[HUN] T-72 korszerűsítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Az Abrams-nek nincsen exportverziója, hanem vannak a meglevő páncélzat csomagúak, a BRL-től kezdve a HAP-okon át az NGAP-ig, meg a vásárlók csoportosítása.
Jaja! Nem sz@rtunk a kútba, csak a kávára, aztán meg belelökdöstük.
Tehát nincs export verzió, csak DU páncélzatot senki más (azaz export partner) nem kap.
Az USA az Angliának, Izraelnek, és Ausztráliának 1 : 1 eredetit kínált.
Nope! Mindenki 1:1-ben eredetit kap, azzal a finom kis módosítással, hogy coki DU páncél betétek.
Az ausztrálok a legutóbbi Sep3-as megrebdelésük alkalmával is M1a1-et kaptak volna unique armour package-dzsel.
A Görögöknek öreg, de valódi, a Tengerészgyalogság leélt Abrams-ei, a Tengerészgyalogság a legszegényesebb Amerikai haderőnem, ők gyalogságtámogatásra használnak bármi gépet, nem pedig más harckocsikkal való verekedésre, a nyílt terepen, az a Szárazföldi Erők feladata.
Ezt is rosszul tudod!
A USMC-vel kapcsolatban csak múltidőben beszélhetsz az M1 kapcsán.
És nem azért kaptak/ragaszkodtak az M1A1-es verzióhoz, mert mazochisták voltak, hanem mert a partraszálló hajók terhelhetősége nem engedte a m1a2-es variánst rendszerbe állítását.
A Svéd és Görög teszten egyformán jónak találtak az Abrams-et, a Svédnél a gyártásjogok voltak a döntők, a Görögök meg ex-Tengerészgyalogos Abrams-eket szerettek volna venni, csak idő közben megint fizetésképtelenséget jelentettek, No Pay, No Play, különben laikusan Leó 2 - Abrams vegyesflottában gondolkoztak.

A Leopárdot kevés helyen tendereztették, a legtöbb helyen politikai alapon döntötték el előre, hogy azt vesznek. Ha érdekelne, külön válaszban összegzem, hogy Kik, Miért milyen harckocsit vettek Európában.
Ne fáradj! Ha azok az infóid is ilyen pontosak, akkor csak időpocsékolás mindenki szempontjából.
A teszteken biliacél / keményfa céllapokra lőnek, nem szokásuk felrobbanniuk / lángra kapniuk a harckocsiknak, és hasonlókat csinálni vele, pedig amikor valóságos tesztlövészeten, egy másik lestrapált harckocsi ellen nem működnek a Német lőszerek, de az Amerikai, és a Francia igen, akkor jönnek a kellemetlen meglepetések :)
Márpedig @Negan , meg @fip7 kolléga olyan teszteket követel, hogy a drága szállító lövesse szét a portékát a mi 2 szép szemünkért. Ráadásul az összes jelentkező! És igen, vannak tényleg ilyen tesztek (ausztral IFV, japán AMV) csak nem 44 elemű megrendelés kapcsán. :cool:
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
??? A közbeszerzés nem azt jelenti, hogy beszerzünk valamit teszt nélkül, és amit írtál arra hivatkozunk, hanem hogy transzparenciát teremtünk. Ez a kurva nagy különbség.
Sorold már fel a cseh F-35 beszerzést megelőző tesztek időpontjait! :cool:
Mi is volt a transzparencia a PUMA kitúrása kapcsán? Miért is döntöttek a cseh minisztériumban arról, hogy nem elég nekik a 3+6 fő. Nekik valamiért 3+8 kellett! Pedig egész addig a Pandurjaikat (amik 3+8 fősek voltak) csak 3+6 fővel használták. Az IFV tenderen azért indulhatott el a PUMA, mert az eredeti kiírásban csak 3+6 főt kértek. Nesze neked transzoarencia!:confused:
A Marder és a Lynx között meg azonosság, hogy az RM gyártja és hasonló volt a követelmnyrendszer, és néhány alkatrész.
Most betudom ezt annak, hogy állítólag a szárazföldi domain a gyengéd :rolleyes:.
A KF31 egy áthegesztett Marder I. (Volt a RM-nak dögivel?
A KF41 meg a KF-31-ben kipróbált rendszerek implementálása egy továbbfejlesztett Marder kettes tervre.
Azért a CV90 változatok meg cca. azonos család. (hasonló mint tankban a M1-es vagy T-72)
Jaja. Teljesen új az egész digitalizált tűzvezető rendszer, és a minden elektrolizált lett. Új gumihevederes hajtása van, új motorja, és kihajtása is!És kapott egy komolyabb páncélzatot. Attól, hogy a váza nagyjából (!) stimmel, ez még egy vadiúj jármű! Szóval az MK4 ugyan annyira kipróbálatlan, mint a Lynx.
Szóval a szezont a fazonnal. Ja meg segítséged ide-oda, mégis tesztelik az ausszik, nem pedig a fenti listád alapján választanak, mert ŐK hülyék természetesen. Én pld. odateszem a listára pld. a Borsukot is, meg van török és stb. más IFV is..
Milyen Borsukot? Az úszóképes Borsukot, amelyik prototípusa most lett még csak kész, és hivatalosan talán még a lengyelek sem rendelték meg, vagy az Anders/K-21/mittoménmi alapú nehéz Borsukot, amelyik többször el lett kaszálva? Az ausztrálok meg már kizartak minde béna próbálkozást, és ugye a Redback és a Lynx marad. A hírek szerint mindkét jármű jól teljesített. Namost az a kis probléma, hogy akkor, amikor minekünk rendelnünk kellett (ugye így is több éves csúszásban vagyunk!), akkor még Redback még nem létezett. Az ausztrálok adtak lóvét rá, hogy megépüljenek a tesztpéldányok.
Te vállaltad volna, hogy kifizetsz 6db (3-3) tesztpéldányt, csak azért, hogy tesztelgess?
Aztán mire jutottak?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Nope! Mindenki 1:1-ben eredetit kap, azzal a finom kis módosítással, hogy coki DU páncél betétek.
Az ausztrálok a legutóbbi Sep3-as megrebdelésük alkalmával is M1a1-et kaptak volna unique armour package-dzsel.

