[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 535
113

Zelenszkij meghatározta a Putyinnal való találkozás feltételeit​


Nincs értelme most Ukrajna és Oroszország elnökének találkozójának. Erre csak azután kerülhet sor, hogy az orosz csapatok elhagyják Ukrajna területét.

Ezt Mikhailo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója nyilatkozta.

Hozzátette, ha a találkozóra a jövőben sor kerül, az csak „minden terület felszabadítása után” lesz, és a beszélgetés tárgya „a háború utáni élet megvitatása, beleértve a jóvátételek mértékét, a kártérítés mértékét. veszteségek és a bűnözők kiadatása.”
Источник: https://rusvesna.su/news/1663515689
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Nem olvastad el az egész cikket, így nagyon rizikós vállalkozás válaszolni!
Te az a típusú figura vagy, aki orrvérzésig tolja a hülyeségét, ahelyett, hogy kicsit utánaolvasna a dolgoknak.

https://lynasrareearths.com/products/where-are-rare-earths-found/
Egyszerű duplakérdés minkettőtöknek:
Hanyadik helyen áll Ukrajna világviszonylatban Lítium és Ritka földfém kitermelésében?


Mondom, ezek a cikkek azért születnek most, mert leszerepel a Nagyorosz.
Rassz-Pujtyin benézte ezt a legutóbbi területszerzést és a fagyi visszanyal. Kiderült, hogy a Szabad-Világ működő herékkel rendelkezik, kényelmessége oldaláról kevésbé zsarolható. Szegényebbek leszünk, de vannak értékek amikből nem adunk.

Ezenk kívül van jópár Nemzet (a Magyar helye is itt van), amelyet a Nagyoroszok az előző rendszerükben csúnyán linkeltek, mikor felszabadították őket, aztán kolóniának tartották az országukat. Van pár rendezetlen ügy... az ilyesmi motivál. Van ott 1956, valamint MH-17...
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Értelemszerűen ezt arra alapozod, hogy mekkora sikereket ért el az USA Afganisztánban, Irakban a fejlett szárazföldi erejük ellen.:)
Lássuk be, az USA még nem állt szemben ilyen kihívással. A számok alapján képes lenne rá, de valahogy nem emlékszem USA sikerekre.
Arra viszont igen, hogy fejvesztve menekültek nemrég Afganisztánból, és hátrahagytak a papucsosoknak 7 milliárd értékű eszközt.
Tudom, ez egy tervezett, gondosan kivitelezett kivonulásnak nevezik ....
Afganisztán nem háború volt, békefenntartás. Irakot legyakták 2x semmi perc alatt, de a békefenntartás ott sem sikerült. Lehet, Oroszországban is kapnának olyan partizánharcot, hogy inkább kivonulnának. De a hadsereget legyőznék. Már csak azt vegyük figyelembe, hogy 130 milliós lakosságuk maradt legatyásodva.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Több mint elég ! És ezektől a 90-esek mindenben jobbak a B3M/B4-el együtt !

Hogy mire elég? Hét hónap alatt a harmada elveszett a rendszerben lévő tankoknak. Akkor akár még egy évig is kitart Putyin. o_O

  • Az 568 db T-72B3 ból eddig 175 elveszett, ez kb. 31 %.
  • A 496 db T-72B3M-ből 152, szintén 31 %.
  • A 186 T-80U fele, 93 db nincs, 50 %.
  • A 205 db T-80BV ből 95, 46 % kuka.
  • A 143 (vagy 150) db T-80BVM-ből 39, azaz 26-27 % nincs meg.
  • A 227 db T-90A-ból 21, 9,25 % elveszett.

A korszerű harckocsik kb. harmada. (233 darab ismeretlen típus)

A mai szám 1135 db orosz harckocsi.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Bődületes marhaság, amit a tőzsdei árról írsz.

