Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 625
46 714
113
Plusz a fenitek mellett még olyan extrém lehetőségekkel is segítheted az emlékezeted, mint könyvjelző a fórumon belül, könyvjelző a kereső által, jegyzetkészítés egy szöveges dokumentumban az asztalon, linkek kimásolásával, kérdés a többiek (jó sokan vagyunk itt) felé, keresés az általad használt internetes keresőben ami kiadhatja az adott oldalt... Látható, hogy esélyed sincs, inkább az egész fórumot romboljuk le a kedvedért. :D
Milyen fórum szétrombolásról beszélsz?

Mutatok egy példát:
Ez a komment pl. a magyar BTR-80-as topicban van. Hogyan találod meg, ha pont erre a videóra lenne szükséged? És mondjuk 3-4 éve került volna be?
Mire keresel rá?
Különben a problémát szerintem az "üzemeltetés" is látja, ellenkező esetben nem lenne összevont Gidrán topic... ;)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 991
19 331
113
Plusz a fenitek mellett még olyan extrém lehetőségekkel is segítheted az emlékezeted, mint könyvjelző a fórumon belül, könyvjelző a kereső által, jegyzetkészítés egy szöveges dokumentumban az asztalon, linkek kimásolásával, kérdés a többiek (jó sokan vagyunk itt) felé, keresés az általad használt internetes keresőben ami kiadhatja az adott oldalt... Látható, hogy esélyed sincs, inkább az egész fórumot romboljuk le a kedvedért. :D
mondjuk a fentiekkel nem ellentmondva, de szerintem egy szálnézetes fórum jobb lenne, ahol a társalgások jobban nyomonkövehetőek egy "komment-fa" formájában. Néhány (T-72/Leopard) témán kívül a gondolatmenetek-párbeszédek 4-6 komment hosszú szálak csupán, amik jól olvashatóak lennének fába rendezett (válaszok ki behúzással) formában is.
 
  • Tetszik
Reactions: arcas

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 921
22 498
113
mondjuk a fentiekkel nem ellentmondva, de szerintem egy szálnézetes fórum jobb lenne, ahol a társalgások jobban nyomonkövehetőek egy "komment-fa" formájában. Néhány (T-72/Leopard) témán kívül a gondolatmenetek-párbeszédek 4-6 komment hosszú szálak csupán, amik jól olvashatóak lennének fába rendezett (válaszok ki behúzással) formában is.
Ezt már én is javasoltam az évek során többször is. Átláthatóbb lenne.
 
