Ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos hírek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 411
113
Én úgy emlékszem, hogy az A4-eseket a svédek vissza adták a németeknek.
Vagy most már nem csak az A4-esek mennének? :eek:



Az is lehet. Bár szerintem nekik se A4-es van. Lehet végül modernebb vasakat is kapnak az ukrik?



De tényleg, olyan ez a fórum, mint egy waldorf ovoda. Még mindig dudi hozta azt a példát nem én. Ne legyetek már ilyen szánalmasak....
Amúgy meg az Abrams és a Leopárd 2 gyártása ugyan akkor indult. Tök jó összevetési alap.



Miért Egyiptom kivételével? Azért mert nem illik bele a mondandóba? Röhejes....
Egyiptom új gyártásúakat kap. Pont.



Itt már megint nem értem a problematikát....
Leopárd 2 új gyártású kb. 800 db
M1 Abrams új gyártású kb. 1300 db

E mellet az amcsik leszállítottak kb. 1000 db felújított tankot és még 400 db-ra van vevő. Ez mind export.
Németek ezzel, hogy állnak? :rolleyes:





Álljunk meg egy kicsit!
1. Egyrészt ti veritek a bohócot a Leopárdra, és még mindig Dudi hozta azt összehasonlítási alapnak nem én! De még ebben is elbukott a Leo...
2. Az M1-T-72-80 nem sikeres attól, hogy többet gyártottak belőle. De ti a f@szotokat mindig arra veritek, hogy micsoda siker a Leopárd mert ennyit meg annyit eladtak belőle...
Aztán amikor kiderül baszki, hogy se gyártás, se eladás szempontból a Top3-ban nincs az a szar, onnantól kezdve nem a siker mércéje az eladás.... Aham.
És akkor mégis mi a siker mércéje az agyatlan fanboyságotokon kívül? Elárulnád?
Mert a sikeres háborús bevetések száma biztos nem tartozik ezek közé a Leopárd esetén...



Csak, hogy a 889 még mindig nem igaz, hiszen olyan tankokat is beleszámoltál amik le sincsenek gyártva.... Lásd a 44 magyar Leopárdot. Itt vannak?
Kurvára nincsnek. Csak ez 845 ami kisebb, mint 862. Nálam legalábbis.
Katari tankok mind megérkeztek? Tényleg nem tudom, de ha nem az is mínusz.
Ráadásul , a te szóhasználatoddal éljek, arra veritek a bohócot, hogy egy 15 éve nem gyártott tankot sikerült utolérni darabszámban XD
És még csúsztattok is mellé, mert még így sem sikerülne a nagy bravúr XD

Szóval igen, a Leclerel végre méltó ellenfélre találtatok. Szerintem a Challenger 2-vel is vessétek össze, kirobbanó siker lesz.
De csak jelzem, hogy HH utáni új gyártású tankként, mind az M1-es (1300+ db), mint a T-90 (2000+ db) bőven a németek előtt jár.
Belpiacos gyártásban pedig a Type-96 (2500+ db) és a Type-99 (1000+ db) is megelőzi a német csodát.
De ott van hozzá hasonló darabszámban a Leclerc (860) és a Merkava III is (780 db). És ezeket 15 éve nem gyártják....

Persze ilyenkor mindig kiderül, hogy nem attól sikeres egy tank, hogy mennyit vettek belőle a nagyvilágban, vagy mennyit gyártottak. Ez csak addig számított, amíg azt hittétek, hogy a Leopárd vezet ebben, miközben egy középszerű valami, ebben is. :D

Ne terelj! Össze vissza hablatyolsz, megint.