....de ne felejtsd a TŐZSDEI ÁR csalóka.
Ugye megvan, hogy a farkadba harapsz állandóan:)
A tényekre, számokra koncentrálj.
Ellentétben veled azt teszem.
Bődületes marhaság, amit a tőzsdei árról írsz.
Annak emelkedése ugyanis tavalya augusztusban kezdődött, jóval a háború előtt, amikor Putyin szándékosan kevesebb gázt juttatott az EU piacra. Készült a háborúra, már akkor a tárolók feltöltését próbálta akadályozni, hogy jobban tudjon zsarolnii februárban.
Te ezeket az adatokat az ujjadból szopod ki?
Eddig minden alkalommal. Mindent megcáfoltam, amiket írogattál, de nem vagy képes felfogni.
Ok. Hát akkor nem.
Most sem fog, ehhez túl kevés a kivont 10%, aminek a nagy részét elviszi a fogyasztás csökkenés. Valamint az egyéb források.
Légyszíves azt a 10%-ot vezesd már le nekem.
Igen van Kínai LNG (orosz átcímkézve) Holland LNG (saját gyártást eladták a németnek, a tározókat meg oroszból töltötték 35% többet vettek idén az orosztól)
USA csak papíron van többnyire. Katar röhög a markába. A norvég meg lassan le fogja állítani.
Az EU szállításokhoz add hozzá légyszíves, Lengyelország, Ukrajna Reverse mennyiségeit is. Kösziike. Németek kapták a számlát :)
Ezt Putyin már tudja, ezért kezdik azt terjeszteni, hogy akkor majd 24-ben fagyunk meg.
Szó se róla terjeszti.
Az ipar egyes szereplői valóban nehéz helyzetben vannak, de ne felejtsd a TŐZSDEI ÁR csalóka.
Igen. Van még farkad? Már nem lesz mit leharapdálni.
Ezt is tudja mindenki, Putyin ezért szeretné sokáig magasan tartani a tőzsdei árat.
Igen egyértelmű, Putyinnak hatalma van a nyugati tőzsde felett. Várj, nem az volt eddig, hogy az orosz gyenge, tönkrement a gazdasága?
Ezért kell a PÁNIK.
Hááát, az európai gazdasági szereplők ennyire szeretik Putyint, titokban mindenki tőle kap fizetést, és most megdolgoznak érte.
Cikkek, statisztikák, fórumozók segítségével.
Bloomberg cikkek, Európai intézmények statisztikái. Basszus, Putyin mindenkit megvett kilóra. Nemrég egy német tábornokot aki a BILD-nek nyilatkozott. Majd Németország teljes média ereje össztüzet nyitott szerencsétlenre mert meg mert szólalni. Gyorsan megszóltatták
Ben Hodges-t (60 perccel később) aki egyértelműsítette, hogy bár barátja a német tábornok, nem áll a NATO vágyálmok magaslatán.

Úgyhogy elmondta a tutit, kéretlenül is:
"Finnország egyedül legyőzné az orosz csapatokat." Ben Hodges

A tárolók adatai alapján egyértelmű, hogy elég a gáz tél végéig!
Ezért nem szabad Neked böngészni, úgy sem érted. Ha megnézted volna, és értenéd is az adatokat, ezt most ide sem merted volna írni.
Úgy, hogy a valós fogyasztás csökkenés nincs beleszámolva, úgyhogy ne állíts valótlanságokat!
Senki nem hülye!
Milyen csökkenés? Mi csökkent? Hol? Adatok? Rekord fogyasztás van, a német termel áramot Franciaországnak, minő meglepetés gázból!


Hiába tolod a pánik propagandát.
Vesztett a ruszki!
Propaganda?

