Alapjában egyetértek veled , szerintem itt most 1 évig semmi sem lesz , lehet hogy a bővítés már elő volt készítve ; de most az íróasztal fiókba került.Ha lesz is majd nyílván az olcsóbb lehetőség.Lehet hogy újragondolják jó lesz a használt is majd?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Majus elso napjaiban készült, 6 honapja...A friss podcast kapcsán ,
Ez mind konkrétan kizárt. A jelenlegi helyzetben lehet, hogy nincs rá pénz ill. a páncélosok meg tüzérség stb surgosebbek, de ettől még 14 gép az vicc, nem légierő, nem maradhat így már középtávon sem.ugye elhangzik hogy nem lesz flottabővítés egyszer , másodjára hogy izraeli sisakcélzó van folyamatban.Ebből szerintem nem következik egyenesen hogy majd egyszercsak Gripen "E" lesz!Akkor véleményem szerint nem lesz 5. vagy 6. generációs.Egyszerű oknál fogva , vagy egy szd. Gripen"E"- re vagy egy szd. Tempest/F-35/ Koreai gépre lesz pénz.Most biztos felejtős , nincsen zsé , a letárolt 0 km-es "C" sárkányok is felejtősek.
Ugyan, dehogy.Esélyes hogy az elkövetkező 10 évet így upgradelésel akarják végigvinni.
Qrvara nem mert 60 E érkezik 50 C/D helyere, csak a megmarado C/D-t upgradelik mellejuk.A svédeknél is ~ 60 db "C"-t akarnak C + - ra felhozni!
Nincs benne semmi logika.ámpák örzőjével értek egyet a bővítés kapcsán.
Nem hangzik el olyan, hogy nem lesz flottabővítés. Olyan hangzik el, hogy a jelenlegi gépek maradnak, és nem lesz TÍPUSVÁLTÁS. Hogy ezekhez kapunk e még valamit az kérdés.A friss podcast kapcsán , ugye elhangzik hogy nem lesz flottabővítés egyszer , másodjára hogy izraeli sisakcélzó van folyamatban.Ebből szerintem nem következik egyenesen hogy majd egyszercsak Gripen "E" lesz!Akkor véleményem szerint nem lesz 5. vagy 6. generációs.Egyszerű oknál fogva , vagy egy szd. Gripen"E"- re vagy egy szd. Tempest/F-35/ Koreai gépre lesz pénz.Most biztos felejtős , nincsen zsé , a letárolt 0 km-es "C" sárkányok is felejtősek.Esélyes hogy az elkövetkező 10 évet így upgradelésel akarják végigvinni.A svédeknél is ~ 60 db "C"-t akarnak C + - ra felhozni!Lámpák örzőjével értek egyet a bővítés kapcsán.
Kapunk. Albatroszt.Nem hangzik el olyan, hogy nem lesz flottabővítés. Olyan hangzik el, hogy a jelenlegi gépek maradnak, és nem lesz TÍPUSVÁLTÁS. Hogy ezekhez kapunk e még valamit az kérdés.
A sorok között olvasva: a jelenlegi megnövekedett feladatokat , a meglévő darabszámal el tudják látni. - abban igazad van így nem hangzik el hogy nem lesz- kammnak maximálisan igaza van ; a 12 + 2 - kevés , de ha most plussz 1 db KC-390 nem megy , akkor nem hogy 1.szd. Gripen; hanem 6 + 1 sem!Majd egyszer , de nem most.Nem hangzik el olyan, hogy nem lesz flottabővítés. Olyan hangzik el, hogy a jelenlegi gépek maradnak, és nem lesz TÍPUSVÁLTÁS. Hogy ezekhez kapunk e még valamit az kérdés.
Félreolvastam, tervük helyett beleláttam egy n betűt, de ennek a felével meg is elégednék.~ 120 db Gripen! ~ 60 db "E" és 60 db modernizált ; lehet eltérés nem mondom! De ez a tervük.Nyáron a svéd toppicban megjelent.
Elhiheted hogy örülnék én is egy ici-pici darabszám növelésnek , de a tegnapi podcast meghallgatása után nem lettem optimista.Az upgradelések és az ezek után integrálható fegyverzeti eszközök elviszik azt kevés kis pénzt is.Félreolvastam, tervük helyett beleláttam egy n betűt, de ennek a felével meg is elégednék.