Az Izraeli F-15-ösök azok fejlettebbek, erősebbek, és eredetibbek, mint az USAF gépei, és akkor mi akadálya volt, hogy Abrams-ből is fullosat üzleteljenek ki ?

A Britek számára az Abrams nem jelentett újdonságot, mert a tévesen Chobham-nek nevezett páncélzat feltalálói a Britek, amit megosztottak az Amikkal, és a Németekkel. Az Alumínium Chieftain volt előbb, és nem is az Abrams és a Leó 2-es protó, mégis nem jegyzik a Briteket, igazságtalanul.

SlbrAQL.jpg


Already in 1968 the British FVRDE was working on a set of armor modules.

The glacis / upper front plate and noseplate of the Chieftain tanks was to be fitted with Burlington armor. This armor consisted of three plates in a spaced configuration with a combined weight of 0.75 tons. The addition of a burster plate increases the total weight of the additional armor to 1.05 tons. It was capable to withstand multiple hits.

In 1970 the British MoD considered Burlington/Dorchester armor as ready for use in a series production version of a tank. Following the rather disappointing results of investigating the feasibility to upgrade the existing Chieftain with Burlington armor, it was decided to develop a new tank based on already existing components.

Meanwhile the German - American project, the KPz-70 / MBT-70 was a failure due to unproven technology, the British pressured the United States to adopt Chobham armor. In order to prevent the further development of Burlington armor without British participation, the informations given to Germany were limited on a "need to know" basis, the same had been done earlier with the information released to the United States.


És nem azért kaptak/ragaszkodtak az M1A1-es verzióhoz, mert mazochisták voltak, hanem mert a partraszálló hajók terhelhetősége nem engedte a m1a2-es variánst rendszerbe állítását.

A Tengerészgyalogság lehet hogy lélekben nagy partraszálló műveletes, de a valóságban Irakban és Afganisztánban háborúztak, ott meg hol lehet partra szállni ?

Az Ausztráloknál is lehet terelni, mert ők is szeretik partaszálló hajóztatni az Abrams-et, és megy a dilemmázás, hogy akkor most valami hibrid, átmeneti modell legyen, amit elbírnak. És amúgyis az Ausztrálok hol háborúznának ?


Ne fáradj! Ha azok az infóid is ilyen pontosak, akkor csak időpocsékolás mindenki szempontjából.

Az, hogy az egyik harckocsi 91 %-ot kap, a másik 86-ot, az azt jelenti, hogy egyenlően jónak találták a Svédek.