Maradjunk a tényeknél az ilyen hasra ütött számok helyett:
  • A Leclercből 794 darabot gyártottak összesen. Ebből is az exportra ment 388 (+46 vontató) darab NÉMET MOTORRAL és NÉMET VÁLTÓVAL volt csak hajlandó átvenni az EAE !!! Mert olyan jó a francia? Az UAE-ben nem volt méltó ellenfele a németnek, csak német meghajtással, korrupcióval. Bezzeg a németnek "szerencséje van", hogy húsz országba vették meg a termékét?! :D
  • Ráadásul még ezt is csak vaskos (kb. 200 millió $-os) korrupcióval! :eek: https://corruption-tracker.org/case/the-leclerc-uae-affair,
  • A Challenger meg éppen most vált "szar német" RM 120 L55A1 ágyúra..., o_O
  • Van forrásod a 780 Merkava III-ra? Talán összesen gyártottak ennyit, de akkor gondolom a Leopard 1-is számolható..., ha már mennyiség.
  • A Leopard 2-ből összesen kb 3600 darabot gyártottak, ami kevesebb, mint fele az M1 Abrams-nek, viszont messze több ország döntött a Leopard mellet, mint bármilyen kortárs nyugati harckocsi mellett. Mai napig gyártják, folyamatosan fejlesztik, fegyverzete (RM), alváza (KMW) az európai fejlesztések alapja.

Ezek szerint szinte minden nyugati harckocsiban van valami német, ráadásul az értékesebb, használhatóbb részük. (fegyverzet, motor, erőátvitel).
A Leopard 2 annyira középszerű, hogy a legtöbb országban eladott nyugati harckocsi, minden más fejlesztő hozzá méri magát, minden más fejlesztő kénytelen rá támaszkodni valamiben, amiben meg nem akar, az általában nem sikerül (motor, erőátvitel, ágyú). Aztán lehet magyarázkodni, hogy jó az, csak nincs szerencséjük...
Vagy fikázni a németet. :confused:
 
  • Vicces
Reactions: megazez and fip7

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 980
14 063
113
Üdv!
Íme, egy friss, ropogós, topik témájához (és még pár másikéhoz) klappoló interjú Papperger-el:
Nem tudunk Leopard-okat átadni 2023-ban
Érdekes cikk, a Bild hozta le kb. 1 órája.


Nem baj: Április elseje van! ;)

.

Ja, nem.

...vagy akkor 44. közepe/vége, és a német illetékes Tigrist akart mondani. :oops:

Irónia ...
... a keserűbb fajtából!


Komolyra fordítva: Esetleg javítani ezeket az elcseszett hibát/hibákat???
...nem lenne már itt az ideje a Valósághoz igazítani ezt a jobb sorsra érdemes Zrínyi-t???

...és +: Fellapozni már végre az ide vonatkozó szakirodalomban a "Költséghatékonyság"címszót???

:hadonaszos:

.

.
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
Amúgy szerintem ez a hitvita a Leopard2 A4-es használhatóságáról teljesen nevetséges és fölösleges. Gyakorlatilag 0 esélyt látok arra, hogy csupaszon kerüljenek ki a frontra. Minimum kapnak ERA-t és valószínűleg figyelembe véve, hogy hónapokig fog rá tartani az átképzés, valószínűleg egy többé-kevésbé komoly ráncfelvarrást még leszállítás előtt, úgy általánosságban. Nem hiszem, hogy sajnálni fogják rá a pénzt, mivel nem az a szűk keresztmetszet a nyugaton, hanem a rendelkezésre álló darabszám. Ergo véleményem szerint megpróbálnak majd minél többet kihozni belőlük és felettébb valószínűtlennek tartom, hogy eredeti, hidegháborús konfigurációjukban fognak a frontra kerülni. De majd úgy is elválik igazam van-e.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 980
14 063
113
"...Papperger: „Alig egy éve. A járműveket nemcsak átfestik, hanem át is kell alakítani háborús használatra. Teljesen szétszedik, majd újjáépítik. Ez azt jelenti, hogy még ha holnap megszületik a döntés arról, hogy a Leopard tankjainkat Kijevbe küldjük, a szállítás a jövő év elejéig tart.”

