Na. Portcullis. Akkor aztat mondjadA rácsról:
Rács (heraldika) – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Így már értem.
Malomvas...
Bár az még homály, hogy milyen az a malomvas alakú száj :/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na. Portcullis. Akkor aztat mondjadA rácsról:
Rács (heraldika) – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Na. Portcullis. Akkor aztat mondjad
Így már értem.
Malomvas...
Bár az még homály, hogy milyen az a malomvas alakú száj :/
Nem, a malomvas ez:edit: sztem a malomvas nem egyenlő a ráccsal :/
edit2: ilyenkor világosodik meg az ember, hogy miért vannak ők pl
College of Arms - Wikipedia
en.wikipedia.org
Tisztában vagyok a heraldikával és vexillológiával - bár jobban az előbbivel.Nem, a malomvas ez:
Fájl:Győri molnárcéh pecsétje 1852.png – Wikikönyvek
hu.wikibooks.org
Lásd a malomkerék felett. Sokszor úgy van ábrázolva, hogy a két vége szélesebb, mint középtájon.
Ez egy szaktudomány a történelem segédtudománya), speciális nyelvezettel. Magyarországon a Heraldikai társaság foglalkozik vele, melynek kiadványa a Turul (pl.). Ez is olyan, hogy minden kis részletnek, leírásnak szabálya és jelentősége van. A heraldika általános szabályai amúgy is sarkosak -még ha van is eltérés attól.
Én meg vagy 15 éve nem foglalkoztam vele.Tisztában vagyok a heraldikával és vexillológiával - bár jobban az előbbivel.
/ködös Albionban elég véresen komolyan veszik az ilyesmit LoL ld. heroldok/
Csak a pöttyös leopárd leírására lettem volna kíváncsi, mert olyat nem találtam eddig sehol
Őszintén, én szívem szerint pár nagydarab OMON-ost/ostoros kozákot rájuk engednék kikapcsolt kamerák mellett, hogy akkor tessék, lehet politikailag inkorrekt módon is kezelni a kérdést. Személy szerint kifejezetten háklis vagyok az ilyen és ehhez hasonló, az egész emberiség számára történelmi értékeket képviselő tárgyak/alkotások esetében arra, ha bármilyen idióta nekimegy. Tökmindegy milyen agyhalott ideológia alapján esik neki, nem lehet megindokolni azt, hogy akkor mondjuk konzerves levest öntenek egy felbecsülhetetlen festményre. Konkrétan az ilyen egy szinten van az iraki műzeumokat szétverő Dzsihád Alikkal, csak turbán helyett valami bullshit feliratú póló van rajtuk. Meg az ilyen sötétzöldekkel szemben vszeg a terroristák nem annyira beképzelt sznobok Ezek az alkotások 100 éve is velünk voltak, jobb esetben 100 év múlva is velünk lesznek, és egyszerűen többre tartom őket mint azt a foggyos aktivistát aki azt hiszi ezzel majd megváltja a világot. Főleg úgy, hogy igazából a nyugati mainstream globalista ideológia képviselője, szóval még a legkevésbé sem lázadó. Persze az ilyen műalkotások elleni támadásoknál a bizonyítható mentális betegség természetesen külön kategória, de most nem is az a kérdés.Most nem Index, és nem is magának a lapnak az anyázása. Most Monet-t támadták meg krumplipürével a klímaaktivisták Szerintem meg a k anyjukat. Lehet sok minden ellen tiltakozni, sokféle képen, de amikor félidióták így tiltakoznak akkor az eljárás a következő kellene, hogy legyen.
1. A képet leakasztani (úgyis tisztítani kell, stb.)
2. Klíma aktivisták kezét kicsit jobban odaragasztani, csak segítség képen, hátha az ő ragasztójuk nem elég erős.
3. Hagyni őket ott. Egyrészt ők is figyelmet akartak, másrészt minek háborgatni őket. Pár nap/hét múlva az alábbi feliratot el lehet helyezni elöttük: "Haldokló klíma aktivista"
Legalább nem érik meg azt a borzalmas jövőt....
