[HUN] Harckocsibeszerzés

Szia krisss!Mi a véleményed , nehézharckocsikból mégegyszer ennyi , plussz a többi közepes harckocsi?

Ha a megfogalmazás félrevezető bocsánatot kérek , természetesen leo - a nehéz , - a maximum még papíron létező RM120 a közepes , bár amit eddig találtam róla , súlyban legalább 50 tonna lesz ... valszeg lehet hogy már ez is nehéz!Egyébként nem tudom kinek lehet éppen fölös 40-50 harckocsija , csak úgy?

Ha a megfogalmazás félrevezető bocsánatot kérek , természetesen leo - a nehéz , - a maximum még papíron létező RM120 a közepes , bár amit eddig találtam róla , súlyban legalább 50 tonna lesz ... valszeg lehet hogy már ez is nehéz!Egyébként nem tudom kinek lehet éppen fölös 40-50 harckocsija , csak úgy?
Lestrapált A4-es még akad. Norvégok leváltani tervezik az A4-eseiket - például.
Én nem vennék használt cuccokat: inkább vennék még A7-eseket. Épp szó volt róla hogy nincs tele megrendeléseekkel a KMW, szóval tudnának gyártani. Olyan szempontból nem sűrgős hogy k. nincs rá ember: több év míg még egy osztályra való harckocsizót kiképzünk. 2027-28-ra lehet reális még egy osztály Leopard-2 szerintem...

Lestrapált A4-es még akad. Norvégok leváltani tervezik az A4-eseiket - például.
Én nem vennék használt cuccokat: inkább vennék még A7-eseket. Épp szó volt róla hogy nincs tele megrendeléseekkel a KMW, szóval tudnának gyártani. Olyan szempontból nem sűrgős hogy k. nincs rá ember: több év míg még egy osztályra való harckocsizót kiképzünk. 2027-28-ra lehet reális még egy osztály Leopard-2 szerintem...
Kb. én is így látom /gondolom , azért lesz egy bizonyos fokú személyzet hiány

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Kicsit más , de ugyanez vonatkozik gripen vas/hajózó arányra is : 1/ 1,5
Egy 2021 végén írott cikk szerint 20 kiképzett pilótánk volt/van 14 gépre.
Ketten fognak rövidesen végezni Kanadában ha jól emlékszem...

18 gépre kb. 27 pilóta kellene másfeles szorozóval...

Harckocsikra is ilyesmi arány kellene legalább, az a + fél osztálynyi embere meg később lehetne a második harckocsi osztály "alapja".

• Tetszik
Reactions: Catles
Védelemre felesleges MBT-kra jelen helyzetben többet költeni. Legyen sok ATGM, MANPADS automata fegyver és modern gyors terepjáró a katonáknak. Az MBT elsősorban az offenzíva fegyvere.
Ja - nem akarom leírni ki mondta - de a hiperszonikus fegyverek illetve kamikaze drónok világában (utobbi inkább) a páncélosok élettartam elég korlátozott lehet, és én inkább drónokra költeném és távolharc tüzérségre a büdzsét mit harckocsikra.

Egy 2021 végén írott cikk szerint 20 kiképzett pilótánk volt/van 14 gépre.
Ketten fognak rövidesen végezni Kanadában ha jól emlékszem...

18 gépre kb. 27 pilóta kellene másfeles szorozóval...

Harckocsikra is ilyesmi arány kellene legalább, az a + fél osztálynyi embere meg később lehetne a második harckocsi osztály "alapja".
Én nem tudom , nem is az én dolgom de én akkor lennék nyugodt , ha K.Magyarországon és Ny.Magyarországon 44-44 Leopard2A7+ lenne , a többi pedig az RM álltal készített 120-as lenne!

Én nem tudom , nem is az én dolgom de én akkor lennék nyugodt , ha K.Magyarországon és Ny.Magyarországon 44-44 Leopard2A7+ lenne , a többi pedig az RM álltal készített 120-as lenne!
én fizikailag meg tartanám egy helyen a Leopardokat: Tatán. Ott van kiképző infrastruktúra, szaktudás.
Max egy napon belül át lehet őket mozgatni ahová kell. Nem egy nap alatt fog kiderülni ha valaki támadni akar - vagy ha mégis, akkor inkább már adjuk is meg magunkat mert inkompetens hülyék vezetik a Honvédséget, ha nem veszik észre ha valaki rosszban sántikál!

Ha valaki komolyabb felvonulás nélkül egyik napról a másikra támadna be, akkor azt kb. néhány CG-vel vissza is lehet verni, mert az nem invázió hanem komolytalan kardcsörtetés...

Szóval két (talán egyszer majd három) osztályos hk-dandár lehetne Tatán. Aztán ha gyűlik az ellenség, akkor ők is gyűlnek a megfelelő helyen.

akkor mi volt a gondolat?
Lynx-tank.jpg