Addigra véget ér! :oops:

.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 412
120 748
113
Nem baj: Április elseje van! ;)

.

Ja, nem.

...vagy akkor 44. közepe/vége, és a német illetékes Tigrist akart mondani. :oops:

Irónia ...
... a keserűbb fajtából!


Komolyra fordítva: Esetleg javítani ezeket az elcseszett hibát/hibákat???
...nem lenne már itt az ideje a Valósághoz igazítani ezt a jobb sorsra érdemes Zrínyi-t???

...és +: Fellapozni már végre az ide vonatkozó szakirodalomban a "Költséghatékonyság"címszót???

:hadonaszos:

.

.
Óvasni má luxus?
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 412
120 748
113
"...Papperger: „Alig egy éve. A járműveket nemcsak átfestik, hanem át is kell alakítani háborús használatra. Teljesen szétszedik, majd újjáépítik. Ez azt jelenti, hogy még ha holnap megszületik a döntés arról, hogy a Leopard tankjainkat Kijevbe küldjük, a szállítás a jövő év elejéig tart.”

Addigra véget ér! :oops:

.
Ez a cél
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 412
120 748
113
Amúgy szerintem ez a hitvita a Leopard2 A4-es használhatóságáról teljesen nevetséges és fölösleges. Gyakorlatilag 0 esélyt látok arra, hogy csupaszon kerüljenek ki a frontra. Minimum kapnak ERA-t és valószínűleg figyelembe véve, hogy hónapokig fog rá tartani az átképzés, valószínűleg egy többé-kevésbé komoly ráncfelvarrást még leszállítás előtt, úgy általánosságban. Nem hiszem, hogy sajnálni fogják rá a pénzt, mivel nem az a szűk keresztmetszet a nyugaton, hanem a rendelkezésre álló darabszám. Ergo véleményem szerint megpróbálnak majd minél többet kihozni belőlük és felettébb valószínűtlennek tartom, hogy eredeti, hidegháborús konfigurációjukban fognak a frontra kerülni. De majd úgy is elválik igazam van-e.
Hát max az ukránok tesznek rá maguknak. De ahogy edig minden régebbi cuccot, max nagyjavítva kapják meg.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
Hát max az ukránok tesznek rá maguknak. De ahogy edig minden régebbi cuccot, max nagyjavítva kapják meg.
Ez nem egészen van így. Az Excalibur által felújított T-72-esel pl elég sok mindent kapnak pluszba. Ezen felül az ukrán tanktemetőkből kibányászott tankok is arrafelé kerülnek felújításra, de az egy teljesen másik program. Elvileg azok is átesnek ráncfelvarráson. Harckocsikból nincs akkora hiányuk, mint IFV-ből, így ott jobban ráérnek totojázni.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and Kopi2000

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 224
67 141
113
Ezzel egyet kell, hogy értsek, az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az ukrik akarnak Abrams-t is, de objektív okai vannak annak, hogy a Leó jobb a számukra mint az Abrams ezzel kapcsolatban a kulcs a legutóbbi amerikai nyilatkozatban van amelyben elmondták, hogy jelenleg azért nincs napirenden a az Abrams-ek átadása ( az ukránok számára használható mennyiségben) mert jelenleg semmilyen formában nincsenek meg Ukrajnában az Abrams-k üzemeltetési feltételei pláne nincsenek meg ha ezeket a harckocsikat be is vetik a fronton , ráadásul jelenleg üzemanyaggal sem győznék az ukrik az M1-t.

