Beszélgető

Azért szerintem általánosságban nem szokott ennyire elhúzódni. Máskor gyorsabban ment. Csak mint szélsőség írtam, hogy mi így jártunk, járunk. Szerintem ha nincs semmi bonyodalom, akkor elég hamar el tudjátok intézni.
Csak mi nem személyes ügyintézéssel kezdtük, amit utólag bánok, de akkor ez egyszerűbbnek tűnt; aztán mikor a magunk részéről megtettük amit kértek egyszerűen nem válaszoltak. Az egyik mérőnél több tulajon keresztül nem volt átírva és a mérő tulajdonosa nem volt képes aláírni és visszaküldeni a szerződést, vagy egyáltalán kommunikálni. (Persze a szolgáltató sem tudta megadni a pontos címét elsőre, másodszorra meg meg sem mondhatta.) A másik mérő meg nem volt leolvasható, időpontot adtak, hogy mikor jönnek ki; de az ő rendszerükben elakadt a dolog és az igény nem lett a partnerük felé továbbítva, aztán meg mire megoldottam a leolvasást a szerződéskötés időpontja csúszott ki és újat kell írni, de nem itthon él a tulaj.
És persze belecsúsztam a személyes ügyintézéssel az őszi káoszba és hosszú sorokba, amin nem segít, hogy egy egész járásra van 2 ügyintéző -egy gáz, egy villany- heti két napban, 5-5 órában.
Igazából abból a szempontból nekem nem annyira sürgős, hogy egyik sincs használva, de ha már be van kötve alapon érdekel csak.
Hát, ha záros határidőn belül nem reagálnak, akkor kénytelen leszek időpontot foglalni (ha lehet egyáltalán...) és betrappolni.
Ha meg nem, akkor IJ kártya.

6000 likeig jutott ban előtt, hány ilyen lesz még a 8$-os ikonnak köszönhetően https://twitter.com/LockheedMartini

KPHYVXE.jpg

Lehet itt köpködni a 8$-os módszerre, de a régi se volt jobb, gyakorlatilag vagy reklámoztál twitteren és úgy jutottál hozzá, vagy ideológiailag elég képzett voltál az ingyenes hozzáféréshez:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tetőtér szigetelésnél a szarufák közé behelyezett 15 cm-es szigetelő ( üveggyapot) kevés? Mennyi az ajánlott?! Ha valaki ért hozzá megköszönöm a választ!

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Tetőtér szigetelésnél a szarufák közé behelyezett 15 cm-es szigetelő ( üveggyapot) kevés? Mennyi az ajánlott?! Ha valaki ért hozzá megköszönöm a választ!
Én nem értek hozzá, de sztem kevés, főleg üveggyapotból (én oda nem is azt tennék). Poliuretánhabból szoktak ennyit. Még ásványgyapotból, vagy polisztirolból is minimum 20 cm-t szoktak.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Kb.
A vájling peremét meg szabadalakítja.
Én ezektől mindig seggre ülök, lévén semmi kézügyességem nincs.
Dettó. Tegnap kb. 15 percig szenvedtem mire sikerült feltenni egy WC papír tartót...
De mondjuk a IKEA-s fellépő se volt piskóta, de abban az is benne volt, hogy a hozzáadott útmutató szart sem ért, full szar eleven volt benne, hogy szerintük hogyan kéne összerakni.

Dettó. Tegnap kb. 15 percig szenvedtem mire sikerült feltenni egy WC papír tartót...
De mondjuk a IKEA-s fellépő se volt piskóta, de abban az is benne volt, hogy a hozzáadott útmutató szart sem ért, full szar eleven volt benne, hogy szerintük hogyan kéne összerakni.
Bevallom bennem nagyon sokáig élt az a sztereotípia, hogy egy mérnöknek van némi érzéke a -kétkezi- műszaki dolgokhoz.

The end of US hegemony and the US dollar as the worlds reserve currency is near. The next expansion of BRICS+ will have a GDP 30% larger than the US, over 50% of the global population and 60% of oil and gas reserves. Multipolar is inevitable. More details: silkroadbriefing.com/news/2022/11/0…

Az Egyesült Államok hegemóniájának és a dollárnak, mint a világ tartalékvalutájának vége közeleg. A BRICS+ következő bővítésének GDP-je 30%-kal nagyobb lesz, mint az Egyesült Államoké, a világ népességének több mint 50%-a és az olaj- és gázkészletek 60%-a lesz. A multipoláris elkerülhetetlen.

További részletek: silkroadbriefing.com/news/2022/11/0…

Na ettől vinnyog a nyugat és főleg az USA. Mihelyt kiderül a dodóról , hogy csak üres papír és lesz alternatívája onnantól dől a kártyavár !

Bevallom bennem nagyon sokáig élt az a sztereotípia, hogy egy mérnöknek van némi érzéke a -kétkezi- műszaki dolgokhoz.
Az egy dolog, hogy tudod hogyan kell működnie, hogyan gyártják le, hogyan kéne összeszerelni. De a megvalósítás megint egy másik munka. Persze, az sokat segít, ha a tervező is képben van szakmai trükkökkel.
A technológus a felelős a gyártásért. Neki tényleg képben kell lenni a "kétkezi" munkával is.

Az egy dolog, hogy tudod hogyan kell működnie, hogyan gyártják le, hogyan kéne összeszerelni. De a megvalósítás megint egy másik munka. Persze, az sokat segít, ha a tervező is képben van szakmai trükkökkel.
A technológus a felelős a gyártásért. Neki tényleg képben kell lenni a "kétkezi" munkával is.

Azért az, hogy odaszorítom a wc papír tartót a falhoz, vízmérték, 2 pötty ceruzával, fúró, tipli, facsavar ne legyen már túl komplikált :-)