[HUN] Harckocsibeszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 495
5 034
113
Az ukrán fővezér (Zaluzsni) is tankokat kér, pedig ők is honvédő háborút vívnak:
"I know I can defeat this enemy. But I need resources. I need 300 tanks, 600-700 infantry fighting vehicles, 500 howitzers. Then, I think, it is quite realistic to reach the frontiers on February 23. But I can't do it with two brigades. I get what I get, but less than I need,"

Szóval igen, védelemhez kellenek "tankok".
Ebben nekem az arányok az legérdekesebbek. Több löveget kér, mint harckocsit. Vagyis a leendő 56 db harckocsinkhoz ezzel az aránnyal kb. 90 db lövegre van szükség. Ez szerintem egyértelműen mutatja, amit én is gondolok: a tüzérség fontosabb, mint a harckocsi. Először vegyünk még 48-72 db PZH -t, aztán utána gondolkodjunk a harckocsin. :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113

A HM idei költségvetését megemelték 1000-ről 2061 Mrd forintra. (államkincstár honlapja szerint).

:)
De ha ez csak trükk a számokkal, akkor is van valami 800 Mrd honvédelmi alap...
Ha az sem lenne elérhető, jövőre elérjük a GDP 2 %-os arányt, azzal a következő években tervezhet a HM....
30 éve nem volt ennyi lehetőség, nem hinném, hogy nem komoly a politikai szándék a működőképes és korszerű haderő megteremtésére.
Akkor meg mi az, hogy nincs pénz?
A következő HKZ csak harmada, fele lenne a korábbinak, mert a sok sallang már meg van!
Vagy komolyan csináljuk, vagy sehogy! :)
Folytatni kell a fejlesztést, mert a történelem megint átlép rajtunk.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
Nah, Srácok!
Mi legyen? :cool:
Megvettem a legújabb Haditechnikát.
Előkari ajiként hozok nektek egy cikket.

Lájk
A Leopárd harckocsi magyar típusváltozata: a Leopárd 2A7HU

Szívecskés szerelmes fej
A Párduc harckocsi újjászületése a Panther KF51

63a04e379a300200992924.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 929
73 362
113
Nah, Srácok!
Mi legyen? :cool:
Megvettem a legújabb Haditechnikát.
Előkari ajiként hozok nektek egy cikket.

Lájk
A Leopárd harckocsi magyar típusváltozata: a Leopárd 2A7HU

Szívecskés szerelmes fej
A Párduc harckocsi újjászületése a Panther KF51
Elég csak a lényeget: Mit veszünk és mennyit? Mire és mennyire van opció? ;)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
bármilyen harckocsit megbasztak volna úgy ahogy a törökök használták őket szíriában.... te meg erre vagy csak képes.... nem sokkal jobb
A baj csak az ha egy HK 1 azaz egy háborús konfliktusban (le)szerepelt akkor azt lehet csak konkrét példának felhozni !
azta rohadt megint erre verjük ki? szerinted ha ugyanúgy használtak volna M1-et bármi más lett volna? :D ne legyél már ilyen butus , bármilyen harckocsit megbasztak volna úgy ahogy a törökök használták őket szíriában.... te meg erre vagy csak képes.... nem sokkal jobb

ebbe is belemegyünk megint? ahogy a bölcs mondja "olvass vissza" pár topicban ... senki, amikon kívül, senki sem kap urán páncélzatos M1-et, még kibaszott Egyiptom sem, pedig ők licencben gyártják... el lett már mondva párszor...

honnan tudod mi van a teljes "programban"? vagy hogy pontosan mennyi és milyen lőszert vettünk? alap dolgokkal van gond, nem tudod pontosan elosztani :D ez a baj

a németek nem rendeltek LeoA7+-t , A7V-jük van, és nem, nem fogod megtudni hogy mi mennyiért kaptuk :D ez a legjobb része

jajj igazad van :D végülis az M1 fenntartása aztán kurvára az A7 alatt van :D meg a fogyasztása is... ja várj :D

picit lehetne szerényebben is :) és nem elfogultságból is írhatnál dolgokat, ilyen faszságokat meg bekiabálni random meg hát....
mondjuk úgy hogy ilyeneket mi is örömmel olvasunk pár kollégával :)
Az alap probléma amit nem tudsz te se meg a többi Leo2 hívő megemészteni , hogy az M1 már sok helyen szerepelt a Leo2 meg csak 1 helyen háborúban ! Az összes többi csak reklám és vágy !
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 206
67 078
113
A baj csak az ha egy HK 1 azaz egy háborús konfliktusban (le)szerepelt akkor azt lehet csak konkrét példának felhozni !