Ezzel szemben a Leókat Németországban gyártják és emellett rendszerben állnak jó pár európai államban legfőképpen az Ukrajnával is határos Lengyelországban így nem okozna gondot az ukriknak küldött Leók logisztikájának megoldása..
Lengyelország már átvette az Abrams-ek egy részét, gondolom az üzemeltetésre is talán felkészültek, de ez a nevetséges hazugság kisebb szelete, mert ugye az USA itt 'védekező' egységei hosszú-hosszú ideje üzemeltetnek Abrams harckocsikat itt Európában. Szerintem több depójuk van mint a Leopardhoz, szóval ez férgecske szöveg a részükről. :D
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 736
5 821
113
Most kellene még rendelnünk 12 darabot, a másik 12 darabbal együtt jól jönne valamelyik nem tatai alakulatnak. Az ukránok pedig vihetik a maradék tízet mutatóba...
Hát ha rendelünk ebből akkor a minimum az legyen 2-3 db (hogy legyen egy teljes század), vagy 16-18, ha akarunk egy másodikat is.

Meg le lehetne már adni a rendelést még egy zl A7-re meg Pzh-ra, és a fenti úgy jöjjön, mint az előző 12, csak azonnal. Majd Zegerszegen felpimpeljük.

Remélhetően ez már in progress.
 
W

Wilson

Guest
Németország idén akár 15 Leopard 2 harckocsit is átadhat Ukrajnának - média....


2023. január 18., szerda, 00:05

c98664c-leopard-2-tank--getty-images--690.jpg

Leopard-2 harckocsi, fotó: Getty Images


Ha a német kormány úgy dönt, hogy a közeljövőben Leopard 2 harckocsikat szállít Ukrajnának, akkor 2023 végéig 10-15 felújított harckocsit adhat át.

Erről védelmi szektorbeli források számoltak be a Frankfurte Allgemeine Zeitung újságnak –irja az Európai Pravda.

A források szerint a szállítás már 2023 októberében vagy novemberében lehetséges, de csak akkor, ha a megrendeléseket azonnal leadják. Ha a német kormány döntése nyomán minden lehetséges lépést megtesznek, akkor a harmadik negyedévtől kezdve hetente egy Leopard 2-t szállíthatnak - tették hozzá.

A FAZ azt is megtudta, hogy Németország most azt fontolgatja, hogy további 29 Leopard 2 harckocsit szállít Ukrajnának, amelyeket most Szlovákiának és Csehországnak szánnak. A prágai és a pozsonyi kormánynak azonban bele kell egyeznie ebbe az átcsoportosításba. Szlovákia és a Cseh Köztársaság így 2024 elejétől kezdve havonta körülbelül három harckocsit kaphatna az idei szállítások helyett.

Ezen túlmenően ipari források szerint a német Rheinmetall és Krauss-Maffei Wegmann fegyvergyártó vállalatok további Marder gyalogsági harcjárműveket, Fuchs páncélozott személyszállító járműveket és régebbi Leopard 1 harckocsikat szállíthatnak az év végéig. A vállalatok jelenleg 88 leszerelt Leopard 1A5-össel rendelkeznek, amelyek közül 80 még felújítható. Húsz ilyen tank készülhet el "a megrendeléstől számított nyolc hónapon belül".

Ami azt a 40 Marder gyalogsági harcjárművet illeti, amelyet a német kormány már megígért Ukrajnának, az iparág szerint húszat április végéig leszállíthatnak belőlük. A többinek a Bundeswehr raktáraiból kell érkeznie. Ezt követően, ha megrendelés érkezik, júliustól kezdődően havonta tíz darabot tudnak biztosítani.

Ezenkívül Ukrajna az év közepétől 40 új gyártású Fuchs páncélozott személyszállító járművet kaphat.


Emlékezzünk arra, hogy Lengyelország a múlt héten bejelentette, hogy kész átadni egy Leopard harckocsikból álló századot Ukrajnának a partnerekkel kötött koalíció részeként. Pénteken azonban a német kormány közölte, hogy még nem kapott hivatalos kérést Lengyelországtól a Leopard harckocsi szállítására Ukrajnának.

Ugyanakkor a Bloomberg forrásai szerint a német szövetségi kormány már ezen a héten bejelentheti a nyugati harckocsik Ukrajnába történő szállításáról szóló döntést.

