjuk bevállalni. A lehetséges nyereség mellett túl magas a rizikó. És ha vissza is nyernénk a területet, mit kezdenénk vele? Nincsenek meg a forrásaink a terület fejlesztésére.

A magyarság jelenlegi fő problémái között Kárpátalja státusza nem szerepel a top10-ben sem. Ha az ottani magyarokat akarjuk megvédeni, akkor sokkal célszerűbb áttelepedési segítséget garantálni nekik. Ezzel pörgethetnénk a hazai ipart is.

A magyarság jelenlegi fő problémái a demográfiai válság, a cigányság túlszaporodása és az ezzel párhuzamos széles rétegeket érintő latin-amerikanizáció, a társadalmi lecsúszás, a szegények és gazdagok közti olló szétnyílása, a középosztály erodálódása, az alkoholizmus, a kábítószerhasználat, az elmagányosodás, a családok atomizálódása, az egyre gyorsuló ütemű technológiai lemaradás, az oktatás lezüllesztése, az általános szellemi igénytelenség terjedése, a tömegek elbutulása, az amerikából importált felszínesség és balos woke ideológiák térnyerése, a már-már ukrajnai méreteket öltő korrupció.

Lehet akármennyi földünk, akármekkora hadseregünk, ha közben belülről rohad szét az egész rendszer. Orbánék implicit módon Horthy rendszerére hivatkoznak, amikor parádézni kell a nép előtt, de valójában pont az ellenkezőjét csinlják. Horthyék a nagy szegénység ellenére a építették a nemzetet, ezek a mostani szarháziak a viszonylagos pénzbőség ellenére rombolnak.
Kihagytad a ner-t.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55