[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 048
23 931
113
Putyin ráadásul túlnyomó részt oroszokat mészárol, oroszok millióinak okoz írtózatos kínokat. Másodsorban meg a "testvérnép" Ukránokat mészárolja.

Hitlernek is tapsoltak anno a náci Magyarok. Most Putyinnak tapsolnak a náci magyarok.
amikor a nyíltan náci jelképekkel felvonuló ukrán szélsőségesek vegzálják a kárpátaljai magyarokat akkor te kinek tapsolsz te szerencsétlen ?
(tudjuk ez a magyarok elleni atrocitás is csak Putyin propagandája,mindenki aki erről beszámol,átélte,megszenvedte.. az orosz ügynök )
itt aki náci az szerintem te vagy !!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 238
33 135
113
Más.

"Korábban egyébként felmerült, hogy a K329 Belgorod részt vehetett az Északi Áramlat gázvezetékek ellen elkövetett szabotázsakciókban." :D

30 méter mély vízben?
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
A gaz ara osszeomlott, annyi mint tavaly ilyenkor. Pedig akkor meg nem is volt haboru.

Megfagyni mer nem fogunk ezt mar elengedtetek. Most ugy tunik az EU gazdasaga se fekszik meg. Nincs hova hatralni.

Még nem annyi, de a 3-4*es ár (vagy ha dechez nézed dupla ár) már egész elviselhető. MIndez úgy hogy orosz gáz export okt elejére totál bezuhant.
Sztem jövőre már tartósan bemegyünk 100$ alá amit már röhögve kibír az EUs gazdaság, főleg a jelnelegi EUR/USD árfolyam mellett.
Írtózatos az orosz bukta. 30+évig övék lett volna az EUs "prémium" piac. Ezt átadják USA, Algéria, Katar, Ausztrála, Norvégiának. Közben fullba daráltatják az orosz 18-40éveseket, dolgozók tömegeit soroznak be, rengetegen disszidálnak. Komplett iparágak vonulnak ki.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 715
28 291
113
Hát, beérik a gyümölcs.
Az a baj, hogy ezt már annyiszor hallottuk az elmúlt hónapokban orosz képviselőktől/tisztviselőktől, hogy személyesen legalábbis már nem tudom komolyan venni. Ez olyan mint a döntéshozatali központok elleni támadások, folyton csak beszélnek róla, de tényleges akció nem történt azóta se és gyanús, hogy itt sem lesz. Vagy akkor szépen tessék kilőni megint a Lemberg környéki trafó állomásokat, vasúti hidakat, erőműveket ami épp tetszik. Még hónapokkal ezelőtt csináltak a rybarosok szép listát mit hogyan kéne Nyugat-Ukrajnában kiszedni, itt az alkalom. Plusz ha úgyse kell nekik az a terület akkor meg duplán lehetne lőni
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 704
113
30 méter mély vízben?
Origo. Mit vársz...
Azt meg, hogy demegdöbbentünk és eltűnt, nem tudom honnan szedik.

egyébként mi ez a hirtelen aggódás ??

az ukránok/cowboyok/britek/lengyelek/románok stb nyerésre állnak Putyin meg egy oklevesles balfasz mert úgy sem mer lépni semmit ..
illetve az orosz hadvezetés is egy rakás pancser,amit bebizonyítanak napról napra ..
az orosz hadsereg egy kb kovás puskával felszerelt idejétmúlt alakulat,részegesekből,kényszer sorozottakból,Tik-Tok legényekből meg sittes bérgyilkosokból (Wagner)
Oroszország pedig egy kb Botswana szintű gazdasággal rendelkező,regionális középhatalom .. illetve már az sem,mert megmondták itt a frankót többen is,hogy nem az ..
ja és amíg el nem felejtem ,pénteken csődbe megy,de lehet hogy már csütörtökön csütörtököt mond
egyébként is egy elmaradott szarok,hiszen az új Ladákba meg Moszkvicsokba se lesz légzsák
ráadásul még Nike cipőjük és Coca Colájuk sincs ..

(remélem nem hagytam ki semmit)

így nem igazán értem az aggodalmat ezek után egy olyan egy szerelvény miatt,amiről valakik feltételezik,hogy valami és éppen megy valahová ..
Én ilyen aggódós vagyok.
Nem tételezek fel feltétlenül racionális gondolkodást - ahogy a példák mutatják nem is mindig van mögöttük.
A fent állók nagyjából igazak is. különösebb para nem is lenne - ha nem lenne atomuk.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and Sniper

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Putyin ráadásul túlnyomó részt oroszokat mészárol, oroszok millióinak okoz írtózatos kínokat. Másodsorban meg a "testvérnép" Ukránokat mészárolja.

Hitlernek is tapsoltak anno a náci Magyarok. Most Putyinnak tapsolnak a náci magyarok.
Mit képzelsz te magadról? Aki nem a kijevi rezsim mantráját nyomja azt csak te úgy lenácizod?
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
A gaz ara osszeomlott, annyi mint tavaly ilyenkor. Pedig akkor meg nem is volt haboru.

Megfagyni mer nem fogunk ezt mar elengedtetek. Most ugy tunik az EU gazdasaga se fekszik meg. Nincs hova hatralni.
Te melyik mozit nézed?

Gáz ár alakulása
A "megfagyás" sztorit nem "elengedték", hanem égetőbb mint valaha. A német fogyasztás 14,5% magasabb mint tavaly ilyenkor.
Csak a németeknek 300 milliárdjukba fáj a lakossága és ipar megmentése ezidáig. Hol van még a december?
80+120+200 milliárd Euró:)
A németországi csődeljárások száma drasztikusan emelkedik úgy, hogy 3 hónapos késleltetett elbírálás alatt állnak (cégbíróságok).
Németországban több ezer lakásban kikapcsolták az üzemeltetők a fűtést teljesen. Nem kerül visszakapcsolásra, mert nem tudják megfinanszírozni a költségeket.