Vesztett a ruszki!
Ennyit tud a ruszki!
és társai...
:)

Meg az angol tudósok, és ne felejtsük a meg nem nevezett kormányzati képviselőket magas beosztásban, a NATO takarítónőket akik kéretlenül is nyilatkoztak.
Az, hogy te vagy én fázni fogunk, senkit nem érdekel.
Téged nem, engem igen.
Túléltük a nácikat, kommunistákat, túl fogjuk élni ezt is.
Ezt beszéld át a nagyapáddal még egyszer, segíteni fog.
Ha Putyin energiával zsarolhatná Európát az nagyon csúnya háborúkat, történelmi szempontból Európa végét jelentené.
Ha?
Ugyanis a következő háborúját is a gáz és más exporttermékek árának emelésével kezdené.
Van még mivel zsarolnia? Hallatlan. De már meghalt, a hasonmása meg nem olyan okos. Azt mondják.
Az nem túl fényes jövő nekünk. Ezért meg kell vele értetni:
NEM TUD MINKET ZSAROLNI !
Nem tud. Legalább is Téged. Azért majd figyelek, melyik ország áramkimaradásainál hiányzol itt a fórumon. :)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Hagyjuk már a csecseneket, ugyanolyan emberek mint bárki más.
Nincs harcra született meg nem harcra született ember. Vagy ha van akkor inkább a feketék közt kell keresni, mert ők genetikailag kiváló fizikumúak.
Emlékeim szerint a feketék nemigen váltak be sehol igazán, a jó fizikum önmagában nem elég
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Afganisztán nem háború volt, békefenntartás. Irakot legyakták 2x semmi perc alatt, de a békefenntartás ott sem sikerült. Lehet, Oroszországban is kapnának olyan partizánharcot, hogy inkább kivonulnának. De a hadsereget legyőznék. Már csak azt vegyük figyelembe, hogy 130 milliós lakosságuk maradt legatyásodva.
Orosz földön az oroszt? Hmmm. Kiváncsi lennék az elvesztett nyugati hadieszközök számára, és az élőerő veszteségekre. De azt a logisztikát is szívesen megnézném, amivel ez megvalósulhat. Már a megelőző hónapokra is kiváncsi lennék amikor az USA a teljes haderejét mobilizálva, közeledne orosz terület felé. Valamit szerintem Te itt nem egészen gondoltál át.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Állítólag T-90M ukrán kézen, nem konfirmált de azt írják hogy ukrán terepminta van rajtuk.

PuMmvSV.jpg
EaMYr5U.jpg
6jWM1AE.jpg
m4rXE6E.jpg
LbKB4eP.jpg
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 107
33 379
113
Hagyjuk már a csecseneket, ugyanolyan emberek mint bárki más.
Nincs harcra született meg nem harcra született ember. Vagy ha van akkor inkább a feketék közt kell keresni, mert ők genetikailag kiváló fizikumúak.
ez tévedés persze vannak genetikai okai is az USA ban lévő feketék jó fizikai állapotának (a sisnyája kihullott rabszolgaként nem vólt olyan értékes.) de a fő oka a nagymennyiségű marhahús fogyasztás abból is a legolcsóbb aminek magas a szteroid tartalma... amcsiba a marha filléres hús.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 891
40 828
113
Ukrán források fotót közölnek a norvég NASAMS közepes hatótávolságú légvédelmi rendszer hordozórakétájáról, ukrán "pixel"-re átfestve. Állítólag a fotó Mikolajiv régióban készült.
Korábban a Pentagon kijelentette, hogy az Ukrán Fegyveres Erők számára a NASAMS légvédelmi rendszerek szállítása a következő két hónapon belül megtörténik.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 107
33 379
113
Valami igen sántít ezekkel a képekkel ! Miért nem mutatják a külsejét ? Belülről akár B3 vagy 90A is lehet !
akár hogy is ebből kivették a belső sugárvédő betéteket és repeszfogó paplant tettek a helyére (ezt én is már régóta soroltam hogy fölösleges az a sugárzás elleni védelem a repeszállóság fontosabb és sok mázsa megtakarítás)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 574
16 152
113
Marhaságokat irkálsz.
Minden országban beszélnek írnak szenzáció hajhász, pánik keltő cikkeket.
A tényekre, számokra koncentrálj.

