A haderőfejlesztési topikban belpol bűnözés helyett inkább azt kellene megpróbálni kitalálni hogy mi lehet ez...Mellé kellett volna írni az inkubátor, meg a stadion egyenértéket is!![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A haderőfejlesztési topikban belpol bűnözés helyett inkább azt kellene megpróbálni kitalálni hogy mi lehet ez...Mellé kellett volna írni az inkubátor, meg a stadion egyenértéket is!![]()
PzH2000, BPz 3 Büffel, CG-lőszerek, Lynxek is jönnek rövidesen - jönnek cuccok amiért fizetni kell.A haderőfejlesztési topikban belpol bűnözés helyett inkább azt kellene megpróbálni kitalálni hogy mi lehet ez...
Az általad felsoroltakat 2018-ban és 2020-ban hagyták jóvá. Ebben a listában a 2022-es jóváhagyások vannak.PzH2000, BPz 3 Büffel, CG-lőszerek, Lynxek is jönnek rövidesen - jönnek cuccok amiért fizetni kell.
Jövőre jön Leopard 2, Wisent - ezért is lehet hogy már fizetünk valamit...
Tételesen úgy sem fogjuk tudni, hogy mik ezek a kiadások.
Ez miért belpol bűnözés?A haderőfejlesztési topikban belpol bűnözés helyett inkább azt kellene megpróbálni kitalálni hogy mi lehet ez...
az svéd!CG-lőszerek
ebben igaza van @Terminator -nak, hogy a cikk szerint ez új export engedélyt jelentett.jönnek cuccok amiért fizetni kell.
Jövőre jön Leopard 2, Wisent - ezért is lehet hogy már fizetünk valamit...
Ez meg teljesen nyilvánvaló, ahogy fentebb is írtam.Tételesen úgy sem fogjuk tudni, hogy mik ezek a kiadások.
Akkor megvettünk a Skyrangereket (bár lehet hogy az svájci termék lenne) és/vagy HX3 löveget, csak nem jelentik be, mert kiakadna a rezsi számla miatt szorongó nép és sok alulfizetett pedagógus.Az általad felsoroltakat 2018-ban és 2020-ban hagyták jóvá. Ebben a listában a 2022-es jóváhagyások vannak.
Valami ilyesmire gondoltam... Tudjuk hogy kb. milyen bejelentésekre várunk és hogy ezekből kb. mi és mennyi férhet bele ebbe az összegbe.Akkor megvettünk a Skyrangereket (bár lehet hogy az svájci termék lenne) és/vagy HX3 löveget, csak nem jelentik be, mert kiakadna a rezsi számla miatt szorongó nép.
Elvileg a HX3 löveg a "PZH árának felébe kerül" @krisss szerint. Ukrajnának 17 millió EUR darabáron szerződtek le 100 darab PZH2000-est nem rég.
Tehát legyen a HX3 löveg ára kb. 9 millió euró, némi kiegészítővel (pl. lőszercsomag, alkatrész, stb.) 10 mEUR.
24x10 = 240 millió euróba lenne egy osztálynyi HX3 löveg.
A te adataid szerint idén 238.7 millió EUR-ért vásároltunk - micsoda egybe esés!![]()
A HX3 árát én kalkulaltam a PzH arányában meg az AGM témában, ha @krisss is megerősítette, annak örülök.Akkor megvettünk a Skyrangereket (bár lehet hogy az svájci termék lenne) és/vagy HX3 löveget, csak nem jelentik be, mert kiakadna a rezsi számla miatt szorongó nép és sok alulfizetett pedagógus.
Elvileg a HX3 löveg a "PZH árának felébe kerül" @krisss szerint. Ukrajnának 17 millió EUR darabáron szerződtek le 100 darab PZH2000-est nem rég.
Tehát legyen a HX3 löveg ára kb. 9 millió euró, némi kiegészítővel (pl. lőszercsomag, alkatrész, stb.) 10 mEUR.
A te általad közölt cikk adatai szerint idén 238.7 millió EUR-ért vásároltunk - micsoda egybeesés!![]()
Ez miért belpol bűnözés?
Azért írtam 2 opciót, hogy mindenki pártszimpátiájának megfelelőt válasszon!
Azt a harci motort melyik magyar cég gyártja ?
![]()
Falat kenyér kategória. Azért potensebb hazai technológiai innovációkat szívesebben látnék.
Milyenmicsoda?Mészáros Bike Gmbh...!
Szerintem sanszosabb a lőszerbeszerzés. Érkeznek az új eszközök, a Leók 120-as, Pzh 155-ös, az új AV-k 120-as, Lynx 30-as lőszeréból rengetegre lesz szükség, főleg a jelenlegi nemzetközi helyzetben. A 238 millió valószínű, hogy a teljes 750 milliós beszerzés első része lesz.Akkor megvettünk a Skyrangereket (bár lehet hogy az svájci termék lenne) és/vagy HX3 löveget, csak nem jelentik be, mert kiakadna a rezsi számla miatt szorongó nép és sok alulfizetett pedagógus.
A te általad közölt cikk adatai szerint idén 238.7 millió EUR-ért vásároltunk - micsoda egybeesés!![]()
Szerintem ahhoz túl nagy és túl korai. A lőszer nagy részét itthon akarják legyártatni Várpalotán.Szerintem sanszosabb a lőszerbeszerzés. Érkeznek az új eszközök, a Leók 120-as, Pzh 155-ös, az új AV-k 120-as, Lynx 30-as lőszeréból rengetegre lesz szükség, főleg a jelenlegi nemzetközi helyzetben. A 238 millió valószínű, hogy a teljes 750 milliós beszerzés első része lesz.
Annak az aláírása már be lenne jelentve.Szerintem ahhoz túl nagy és túl korai. A lőszer nagy részét itthon akarják legyártatni Várpalotán.
Lényeges hogy itt export engedélyről van szó - tehát német gyártású eszközökről, illetve annak lehetőségéről. Addig szerződést sem kötnek szerintem semmire, amíg nem kapnak elvi export engedélyt.
Valószínűleg több tételre vonatkozik, de a HX3 löveg esélyes hogy benne van. Az ukrán háború tapasztalatai alapján a tüzérség kiemelten fejlesztendő terület és tavasszal már be is lengették...
Aláírás előtt nem kell export engedély elsőként?Annak az aláírása már be lenne jelentve.
Akarni akarják, csak éppen eddig semmi nem történt, még az alapkövet sem tették le. Az a gyár jó ha 3 év múlva fog termelni, a Lynx-hez meg addig is kell lőszer. Biztos lehetsz benne, hogy nem fogunk éveket várni a leendő hazai lőszergyárra hanem addig is veszünk lőszert a RM-tól. Németországból.Szerintem ahhoz túl nagy és túl korai. A lőszer nagy részét itthon akarják legyártatni Várpalotán.
Úgy mint fegyverzet a Grippenekhez? 10 db/Lynx?Akarni akarják, csak éppen eddig semmi nem történt, még az alapkövet sem tették le. Az a gyár jó ha 3 év múlva fog termelni, a Lynx-hez meg addig is kell lőszer. Biztos lehetsz benne, hogy nem fogunk éveket várni a leendő hazai lőszergyárra hanem addig is veszünk lőszert a RM-tól. Németországból.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..