A Görög teszten 78 - 72 - 72 %-ok, jóindulattal egyenlő jók, de gyakorlatban súlyos kettősmérce, pl. a Görög harckocsizók nem tudták sem az Abrams-et, sem a T-80U-t kezelni, Amerikai és Orosz személyzetekkel ismételtek, azoknak elsőre, hibátlanul ment, de csak az Amerikait fogadták el, az Orosz ismétlést nem.

És van a Rheinmetall / KMW prospektusfüzete, és van a valóság, Kurdisztánban. És az Abrams-nek meg Irak az teljesen jó, és Szaúd sem olyan tragikus.

Márpedig @Negan , meg @fip7 kolléga olyan teszteket követel, hogy a drága szállító lövesse szét a portékát a mi 2 szép szemünkért. Ráadásul az összes jelentkező! És igen, vannak tényleg ilyen tesztek (ausztral IFV, japán AMV) csak nem 44 elemű megrendelés kapcsán. :cool:

A Svédek kaptak tesztelésre 5 darab T-80U-t, és mindegyik épen szolgáltatták vissza, mégis meggyőződhettek a páncélvédettségéről. És mégis hogyan ? Úgy, hogy a gyártótól megkapták a páncélzat leírását, nem egy nagy Что это kérdés ez, lőtábla-elemeket / UFP-t legyártották, arra lövöldöztek, és nyert megállapítást, hogy a DM 33-as 75 %-os valószínűséggel nem tudja leküzdeni, addig az M829-es az már 50 %-ossal sikerül neki.

xgrCPpz.jpg


E4JJbvQ.jpg


HDCB10x.jpg


A Lengyelek is csak szólóban legyártott T-72M1 UFP-re lőnek, nem kell ahhoz az egész gépet pepecselősen legyártani, hogy úgyis szétlőjjék.

5k5ovmI.jpg
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Ne fáradj! Ha azok az infóid is ilyen pontosak, akkor csak időpocsékolás mindenki szempontjából.

A Briteknek Challenger-jük lett, a Leó nem tetszik nekik, és Abrams az, amire a közkatona elcserélné a Chally-t

A Franciák és a Németek a 70-es években próbáltak egy rövidéletű közös projektet, Franciáknál Napóleon néven futott, de nem lett belőle semmi, helyette önállóan a Leclerc.

A Spanyolok Vickers Valiant és Abrams licencben gondolkoztak, nem láttak esélyt, AMX-40 vs Linze / Leopárd 2-es meccs ment, helyette M60A1 / A3 Patton, és végül Leó 2A4 / A5 +, előre eldöntve, bármi versenyző nélkül

A Portugálok 2011-ig elvoltak az M60-as Patton-jeikkel

A Kanadaiak a Leó 1-eseikkel dettó

A Hollandok teszteltek, Németekkel maradtak, szerintük búvárkodnia is kell a harckocsinak, szerintem meg hülyeség

A Svédek az Abrams-et jobb tűzerejűnek és túlélőképességűnek találták, de nem kapták volna meg a gyártásjogokat, ezért Leó 2-es

A Görögök egyformán jónak találták mindegyik versenyzőt, kivéve a Challenger-t

A Lengyelek Abrams-re és K2-es Black Panther-re cserélik a T-72M1 és Leó 2-es flottájukat.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Az Izraeli F-15-ösök azok fejlettebbek, erősebbek, és eredetibbek, mint az USAF gépei, és akkor mi akadálya volt, hogy Abrams-ből is fullosat üzleteljenek ki ?

A Britek számára az Abrams nem jelentett újdonságot, mert a tévesen Chobham-nek nevezett páncélzat feltalálói a Britek, amit megosztottak az Amikkal, és a Németekkel. Az Alumínium Chieftain volt előbb, és nem is az Abrams és a Leó 2-es protó, mégis nem jegyzik a Briteket, igazságtalanul.

SlbrAQL.jpg


Already in 1968 the British FVRDE was working on a set of armor modules.

The glacis / upper front plate and noseplate of the Chieftain tanks was to be fitted with Burlington armor. This armor consisted of three plates in a spaced configuration with a combined weight of 0.75 tons. The addition of a burster plate increases the total weight of the additional armor to 1.05 tons. It was capable to withstand multiple hits.