Bődületes marhaság, amit a tőzsdei árról írsz.
Annak emelkedése ugyanis tavalya augusztusban kezdődött, jóval a háború előtt, amikor Putyin szándékosan kevesebb gázt juttatott az EU piacra. Készült a háborúra, már akkor a tárolók feltöltését próbálta akadályozni, hogy jobban tudjon zsarolnii februárban.
Nem jött be!
Akkor sem.
Most sem fog, ehhez túl kevés a kivont 10%, aminek a nagy részét elviszi a fogyasztás csökkenés. Valamint az egyéb források.
Ezt Putyin már tudja, ezért kezdik azt terjeszteni, hogy akkor majd 24-ben fagyunk meg.
Az ipar egyes szereplői valóban nehéz helyzetben vannak, de ne felejtsd a TŐZSDEI ÁR csalóka.
Ezt is tudja mindenki, Putyin ezért szeretné sokáig magasan tartani a tőzsdei árat.
Ezért kell a PÁNIK.
Cikkek, statisztikák, fórumozók segítségével.
;)

A tárolók adatai alapján egyértelmű, hogy elég a gáz tél végéig!
Úgy, hogy a valós fogyasztás csökkenés nincs beleszámolva, úgyhogy ne állíts valótlanságokat!
Senki nem hülye!



Hiába tolod a pánik propagandát.
Vesztett a ruszki!
:)



Az, hogy te vagy én fázni fogunk, senkit nem érdekel.
Túléltük a nácikat, kommunistákat, túl fogjuk élni ezt is.
Ha Putyin energiával zsarolhatná Európát az nagyon csúnya háborúkat, történelmi szempontból Európa végét jelentené.
Ugyanis a következő háborúját is a gáz és más exporttermékek árának emelésével kezdené.
Az nem túl fényes jövő nekünk. Ezért meg kell vele értetni:
NEM TUD MINKET ZSAROLNI !
Ezt majd magyarázd el a gyógyszerek nélkül meghaltak hozzátartozóinak is, meg a leálló kórházaknak, miközben a teljes ipar leáll. Most a kérdés csak az, h játszod a hülyegyereket vagy tényleg ennyit dobott a gén-tombola? Utálom, h a propaganda (pro/kontra) ennyire háttérbe nyomja az asszociatív gondolkodást.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Ugye megvan, hogy a farkadba harapsz állandóan:)

Ellentétben veled azt teszem.

Te ezeket az adatokat az ujjadból szopod ki?

Eddig minden alkalommal. Mindent megcáfoltam, amiket írogattál, de nem vagy képes felfogni.

Ok. Hát akkor nem.

Légyszíves azt a 10%-ot vezesd már le nekem.
Igen van Kínai LNG (orosz átcímkézve) Holland LNG (saját gyártást eladták a németnek, a tározókat meg oroszból töltötték 35% többet vettek idén az orosztól)
USA csak papíron van többnyire. Katar röhög a markába. A norvég meg lassan le fogja állítani.
Az EU szállításokhoz add hozzá légyszíves, Lengyelország, Ukrajna Reverse mennyiségeit is. Kösziike. Németek kapták a számlát :)

Szó se róla terjeszti.

Igen. Van még farkad? Már nem lesz mit leharapdálni.

Igen egyértelmű, Putyinnak hatalma van a nyugati tőzsde felett. Várj, nem az volt eddig, hogy az orosz gyenge, tönkrement a gazdasága?

Hááát, az európai gazdasági szereplők ennyire szeretik Putyint, titokban mindenki tőle kap fizetést, és most megdolgoznak érte.

Bloomberg cikkek, Európai intézmények statisztikái. Basszus, Putyin mindenkit megvett kilóra. Nemrég egy német tábornokot aki a BILD-nek nyilatkozott. Majd Németország teljes média ereje össztüzet nyitott szerencsétlenre mert meg mert szólalni. Gyorsan megszóltatták
Ben Hodges-t (60 perccel később) aki egyértelműsítette, hogy bár barátja a német tábornok, nem áll a NATO vágyálmok magaslatán.