Tehát a pénz nem végtelen. Mivel 0-ról indultunk ezért mindenre kell. Simán megoldható lenne +1 KC-390, de más rovására. A Zrínyi egy folyamatosan alakuló terv. 3-at akartunk venni, de a harmadikat ideiglenesen elengedtük, hogy másra menjen a zsé.A sorok között olvasva: a jelenlegi megnövekedett feladatokat , a meglévő darabszámal el tudják látni. - abban igazad van így nem hangzik el hogy nem lesz- kammnak maximálisan igaza van ; a 12 + 2 - kevés , de ha most plussz 1 db KC-390 nem megy , akkor nem hogy 1.szd. Gripen; hanem 6 + 1 sem!Majd egyszer , de nem most.
Szerinted a fenntartás saját költsége mennyivel is lesz kisebb évente a lízing lejárta után ?Gripen bővítés. Ugye a lízing lejárta után magyar tulajdonba kerül a flotta. A lizingdíj felszabadul az éves költségvetési keretből. De sztem nem vesszük ki, hanem az új század lizingdíjaként kissé bővítve megtartjuk.
Semmivel. Viszont a lizingdíj a régi gépekre nem lesz, mivel kicsengetjük, azaz szabadul fel lóvéSzerinted a fenntartás saját költsége mennyivel is lesz kisebb évente a lízing lejárta után ?
M.G. az egyik interjúban türelmet kért , újratervezés van , nyílván az anyagi lehetőségek változása miatt valamint többek között a háborús tapasztalatok miatt is.Az interjúban ha nem is szó szerint elhangzik hogy a jelenlegi gépszám alkalmas arra hogy a felmerülő feladatokat ellása - ergo mostanában nem lesz bővítés- , egy esetleges új konstrukció bevezetése jó pár év!Az upgradelés és az utána beszerxendő fegyverzeti eszközök jó sok pénzt visznek majd el.Tehát a pénz nem végtelen. Mivel 0-ról indultunk ezért mindenre kell. Simán megoldható lenne +1 KC-390, de más rovására. A Zrínyi egy folyamatosan alakuló terv. 3-at akartunk venni, de a harmadikat ideiglenesen elengedtük, hogy másra menjen a zsé.
Gripen bővítés. Ugye a lízing lejárta után magyar tulajdonba kerül a flotta. A lizingdíj felszabadul az éves költségvetési keretből. De sztem nem vesszük ki, hanem az új század lizingdíjaként kissé bővítve megtartjuk.
Ugyanígy be lehet tervezni a 3. KC-390-est, amikor az első kettő vételi költsége 2024 végén ki lesz fizetve.Ezek azok a logikus kompromisszumok, amik fenntarthatóvá teszik a haderőfejlesztest.
Azt a lízingdíjat, ami MAJD felszabadul, MÁR elköltötték szerintem.Semmivel. Viszont a lizingdíj a régi gépekre nem lesz, mivel kicsengetjük, azaz szabadul fel lóvé
A jelenlegit itt értsd békeidősnek. De jelenleg a Zrínyi nem békeidős újrafegyverzést tűz célul.M.G. az egyik interjúban türelmet kért , újratervezés van , nyílván az anyagi lehetőségek változása miatt valamint többek között a háborús tapasztalatok miatt is.Az interjúban ha nem is szó szerint elhangzik hogy a jelenlegi gépszám alkalmas arra hogy a felmerülő feladatokat ellása - ergo mostanában nem lesz bővítés- , egy esetleges új konstrukció bevezetése jó pár év!Az upgradelés és az utána beszerxendő fegyverzeti eszközök jó sok pénzt visznek majd el.
Mar megint olyasmit írsz ill. állítasz, ami nemhogy sehol nem hangzott el, de még köszönő ismeretsegben sincs az elhangzottakkal...Az interjúban ha nem is szó szerint elhangzik hogy a jelenlegi gépszám alkalmas arra hogy a felmerülő feladatokat ellása - ergo mostanában nem lesz bővítés- , egy esetleges új konstrukció bevezetése jó pár év!
Tartom, 5 év , megkapod a 18 éves Chivast ha tévedtem!Mar megint olyasmit írsz ill. állítasz, ami nemhogy sehol nem hangzott el, de még köszönő ismeretsegben sincs az elhangzottakkal...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..