Lassan Ursula lesz itt az egyik legrealistább elemző. Brávó!Az első ponthoz:
1) Szóval a likvidálás alól nem menteném fel a nyugati hatalmakat sem, Sorolom: Laden, Szaddam, Kadhafi stb. Hirtelen ezek jutottak eszembe, de van még egy rakat. Az izraeliek is előszeretettel tesznek el iráni atomtudósokat. Arafat halála is valakinek a lelkén szárad. Akkor milyen szemüveget kellene levennem? A másik: nagyon nehéz bizonyítani egy-egy kém halálát. Lehet orosz akció is, de akár más országok számára is kényelmetlenné válhat a személye. Nekem Navalnij esete is gyanús. Egyébként nyugati forrásból olvastam egy nagyon szellemes írást, s ezt elmondták szóban Bayer Zsolték egy Sajtóklubban. Ma is a legszellemesebb Sajtóklub számomra.
2) A nyugati eredetre én sem tippelnék, bár nem kizárt. Az ukrán titkosszolgálatot már esélyesnek tartom. Ahogy olvastam, egyáltalán nem volt semmiféle védelem, a kocsit az közelítette meg, aki akarta. Ráadásul tömeg volt a rendezvényen. Én is azt gondolom, hogy Dugin volt az igazi célpont, állítólag a rendezvény helyszínén ült be egy másik kocsiba. Ha ezzel megy, a lányát is felrobbantották volna vele együtt.
3) Az sem zárható ki, hogy belső munka volt. Kevés az ismeretem a belső politikai erőcsoportokról, de Dugin filozófus, társadalomtudós. Ráadásul úgy emlegetik, mint Putyin ideológusát. Milyen veszélyt jelentene Putyinra?
4) Az eszkaláció az ukránok érdeke. Putyin nem akar közvetlen háborút a MATO-val. Ez egyedül az ukrán politikai vezetés érdeke. Ezért én az ukrán akciót tartom a legvalószínűbbnek. Azért ők az elfoglalt területek oroszbarát vezetőit és tisztségviselőit is próbálják likvidálni, néha sikerrel.
(Komolyan gondolom...)