Úgyhogy elmondta a tutit, kéretlenül is:
"Finnország egyedül legyőzné az orosz csapatokat." Ben Hodges


Ezért nem szabad Neked böngészni, úgy sem érted. Ha megnézted volna, és értenéd is az adatokat, ezt most ide sem merted volna írni.

Milyen csökkenés? Mi csökkent? Hol? Adatok? Rekord fogyasztás van, a német termel áramot Franciaországnak, minő meglepetés gázból!

Propaganda?

Vesztett a ruszki!
Ennyit tud a ruszki!
és társai...

Meg az angol tudósok, és ne felejtsük a meg nem nevezett kormányzati képviselőket magas beosztásban, a NATO takarítónőket akik kéretlenül is nyilatkoztak.

Téged nem, engem igen.

Ezt beszéld át a nagyapáddal még egyszer, segíteni fog.

Ha?

Van még mivel zsarolnia? Hallatlan. De már meghalt, a hasonmása meg nem olyan okos. Azt mondják.

Nem tud. Legalább is Téged. Azért majd figyelek, melyik ország áramkimaradásainál hiányzol itt a fórumon. :)

Lásd, megkerestem neked, ne szenvedj már annyit a hazugságaid kimagyarázásával.
Okosodj!




Gondolom ebből már látod, Putyin mennyire fontos eszköznek tartja a gázt és az energia piacok befolyásolását az európai országok sakkban tartására. Ahhoz, hogy ez működjön, kell a jó propaganda, a hangulat és pánik keltés. Ez zajlik a médiában, (akár német) politikusok segítségével is. A pénz az nagy úr. Sok száz vagy ezer politikust, újságírót, energiapiaci szakembert, véleményformálót megfizet Putyin. Most használja is őket. o_O
Ez a harcterület is fontos a háborúban. Újabban úgy hívják a PSYOPS/INFOOPS műveleteket, hogy hatástámogató műveletek, melyek a kinetikus (harctéri) tevékenységeket, műveleteket támogatják hatásukkal.

Béke veled tesó, lehet, hogy fázni fogsz, valószínüleg én is. De tudom, hogy miért teszem:
NEM AKAROM, HOGY A GYEREKEIMNEK, UNOKÁIMNAK FÁZNI KELLJEN, VAGY ELSZEGÉNYEDJENEK EGY ŐRÜLT BAROM MIATT.

Én ki bírom. Szerintem Te is.


"Annak emelkedése ugyanis tavalya augusztusban kezdődött, jóval a háború előtt, amikor Putyin szándékosan kevesebb gázt juttatott az EU piacra."

Erre egészen biztosan tudsz konkrét adatokat is hozni. Konkrétan arra, hogy 2021 augusztusban Putyin szándékosan kevesebb gázt juttatott az EU piacra.
Mennyi köbméterrel? Pontosan mettől-meddig? Milyen apropóból?

Igen. Lásd a fenti cikkeket a témában.

A lényeg, Putyin egyrészt az Északi Áramlat 2 miatt, másrészt tavaly augusztustól jól láthatóan az európai tározók töltésének akadályozása miatt kevesebb gázt (csak a szerződéses minimumot) szállította, mondva csinált indokokkal, hazudozással elterelve a figyelmet a kelepcéről, amit Európának készített a háború megkezdésekor kedvező zsarolási lehetőség kialakítása érdekében.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Már ott is van az Operators-nál Oroszország. Mondjuk érdekes, hogy egy másik, nagyobb kamikaze drónnál is megjelölték őket.
Chug-on ezt írták:

ГOT - O - 4335 - OCH

ГOT - ready to fire
O - Ocкoлoчный (HE, APFSDS is Б for Бpoнeбoйный (armor-piercing), HEATFS is К for Кyмyлятивный (cumulative), ATGM is У for Упpaвляeмый (guided), Coax is П for Пyлeмёт (machine gun))
4335 - distance
OCH - ocнoвнoй (Primary (the sight mode))



Állítólag az utóbbi napokban több Y-20 as repülés volt Moszkvába Kínából, az orosz """katasztrófavédelemnek""" szállítottak pontonhidakat és UAV-okat...
UkyLGPp.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 535
113
Egyszerű duplakérdés minkettőtöknek:
Hanyadik helyen áll Ukrajna világviszonylatban Lítium és Ritka földfém kitermelésében?