In 1970 the British MoD considered Burlington/Dorchester armor as ready for use in a series production version of a tank. Following the rather disappointing results of investigating the feasibility to upgrade the existing Chieftain with Burlington armor, it was decided to develop a new tank based on already existing components.

Meanwhile the German - American project, the KPz-70 / MBT-70 was a failure due to unproven technology, the British pressured the United States to adopt Chobham armor. In order to prevent the further development of Burlington armor without British participation, the informations given to Germany were limited on a "need to know" basis, the same had been done earlier with the information released to the United States.




A Tengerészgyalogság lehet hogy lélekben nagy partraszálló műveletes, de a valóságban Irakban és Afganisztánban háborúztak, ott meg hol lehet partra szállni ?

Az Ausztráloknál is lehet terelni, mert ők is szeretik partaszálló hajóztatni az Abrams-et, és megy a dilemmázás, hogy akkor most valami hibrid, átmeneti modell legyen, amit elbírnak. És amúgyis az Ausztrálok hol háborúznának ?




Az, hogy az egyik harckocsi 91 %-ot kap, a másik 86-ot, az azt jelenti, hogy egyenlően jónak találták a Svédek.

A Görög teszten 78 - 72 - 72 %-ok, jóindulattal egyenlő jók, de gyakorlatban súlyos kettősmérce, pl. a Görög harckocsizók nem tudták sem az Abrams-et, sem a T-80U-t kezelni, Amerikai és Orosz személyzetekkel ismételtek, azoknak elsőre, hibátlanul ment, de csak az Amerikait fogadták el, az Orosz ismétlést nem.

És van a Rheinmetall / KMW prospektusfüzete, és van a valóság, Kurdisztánban. És az Abrams-nek meg Irak az teljesen jó, és Szaúd sem olyan tragikus.



A Svédek kaptak tesztelésre 5 darab T-80U-t, és mindegyik épen szolgáltatták vissza, mégis meggyőződhettek a páncélvédettségéről. És mégis hogyan ? Úgy, hogy a gyártótól megkapták a páncélzat leírását, nem egy nagy Что это kérdés ez, lőtábla-elemeket / UFP-t legyártották, arra lövöldöztek, és nyert megállapítást, hogy a DM 33-as 75 %-os valószínűséggel nem tudja leküzdeni, addig az M829-es az már 50 %-ossal sikerül neki.

xgrCPpz.jpg


E4JJbvQ.jpg


HDCB10x.jpg


A Lengyelek is csak szólóban legyártott T-72M1 UFP-re lőnek, nem kell ahhoz az egész gépet pepecselősen legyártani, hogy úgyis szétlőjjék.

5k5ovmI.jpg
Légyszi kímélj meg a színes szagosított, szép képekkel ellátott bullshit arcomba tolásától!
Idetolsz egy halom érdektelen információt arról, hogy "amikor a Föld még izzó gázgömb volt..."
Légyszíves sorold fel a DU pancélbetétekkel operáló M1 export partnereket.
Akkor most van export verzió, vagy nincs?

Az meg hogy neked milyen képzeteid vannak az USMC feladattendszeréről, az teljesen lényegtelen.
A Marines az amerikai fegyveres erők partraszálló ereje. Minden fegyverük, fegyverrendszerük ennek az alapvető feladatnak van alárendelve.
És ezt a súlybeli problémát nem én találtam ki, hanem ez tény.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
A Briteknek Challenger-jük lett, a Leó nem tetszik nekik, és Abrams az, amire a közkatona elcserélné a Chally-t

A Franciák és a Németek a 70-es években próbáltak egy rövidéletű közös projektet, Franciáknál Napóleon néven futott, de nem lett belőle semmi, helyette önállóan a Leclerc.

A Spanyolok Vickers Valiant és Abrams licencben gondolkoztak, nem láttak esélyt, AMX-40 vs Linze / Leopárd 2-es meccs ment, helyette M60A1 / A3 Patton, és végül Leó 2A4 / A5 +, előre eldöntve, bármi versenyző nélkül

A Portugálok 2011-ig elvoltak az M60-as Patton-jeikkel

A Kanadaiak a Leó 1-eseikkel dettó

A Hollandok teszteltek, Németekkel maradtak, szerintük búvárkodnia is kell a harckocsinak, szerintem meg hülyeség

A Svédek az Abrams-et jobb tűzerejűnek és túlélőképességűnek találták, de nem kapták volna meg a gyártásjogokat, ezért Leó 2-es

