Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Ez ez tökjó téma, itt van még 10 másik, amikkel lehet próbálkozni, ha valakit érdekel a dolog:

A haditechnikát letesztelném rajta. XD
Csak emiatt tegnap nem nagyon haladt az új videó....
LOL
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 903
113
Bátyus us kipróbálta a MJ-t és a DALL.E-t. Egyik sem adta azt, amit várt volna.

Akartam akkor egy sima lovagot piros palástban.

  • A kardra támaszkodást nem írtam, magától hozta. Amikor előző rajznál kértem, akkor bezzeg nem értette...
  • Arcot nem akar rajzolni, akárhogy erőltettem. A kezek nem működnek itt sem.
  • Anatómiailag a bal és jobb kéz nem jó.
Ha ez csak egy kis ikon egy NPC-nek, és, ha lenne arca, akkor tényleg OK.
De bármelyik része közel van ahhoz, amit kértem? Hát, nagyon nem.

molnibalage_knight_full_armor_sword_wield_red_robe_471a2b3b-161b-4bce-9f59-8225efbbb2bc.png


De akkor legyen tényleg fantázia, római légiósnőt akartam pácélban, sisakban, hosszú hajjal.
Hát öö, nem. :)

molnibalage_roman_legionary_woman_pilum_helmet_standing_long_bl_3f623cfe-7651-41fb-a8a8-852e0e85c99b.png
Már régebben kipróbáltam, és tényleg egy átverés az egész. Igen, összehoz "gyönyörű" háttereket, de ha jobban megnézed, akkor még "hyperrealistic" -ben is pontosan ugyan azokat az elemeket kombinálja, ugyan azokkal a színvariációkkal. Az élőlényekkel nem tud mit kezdeni, például az arcforma mindig ugyan az, illetve annak a variációja. Rápróbáltam olyanokra, hogy Korean, meg Chinese man, woman, stb. de semmilyen stílusjegy nem jött össze neki, egy elkent mix lett mindegyik. Persze, sárkányt tud rajzolni, mert a kutya nem kéri számon rajta, hogy anatómiailag egy sárkánykoponya hogyan is néz ki. Az egész "botrány" akkor tört ki, amikor egy "művész" sikeresen nyert vele egy pályázaton, de ha jobban megnézzük azt a "művet" akkor a trükk az volt, hogy az alakok csak kicsik és háttal állnak, a "fő motívum" meg a "gyönyörű" háttér volt. Mondjuk azok is barmok voltak akik azt hozták ki győztesnek, de hát a közízlés olyan amilyen, a giccs remekül fut.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 903
113
Na akkor a mai kis Index (ok, napi.hu): "„It's the economy, stupid!” (A gazdaság a lényeg, te buta!)" Kérem jelezze aki egyetért a fordításukkal. Mint amikor a 70-es, 80-as években fordították a káromkodásokat az amerikai filmekben. "f..." = "ó a mindenit". Az már csak hab a tortán, hogy a mondat értelmét sikerült eldobni a fordítással.

Másik: "Nemzetközi szinten is a legmagasabbak között a magyar infláció" Miért, lehet más szinten IS a legmagasabbak közt? Miért kell mindenhova odarakni az IS-t?
 
M

molnibalage

Guest
Én ezekről teljesen le vagyok maradva. Elmondanátok 1-2 mondatban, hogy mi ez és mire jó?
A linkelt Retroshock videón ott van. Ha túl hosszú, akkor itt van ez.

Lényegében kulcsszavakkal leírva rajzol egy bot neked, amit lehet irányítani valamennyire.
Nagyot ment sok helyen, hogy vége a grafikusi munkáknak stb.
Az ember kirpóbálja és nem grafikusként is látja, hogy ez kb. úgy nem igaz, ahogy van.
Az önvezetést is 8+ éve marketingelik és sehol az alagút vége.
Ez egy érdekes játék most, de semmi több. Véletlenül tudja csak a rendszer, hogy ne generic képet csináljon.

Azért tényleg vannak paraméterezési trükkök, ez a hapsi egész jókat csal elő belőle. Tény, hogy fantáziavilágokkal dolgozik, és nem haditechnikával, de vannak területek, ahol használhatónak tűnik.

Nos, akkor lássuk.