Mondom, ezek a cikkek azért születnek most, mert leszerepel a Nagyorosz.
Rassz-Pujtyin benézte ezt a legutóbbi területszerzést és a fagyi visszanyal. Kiderült, hogy a Szabad-Világ működő herékkel rendelkezik, kényelmessége oldaláról kevésbé zsarolható. Szegényebbek leszünk, de vannak értékek amikből nem adunk.

Ezenk kívül van jópár Nemzet (a Magyar helye is itt van), amelyet a Nagyoroszok az előző rendszerükben csúnyán linkeltek, mikor felszabadították őket, aztán kolóniának tartották az országukat. Van pár rendezetlen ügy... az ilyesmi motivál. Van ott 1956, valamint MH-17...
1) A cikk erről:

Két ígéretes lítiumlelelőhelyet találtak Ukrajnában​

Az ausztrál European Lithium nevű vállalat két lítiumlerakódást is talált Ukrajnában – ezek korábban is ismert, de nem kellően feltárt helyszínek voltak, az 1980-as és 1990-es években még nem is tudták rentábilis módon kitermelni az anyagot belőlük. A mai technológiákkal már megéri kitermelni a lítiumot.
...
Nagyobb mennyiségben eddig nem bányásztak lítiumot Európában, így az elektromos járművek térnyerésével párhuzamosan a bányák megnyitása komoly jelentőséggel bírhat.

2) A világ központjai nem a mostban gondolkodnak, távlatokban gondolkodnak, a jövőt tervezik és azt akarják megvalósítani. Ezért értelmetlen ilyen kérdést feltenni, hogy most hányadik helyen áll Ukrajna.
Ha az általan linkelt cikket elolvastad volna, akkor tudnád, hogy már "most" becsülik a 2050-ben szükséges ritkaföldfémek iránti szükségletet.

3) Mit gondolsz, a világűr meghóditására milyen okokból törekednek?
4) Hogy milyen okokból születnek a cikkek, nem releváns a téma szempontjából. A kérdés az, hogy mit állapítanak meg.

Próbálj már elszakadni Putyintól. Unalmas ez az állandó Putyinozás. Inkább a dolgok mögé nézz!
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Marhaságokat irkálsz.
Minden országban beszélnek írnak szenzáció hajhász, pánik keltő cikkeket.
A tényekre, számokra koncentrálj.

Bődületes marhaság, amit a tőzsdei árról írsz.
Annak emelkedése ugyanis tavalya augusztusban kezdődött, jóval a háború előtt, amikor Putyin szándékosan kevesebb gázt juttatott az EU piacra. Készült a háborúra, már akkor a tárolók feltöltését próbálta akadályozni, hogy jobban tudjon zsarolnii februárban.
Nem jött be!
Akkor sem.
Most sem fog, ehhez túl kevés a kivont 10%, aminek a nagy részét elviszi a fogyasztás csökkenés. Valamint az egyéb források.
Ezt Putyin már tudja, ezért kezdik azt terjeszteni, hogy akkor majd 24-ben fagyunk meg.
Az ipar egyes szereplői valóban nehéz helyzetben vannak, de ne felejtsd a TŐZSDEI ÁR csalóka.
Ezt is tudja mindenki, Putyin ezért szeretné sokáig magasan tartani a tőzsdei árat.
Ezért kell a PÁNIK.
Cikkek, statisztikák, fórumozók segítségével.
;)

A tárolók adatai alapján egyértelmű, hogy elég a gáz tél végéig!
Úgy, hogy a valós fogyasztás csökkenés nincs beleszámolva, úgyhogy ne állíts valótlanságokat!
Senki nem hülye!