A Görögök egyformán jónak találták mindegyik versenyzőt, kivéve a Challenger-t

A Lengyelek Abrams-re és K2-es Black Panther-re cserélik a T-72M1 és Leó 2-es flottájukat.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Te ennyire komoly vitapartner vagy, egy újabb Leopárd - szektás.
Az milyen vita, amikor az egyik fél oda nem illő információk ömlesztésével próbálja elterelni a témat arról, hogy nincs igaza.
Tehát még mindig függ a levegőben, hogy ki használ DU pancélzatú M1-et export partnerként.
Mire válaszok ezek a kis színes információk?:
A Portugálok 2011-ig elvoltak az M60-as Patton-jeikkel

A Kanadaiak a Leó 1-eseikkel dettó
Ráadásul az összes állításod végére odatehetnéd, hogy:
...és végül Leo 2-t rendszeresítettek.
:cool:
De valahogy a te billentyűzeted erre nem áll rá.
Érdekes, mert ha felsorolod az M1-es rendszeresítők "sztoriait", akkor ott meg bátran odaírhatod, hogy:

...és végül M1-est rendszeresítettek, mert ellenkező esetben megvonják tőlük az amerikai katonai támogatást, és jó esetben megszűnnek létezni.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Az milyen vita, amikor az egyik fél oda nem illő információk ömlesztésével próbálja elterelni a témat arról, hogy nincs igaza.
Tehát még mindig függ a levegőben, hogy ki használ DU pancélzatú M1-et export partnerként.
Mire válaszok ezek a kis színes információk?:



Ráadásul az összes állításod végére odatehetnéd, hogy:

:cool:
De valahogy a te billentyűzeted erre nem áll rá.
Érdekes, mert ha felsorolod az M1-es rendszeresítők "sztoriait", akkor ott meg bátran odaírhatod, hogy:

A Törökök bevetették a Leó 2-eseiket, lebőgtek, szerették volna modernizálni Német segítséggel, erre a Németek megvontak minden létező terméktámogatást, ideiglenesen M60-as Patton pótpáncélozás, és végső megoldás az Altay MBT

Az Egyiptomiak 1985-ben érdeklődtek a Leopárd 2-es iránt, de a Németek eleve letiltották a nekik való eladást, Chally 1 és Abrams versengtek.

A Szaúdiak is szerettek volna 500 Leó 2A6-ost, minimum, de a Németek önkényesen nekik sem adták el.

És az Egyesült Arab Emirátusoknak sem Leopárd 2-ese lett. de jobb is, mert ha Jemenben újabb repült tornyú Leó 2-es, akkor megint ment volna a félrebeszélés, hogy a bennük ülők voltak a hülyék, és nem a Leó 2-es alultervezett ? :)
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
Vagy azt gondolod, hogy akár egy 3Mrd-os keretbe (direkt írtam jóval többet) belefér ajándék 1-2 jármű, hogy felrobbantsuk? Ha jól emlékszem az ausztrálok 6Mrd-érteket rendelik az IFV-t, de MEG KELLETT VENNIÜK a robbantandó gépeket is.
Az adófizetők pénzének pazarlása viszont fel sem merül benned, amikor már több NATO országban rendszeresített típusokat akarsz tök feleslegesen szétcseszni, miközben 50 alatti nagyságrendben rendelünk, és egyik pályázó sem adná ingyen ezeket a gépeket.
...
No ez a szegénységi bizonyítvány!!!! Senki sem írta, hogy a Leo2A7-es újra kellett volna kipróbálni. De az Lnyx egyetlen NATO országban, sőt sehol nincs rendszeresítve, tehát az egész fenti írat épp azt jelzi, hogy beleugrottunk egy vagy jó, vagy rossz, a BTR-nél csak jobb lehet, játékba..
Miért kellene komplett járművet robbantani, meglőni?
Nem kell bele működő hajtáslánc, elektronika, optika és már is megspóroltuk az ár 50-60 százalékát. Le se kell festeni, hogy a forumtagok ne duhongjenek. És ha az eredmény titkos akkor a gyár a fejlesztéseinel fel is használhatja.
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
:cool:
De valahogy a te billentyűzeted erre nem áll rá.