És miért Németországgal példálózom? Mert a szeretett EU gazdasági motorja a német, nélkülük az egész szemétdomb értéktelen
falusi szövetkezetté avanzsál.

Az EU-nak 2022 decemberéig 1200 millárdba fog fájni, az oroszokkal való szakítás.

Te egyébként miről beszélsz?
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Az utolsó mi volt?

Én a meredek röppálya alapján nagy kaliberű aknavetőtűzre tippelnék...

Viszont a robbanások "Z"-t alkotnak 0:28-0:29-nél :D:D:D

FeK6deYWAAoI9Br
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Sztrelkov sem szolgál örömhírekkel az hurráoroszoknak:
,,A herszoni fronton tegnap egész nap heves harcok folytak. Az ellenség fő erőfeszítései a Beriszlav irányába irányultak - előrenyomulva Dudcsani (nagy részét elfoglalta az ellenség, csapataink a tározó gátjának felrobbantásával vonultak vissza) és Davydiv Brid felé, ahol szintén folyamatosan romlik egységeink helyzete. Az ellenség mindenben fölényben van, még a levegőben is.

A Luhanszki Front szvatovei irányában (Szeverszkij Donyectől az Orosz Föderációval közös korábbi határig) - csapataink folytatták a visszavonulást. A helyzet nem teljesen világos, de vannak meg nem erősített információk arról, hogy az ellenségnek már sikerült elvágnia a Rubizsnye-Szvatove főutat, és azzal fenyeget, hogy előrenyomuló csoportjaival eléri a szvatovei helyőrség hátát és bekeríti Kreminna-Rubizsnyét."
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Putyin ráadásul túlnyomó részt oroszokat mészárol, oroszok millióinak okoz írtózatos kínokat. Másodsorban meg a "testvérnép" Ukránokat mészárolja.

Hitlernek is tapsoltak anno a náci Magyarok. Most Putyinnak tapsolnak a náci magyarok.
A magyar népet sértegeted, nácizod, miközben nincs olyan ukrán katona, akin ne lenne valamilyen 3. birodalmi tetkó. Gyerekeket zikkajloltatnak a katonai táborban, Black Sun pólóban a nemnáci ukránjaid. Én azt javaslom, keress fel egy mentális problémákkal foglalkozó orvost, mert hosszú távon nem egészséges ilyen fokú kognitív disszonanciával együttélni.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 274
20 525
113
A Pentagon közlése szerint 2021 januárja óta 16,9 milliárd dollár értékben küldött "biztonsági támogatást" Kijevnek, ebből 16,2 milliárd dollár február 24-e óta érkezett Ukrajnába.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 315
31 449
113
Azt gondolom, a hírek alapján, hogy az ukrán oldalon minőségi változást hozott a NATO közvetlen irányítás és az összpontosítottan alkalmazott zsoldos/szabadságolt NATO katona megjelenése. A Lyman környéki eset vezetési hiba is közrejátszott, de az acélos 5-10.000 ukránt kb. 500 könnyűfegyverzetű gyalogság tartotta fel 3-5 napig. Az oroszok térvesztése átmeneti, viszont alkalmat ad az eddig sunnyogóknak, hogy megtegyék tétjeiket (román, moldáv, cseh, szlovák). Majd pedig jöhet a nemulass.
.........................
Ez most is szerényre sikeredett.
"⚡️Zelensky: if we are not accepted into NATO, we will negotiate with another alliance secretary general and another US president!"
A franc ezekbe a telegramokba...
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 712
15 545
113
A felsőház is megszavazta a régiók csatlakozását.
Elvileg még Putyinnak egy rendeletben ki kell egészítenie az alkotmányt, hogy ez a 4 terület is a föderáció része, aztán jogilag véglegessé válik a folyamat.

Ééés, ezzel párhuzamosan Zelenszkij RENDELETBEN(!) rögzítette, hogy ő nem fog Putyinnal tárgyalni... :confused:
Ebből nagy baj lesz, de ezt már sejtettük itt páran.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 576
9 043
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 238
33 135
113
Én ilyen aggódós vagyok.
Nem tételezek fel feltétlenül racionális gondolkodást - ahogy a példák mutatják nem is mindig van mögöttük.
A fent állók nagyjából igazak is. különösebb para nem is lenne - ha nem lenne atomuk.

Csak hogy van... mondjuk ha a Belgorod valamelyik mélytengeri kábelt elvágni futott ki, akkor tényleg para van. Arra jobb nem is gondolni, hogy a Status-6-ot viszi. Ha igen, akkor nem hiszem, hogy tesztelni fogják. Ebben a helyzetben nem egy fegyverteszt lesz az.
Ne feledd, hogy most már Moszkva szemszögéből az ukrán hadsereg van orosz területen.
Eljutottunk arra a pontra, amikor a nyugatnak el kell döntenie, hogy ez tényleg orosz rezsimváltásért folytatott háború, amelyben kész teríteni a lapjait, vagy lehetséges-e valamilyen kompromisszum. 9 hónap egyre erősödő propaganda után a nyugati elit és "csacsogó osztályok" az első mellett vannak többségben, egyértelműen.
Pedig tényleg csak azon a feltételezésen múlik a remélt sikere, hogy az orosz vezetés végső soron racionális játékos, nem pedig a valhallába/hurik közé vágyó fanatikus, csak el akarja hitetni.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93