Nem volt cinikus. Habár úgy gondolom, hogy igazából a fórum közössége a fórumon véghez vitt tevékenysége alapján értékeli, ítéli meg a nicknevet (és nem feltétlen a mögötte levő embert, hanem annak csak egy kissebb-nagyobb szeletét); ilyettén viszont teljesen irreleváns, hogy kinek milyen tevékenysége van a 'való világban'. Másrészt szerencsére elég sok jól képzett, tanult, világlátott és normális ember van itt -a tévedés elkerülése végett: egyáltalán nem magamra értem- és igazából nem is nagyon különleges dolog, hogy milyen katedrán, vagy milyen kötetben kivel jelent meg.
A reakció folyamatát lehet, hogy nem befolyásolja, de a szakmaiságot igen. Miben? Abban, hogy mindenféle morális értékeket előrébb helyez, mint pl. a tudományos racionalitás; vagy a tudás mértékét felülírja, hogy bizonyos kvótáknak meg kell felelni (Ozy hozott példát, hogy ő nem mehetett tanulmányútra spórolásból, de a kvótabarnát csak egy csoportkép végett simán többet utaztatták -ha jól emlékszem a történetre). De például már azt is kitalálták, hogy a matematika rasszista:
Az egyetemen egy új programot vezettek be, amelynek célja, hogy felmérjék a matematika és a kultúra közötti kapcsolatot, majd pedig ennek megfelelően egy faji alapú megközelítéssel új, befogadóbb tantervet készítsenek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
magyarnemzet.hu
(Kell még valamit kifejtenem, kíváncsi vagy még valamire? Mert igazából nem nagyon értettem, hogy mit kéne kifejtenem; de mindegy, hogy borsó, bab, vagy vélemény kifejtek én mindent.
)