A Portugálok, a Kanadaiak, és hasonlók, akik 2011-en túl is M60A3 / Leó 1-esekkel szórakoznak, mióta komoly harckocsizók ? Szerinted a beszerzés az műszaki dolgokon alapul ? Állandó és meggyökereskedett hittétel, hogy a Leó 2-es jobb, mint az Abrams / Leclerc, mégis miben ? Toronyrepülésben ?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Légyszíves sorold fel a DU pancélbetétekkel operáló M1 export partnereket.

Ahhoz az Abrams változatokat is kéne ismerni, nem pedig csak vakon találgatni, hogy Unique armour package.

M1, 1980, BRL-1

M1IP, 1984, BRL-2

M1A1 1986, BRL-2

M1A1HA, 1988, HAP 1.generáció, szegényített uránnal

M1A1HA, 1990, HAP 2.gen

M1A2, 1992, HAP 2.gen

M1A2 SEP, 2001, HAP 3.gen

M1A2 SEPv3, NGAP


Az Amerikaiaknak van

- 3,200 M1 Abrams,

- 800 M1 IP Abrams,

- 5,000 M1A1, és egy kevéske HA / HC variáns,

- és 1,700 M1A2 / SEP


Tehát az USA-ban sem mindenki szegényített urános páncélzatos.


És nézzük a felhasználókat.

- Ausztrálok: Eredeti, ex-TGy és Szárazföldi Erők Abrams-eit kapták, csak olyanokat, amik BRL-2-esek, megint, és a SEP V3-ashoz kísérleteznek valami Unique Armour Package-el

- Egyiptom: megkapták a BRL-2-es páncélzati csomag gyártástechnológiáját, eredeti, csak öreg gépek

- Szaúd-Arábia: Vahhábiak, szélsőségesek, totálisan megbízhatatlanok, az F-15-ös Eagle-t is majdnem átjátszották az ellennek, és Abrams-ből

- Kuwait: Velük szót lehet érteni, de ők is kitermeltek nem egy szélsőségest, megbízhatatlant, van a Close ally, és vannak az ilyen kitartott országok, akik USA befektetés nélkül Jemeni színvonalon és mentalitáson lennének.

- Marokkó: Ugyanazokat kapták, mint amit az Ausztrálok

- Tajvan: Ipari kémkedés veszélye miatt nem a legújabbat.


És kérdem én, Miért a szegényített uránra vannak rákattanva, amikor az nem befolyásolja a Kornet és RPG-29-es elleni védettséget ?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
A Törökök bevetették a Leó 2-eseiket, lebőgtek, szerették volna modernizálni Német segítséggel, erre a Németek megvontak minden létező terméktámogatást, ideiglenesen M60-as Patton pótpáncélozás, és végső megoldás az Altay MBT

Az Egyiptomiak 1985-ben érdeklődtek a Leopárd 2-es iránt, de a Németek eleve letiltották a nekik való eladást, Chally 1 és Abrams versengtek.

A Szaúdiak is szerettek volna 500 Leó 2A6-ost, minimum, de a Németek önkényesen nekik sem adták el.

És az Egyesült Arab Emirátusoknak sem Leopárd 2-ese lett. de jobb is, mert ha Jemenben újabb repült tornyú Leó 2-es, akkor megint ment volna a félrebeszélés, hogy a bennük ülők voltak a hülyék, és nem a Leó 2-es alultervezett ? :)
És ezekkel a fele sem igaz kis színesekkel megint mit próbálsz igazolni?
Maradjunk csak az első félig sem igaz állítasodnál.
Az egy dolog, hogy nem jól tudod az események ok-okozati kapcsolatát, de még az időbeliségét sem!
A török leo2 upgrade nagyon hasonló ügy, mint a lengyeleké.
Évek óta húzódott, és a török fél fel akarta használni a know-howt a saját fejlesztésű Altay harckocsijába. A K2-höz hasonlóan a német motort akartak beletenni.
Csakhát elkövették azt a hibát, hogy agresszorként megtámadták a szíriai kurdokat akik akortájt momentan Irakban a németek közeli szövetségesének számítottak.
Erre válaszul szüntették be a hadiipari együttműködést. Minden szinten!

Az Altay nem végső megoldás volt, hanem már egy jóval régebb óta fejlesztett projekt, ami nemhogy nem profitált a német balhéból, de hajtómű nélkül maradt, és csak a koreaiak elkészült K2-be elkészült hajtása teszi lehetővé a befejezést.