  • Imádom
Reactions: cirqle

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 416
74 283
113
Igen, te voltál az egyik, aki ezt kérte. A többiek meg azt mondják, hogy jönnek megnezni milyen új hír van a Gidránokról, de minidig csak "külföldi" dolgokról van szó.
Másrészt, jelenleg is olyan mennyiségű felesleges topic van, hogy őrület.
Ha jól emlékszem kb. 1900 topik volt egy éve, most már csak 1783. Haladok, csak lassan. Mindent végig kell olvasni, meg kell nézni hogy volt-e hozzá cikk, mi mivel vonható összze stb.
Amiből van HU verzió, azt szerintem az általánosból át kell pakolni a magyar topicba, mert onnantól bármilyen hír jön is ki, az ránk is vonatkozik.
Épp ez az, hogy nem minden vonatkozik ránk. Akit érdekel hogy mi van külföldön, elolvassa a nemzetközi topikokban.
Le van zárva.
Volt egy Kinizsi 2030 cikk, ahhoz tartozik a topik.
2014 óta nem írt oda senki. Lezártam.
2014 óta nem írt oda senki. Le is volt zárva.
Ezen felül a Missziók kaphatnának saját befoglaló könyvtárat (5db-ot számoltam belőle), vagy össze kellene önteni őket Magyar Missziós szerepvállalás címen. Esetleg kaphatnak külön HUN szerű előtagot. (MISSZIÓ?)
A fórumszerkezet csak korlátozottan módosítható. Ahol most vannak, oda már nem lehet még egy szintet létrehozni.
(Kb. egy éve az volt a problémátok, hogy az új témák/topikok a lap alján a kék vonal alá kerülnek és senki nem görget le addig. Ezért kellett sok topikot betennem a régi szerkezetbe valahová, ahol viszont a fejezetcímeket nem tudom módosítani.)
De hogy így össze vannak borítva pl. a hadiipari cégek topicjaival, az szerintem eléggé logikátlan.
Utóbbiakról volt már szó itt, hogy nem feltétlenül igényelnek saját topicot, mert sem a Hirtenbergerről, sem a pl. az Airbus gyárról nem fog - szerintem - túl sok hír generálódni. Az Arsenalról érkező infók meg pl. mennek a közös A magyar hadiipar napjainkban -ba
Folyamatosan változik, hogy minek van aktualitása. Az Airbus gyár addig volt érdekes, amíg felépült és amíg azt gondoltuk, hogy lesz valamilyen haditechnikai vonatkozása is. (Volt aki a topik alapján írt cikket.) A Hirtenberger majd pörögni fog, ha pl. megkezdődik a gyártás áttelepítése. A magyar hadiipar napjainkban a "minden egyéb" topik.
Ennek a topicnak sokkal inkább a "Magyar vonatkozású"-ban kellene lennie, mint a harckocsi és harcjárműben.
Korábban már jelezted. Áthelyeztem oda. Mások pedig kérték hogy tegyem vissza.
A Magyar Szárazföldi erőkben van 2 vakvágány topic (Szép és Gepárd fegyvercsaládként), miközben van egy ilyen topic egyel lejebb.
A Szép topik az egyik fórumátállásnál tünt el, remélhetőleg egyszer majd előkerül és visszakerül a tartalma. A Gepárdnál az egyik topik a fejlesztésről, gyártásról és az exportról szól, a másik a Honvédségnél rendszeresített verzióval kapcsolatos dolgokról.
A légierő könyvtárban ennek a topicnak sincs sok értelme. Meg ennek sem. Nem gondolom, hogy itt nagyon fog gyűlni valaha is a komment. Esetéleg szintén kerülhetne a Magyar vonatkozású könyvtárba "Magyar repterek és légibázisok" cím alatt.
Sok olyan hír van/lesz ami nem egy konkrét géptípust érint, hanem többet vagy az adott bázist. Pl. ha megkezdődnek az építkezések...
Esetleg el lehetne gondolkodni, hogy az ilyen jellegű topicoknak nem lenne-e jobb helye itt. Ilyenből van a tüzérségnél (1, 2), a vagy a már fentebb említett topic is. De a Helikopteresben is van.
Ezek nem konkrét típus topicok, hanem abajgások, elemzések.
Ez nem hatalmas logikátlanság, csak sok ilyen van.
Azért vannak ezek az általános vita topikok létrehozva és vannak ott ahol vannak, hogy ne a típustopikokban és a haderőfejlesztési topikban menjen az ötletelés olyan dolgokról amiből nem lesz semmi, de azért érdekes gondolatkísérletek. Senki nem fogja őket a "Magyar vonatkozású" fejezetben keresni, ha lövegekről, tankokról akar vitatkozni.
Ez az Egyéb repülőeszközök topic elég vicces, mert gyakorlatilag UAV van benne, csak. "Akkor meg nevezzük nevén a gyereket!"
Legyen inkább Pilóta nélküli repülő eszközök?
De a Rádiótechnika is kicsit sejtelmes (félrevezető) című, mert csak radarok vannak benne. :)
Ha EW, kiber és hasonló témák is kerülnek oda, akkor milyen címet adnál neki?
Most ennyi, de ezen a topicon meg ezen megakadt a szemem! :D
Előbbibe csak faszik írnak, utóbbira meg már van Csajok topic. De tőlem minkettő mehet a Csajokba! :cool:
A Kantin rész átnézése a prio lista végén van. Az egyik topik le van zárva, a másikba pedig 7 éve nem írt senki. Azóta kb. csak te vetted észre hogy léteznek.
A Lynxről megjelenő BÁRMILYEN infó húsbavágóan érvényes a hazai felfejlődő állományra. Legyen az akár fejlesztés, akár elnyert, vagy futó tender alakulása.
Pl.: az ausztrál Spike indítók a nemzetköziben futnak, de aztán meg már ugye itthonra is az lesz....
Nem pont az derült ki hogy mennyire eltérőek lesznek az ausztrál/amerikai változatok a magyartól? És hogy semmi közünk a futó tenderekhez, mert mindenkinek saját gyártást ígérnek?
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 988
14 089
113
Ha átneveznénk a Leopard 2 topikot "Az a szar Leopard 2"-re,a vitàk felét megspórólhatnánk,mert a fórumozók kb fele elégedett lenne. :)

Az a dolog érdekessége --szerintem--, hogy a "Túlértékelt Leopard 2" cím hiába lenne kb. korrekt, egyik fél sem lenne elégedett, mindkét oldal nekifutásból rugdosná. "Meglepő" módon ez sokszor az "emberi-játszmák"-ban is így van. Jut eszembe: :eek: Ez is az! ;)

A nagyobb baj, hogy a politikában is ezért nem nagyon születnek korrekt megállapodások, hanem "Az erősebb (kutya, ... behelyettesítendő) ..." kezdetű "klasszikus" műxik általában! :oops:

.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Mark1993

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 558
13 678
113
Ez csak az indulat kifejezését szolgálja! Mint amikor becsapja valaki maga után az ajtót! Értelme is kb annyi, ahogy annak is, hogy próbálj meg olyankor a dühbe gurultal értelméről beszélni.

