[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 902
27 628
113
Minek jönnének ide az ukránok? Ők elférnek a saját országukban. Nem ők azok akik határtologatásba kezdtek, hanem az orosz barátaid. Tudod, akik itt is állomásoztak nem is olyan régen, biztos van a családodban aki tudna róluk mesélni, h milyen sok szép jó dolgot köszönhetünk nekik.

A magyar kisebbség szar helyzetét pedig Ukrajna jövőbeni EU csatlakozása megoldaná.
Ahogy Malina Hedvigét is megoldotta, meg a romániai magyarokét is.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Szerintem az egészben az az őrület, hogy a Nyugat képes elhinni, hogy Oroszországgal is úgy el lehet bánni mint Szíriával. Kb tudomást sem vesznek arról, hogy a világ mások legtöbb atomjával rendelkező országáról beszélünk.
Nem 2. ! A legnagyobb és legmodernebb atom triáddal rendelkező országa !
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 484
19 391
113
Minek jönnének ide az ukránok? Ők elférnek a saját országukban. Nem ők azok akik határtologatásba kezdtek, hanem az orosz barátaid. Tudod, akik itt is állomásoztak nem is olyan régen, biztos van a családodban aki tudna róluk mesélni, h milyen sok szép jó dolgot köszönhetünk nekik.

A magyar kisebbség szar helyzetét pedig Ukrajna jövőbeni EU csatlakozása megoldaná.
"nem vagyok ukránpárti" by balou84. De. :D (nem kell sunnyogni, ha a hoholok a szimpik ki kell állni értük...) :D
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Szerintem meg éppen ez a probléma, hogy nem veszik komolyan. Hiába mondogatják az oroszok, hogy nem viccelnek. És nem, ez rohadtul nem a polgároknak szól, mivel a polgároknak SEMMI beleszólása nincs ebben a nagy demokráciában semmibe.
Konrkétan kopasz solc bácsi meg is mondta pár hónapja, hogy egyáltalán nem érdekli mit akar/gondol a nép, az lesz amit ő akar.
Na, és így működik a többi politikus is.

A népszavazást sem értem, hogy miért vicc szerinted. Bőven orosz lakta területek szeretnének Oo-hoz csatlakozni. Erre csinálnak egy népszavazást. Nektek ez sem tetszik. Ha nem lenne népszavazás, akkor meg az lenne a bajotok.
A nyugatiak már előre borítékolták, hogy nem fogják elismerni a népszvazás eredménylét, pláne nem ismerik el az átrajzolt területeket orosznak.

Én nemtudom, hogy ti, nyugatlibsik hogy gondolkodtok, de valami nagyon nem jól van összerakva ott fent a központban (agyatokban). Még mindig szánalmasak ezek az írásaid/írásaitok.
Rohadtul fordítva ültök a lovon, avagy még mindig szembe pisáltok a széllel, avagy szembe mentek az autópályán..
Azért nem érti mert 1. nem akarja érteni 2. szarik a Magyar párhuzamra ! Mi is segbeqrnánk a bocskorosokat Erdély vissza szerzéséért ha volna hozzá kellő katonai erőnk ! DE nekünk nincs , az oroszoknak meg van !
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 377
8 998
113
Mind a két dologgal kapcsolatosan egyetértek.
A népszavazások kapcsán, viszont itt nem ez a helyzet. A népszavazásokon olyan területekről akarnak dönteni, amelynek lakói azon nem vehetnek részt. Ez kb olyan dolog, hogy valamelyik német tartományban holnap kiírnak egy népszavazást Königsberg és környéke jogállásáról. Komolytalan. Degradálja és nevetségessé teszi a népszavazás intézményét.
Általában szoktam érteni a kommentjeidet. Ez a mostani viszont számomra érthetetlen. Mit jelent az, hogy a lakók nem vehetnek részt a népszavazáson? Arra gondolsz, hogy a még fel nem szabadított részeken nem fognak szavazni, ennek ellenére rájuk is érvényes lesz a szavazás? Ha így gondolod, abban van némi igazság, de a Königsbergi hasonlatod akkor is durva túlzás. Egyébként ebben az usa által provokált mocskos háborúban teljesen felesleges és illuzórikus lovagias orosz hozzáállást elvárni.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Itt valami nem stimmel. Nézzük csak az Oryx dokumentált veszteségadatait:

