Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Ha úgy érted, hogy nem nyílik meg, (nálam megnyílt) akkor:
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 704
113
Örüljetek, hogy egy ideig olcsóbban tudtatok tankolni. Nyilvânvaló volt, hogy az állami ár csak ideiglenes lehet, ha a piaci ár magas marad.
Amúgy is ab-start elhibázott fasság volt.
Legalább lett volna mellé egy kampány /ha már olyan kibszttul jól konzultálnak/, hogy
hééé paraszt takarékoskodj, nem azért nyomott árú, hogy szrni is kocsival menj.
Ehhez képest meg sok vadbarom..
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
A fityisz fogja összefosni magát, mán ugyis többszörösen segget csinátak a szájukbul.
nem fogja, mert nincs alternatívája, még mindig ők a legkisebb rossz.
Eljutunk a választások előtt fél évvelig, elkezdi a kampányt az ellenzék, és egy hónapon belül 20 %-al fog vezetni megint a kormánypárt.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 197
113
Nem bírták az Eus manis fost, a háborús szankciókat, az inflációt, meg minden szart egyben, aztán mivel mindenki követelt, Orbán külföldön volt, a lobby meg behúzta a döntést. Semmivel se lesz jobb, csak minden innentől drágább lesz. Gondolom az árstoppokat kivezetik, de minden csak szarabb lesz, és a végén még az eus manit se kapják meg. Megbukni nem fognak, ahhoz továbbra is a világ legBALfaszabb hazaáruló ellenzéke tartózkodik hazánkban, de legalább most azért fogják basztatni őket, hogy miért nincs fix áras benya.

Egész pályás letámadás indult, beáldozták a benyát. Túl sok kamut nyomott a média. Viszont vérszemet kaptak, innentől médiaterror, majd azt követően folyamatos szar döntések várhatóak.


...ééés nicsak: egy --nem akármilyen-- NER-lovag(MOL-Hernádi) csak addig volt lojális, amíg megérte! :oops:


U.I.: Más is lehet a háttérben, most ez "ordít", de nagyon az eseményekből, és/de egyre jobban!
Ha nem így van, --ami, mondom: lehetséges--, akkor meg nagyon "elkommunikálták"(elqúrták) !



Elhanyagolható, de nem lényegtelen szemantikai kérdés, hogy végül is, akkor mi hangzott el pontosan?
a; Magyarország a térség legmeghatározóbb haderejét építi
b; Magyarország a térség meghatározó haderejét építi

Mert a kettő jelentéstartalma, a mindössze 3 betű eltérés ellenére nagyon nem ugyan az.

Én a V-4 és egyéb nemzetközi eseményeken csak elfojtott röhögésre utaló jeleket látok, mikor ez a mondat(bármelyik) elhangzik!

Azért azok a 44/218/24" varázs-számok" nagyon nem-műxenek!!!


U.I.: A NEM-EU-s, Szerbia esetében ilyet nem nagyon látok !!! "Pölö"...

.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Te emlékszel arra, hogy mikor volt 250 Ft 1 liter üzemanyag? Én már nem...
Nincs jelentősége, hogy korábban mikor volt annyi, csak picit vicces, hogy véletlenül éppen az EU csatlakozás előtt. :) A 250 persze akkor soknak számított, mert az illetékesek valahogy mindig(!), minden piaci helyzetben találtak okot az árak magasan tartására...
Csak az elmúlt pár évben vált láthatóvá a szándék, hogy az üzemanyag megfizethető legyen az átlag dolgozó számára is. Mindegy, mert ez már a múlt, és ennek tapsolnak itt páran. Szomorú. :(
 
M

molnibalage

Guest
Nincs jelentősége, hogy korábban mikor volt annyi, csak picit vicces, hogy véletlenül éppen az EU csatlakozás előtt. :) A 250 persze akkor soknak számított, mert az illetékesek valahogy mindig(!), minden piaci helyzetben találtak okot az árak magasan tartására... Csak az elmúlt pár évben vált láthatóvá a szándék, hogy az üzemanyag megfizethető legyen az átlag dolgozó számára is. Mindegy, mert ez már a múlt, és ennek tapsolnak itt páran. Szomorú. :(
Köszönjük a propi dumát. Ha nem lett volna megfizethető az üzemanyag, akkor nem nőtt volna az agglomerációs és Bp táján az autók száma 25-40%-kal 2010 óta. Ha meg úgy alakítottak életmódot, hogy nem telik rá valójában, akkor bocs, de kit kéne sajnálnom?

Közöltem már.

Az agglomerációs családi ház luxus, csak az extrém alacsony árak ezt elfedték. Amint fentebb megy a megélhetés, akkor meg megy a jajveszékelés.
Közben a magyar nagy átlagban úgy szórta a pénzt TV-től a nyaralásig minden szarra, mintha nem lenne holnap.
Közben meg tartaléka semmi, a lakást és házat minek szigetelni. És amikor a realitás kopog az ajtón, akkor meg sírás az van, amikor sokszor ezek az emberek tettek keresztbe épületkorszerűsítésnek.

Meg hallod, akkor most döntsed már el, hogy jól élünk vagy sem és milyen gazdasági siker van baszod, amikor 480-nál kell ársapka? Reálértéken, Ft és kereseteket énzve FELEANNYIBA kerül a 480-as benzin, mint 2012-ben. Ezek szerint akkor feleannyira sem élünk jól, ha itt kellett fagyasztás vagy mi a faszom?
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Akkor már Ausztriához, de még Oroszországgal is jobban járnánk.
Be kéne végre látni, nekünk ez nem megy.
Hát ezt mondom már mióta!
Megtámadjuk Ausztriát, és ha visszalőnek, egyből megadjuk magunkat.
Kész helyzet elé lesznek állítva a sógorok. Muszáj lesz létrehozniuk az AusztroUngarn államszövetséget.
Azután felvirágzik lángoktól emésztett országunk, mint a monarchia idején!
:D
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Hát ezt mondom már mióta!
Megtámadjuk Ausztriát, és ha visszalőnek, egyből megadjuk magunkat.
Kész helyzet elé lesznek állítva a sógorok. Muszáj lesz létrehozniuk az AusztroUngarn államszövetséget.
Azután felvirágzik lángoktól emésztett országunk, mint a monarchia idején!
:D
Ferenc József idején jobb volt, a MagyarLiberálkonzervatívkommunistaKirálypárttal jobb lesz.
De amúgy viccet félre téve, az OMM tényleg a legjobb dolog lenne, ami a közép-európai régióval történhet.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Az agglomerációs családi ház luxus,
Kizártnak tartom, hogy érvekkel meg lehetne győzni téged bármiről, amit éppen nem érzel a bőrödön.
Nem most vettél lakást konkrétan azzal az állami támogatással, ami ellen eddig beszéltél? Majd pár év múlva kell tankolnod is, és akkor másképp fogod gondolni, nem ilyen önzően. Ez a helyzet.
A 480-as ár is indokolatlanul magas volt. Képzeld csak el, hogy hol tarthatna már a gazdaság, ha nem folyna el a pénz a drága üzemanyagokra és a gázra hosszú évek, évtizedek óta... :rolleyes: