[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Inkább tüzérség lesz ez, egy HARM komolyabbat vágna :)

Viszont ők a legkétségbeesettebbek jelenleg, így náluk nem kell racionalitást keresni.
Én is az ukránokra tennék vagy a nyugatra, utóbbinál zavarkeltési céllal.

Azért ha figyelmesen olvasod, nem arra van hegyezve a sztori, hogy lengyel, hanem arra hogy egy utolsó szemétláda :)
Ha fikázni akarnák, akkor nem írták volna oda, hogy nálatok körözés alatt áll 2014 óta. Azt meg nézd el a Neokohnos barátainknak, hogy ők nehezményezik az antiszemita megnyilvánulásait, én meg tudom érteni az aggályaikat :)
Igen, vannak itt is szemetladak.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 784
14 193
113
Az ukránoknak az sem állt érdekükben, h felfegyverezzék a neonácijaikat és polgárháborút robbantsanak ki, hogy elszabotálják Minszk II-t és háborúba sodorják az országukat, pláne, h a saját atomerőművüket lőjék. Ehhez képest...
Szerencsétlen nép úgy járt hogy pont a kalapács és az üllő között voltak helyrajzilag..

És mivel az üllő elég nagydarab, kemény anyag, többször bizonyított a századok alatt, a "ProxiMunkadarab"-hoz állandóan edzőanyagokat (lóvé és fegyver), és ideológiai izzítást kell adagolni, nehogy szétessen azelőtt, mielőtt az üllő is meglágyulhatna..
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113

Fejlövéssel holtan találták az ukrán biztonsági szolgálat egyik vezetőjét a lakásában​


https://infostart.hu/kulfold/2022/0...tonsagi-szolgalat-egyik-vezetojet-a-lakasaban

21382f4147fc32c30e0eaa993b72bab97415cc374293b9a5be56dd30ab4ca190.jpg
 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
391
1 006
93
És ezeket a mozgósításért könyörgő fiatal orosz férfiakat ugyan mi a búbánat akadályozza meg hogy önkéntesnek bevonuljanak??

Hat hónap alatt nem találtak egy nyitva levő toborzóirodát ? :)
Az orosz népet írtam, nem az "fiatal orosz férfiakat" Mozgósítás nélkül, nem hogy támadni nem tudnak, de úgy néz ki védekezni sem. Úgy járkálhatnak náluk a diverzánsok meg a drónok, mintha hívták volna őket.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 784
14 193
113
Ezt a háborút úgy fogják majd emlegetni mint a XXI.század egyik legnagyobb katonai baklövését. Nem tudom elképzelni, hogy az orosz katonai vezetés ne könyörögne Putyinnak, minden nap, legalább egy részleges mozgósításért. Azt sem hiszem, hogy Putyin belebukna abba. Sőt előbb utóbb az orosz nép fog neki könyörögni érte.
"Ezt a háborút úgy fogják majd emlegetni mint a XXI.század egyik legnagyobb katonai baklövését"
Mivel ez még koránt sem lefutott meccs, jogosan nem írtad h kinek a baklövéséről van szó. Jövőt jósolni egy proxiháborúban a legedzettebb, tapasztaltabb katonai elemzőknek is vakrepülés a mai korban.. Ezenkívül várjuk meg még a XXI. sz végét, hátha lesz még néhány, ennél is furcsább hadimutatvány..

"Nem tudom elképzelni, hogy az orosz katonai vezetés ne könyörögne Putyinnak, minden nap, legalább egy részleges mozgósításért."
A népnek van esze h magától nem kíván semmilyen háborút, ha nem nevelik félre ideológiaileg, Jelmondatom Mika Waltari írótól származik, mikor egy öreg zsoldoskatona beszélget a háborúról egy lelkesedő zöldfülűvel (kaja, pia, pin@, zsákmány). A fiatal zsoldos lelkesedését az öreg róka ezzel hűti le: " A legsoványabb béke is többet ér a legkövérebb háborúnál "

"Azt sem hiszem, hogy Putyin belebukna abba. Sőt előbb utóbb az orosz nép fog neki könyörögni érte."

Az intenzív médiaF.O.S heti lejártaó cikkek ellenére Putyin egyenlőre jól van , köszöni szépen. Eddig se láttunk bele a cselekedetei hátterébe , ezután is csak a ködös jövőt próbáljuk jósolgatni.
Ha jósolgatni kellene előre a cselekedeteit, inkább a londoni derbi nyeretlen kétévesére fogadnák, hidd el több esélyem lenne.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
1) Háborúban ezek a személyek szerintem érvényes katonai célpontok (politikai/katonai vezetők), ahogy pl. Zselé is az volt az oroszoknak,csak nem jött össze. Az iráni atomtudósokat kell magyarázni?
Az orosz államnak/Putyinnak kényelmetlen személyeket meg persze más is megtámadhatta/likvidálhatta, de azért ha félreteszel minden előítéletet akkor ilyenkor a legvalószínűbb egy orosz szolgálatok általi művelet. Szerintem.
2) Ezzel egyetértek, annyiban kiegészíteném hogy ha már az összeesküvés elméletekbe belecsúszunk akkor Dugin volt-e annyira fontos személy hogy nem kellett-e volna védeni őt? (ebbe nem látok bele, de @neutronbagoly és @orosz_macska_bad szerint nagyon fontos személy Dugin, akkor viszont...)
3) Nem feltétlenül Putyin körének kellett lennie, és ilyen mélyen én sem látok bele, de ha Moszkvában egy ilyen merényletet elkövethet valaki egy elméletileg fontos személy ellen, az nekem ezt a vonalat erősíti. De minden más is lehet.
4) Egy elfoglalt területen az ő szempontjukból kollaboránsokat likvidálni nem ugyanaz mint Moszkvában likvidálni valakit. Mint írtam egyáltalán nem kizárt hogy Ők voltak, viszont ha igen, akkor szerintem rosszul tették (ugyanezt az erőforrást másra lehetett volna használni, az eszkalációval meg ők nagyon nem fognak jól járni)
2 -es pontra reagálva, más az orosz gondolkozás és más a nyugati. A nyugatot irányító kabbalista körök sokkal nagyobb jelentőséget rendelnek ezekhez a dolgozkhoz pl. bizonyos személyek kivégzési módja, katonai műveletek időzítése bizonyos dátumokhhoz igazítva, számok, számkombinációk szerepeltetése filmekben és a médiában ( www-666, 9/11). Én el tudom képzelni, hogy nekik fontosabb Dugin illetve az általa képviselt ideológia támadása, mint az orosznak a megvédése.