679 elpusztult harckocsi, azaz 2037 főnyi személyzet érintett.
1419 elpusztult harcjármű, azaz hozzávetőleg 2838 főnyi személyzet érintett.
288 elpusztult tüzérségi eszköz, azaz hozzávetőleg 1152 főnyi személyzet érintett.
1156 elpusztult teherautó, azaz, azaz hozzávetőleg 2304 főnyi személyzet érintett.

A harckocsizó személyzetek túlélési esélye minimális, a lehető legnagyobb jóindulattal is kétharmaduk halott lehet: 1350 fő harckocsizó veszteség
A harcjárművek személyzetének valamivel nagyobbak a túlélési esélyei, nagy jóindulattal egyharmaduk lehet halott: 1000 fő veszteség a harcjárművekben
A tüzérségi eszközök esetében változó lehet, ha tüzérségi csapásban semmisítik meg akkor nagy, ha kilövik az önjárót, akkor inkább a harckocsihoz hasonló a lőszerrobbanás miatt. Legalább ötven százalékkal lehet jóindulattal számolni: 550 fő veszteség a tüzérek közt.
A logisztikai járműveknél a páncélozatlanság miatt kilövés esetén relatíve nagy veszteséggel lehet számolni. De még nagy jóindulattal is egyharmaduk leírható. Az pedig 700 fő logisztikai emberveszteség.

Eddig összesen: 3600 főnyi veszteség becsülhető a dokumentált eszközveszteség alapján. Sojgu szemérmetlenül hazudik, úgy tizenötezer lehet a reális vesztesége az oroszoknak, a többség a gyalogságtól kerülhetett leírásra. Ha csak a VDV veszteségeire gondolok, vagy a városi harcokra, mint Mariupol, Harkov és Kijev környéke akkor ez nagyjából egyértelmű kell legyen. És ezek voltak a jól felszerelt, motivált, kiképzett csapatok!
A VDV július végéig 1000 körüli halottat vesztett a nyugati becslések szerint. A mértékadónak tekinthető Nyugati becslések is 15-20 ezerre teszik az oroszok teljes veszteségét halottakban, de ebben benne vannak a szakik, a roszgvargyija tagjai is a reguláris haderő tagjai mellett. De szerintem az orosz veszteség eltörpül a kolosszális ukrán veszteség mellett.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
A "Szeretlek Magyarország" nevű F.O.S média szerint Putyin csak negyedszerre tudta elmondani a beszédet, annyira köhögött, majd kórházba vitték. Súlyos beteg vége ennyi volt :D
Hát persze, de ez a dublőrre volt :oops:, mert Putyin már 3* meghalt, mielőtt vérrákos lett és ezzel összefüggésben Parkinson kóros.
Amúgy is, már kifogytak a filmtekercsekből.

Ezt a bullshit-et miért kell nyomnia a médiának, nem értem.o_O
 
T

Törölt tag 133

Guest
"nem vagyok ukránpárti" by balou84. De. :D (nem kell sunnyogni, ha a hoholok a szimpik ki kell állni értük...) :D

Ez az amikor valaki elkezd ferdíteni, próbál belemagyarázni mást is egy hozzászólásba.

Lehet nálad csak fekete meg fehér dolgok léteznek, de az értelmesebb emberek tudják, h a dolgok általában nem ennyire egyszerűen kategorizálhatóak.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 831
14 548
113
Na ez is az NKE színvonala sajnos.

