[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
P megfenyegette Borist a hb előestéjén, hogy rakétákat küld GB-re...
úgy látszik nem tanult történelmet... ilyen hepciáskodással soha nem jutott senki, semmire
Britanniával szemben, sőt! Leginkább az ellenkezőjét érték el.

"Boris is a honorable man..." :) :)
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Január 29 krónikája


DNR Sparta drónozgat


Az oroszok egymillió rubelt kínálnak minden elfogott Leopard-2 tankért és 500 000 rubelt minden megsemmisültért. 14 000 vagy 7 000 dollár. Az illusztráción ez áll: „A vadászati szezon nyitva”

FnreSrnXEAY6yfB
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
P megfenyegette Borist a hb előestéjén, hogy rakétákat küld GB-re...
úgy látszik nem tanult történelmet... ilyen hepciáskodással soha nem jutott senki, semmire
Britanniával szemben, sőt! Leginkább az ellenkezőjét érték el.

Ha BoJo mondja, csak igaz lehet, persze, induljunk ki ebből mert így kényelmes :D !
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
Nem volt sajnos idő tegnap szerkeszteni, Szoledart akartam írni, csak összekevertem, de igazából Bahmutra is igaz.. szóval elnézést a város tévesztésért, de nincs jelentősége, a példa tekintetében nem lesz releváns!

ami a számokat illeti, mindig az van, hogy ezek túlzó számok, hülyeség, marhaság, orosz propaganda, milyen 100000? most meg milyen kb 300000 (vagy nem is tudom, hirtelen mennyi volt már az a szám 350? - mindegy)

na de mi van akkor ha pl Szoledar ostrománál tényleg annyi ukrán halt meg, amennyit az oroszok mondtak?

az, hogy az ukránok megpróbálják kozmetikázni a veszteségeiket érthető, hogy ehhez lehazudják a csillagos eget, az is érthető a jelen esetükben, viszont ha logikusan végig gondoljuk, akkor az egyáltalán nem reális, hogy az oroszok kevesebben vannak ott emberanyagban (ezt gondolom még a zaporozsec-félék sem vitatják), mégis az ukránoknak kell visszavonulót fújni, és hátramenetbe kapcsolni, ha nincs óriási ember veszteségük (amiről egy időben, napi szinten számoltak be a ruszkik pl Szoledárnál) akkor miért?

semmi nem indokolja azt, hogy ha az oroszok veszítenek az alapból kevesebb emberükből többet, mint az ukránok eleve több emberükből kevesebbet, hogy akkor az ukránoknak kellene meghátrálniuk,ha csak nem az a helyzet, hogy sokkal több embert veszítettek el pl Szoledarnal is, mint amit bevallottak és ezért kellett feladni a várost (ami minden bizonnyal igy is volt), sima matek és ennek kapcsán való logikai összefüggés, oldal szimpátia mentesen.

de kíváncsian várom, majd az ukrán párti oldal magyarázatát, hogy ha Szoledarnál rommá verték az oroszokat, és fényes sikereket értek el, hogy került a ruszkikhoz a város?

másik dolog, hogy ha itt hazudtak ennél a városnál, 100%-hogy a többi esetben is hazudtak, így, a számok amiről beszélgetünk is teljesen valósak lehetnek, azt nem vitatom, hogy sok esetben mind a két fél hazudik, de azt határozottan ki lehet jelenteni, hogy ebben az esetben (valós veszteségek száma) az ukrán fél biztosan.

szekértáborokra visszatérve, igen, van oroszpárti szekértábor, lehet meglepő lesz, de magamat nem sorolnám ide..

van a realista szekértábor, (inkább ebbe a halmazba raknám magam) akik próbáljuk az eseményeket reálisan nyomon követni, elemezni, megérteni

meg van az ukránpárti szekértábor, akik mindenféle szart kiposztolnak, nem baj, ha nem is ott történt, nem baj ha CGI, nem baj ha 3 éves történet stb stb.. nincsenek érvek, csak a mantra, nem lehet velük érdemben kommunikálni, csak egy bárgyún vigyorgó emojira futja sok esetben, vagy olyan sötét némelyik, hogy hozzá képest az atomvillanás egy orbitális fekete lyuk..

nincs egyébként olyan, hogy valaki független ( én sem), mert valahol mindenkinek közelebb áll egyik oldal, mint a másik, ebben sincs semmi probléma, én úgy gondolom magyarként, ahogy a magyarokkal viselkedik kint az ukrán kormányzat (és nem kell a mellébeszélés, hogy Orbán miatt van, meg a jelenlegi háború miatt van, mert ez nem igaz!!!) nem állhatok az ukránok mellé, nem támogathatom a jelenlegi ukrán berendezkedést, és ez nem az ukrán emberek ellen van, hanem a jelenlegi ukrán vezetés és kisebbségi ideológia miatt, ami valljuk be minden csak nem EU konform, de fordítsuk meg... hogy érthető legyen...

helyes lenne-e ha elkezdenénk mondjuk az itt élő románokat basztatni, azért mert románok? (több okunk lenne rá, mint az ukránoknak volt az ott élő oroszokat!!!) mondjuk kivonulna a hadsereg, a rendőrség és pl Méhkeréken elkezdenénk begyűjtögetni az embereket, levetetnénk a román zászlót, betiltanánk a román nyelvű oktatást stb stb, helyes lenne-e ez szerinted? Van okunk utálni a románokat? mégis megkerdezem megint, de nem csak tőled, hanem az ukrofil bagázstól is, szóval helyes lenne-e?