(Nem, nem értem meg, amikor tönkreteszünk valamit, csak, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Lenon gyilkosa is úgy gondolta, hogy akkor majd felfigyel rá a szerelme...)
Most nem Index, és nem is magának a lapnak az anyázása. Most Monet-t támadták meg krumplipürével a klímaaktivisták Szerintem meg a k anyjukat. Lehet sok minden ellen tiltakozni, sokféle képen, de amikor félidióták így tiltakoznak akkor az eljárás a következő kellene, hogy legyen.
1. A képet leakasztani (úgyis tisztítani kell, stb.)
2. Klíma aktivisták kezét kicsit jobban odaragasztani, csak segítség képen, hátha az ő ragasztójuk nem elég erős.
3. Hagyni őket ott. Egyrészt ők is figyelmet akartak, másrészt minek háborgatni őket. Pár nap/hét múlva az alábbi feliratot el lehet helyezni elöttük: "Haldokló klíma aktivista"
Legalább nem érik meg azt a borzalmas jövőt....
(Nem, nem értem meg, amikor tönkreteszünk valamit, csak, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Lenon gyilkosa is úgy gondolta, hogy akkor majd felfigyel rá a szerelme...)
Nem értitek Ti a modern haladó européer performance művészetet, olyan ez mint slejmpoetri -vagy mifene. Csak nem valami tanulatlan vidéki emberkék vagytok?Őszintén, én szívem szerint pár nagydarab OMON-ost/ostoros kozákot rájuk engednék kikapcsolt kamerák mellett, hogy akkor tessék, lehet politikailag inkorrekt módon is kezelni a kérdést. Személy szerint kifejezetten háklis vagyok az ilyen és ehhez hasonló, az egész emberiség számára történelmi értékeket képviselő tárgyak/alkotások esetében arra, ha bármilyen idióta nekimegy. Tökmindegy milyen agyhalott ideológia alapján esik neki, nem lehet megindokolni azt, hogy akkor mondjuk konzerves levest öntenek egy felbecsülhetetlen festményre. Konkrétan az ilyen egy szinten van az iraki műzeumokat szétverő Dzsihád Alikkal, csak turbán helyett valami bullshit feliratú póló van rajtuk. Meg az ilyen sötétzöldekkel szemben vszeg a terroristák nem annyira beképzelt sznobok Ezek az alkotások 100 éve is velünk voltak, jobb esetben 100 év múlva is velünk lesznek, és egyszerűen többre tartom őket mint azt a foggyos aktivistát aki azt hiszi ezzel majd megváltja a világot. Főleg úgy, hogy igazából a nyugati mainstream globalista ideológia képviselője, szóval még a legkevésbé sem lázadó. Persze az ilyen műalkotások elleni támadásoknál a bizonyítható mentális betegség természetesen külön kategória, de most nem is az a kérdés.
Van neki egy kvázi folytatása, érdemes azt is megnézni. Múltkor valamelyik topicba is beraktam.
Nahát, most látom csak, hogy milyen cuki, arany pöcölője vanÉn meg vagy 15 éve nem foglalkoztam vele.
A pöttyös leopárd az a párduc.
Keresgélj az angoloknál, ott a színes pöttyökkel tarkított lángoló fejű párduc gyakoribb mint itthon.
De a kedvedért egy rúdtáncos pöttyös párduc.
Napiszép.
Csak úgy, mert tetszik.
Ja, meg mert rohadt szép állat.
Igazad van, már a nyomtatott internet elavult; már felolvasott internet a menő (facebbokon van videó).
De fut jelenleg is hasonló project:
Annak talán nagyon rágós lehet mert tradicionálisan mindenféle stew/pörkölt készül belőle a svédeknél.Gyáá,mekkora rántott húsokat kiadna!
Én néha szoktam hallgatnia a Kossuthot, és a standard politikai/közéleti tartalmaktól eltekintve meglepően sok igényes kulturális, ismeretterjesztő jellegű műsort szoktak adni, amiket érdemes meghallgatni.Konkrétan nincs olyan ismerősöm, akik ezeket hallgatnák önszántukból.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..