Ukrajna különösen érdekelt a Leopard harckocsik átvételében, mivel több mint 2000 darab van belőlük Európában, és 13 országban állnak szolgálatban. Reexportjukhoz azonban Berlin engedélye szükséges, Németország pedig aggódik a konfliktus eszkalálódásának veszélye miatt.

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Németország idén akár 15 Leopard 2 harckocsit is átadhat Ukrajnának - média....


2023. január 18., szerda, 00:05

c98664c-leopard-2-tank--getty-images--690.jpg

Leopard-2 harckocsi, fotó: Getty Images


Ha a német kormány úgy dönt, hogy a közeljövőben Leopard 2 harckocsikat szállít Ukrajnának, akkor 2023 végéig 10-15 felújított harckocsit adhat át.

Erről védelmi szektorbeli források számoltak be a Frankfurte Allgemeine Zeitung újságnak –irja az Európai Pravda.

A források szerint a szállítás már 2023 októberében vagy novemberében lehetséges, de csak akkor, ha a megrendeléseket azonnal leadják. Ha a német kormány döntése nyomán minden lehetséges lépést megtesznek, akkor a harmadik negyedévtől kezdve hetente egy Leopard 2-t szállíthatnak - tették hozzá.

A FAZ azt is megtudta, hogy Németország most azt fontolgatja, hogy további 29 Leopard 2 harckocsit szállít Ukrajnának, amelyeket most Szlovákiának és Csehországnak szánnak. A prágai és a pozsonyi kormánynak azonban bele kell egyeznie ebbe az átcsoportosításba. Szlovákia és a Cseh Köztársaság így 2024 elejétől kezdve havonta körülbelül három harckocsit kaphatna az idei szállítások helyett.

Ezen túlmenően ipari források szerint a német Rheinmetall és Krauss-Maffei Wegmann fegyvergyártó vállalatok további Marder gyalogsági harcjárműveket, Fuchs páncélozott személyszállító járműveket és régebbi Leopard 1 harckocsikat szállíthatnak az év végéig. A vállalatok jelenleg 88 leszerelt Leopard 1A5-össel rendelkeznek, amelyek közül 80 még felújítható. Húsz ilyen tank készülhet el "a megrendeléstől számított nyolc hónapon belül".

Ami azt a 40 Marder gyalogsági harcjárművet illeti, amelyet a német kormány már megígért Ukrajnának, az iparág szerint húszat április végéig leszállíthatnak belőlük. A többinek a Bundeswehr raktáraiból kell érkeznie. Ezt követően, ha megrendelés érkezik, júliustól kezdődően havonta tíz darabot tudnak biztosítani.

Ezenkívül Ukrajna az év közepétől 40 új gyártású Fuchs páncélozott személyszállító járművet kaphat.


Emlékezzünk arra, hogy Lengyelország a múlt héten bejelentette, hogy kész átadni egy Leopard harckocsikból álló századot Ukrajnának a partnerekkel kötött koalíció részeként. Pénteken azonban a német kormány közölte, hogy még nem kapott hivatalos kérést Lengyelországtól a Leopard harckocsi szállítására Ukrajnának.

Ugyanakkor a Bloomberg forrásai szerint a német szövetségi kormány már ezen a héten bejelentheti a nyugati harckocsik Ukrajnába történő szállításáról szóló döntést.

Ukrajna különösen érdekelt a Leopard harckocsik átvételében, mivel több mint 2000 darab van belőlük Európában, és 13 országban állnak szolgálatban. Reexportjukhoz azonban Berlin engedélye szükséges, Németország pedig aggódik a konfliktus eszkalálódásának veszélye miatt.

Valójában az amerikaiak engedélye is kell hozzá. Tele van amerikai hájtekkel. Egy hadosztálynál kevesebbért nem éri meg kenyértörésre vinni a dolgot. Kevesebb úgyse old meg semmit.
 