Az alap probléma amit nem tudsz te se meg a többi Leo2 hívő megemészteni , hogy az M1 már sok helyen szerepelt a Leo2 meg csak 1 helyen háborúban ! Az összes többi csak reklám és vágy !
A Leopard Afganisztánban is ott volt, nem csak Szíriában, csak oda a dánok vitték. Ugyanúgy papucsosok ellen mentek, voltak sérült és voltak leírt veszteségek is, de halottak nem.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 165
113
De elvesztett területek visszafoglalásához (ellentámadáshoz) kellenek harckocsik. Egy invázió esetén meg biztos hogy veszítenénk valamennyi területet. Lehez hogy csak egy fél megyényit, mert jó az ellenállás (harcos okostojás meg minden), de azt is kérjük vissza! ;)
2x vagy 3x44 harckocsival amúgy sehová nem tudnánk "bevonulni", saját terület védelméhez viszont kell ennyi.
Az "elveszett területek" visszafoglalásához, már koalíciós összfegyvernemi haderő menne, nem pedig az 1. tábori páncélos hadosztály.. Kurva drága a napjaink MBT-je, és maguk a harckocsiszakértők egy része is úgy gondolja, (nem mondhatom meg ki mondta) jelenleg, hogy az aktív védelem olyan, mint a "lator államok elleni amcsi rakétapajzs európában." néhány rakétától vagy lövedéktől megvédhet, nagyobb támadás ellen hatástalan mert több irányból előbb-utóbb átjut valami.. Nos ezért nem + MBT-ket kell nekünk venni. A nehézdandár amúgy sem kerülne bevetésre egy csapattestént, hanem inkább 3 BTG-ben, nos ezek jelentenék a védelem erejét és az ellenlökésre alkalmazható technikát. Sok minden előbbre való van, mint egy második páncélos zászlóalj. (hozzátéve, hogy egy nehézdandár lesz, a közepes dandárnak NINCS MBT-je, a könnyűnek sincs. Akkor meg hova kell? A területvédelmi zlj-knek??? A Zrinyi program így sem megoldható a jelenleg forrásokból, a technika beszerzése mégcsak-csak, de a fogyóeszköz. Látta valaki, gondolkodott valaki már, hogy mekkora lőszerfelhasználás az orosz-ukrán fronton?? No mennyi javadalmazás BVR rakéta van jelenleg és mennyit terveznek a harcászati légierőhöz, Mennyi LGBU-?? Hány darab Spike lesz a helikoptereknél?? Mennyit kap a szárazföldi haderőnem.. Már most látszik, hogy mindenből kevés. Ide kell a pénz, nem vasra, amelynek nem lesz lövedéke.. A várpalotai üzem stb. dícséretes.. Mekkora wolframkészlettel rendelkezik hazánk? Menny különlegese ötvözetekhez használható fémmel. Mert a hulladékvadból, és betonból nem lehet lövdéket gyártani.. GOndolkozni kéne kicsit, nem a II. SS (Fidesz) páncéloshadseregről vizionálni.. Össze kéne számolni a költségeket..
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 677
35 836
113
Az "elveszett területek" visszafoglalásához, már koalíciós összfegyvernemi haderő menne, nem pedig az 1. tábori páncélos hadosztály.. Kurva drága a napjaink MBT-je, és maguk a harckocsiszakértők egy része is úgy gondolja, (nem mondhatom meg ki mondta) jelenleg, hogy az aktív védelem olyan, mint a "lator államok elleni amcsi rakétapajzs európában." néhány rakétától vagy lövedéktől megvédhet, nagyobb támadás ellen hatástalan mert több irányból előbb-utóbb átjut valami.. Nos ezért nem + MBT-ket kell nekünk venni. A nehézdandár amúgy sem kerülne bevetésre egy csapattestént, hanem inkább 3 BTG-ben, nos ezek jelentenék a védelem erejét és az ellenlökésre alkalmazható technikát. Sok minden előbbre való van, mint egy második páncélos zászlóalj. (hozzátéve, hogy egy nehézdandár lesz, a közepes dandárnak NINCS MBT-je, a könnyűnek sincs. Akkor meg hova kell? A területvédelmi zlj-knek??? A Zrinyi program így sem megoldható a jelenleg forrásokból, a technika beszerzése mégcsak-csak, de a fogyóeszköz. Látta valaki, gondolkodott valaki már, hogy mekkora lőszerfelhasználás az orosz-ukrán fronton?? No mennyi javadalmazás BVR rakéta van jelenleg és mennyit terveznek a harcászati légierőhöz, Mennyi LGBU-?? Hány darab Spike lesz a helikoptereknél?? Mennyit kap a szárazföldi haderőnem.. Már most látszik, hogy mindenből kevés. Ide kell a pénz, nem vasra, amelynek nem lesz lövedéke.. A várpalotai üzem stb. dícséretes.. Mekkora wolframkészlettel rendelkezik hazánk? Menny különlegese ötvözetekhez használható fémmel. Mert a hulladékvadból, és betonból nem lehet lövdéket gyártani.. GOndolkozni kéne kicsit, nem a II. SS (Fidesz) páncéloshadseregről vizionálni.. Össze kéne számolni a költségeket..
Nagyon szélsőségesen gondolkozol! Még egy hk. zászlóalj messze van még "II. SS (Fidesz) páncéloshadseregtől"! :D
Az is igaz, hogy sok mindenre kellene költeni és én sem feltétlen tenném a lista elejére a harckocsikat a következő 4-5 évben (ott nekem a PULS és további lövegek állnak), de attól még kellenek további harckocsik, mert 44 semmire nem elég: egy kisebb várost sem tudunk visszavenni ennyivel!
(Félreérések elkerülése végett: nem akarnám városi harcba küldeni a harckocsikat, de az ellenség védelmi vonalának áttöréséhez és város bekerítéséhez kellenek harckocsik. Az ukrajnai tapasztalat is az, hogy ha alakul egy város bekerítése, akkor a ruszkik inkább kivonulnak onnan...)