A számokra visszatérve... nem az oroszok mondták a 350-et ha jól emlékszem, hanem a Stratfor Forecasting, úgy hogy a Zaluzsnij által a Pentagonnak elküldött adatokra hivatkozott,amit ha az oroszokról írt volna kanyar nélkül bevesztek,így viszont egyből hazugság!!

három kérdésem lenne csupán ezzel kapcsolatban, ki az orosz propagandista, ki Putyin ügynöke aki ilyen álhíreket terjeszt?

1.Zaluzsnij
2.a Pentagon
3.a Stratfor Forecasting

lehet számokon vitatkozni, csak jelen esetben (fent írtam) semmi más nem indokolja területek feladását ukrán részről mint a brutális emberveszteség, aminek a mértékét erősen kozmetikázzák! Simán lehet valós a 300-350000 fő, még ha egyeseknek ez nem is esik jól, de sajnos ez lehet a realitás valahol.

Ui: Demkó nekem nem hiteles, mivel a kint elő magyar és ukrán barátaim is pont az elkenkezőjét mondják, tényleg a magyarlakta falvakban járnak előszeretettel, inkább viszik a magyart, ruszint, cigányt mint az ukránt, és sok ukrán van beköltöztetve magyarok házába, eddig sem volt túl jó magyarnak lenni Kárpátalján, most, hogy sokan menekültek oda ukránok még rosszabb, kb 6-7000 dollár és atengednek a hataron, de az ár napról napra nő, ha van pénzed eljohetsz, ha nincs mész a darálóba.

Állatorvos haverom sem mer hazamenni kb fel eve
Nem látom értelmét annak, hogy itt írjam le amit gondolok, de ha kíváncsi vagy egy magát szintén "realistának" vélő emberre, aki kb homlokegyenest más gondol, mint itt sokan, nyugodtan írj rám privátban és beszélgessünk. Azért is inkább privátban, mert szeretném elkerülni a kulturálatlan/gúnyolódó/személyes megjegyzéseket, amit ráadásként körbevesz egy focimeccsen tapasztalható szurkolói hangulat is. Nem kívánok senkit sem missziósként meggyőzni, de ha nyitott vagy a kulturált érvelésre, nagyon szívesen veszem, ha megismerhetem, hogy miképp gondolkodsz a témáról.

Btw ez vonatkozik bárki másra is, aki szeretne kulturált hangnemben eszmét cserélni egy másképp gondolkodó fórumozótársával. Írjatok rám és válaszolok.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Suttyó seggfejek.
/És még mielőtt: gondolom Te/Ti is örülnétek ha ok nélkül a teljesen civil cuccaid, tulajdonod, munkaeszközöd
szétbarmolnák. /

Már lassan felfújható banánnal is megpróbálnak az ukránok éjszakánként partra szállni, úgyhogy ez egy nagyon is logikus cselekedet.


+Ez a nap is eljött, Wagner USA-ban toboroz.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 890
113
Oroszországban lecsukták az egyik NGO propagandistát ukrán álhírek terjesztéséért és puccspíkérlet szervezéséért.
9uYZjt0.jpg
,
1YO5doX.jpg
Úristen! Ezt a szeméthalmazt!

Somluti Bálint
George Kennan amerikai diplomata, a "hosszú távirat" szerzője még 1948-ban, az 1960-ig tartó szovjetellenes ukrán partizánháború kellős közepén fogalmazta meg az Ukrajnával kapcsolatban követendő amerikai stratégiát. Az elkötelezett szovjetellenes orosz szakértő óva intett attól, hogy az USA felválllaja Ukrajna függetlenségének, illetve esetleges NATO-tagságának támogatását.
A hidegháború egyik meghatalározó dokumentumának írója kiemelte, hogy nem lehet éles határvonalat húzni hol húzódik a választóvonal Ukrajna és Oroszország között, etnikai, nyelvi, kultúrális szampontból, illetve gazdaságilag is elválaszthatatlan a két terület.
És mi adja a fentiek pikantériáját?
Az hogy ez a befolyásos Foreign Affairs folyóiratban jelent meg és a @Robert C. Castel által idézett RAND tanulmány után már a második fontos amerikai újság ahol ilyen típusú írás jelenik meg. Mindez ráadásul egy héten belül.
Mi, madárjósok ilyene jelekből próbáljuk meg összerakni a nagy képet.