Csak a szokásos gyakori, kötelezően lehozandó F.O.S média hírferdítő cikk.. Ezeknek az az egyik lényege hogy mindíg mocskolni kell a "másik oldal" megszólított politikai vezetőjét.. Ez annyira hatásos hogy pár év múlva a köztudatba is bekerül a vezető "tulajdonsága"
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and cinikus
S

Szilvatövis

Guest
Plushun a fenti álláspontot írta Wilson atomfegyverrel kapcsolatos bejegyzéséhez.

Kedves Wilson,

Amit leírsz, az a hivatalos amerikai katonai doktrina része, miszerint nyugodtan lehet tologatni egyre közelebb az atomfegyvereket Moszkvához, hiszen annak csak ijesztgető szövege van úgyse meri elsütni.
Ha elég közel kerülnek a NATO atomfegyverei Moszkva szérűs kertjei alá, majd nyugodtan fel lehet szólitani az oroszokat a feltétel nélküli kapitulációra, ellenkező esetben Moszkva megsül.

Nehogy úgy járjunk mint Ukrajna esetén, hogy ott nyugodtan lehet ott bármit tenni a nemzetiségiekkel, betolni rengeteg fegyvert, későbbiekben atomfegyvert, NATO csapatokat, és pénzt a háború előkészítésére, az orosz meg se fog mukkanni.

Itt sem jött be a katonai szakértők "vágyálma", a puskalövés nélküli, fű alatti lopakodó hadviseléssel.

A múltra visszatérve, 1945 óta nem lehet azt mondani, hogy sosem lesz bevetve atomfegyver a világon mert az az emberiség pusztulásához vezet.
Ami egyszer már megtörtént , arra nem lehet mondani hogy nem létezhet, mert pld agybaj.

Nem kellene senkinek kipróbálnia hogy az orosz komolyan hiszi e atomfegyverrel kapcsolatos állításait, én legalább is nem vagyok vevő rá.
Az orosz csapatok venezuelai USA lerohanás gyakorlatozásra, Putyin új világrendjére és az atlanti óceánig tartó Orosz Birodalomra vevő vagy?
 
W

Wilson

Guest
Jól tették, mindig azt mondjátok, hogy egy kalap sza.. sem értek. Most majd gyártanak újakat. Évi 500-1000 db T90M meg se kottyan a költségvetésben.
Évi 500-1000 db T-90M gyártása? Ha ennek megoldására tudod a módszert akkor szerintem az Uralvagonzavod tárt karokkal vár különösen ebben a helyzetben amikor a szankciók különösen sújtják az orosz hadiipart
Ukrán hullazsákba, az ukrán kényszersorozottak tízezrei, és oroszszimpatizánsok kerülnek. Az oroszok az ukrán hullát csak simán eltemetik. A mozgó cirkusz orosz részről érdeklődés hiányában elmarad.
A fronton harcoló szaki és orosz katonáknak erről merőben más a véleménye..

Plushun a fenti álláspontot írta Wilson atomfegyverrel kapcsolatos bejegyzéséhez.

Kedves Wilson,

Amit leírsz, az a hivatalos amerikai katonai doktrina része, miszerint nyugodtan lehet tologatni egyre közelebb az atomfegyvereket Moszkvához, hiszen annak csak ijesztgető szövege van úgyse meri elsütni.
Ha elég közel kerülnek a NATO atomfegyverei Moszkva szérűs kertjei alá, majd nyugodtan fel lehet szólitani az oroszokat a feltétel nélküli kapitulációra, ellenkező esetben Moszkva megsül.

Nehogy úgy járjunk mint Ukrajna esetén, hogy ott nyugodtan lehet ott bármit tenni a nemzetiségiekkel, betolni rengeteg fegyvert, későbbiekben atomfegyvert, NATO csapatokat, és pénzt a háború előkészítésére, az orosz meg se fog mukkanni.