A színvonal esett is, sok az értelmetlen, öncélú személyeskedés, anyázás az utóbbi időben, még teljesen semleges hadteches témákban is, de már Hpasp őszintén írta, hogy túlságos politikai beállítottság miatt nem lett szimpi, sőt ellenszenves neki az oldal, az meg a besertődött illető problémája, hogy nem tolerálja a más véleményűeket, még politikai síkon sem.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 015
14 099
113
A színvonal esett is, sok az értelmetlen, öncélú személyeskedés, anyázás az utóbbi időben, még teljesen semleges hadteches témákban is, de már Hpasp őszintén írta, hogy túlságos politikai beállítottság miatt nem lett szimpi, sőt ellenszenves neki az oldal, az meg a besertődött illető problémája, hogy nem tolerálja a más véleményűeket, még politikai síkon sem.
Létező jelenség, bár nem érzem sokkal rosszabbak a helyzetet mint mondjuk egy vagy két évvel ezelőtt, tehát más személyes indíttatás is lehet a dolog mögött. Lehet, hogy csak belefáradt a légkörbe.
Nem tapsolok hozzá, de ez van. Ami nekem nem tetszik, az a törlés attitűd! Èvekik valószínűleg élvezettel járt ide valaki posztolt vitatkozik, és csak mert betelt nála a pohár, akkor szántsuk be a múltat. Ez nem egy èrtett személyiség jegyeit mutatja.

Egy ponton túl persze nem kell senkinek se kényszert alkalmaznia magán, hogy el viseljen egy számára kellemetlen közeget, és nyilván egyéne válogatja kinél hol a tűréshatár... Csak ennyi erővel a világból is kiszaladhatnánk!
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 988
14 089
113
.

Napi 2-3-tucat "MindeIsSz@r" hozzászólással kevesebb van. :D Nicsak-nicsak ...
:oops:

... és + : Ha a maradék napi ötven felének a gazdája is ki lenne dobálva --a vissza-regelésük is ;) --, akkor sokat javulna --még egy lépcsővel feljebb lépve-- a fórum-közérzet!

Az a 2-tucat megmaradó "CsakAzértIsMindenSz@R"-komment meg közelít nagyságrendileg a hozzászólók társadalmi arányához! :)
"Ennyi" kell is, hogy "edzésben legyünk", gyakorlásnak! :hadonaszos:

A felszabadult időt, szellemi "capacitást" Néhányan akár a kedvenc témájukra tudnák fordítani és pár hét/hónap után lehetne ebből vmilyen megjelenésre érdemes anyag is! ;)

:hadonaszos: :hadonaszos::hadonaszos: ? ? ?

.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Köszönjük az ostoba közhelyt!

Mondod te ezt az angolszász kultúrkörből! nyiss ki egy The Sun-t, ülj be egy Pubba! Meg fogsz lepődni..
Ez nem közhely.
A bunkóságot említettem meg.

Mindenkinek szíve joga azt mondani, hogy nem akarja, hogy más felhasználja a munkáit.
Lehet sajnálkozni, de semmi köze hozzá senkinek.
A toleranciához meg... egy ideig azt mondja az ember, hogy hát de biztos szegény megvezetve van,
nem tud tájékozódni, csak a királyi tv-ből stb stb.
De amikor ezek a 'szegény megvezetett' emberek elküldik sorozatban a picsába, agresszívek, parasztok,
akkor egy idő után már nem toleráns az ember és nem akar jópofa lenni.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 459
121 010
113
Ezt azért Te is érzed, hogy ez fasság volt most.
Roppantul nem, nem volt sem dehonesztáló amit írtak sem sértő. Kultúráltan leírták, hogy szerintük elhamarkodott és gyerekes döntést hoztak.
De nem szidták, hogy lelépett. Nem szidták a munkáit, hanem pont sajnálták, hogy nem itt folytatja a munkásságát. Kultúráltan
Ha ez nem fér bele neked ne menj emberek közé.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Roppantul nem, nem volt sem dehonesztáló amit írtak sem sértő. Kultúráltan leírták, hogy szerintük elhamarkodott és gyerekes döntést hoztak.
De nem szidták, hogy lelépett. Nem szidták a munkáit, hanem pont sajnálták, hogy nem itt folytatja a munkásságát. Kultúráltan
Ha ez nem fér bele neked ne menj emberek közé.
Nekem úgy tűnt, hogy minősítenek vkit úgy, hogy nem tudja megvédeni magát.
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU
Status
Not open for further replies.