Hiába tolod a pánik propagandát.
Vesztett a ruszki!
:)



Az, hogy te vagy én fázni fogunk, senkit nem érdekel.
Túléltük a nácikat, kommunistákat, túl fogjuk élni ezt is.
Ha Putyin energiával zsarolhatná Európát az nagyon csúnya háborúkat, történelmi szempontból Európa végét jelentené.
Ugyanis a következő háborúját is a gáz és más exporttermékek árának emelésével kezdené.
Az nem túl fényes jövő nekünk. Ezért meg kell vele értetni:
NEM TUD MINKET ZSAROLNI !
100%-ban terelés amit írsz.

Teljesen mindegy, hogy mikor kezdődött a tőzsdei ár emelkedése. A lényeg, hogy a szankciós és ellenséges politika miatt Putyin rákényszerült, hogy az ellenségei helyett a barátainak adja el az energiahordozóit. Az eredmények ismertek:

-az európai polgárok fizetik meg a háború költségét, és a Gazprom soha nem látott bevételeket realizált
-a gazdaságunk recesszióba fog kerülni
-nagyon sok területen el fogjuk veszíteni a pozícioinkat a kelettel szemben
-a hibás politika miatt a társadalmi felfordulás borítékolható Európában

Amit a propi tolása közben elfelejtesz megemlíteni, hogy a már csökkentetten kívül is jelentős mennyiséget szálít Oo az EU piacra jelenleg is, amit bármikor el tud zárni, és el is fog, ha úgy tartja érdeke. (itt felhívnám a figyelmedet, hogy fél éve arról is meg voltatok győződve, hogy az NS1 -et nem fogja elzárni)

Továbbá egyéb energiahordozókkal is ellátják az EU-t és az USA-t és UK-t is(uránérc, legyártott fűtőelemek és olaj). Elektromos áramot is vásárol az EU közvetlenül az oroszoktól.

További eszkaláció esetén ezeket az oroszok fokozatosan ki tudják vonni a piacunkról - eddig is a fokozatosság elvét követték, ezután is így fognak eljárni.

És akkor még említést sem tettünk az egyéb, high-tech ipar számára létfontosságú ércek és elemek áremelkedéséről, amit a kelet továbbra is baráti áron tud beszerezni az oroszoktól.

Azt mindenki tudja, hogy a megfagyás egy mém, azt leszámítva, hogy Európában több ezer hajléktalan és nyomorban élő ember fagy meg így is évente, és bár ez a szám emelkedni fog a recesszió következtében előálló helyzet miatt, tömegeket azért nem fog érinteni. De Európa gazdaságilag a kivéreztetés útjára lett rakva, és sokkal rosszabb következményei lesznek, mint amiket te a propagandával átitatott fejedben jelenleg elképzelsz.

Az alábbi dolgokon gondolkozz el:
-mit fog csinálni az egymilliós cigányság és a nyugati migránscsordák, ha eléri a recesszió az építőipart?
-mit fognak csinálni az autógyárak és a beszállítók, ha a betü a recesszió? Van fogalmad róla, hogy hány embert foglalkoztatnak?
Hogyan értékesítik a világpiacon az EU-ban készült autókat, ha azok előállítási költségének növekedése megjelenik az árakban, miközben az ázsiai és amerikai konkurencia továbbra is olcsón termel, hozzánk képest?
-mi fog történni az idegenforgalommal és a vendéglátással és az ott foglalkoztatott milliókkal, amikor a magas energiárak miatt ez a szektor is elveszíti a nemkzetközi versenyképességét(belföldön már most sincsenek foglalások)
-a vegyiparunk már most elkezdett leállni, mi lesz szerinted a mezőgazdaságunkkal és a műanyag termékek előállításával stb..

Szerinted miért emelik EU-szerte a rendőrök fizetését és létszámát? Mi lesz itt az egydimenziós gondolkozásod szerint?