Itt sem jött be a katonai szakértők "vágyálma", a puskalövés nélküli, fű alatti lopakodó hadviseléssel.

A múltra visszatérve, 1945 óta nem lehet azt mondani, hogy sosem lesz bevetve atomfegyver a világon mert az az emberiség pusztulásához vezet.
Ami egyszer már megtörtént , arra nem lehet mondani hogy nem létezhet, mert pld agybaj.

Nem kellene senkinek kipróbálnia hogy az orosz komolyan hiszi e atomfegyverrel kapcsolatos állításait, én legalább is nem vagyok vevő rá.
Ez így nem igaz az amerikai doktrina nem ezt tartalmazza....
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Hát persze, de ez a dublőrre volt :oops:, mert Putyin már 3* meghalt, mielőtt vérrákos lett és ezzel összefüggésben Parkinson kóros.
Amúgy is, már kifogytak a filmtekercsekből.

Ezt a bullshit-et miért kell nyomnia a médiának, nem értem.o_O
Egyébként megfigyeltétek az amerikai elnök fellépésein egyre közelebb hozzák a kordonokat? Finoman szólva is próbálják terelgetni, hogy ne kóvályogjon el, és ne fogjon kezet a nagy semmivel. Még pár hónap, és hátrakötözött kezekkel tolják fel a színpadra, egy járókában. Gondolom ez váltja ki a nyugatban azt a kényszert, hogy le kell járatniuk Putyint, ezzel feledésbe meríteni a "szabad világ vezetőjének" állapotát.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 377
8 998
113
Minek jönnének ide az ukránok? Ők elférnek a saját országukban. Nem ők azok akik határtologatásba kezdtek, hanem az orosz barátaid. Tudod, akik itt is állomásoztak nem is olyan régen, biztos van a családodban aki tudna róluk mesélni, h milyen sok szép jó dolgot köszönhetünk nekik.

A magyar kisebbség szar helyzetét pedig Ukrajna jövőbeni EU csatlakozása megoldaná.
Persze, hogy elférnek. Ennek ellenére bszogatják a kárpátaljai magyarokat megálás nélkül, pl az idióta nyelvtörvénnyel. 2. Ukrán front. Az eu bizonyította már többszörösen nagyszerűségét a magyar kisebbségek védelmében, úgy, hogy semmi kétség aziránt, hogy az Ukr.-ban élő magyar kisebbség helyzetét is jól leszarná.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 788
113
Nekem ezidaig az jott le, hogy ezzel a sokak altal lesajnalt T-62-esekkel a szakik teljesen jol boldogulnak, tudjak a hataraikat es ezeknek megfeleloen probaljak hasznalni. Nem latunk tucatjaval kilott ilyen harckocsikat. Mindannyian tudjuk, hogy nem az oroszok hadsereg hasznalja, kar eroltetni.
Lehet nyomatni ezt a propaganda szart, csak nincs ertelme, mert akik tobbnyire itt olvasgatnak es irkalnak azok nem kajaljak be.

Teljesen mindegy kinek melyik oldal a tetszetos es jo arc, nem lehetne a tenyeknel maradni es a normalis tarsalgasnal a baszakodas , provokalas es szandekos ferditesek helyett? Mindenket oldalnak sokkal kenyelmesebb hely lenne ez ugy. -esismetszettartkaruemoji
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 429
113
Ahogy Malina Hedvigét is megoldotta, meg a romániai magyarokét is.

Jók a példák arra, hogy miért nekünk kell megvédeni magunkat. Sem az EU, sem az USA, sem Putyin nem fog nekünk segíteni.
Mindegyik az ellenségünk, de most a leggyengébbtől tudunk megszabadulni. :cool:
Aztán majd a többitől is. o_O
A kínaiak szerint: " A türelmetleneket előre kell engedni a szakadékba" (M. K. i.sz. 2022)
:D