Azért nem értünk sok mindent ebben a háborúban, mert csak a saját fejünkkel vagyunk hajlandóak gondolkozni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 535
113
1) Háborúban ezek a személyek szerintem érvényes katonai célpontok (politikai/katonai vezetők), ahogy pl. Zselé is az volt az oroszoknak,csak nem jött össze. Az iráni atomtudósokat kell magyarázni?
Az orosz államnak/Putyinnak kényelmetlen személyeket meg persze más is megtámadhatta/likvidálhatta, de azért ha félreteszel minden előítéletet akkor ilyenkor a legvalószínűbb egy orosz szolgálatok általi művelet. Szerintem.
2) Ezzel egyetértek, annyiban kiegészíteném hogy ha már az összeesküvés elméletekbe belecsúszunk akkor Dugin volt-e annyira fontos személy hogy nem kellett-e volna védeni őt? (ebbe nem látok bele, de @neutronbagoly és @orosz_macska_bad szerint nagyon fontos személy Dugin, akkor viszont...)
3) Nem feltétlenül Putyin körének kellett lennie, és ilyen mélyen én sem látok bele, de ha Moszkvában egy ilyen merényletet elkövethet valaki egy elméletileg fontos személy ellen, az nekem ezt a vonalat erősíti. De minden más is lehet.
4) Egy elfoglalt területen az ő szempontjukból kollaboránsokat likvidálni nem ugyanaz mint Moszkvában likvidálni valakit. Mint írtam egyáltalán nem kizárt hogy Ők voltak, viszont ha igen, akkor szerintem rosszul tették (ugyanezt az erőforrást másra lehetett volna használni, az eszkalációval meg ők nagyon nem fognak jól járni)
Nos, egy kis kiegészítés:
1) Ki kezdte ezeket a háborúkat? És milyen mondvacsinált, utólag hazugságnak bizonyult okra támaszkodva? És nem azt fejtegettem, hogy legitin célpontok-e, hanem arra válaszoltam, hogy ellenségnek minősített személyek likvidálása a Nyugat részéről is használt eszköz. Bizonyára az oroszok is tesznek ilyet. "Az iráni atomtudósokat kell magyarázni? " Nem tudom, milyen alapon jogos egyes államoknak atomfegyvert birtokolni, és mely államoknak jogtalan? Ez alapján minden atomudóst likvidálni lehetne.
2) Filozófusokat, társadalomtudósokat - szerintem - csak elvakult fél gyilkolászik. Ez terrorizmus. Minden filozófus és társadalomtudós mellé nem lehet védelmet rendelni. Ők nem célpontok, akármit is gondolnak.
3) Ez alapján a logika alapján Ladent pakisztániaknak kellett volna megölni, s amerikai kommandósok végeztek vele, illetve áldozatul estek még néhányan a környezetéből. A szerettei el sem temethették, ma sem publikus, mi lett a holttestével.
4) Ezt aláírom, nem fognak jól járni.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
741
3 978
93
Vasalas kozben? Papucsban?
Ott vannak egy veres labnak az ujjnyomai a padlon, a hatso lab alatt levo parketta innenso vegenel.
Plusz akad nehany enyhen saras ciponyom, de kie ha a gazda papucsban volt? Lila folt a combon.
Erdekes, de Ukrajnaban megesik.
na meg látszólag jobboldali (jobbkezes) lövés, pisztoly meg balra, és körülötte sehol se vér ...

ha ilyen cikkek jelennek meg, akkor egyre gyanúsabb, hogy mégiscsak "nyugati" megrendelésre történt a merénylet ...
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 269
93
Vasalas kozben? Papucsban?
Ott vannak egy veres labnak az ujjnyomai a padlon, a hatso lab alatt levo parketta innenso vegenel.
Plusz akad nehany enyhen saras ciponyom, de kie ha a gazda papucsban volt? Lila folt a combon.
Erdekes, de Ukrajnaban megesik.
Most mit kötözködsz te konteós?
Veled még soha nem fordult elő, hogy öngylkosság után eszedbe jutott, hogy nem húztad ki a vasalót?
Ez legalább nem ilyen szembe megyek a forgalommal, kiugrok az utcára és magammal viszek másokat típus. Gondosan kihúzta a vasalót, ne gyuladjon fel az épület miután öngyi lett.