Hagy ne kelljen a hiányos információidat pontról pontra javítanom! Légyszi! o_O
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Ahhoz az Abrams változatokat is kéne ismerni, nem pedig csak vakon találgatni, hogy Unique armour package.

M1, 1980, BRL-1

M1IP, 1984, BRL-2

M1A1 1986, BRL-2

M1A1HA, 1988, HAP 1.generáció, szegényített uránnal

M1A1HA, 1990, HAP 2.gen

M1A2, 1992, HAP 2.gen

M1A2 SEP, 2001, HAP 3.gen

M1A2 SEPv3, NGAP


Az Amerikaiaknak van

- 3,200 M1 Abrams,

- 800 M1 IP Abrams,

- 5,000 M1A1, és egy kevéske HA / HC variáns,

- és 1,700 M1A2 / SEP


Tehát az USA-ban sem mindenki szegényített urános páncélzatos.


És nézzük a felhasználókat.

- Ausztrálok: Eredeti, ex-TGy és Szárazföldi Erők Abrams-eit kapták, csak olyanokat, amik BRL-2-esek, megint, és a SEP V3-ashoz kísérleteznek valami Unique Armour Package-el

- Egyiptom: megkapták a BRL-2-es páncélzati csomag gyártástechnológiáját, eredeti, csak öreg gépek

- Szaúd-Arábia: Vahhábiak, szélsőségesek, totálisan megbízhatatlanok, az F-15-ös Eagle-t is majdnem átjátszották az ellennek, és Abrams-ből

- Kuwait: Velük szót lehet érteni, de ők is kitermeltek nem egy szélsőségest, megbízhatatlant, van a Close ally, és vannak az ilyen kitartott országok, akik USA befektetés nélkül Jemeni színvonalon és mentalitáson lennének.

- Marokkó: Ugyanazokat kapták, mint amit az Ausztrálok

- Tajvan: Ipari kémkedés veszélye miatt nem a legújabbat.


És kérdem én, Miért a szegényített uránra vannak rákattanva, amikor az nem befolyásolja a Kornet és RPG-29-es elleni védettséget ?
Már sokmindenkiről megtudhattuk - terelés képpen - hogy ki hogyan, és miért nem használ DU betéteket de, még mindig nem mondtad meg, hogy konkrétan KI használ DU páncélzatot az export partnerek közül.

És kérdem én, Miért a szegényített uránra vannak rákattanva, amikor az nem befolyásolja a Kornet és RPG-29-es elleni védettséget ?
Javaslom, hogy ezt a kérdésedet tedd fel a Pentagonban is! Mert ők biza nagyon ragaszkodnak hozzá! :cool:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Már sokmindenkiről megtudhattuk - terelés képpen - hogy ki hogyan, és miért nem használ DU betéteket de, még mindig nem mondtad meg, hogy konkrétan KI használ DU páncélzatot az export partnerek közül.


Javaslom, hogy ezt a kérdésedet tedd fel a Pentagonban is! Mert ők biza nagyon ragaszkodnak hozzá! :cool:

Az USA tank - tank ütközetekben gondolkodik.

Ők a szegényített uránium betétet használják a hasonló minőségű, szintén szegényített urán penetrátorok kilapítására.

De ha RPG-29 / Kornet a fenyegetés, akkor ERA kazettázás, és Trophy kell :)

3DQk1cz.jpg


Átütötte az RPG-29-es az alap, szimplán DU-s USA Abrams páncélzatát, még a szegényített urán sem állt az útjába, meghalt 2 harckocsizó, 1 súlyosan sérült, 1 épségben úszta meg. De nem borult lángba a harckocsi.

Más típusoknál hogy esett volna meg ez ? :)
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: LMzek 2.0 and fip7

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Az Amerikaiaknak van

- 3,200 M1 Abrams,

- 800 M1 IP Abrams,

- 5,000 M1A1, és egy kevéske HA / HC variáns,

- és 1,700 M1A2 / SEP


Tehát az USA-ban sem mindenki szegényített urános páncélzatos.
Ó köszi!
Ez megint egy értelmetlen adathalom volt.
Ami kijön a tárolásból, azt automatikusan felszerelik A2 valamelyik variánsára.
Ne zavarjon, hogy az USAban a rendszerben már csak DU betétes van, mióta a Marines kivonta az utolsó harckicsiját is!