Nincs rajta egy ember sem, a köpenyek minden elrejtenek, hogy elfedje a bénaságot és a "pokol és képzelttel" minden deformitás igazolható.
image-138-1024x585.png



Itt is, nem látszanak igazi alakok, csak egy massza. Elrejti a hibákat. A többi full generic layerezés és mixelés.
image-139.png


A sok asztronautás kép is miről szól? Véletlenül se rajzoljon arcot...
A Giger féle stílusnál is, ha pl. funkciót kérnék a képre, hogy legyen rajta lift és daru és nem funkció nélküli alakok csak? Nem megy.

És, ha oldalról akarok hajót? Ha pont az HMS Warrior vagy Victory-t?
Ez csak egy használható hajó lemásolása egy használható felhővel stb.

image-142-1024x683.png


Az épületeken a vicc szerint csak három dolgot ne keress. Merőleges, párhuzamost és vízszintes. A kocsi kereke ovális és kifelé vagy befelé áll stb.
A valósághoz ennek semmi köze. A kocsinak nincs valódi ajtója, mert nem tudja, hogy mi az, hogy ajtó.stb.

image-162-1024x683.png


Hogy néz ki az a fül és láb?

image-149-1024x683.png


Az összes jól kinéző kép kb. annak a végeredménye, hogy az botnak volt valami pont nagyon hasonló kiindulási alapja. Ezen felül erős a sejtésem, hogy ezek a képek nem teljes outputok, hanem több layer későbbi mixelése.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Aztán még mondja valaki, hogy könyvtárba járni veszélytelen o_O

Ez sem rossz, de nekem van jobb sztorim.

Egyetemen (BME) volt irodalmazási feladat szerves kémiából, mely során egy kalapból kihúzott vegyületet kellett ismertetni a beadandóban. Ehhez természetesen lehetett internetet használni, de meg volt szabva, hogy egy részét a BME Országos Műszaki Központ és Könyvtár állományából származó könyvek alapján kell elkészíteni.
A könyvtáros hölgy melegen ajánlotta a sűrű alkoholos kézfertőtlenítést, mondván régen a műegyetemisták között is sok volt a TBC-s és az egyik kollégájuk restaurálás közben fertőződött meg az egyetemen.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Ez sem rossz, de nekem van jobb sztorim.

Egyetemen (BME) volt irodalmazási feladat szerves kémiából, mely során egy kalapból kihúzott vegyületet kellett ismertetni a beadandóban. Ehhez természetesen lehetett internetet használni, de meg volt szabva, hogy egy részét a BME Országos Műszaki Központ és Könyvtár állományából származó könyvek alapján kell elkészíteni.
A könyvtáros hölgy melegen ajánlotta a sűrű alkoholos kézfertőtlenítést, mondván régen a műegyetemisták között is sok volt a TBC-s és az egyik kollégájuk restaurálás közben fertőződött meg az egyetemen.
és a tbc baktérium addig túlélne? :/
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
és a tbc baktérium addig túlélne? :/
A Mycobacterium tuberculosis egy saválló baktérium, amely képes endospórát létrehozni. Ez egy kitartó képlet, mely kedvezőtlen körülmények között biztosítja a kórokozó életben maradását.
(Az már csak egy érdekes adalék, hogy a TBC-t egy morbus hungaricus-ként ismerték, ez a név utal arra, hogy népbetegség volt itthon.)
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ez sem rossz, de nekem van jobb sztorim.

Egyetemen (BME) volt irodalmazási feladat szerves kémiából, mely során egy kalapból kihúzott vegyületet kellett ismertetni a beadandóban. Ehhez természetesen lehetett internetet használni, de meg volt szabva, hogy egy részét a BME Országos Műszaki Központ és Könyvtár állományából származó könyvek alapján kell elkészíteni.
A könyvtáros hölgy melegen ajánlotta a sűrű alkoholos kézfertőtlenítést, mondván régen a műegyetemisták között is sok volt a TBC-s és az egyik kollégájuk restaurálás közben fertőződött meg az egyetemen.
Nabasszus, csomó ilyen régi cuccot szoktam fogdosni, meg van itthon.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
Szóval a hundub Toroczkai médiahackje volt? Vagy csak utólagos magyarázkodás...