én is kíváncsi lennék rá... hiszen a hk belseje az egy elég jó Faraday kalitka.
Csöves elektronikákban meg átüt a trafó.. szóval az sem mindenálló.. (meg igaz ez itt off, de az elvakult és amúgy néha már nevetséges high end audió legnagyobb ellensége a műszeres mérés, mint a spektrumanalizátor.. főleg trafós csatolásnál.. de volt már high end találkozón csövesnek álcázott félvezetős.. mindegyik hívő mágus beszopta, de amint kiderült, hogy félvezetős, megállapították, hogy egy szar)
Nahát, ha valahol megy a szubjektivitás, meg az ámítás, parasztvakítás, akkor az high end...
Sajnos már megszűnt a fórum, ahol közzétettem hályogkovács Voigt pipe/TL kísérleteimet, meg ugye eleve diskuráltunk a témáról.
(én meg hülye nem mentettem le)
A legjobb az volt, amikor haver elhozott egy sokmilliós csöves erősítőt (persze csak cérnakesztyűben nyúlt hozzá...), méregdrága, karvastagságú (mint egy plazmavágó kábele) hangsugárzókábelt, meg valami roppant felső polcosnak hirdetett hangdobozt flancos állványon, stb. Szóval a családi házunk nem ért annyit, mint a cucc.
...aztán úgy kellett keresni zenét, ahol az jobban szerepelt, mint az általam kifundált, összetákolt, milliószor szétszedett, átszabott, módosított Voigt pipe, amibe vonalsugárzóba, de még nem ívbe elrendezett, négy(féle!) kommersz autóhangszóró volt faragva. Ja; meg Dansk-Tungsram erősítő, meg Bricostore-ban vett közönséges hangsugárzókábel...
Többet nem is hozott semmit, hiába rimánkodtam neki, mondván, hogy az új akusztikai foglalatom (TL-horn hibrid) az egy szimpla kétutas hangsugárzóval, meg az új alsópolcos Yamaha erősítővel már nem olyan primadonna, mint az elődje. (ami koncepciónak számomra csak egy baja volt, hogy az ívelt elrendezés miatt csak egy pár centis térben lehetett a hallgató feje).
Viszont elcibált Hifi Showra, majd hazafele megbeszéltük, hogy a rendezvény ideje alatt a (csak sorszámmal jelölt) rencerek'-nek egységesen átlátszatlan függöny mögött kéne lenniük. Minden látogató kapna egy értékelő lapot az utólagos azonosításhoz, s a rendezvény utolsó napjának a vége felé hullanának le a leplek...
Meg a kedvencem, amikor idősebb urak fontoskodnak, hogy ennek matt a magasa...talán előbb el kéne menni egy olyan hallásvizsgálatra, ahol 8 kHz felett is mérnek...
Áhh...