Gyanitom neked nem tul sokat volt fegyver a kezedben, illetve fogalmad sincs milyen, amikor a veled szemben levo embernel fegyver van. Olyan helyzetnek pedig a kozelebe sem kerultel amikor az eleted veszelyben volt es dontened kellett.
Ne erts felre, nem b*szakodni akarok. Csak te es meg paran olyan dologrol irkaltok es olyat iteltek meg, amirol egyaltalan nincs fogalmatok -termeszetesen ez igy oke! A legminimalisabb elkepzelesed sincs milyen amikor fegyver van nalad, veszelyben az eleted, tuzelned kell es rad is lonek. Nagyon durva stressz es felfokozott pszichikai es fizikai allapot amiben masodperceid vannak. Ezt nem tudod elkepzelni addig amig nem tortenik meg. Es ezert nem kellene itelkezni egy video alapjan.
Eleve hátulról ment oda az orosz srác, így totál össze voltak zavarodva, a nyelv is ugyanaz (szinte) így véleményem szerint nem is nagyon értették,hogy mit akar egy közülük .. (gondolom azt hitték,hogy közülük való ukrán),plusz még bejön a harctéri stressz, az ilyenkor beszűkült tudatállapot (főleg,hogy harmadik társuk ott fekszik holtan a gödörben a lábuknál) ,és hiába mondta az orosz hogy dobják el a fegyvert nem igazán vágták le hogy miért is kellene, vagy egyáltalán mi is történik,hiszen az ellenség előttük van és mit keres ott ez az ember aki hátulról ment oda ?
persze a fiatalabbnak egy idő után leesett a tantusz,hogy mi történik és emeli is a kezét,de az öreg még értetlenkedett egy sort, ez lett a vesztük ..
véleményem szerint ebben az esetben az orosznak 2 lehetősége volt:
1.) vagy elkezd még ott magyarázni nekik,és időközben az öregnek is leesik,hogy az az ember egy orosz katona,(esetleg valamelyik másik üregből észreveszi egy ukrán) és lelövi,vagy legalább is rálő aztán vagy eltalálja vagy nem,de olyan közel volt hogy onnan bár lehet hibázni de nem szoktak
2.) mielőtt feleszmélne az öreg és rálő,rövidre zárja a történetet ..
az utóbbit választotta, az ő szemszögéből a leghelyesebben járt el,mi persze innen könnyen hozunk ítéletet,meg kezdünk el moralizálni hogy mit kellett volna meg mit nem kellett volna .. abban a helyzetben, ez volt a lehető legjobb lehetőség az orosz részéről,nem adott második esélyt .. gyerekek ez nem számháború,hogy kiállsz de a végén hazamehetsz .. ja persze itt is hazamehetsz a végén, csak dobozban vagy zsákban !
a felvétel alapján (többször is megnézve) én erre a következtetésre jutottam,sőt hozzá kell tennem,hogy még elég korrektül járt el az orosz,mert simán bekúrhatott volna a gödörbe egy gránátot vagy egyszerűen kérdés nélkül hátulról lelövi mind a kettőt .. de nem,az esélyt megadta,amivel a fiatal srác valószínűleg élt is volna,csak az öreg miatt nem tudott.
és teljesen mindegy ki kinek "szurkol" de az ilyen esetek nyomot hagynak a katonákban,mert teljesen más így ölni,mint messziről lelőni valakit .. testközelből amikor az arcodba néz .. na az bele szokott égni az ember lelkébe élete végéig,csak ezekben az esetekben nem szabad moralizálni,vagy te vagy ő nincs más választásod !
@jurgenbauer
azért remélem majd a hazai katonai vezetés/ meg a haditechnika iránt érdeklődő közönség is érdeklődve fogja figyelni a Leopard tankok szereplését,mert ezt a nótát már egyszer eljátszották Szíriában Al-Bab-nál .. és T-72-esekhez hasonlóan emeltek kalapot (dobálták lefelé a tornyot) ezek is
tettem itt egy kijelentést,hogy túlhypeolt szarok ezek a Leopardok..na most kiderül jól gondoltam-e ..
tudom,jön majd mástól a magyarázat ,hogy jó,de ezek elavult típusok,meg nekünk modernebb lesz,és az sebezhetetlen

aztán egyébként is kevés volt a darabszám .. meg hogy ez az exportverzió és ez biztos le volt butítva, illetve amit még szoktak sokszor írni,hogy a kezelőszemélyzet sem volt a helyzet magaslatán de ha a németek ülnének benne akkor bezzeg ...
ez szép és jó,csak az a baj,hogy a Kornet-ben meg nincs kifogásgenerátor