TegnapraMikorra?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
TegnapraMikorra?
A hackerek korában ez mind csupán üres kifogás, minden teljesthető... Akár már este indulhatszCsak néhány feltételnek kell megvalósulnia, mint pl.
vaksötétben!
- erre kizárólag éjjel kerülhet sor,
- az útvonalon és a helyszinen a harckocsitól számitva legalább 2km körzetben teljes elsötétités, ideális a teljes áramszünet,
- nem lehet holdfény, tehát mindenképpen holdnyugta után,
- nincs zseblámpa, jármű és egyéb akkumulátoros/agregátos fényforás, ill. lumineszcensz eszköz,
- mobiltelefon, kamera és fényképezőgép használat tilos,
- nyilt láng ill. egyéb éghető anyag használata tilos
- és biztos ami biztos, a harckocsit csak is kizárólag bekötött szemekkel lehet megközeliteni....
De elvesztett területek visszafoglalásához (ellentámadáshoz) kellenek harckocsik. Egy invázió esetén meg biztos hogy veszítenénk valamennyi területet. Lehez hogy csak egy fél megyényit, mert jó az ellenállás (harcos okostojás meg minden), de azt is kérjük vissza!Minek? Legyen több ATGM, legyenek könnyű terepjáróink, legyen elegendő fogyóeszköz fegyverzet az okostojáshoz, vegyünk helyette inkább Hforce fegyverkészletet még öt helikopterre.. Sokkal értelmesebb elkölteni a pénz tankölő cuccra ,mint tankot venni. (Nem akarunk bevonulni sehova..)
Pisti itt hozza a tipik újságírói szintet a szárazföldi témák java részében, de a repülős részében tisztelem a tudását.De elvesztett területek visszafoglalásához (ellentámadás) kellenek harckocsik. Egy invázió esetén meg biztos hogy veszítenénk valamennyi területet...
Vagy ha előbb felugrik a csehekhez ott megfelelő színű a gép, azt hozhatja nappal is.A hackerek korában ez mind csupán üres kifogás, minden teljesthető... Akár már este indulhatsz
Azóta is harckocsikért sírnak az ukránok - most kb. 800-1000 közötti harckocsijuk van egy elemzés szerint.Pisti itt hozza a tipik újságírói szintet a szárazföldi témák java részében, de a repülős részében tisztelem a tudását.
Kíváncsi vagyok, hogy ukránok az utolsó offenzívát amivel visszavetették az oroszokat, hogy oldották volna meg harckocsik nélkül..
Na abban biztos lehetsz, hogy nincs ennyi nekik.Azóta is harckocsikért sírnak az ukránok - most kb. 800-1000 közötti harckocsijuk van egy elemzés szerint.
lehet - franc tudja a pontos számot...Na abban biztos lehetsz, hogy nincs ennyi nekik.
400-600 közt a reálisabb, azért voltak ott brutális veszteségek közben.lehet - franc tudja a pontos számot...
Ebben nekem az arányok az legérdekesebbek. Több löveget kér, mint harckocsit. Vagyis a leendő 56 db harckocsinkhoz ezzel az aránnyal kb. 90 db lövegre van szükség. Ez szerintem egyértelműen mutatja, amit én is gondolok: a tüzérség fontosabb, mint a harckocsi. Először vegyünk még 48-72 db PZH -t, aztán utána gondolkodjunk a harckocsin.Az ukrán fővezér (Zaluzsni) is tankokat kér, pedig ők is honvédő háborút vívnak:
"I know I can defeat this enemy. But I need resources. I need 300 tanks, 600-700 infantry fighting vehicles, 500 howitzers. Then, I think, it is quite realistic to reach the frontiers on February 23. But I can't do it with two brigades. I get what I get, but less than I need,"
Szóval igen, védelemhez kellenek "tankok".
Honnan?Miből?
Az is egy cső. A gép minden előnyével és hátrányával.Akár Lynx-120 is jöhetne ?
Nem a harckocsibeszerzés rovására, de egy-két századnyit jó ötletnek tartanék belőle egy gépesített lövész dandárok megerősítésére.Az is egy cső. A gép minden előnyével és hátrányával.
Én csak akkor ha nem tudunk harckocsit szerezni érdemben értelmes áron és időkereten belül.Nem a harckocsibeszerzés rovására, de egy-két századnyit jó ötletnek tartanék belőle egy gépesített lövész dandárok megerősítésére.
Mindezt nem tovább Leopardok helyett, hanem mellett!
Elég csak a lényeget: Mit veszünk és mennyit? Mire és mennyire van opció?Nah, Srácok!
Mi legyen?
Megvettem a legújabb Haditechnikát.
Előkari ajiként hozok nektek egy cikket.
Lájk
A Leopárd harckocsi magyar típusváltozata: a Leopárd 2A7HU
Szívecskés szerelmes fej
A Párduc harckocsi újjászületése a Panther KF51
Beteszem mindet. Még én sem olvastam.Elég csak a lényeget: Mit veszünk és mennyit? Mire és mennyire van opció?
Na mire derült fény egy magazinból?! Hátha világkörüli útjára indul az infó a rumulánok meg elkezdenek csomagolni!Beteszem mindet. Még én sem olvastam.
Mindkettő cikk be lett téve a releváns topikjába.Na mire derült fény egy magazinból?! Hátha világkörüli útjára indul az infó a rumulánok meg elkezdenek csomagolni!