W

Wilson

Guest

Lengyelország szövetségeseivel együtt akár 100 nyugati harckocsit is szállít Ukrajnának...​


2023. január 18., szerda, 12:46


Lengyelország azt reméli, hogy európai szövetségesei akár 100 harckocsit küldenek Ukrajnába, hogy támogassák az orosz invázió elleni védelmi erőfeszítéseit.

Ezt Mateusz Morawiecki miniszterelnök mondta a Bloomberg TV-nek adott interjújában Davosban, írja az "Európai Pravda" .

Olaf Scholz német kancellár kedden kijelentette, hogy tárgyalásokat folytat szövetségeseivel a német gyártmányú nehéz Leopard tankok lehetséges szállításáról Ukrajnába, de figyelmeztetett, hogy minden bejelentést a szövetségesekkel együtt kell megtenni.

"Néhány héttel ezelőtt beszéltem Olaffal, és próbáltam többre bátorítani" - mondta Morawiecki a Bloombergnek.

"Átadunk 14 Leopard harckocsinkat, és most Dániából, Finnországból és Németországból, valamint más uniós országokból érkező harckocsikra várunk" - tette hozzá.

Németországon kívül még 12 európai ország fegyvertárában van Leopárd, de Berlin jóváhagyására van szükségük a tankok átszállításához.

Szombaton az Egyesült Királyság az első ország, amely megerősítette, hogy harckocsikat küld Ukrajnába.

A Berlinnel foglalkozó európai tisztviselők arra számítanak, hogy Németország hamarosan követi a példáját .




Morawiecki most először említette meg konkrétan a dánokat a leopárdok Ukrajnának történő átadása kapcsán...
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113

Nem az volt a cel hogy most penteken hozzanak dontest hogy az utolso utani pillanatban meg ki lehessen kepezni az ukranokat ra a tavaszi ellentamadasra?

Armin most meg oktoberrol beszel? :D
A tavaszi esetleges veszteségeket is majd fog kelleni valamivel pótolni, nem de? :oops:
Ráadásul abból a 22 darabból, amirol szó van, még minimum fél tucat odaérhet idoben, hiszen hónaponként kb 2-3 raknak rendbe.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 866
4 877
113
A tavaszi esetleges veszteségeket is majd fog kelleni valamivel pótolni, nem de? :oops:
Ráadásul abból a 22 darabból, amirol szó van, még minimum fél tucat odaérhet idoben, hiszen hónaponként kb 2-3 raknak rendbe.
Óriási jelentőségű ez a 22 tank a 1000+ km hosszú frontvonalon. Ha féltucat odaér tavaszig az megváltoztatja a háború menetét.:)
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 923
8 262
113
Érdekes, hogy az amerikaiak azért nem szállítanak ukrajnába M1-et, mert szerintük a kezelésére a kiképzési idő rendkívül hosszú lenne, a franciák azt mondják, hogy kevés van Leclerc-ból és az alkatrész utánpótlása is problémás lenne. A németeknek sincs átadnadó tankjuk (mármint a seregnek) a gyárnak van ez a 22- amelyet ténylegesen ha fel kell újítani stb, arra idő kell. Hozzáteszem, hogy a megrendelők pld. hazánk sem nézné jó szemmel, ha az amúgy is késedelmes szállításokat tovább késleltetnénk, mert az ukránoknak tank kell (ingyen)...
A 2 vh-ben találtak több olyan usa és brit tankot (utóbbi vagy churchill, vagy valentine volt) aminek a falára fel volt írva az angol nyelvű kezelőszervezek orosz fordítása.
Azért vegyük észre, hogy akár kiképznek X állományt challira, Y állomány leo2-re, Z állomány AMX10-re. aztán ha megsebesül valamelyik akkor gáz van, mert egy teljes tankszemélyzetet is hátráltathat egyetlen képzetlen katona.
A logisztikai rémálomról nem is beszélve, ami most ukránoknál uralkodik és ez még fokozódik.
 
Status
Not open for further replies.