Az RF fegyveres erők kiterjesztik ellenőrzési övezetüket Vugledar külvárosában. A jelentések szerint harcosaink a város keleti részében telepedtek le.
Ezenkívül az orosz tengerészgyalogosok Bogoyavlenka felé haladnak. Ezen a falun keresztül érkezik az ukrán fegyveres erők Ugoldar csoportjának fő utánpótlása Kurakhovoból. Az egyik feladat a Kurakhovo-Ugledar szállító artéria átvétele

Az Orosz Föderáció felbomlása sokkal kevésbé veszélyes, mintha a bűnözők uralják"
Anna Fotyga volt külügyminiszter és európai parlamenti képviselő azt követeli, hogy „végre vessünk véget Moszkva imperializmusának”. Ehhez szükség van "Oroszország újraföderalizálására a sok nép felszabadításával", és soha többé nem engedik, hogy egyesüljenek.
Lengyel európai parlamenti képviselő: "Oroszország veszélyt jelent, és örökre meg kell semmisíteni."
Oroszországnak meg kell szűnnie jelenlegi határai között, az „agresszív birodalom" összeomlása vitathatatlan előnyökkel járna Európa és Közép-Ázsia demokratikus államai számára. „Nincs olyan, hogy orosz gáz, olaj, alumínium, szén, urán, gyémánt, gabona, fa, arany stb. Mindezek az erőforrások az ezeken a területeken élő egyes népekhez tartoznak." És ezek között a népek között nincs orosz.
A Nyugatnak ellenőriznie kell Oroszország gazdagságát.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Orosz Föderáció felbomlása sokkal kevésbé veszélyes, mintha a bűnözők uralják"
Anna Fotyga volt külügyminiszter és európai parlamenti képviselő azt követeli, hogy „végre vessünk véget Moszkva imperializmusának”. Ehhez szükség van "Oroszország újraföderalizálására a sok nép felszabadításával", és soha többé nem engedik, hogy egyesüljenek.
Lengyel európai parlamenti képviselő: "Oroszország veszélyt jelent, és örökre meg kell semmisíteni."
Oroszországnak meg kell szűnnie jelenlegi határai között, az „agresszív birodalom" összeomlása vitathatatlan előnyökkel járna Európa és Közép-Ázsia demokratikus államai számára. „Nincs olyan, hogy orosz gáz, olaj, alumínium, szén, urán, gyémánt, gabona, fa, arany stb. Mindezek az erőforrások az ezeken a területeken élő egyes népekhez tartoznak." És ezek között a népek között nincs orosz.
A Nyugatnak ellenőriznie kell Oroszország gazdagságát.


antirussizmus
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 790
12 120
113
Lehet az oroszok most meg megelegednenek a 20%-al, meg...

Szerintem elmennek a folyoig.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Suttyó seggfejek.
/És még mielőtt: gondolom Te/Ti is örülnétek ha ok nélkül a teljesen civil cuccaid, tulajdonod, munkaeszközöd
szétbarmolnák. /
TELJESEN MEGDÖBBENTŐ ÉS TÖKÉLETESEN INDOKOLATLAN

Így mondják a britek, nem úgy, hogy "ok nélkül". Idézni csak pontosan!

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 980
22 837
113
Suttyó seggfejek.
/És még mielőtt: gondolom Te/Ti is örülnétek ha ok nélkül a teljesen civil cuccaid, tulajdonod, munkaeszközöd
szétbarmolnák. /

ezt egy másik kommentedhez küldeném átnézésre,főleg ami az 1900-as évektől benne van .. ;)

erre a részére reflektálnék :

"úgy látszik nem tanult történelmet... ilyen hepciáskodással soha nem jutott senki, semmire
Britanniával szemben, sőt! Leginkább az ellenkezőjét érték el."

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_Kingdom

(azért valljuk be hogy atomütőerőben az oroszok bármikor lenulláznák a briteket úgy hogy maximum Stonehenge maradna állva a szigeten)

ehhez a kommenthez pedig annyit fűznék hozzá,hogy többszöri megtekintésre sem látni tisztán ebből a távolságból,hogy mire is lőttek igazából,háború esetén meg csak addig civil egy jármű/épület/bármi,amíg azt nem katonák használják,ez meg megint nem derül ki a videóból !

viszont az,hogy 2 ATGM-et is ellőttek vagy azt feltételezi,hogy katonai célpont volt, vagy azt hogy kurva jól állnak az oroszok ATGM-ből ha célbalövésre eltapsolnak hirtelen pár ezer dollár értékű cuccot !



@waterloo köszönöm az invitálást,de véleményem szerint erre való a fórum,hogy az ember a gondolatait megossza a többiekkel pro és kontra, a kulturálatlan "beugatás" még nem azt jelenti,hogy a véleményem egyezik/nem egyezik a másik emberével,hiszen ez csak szimplán nézetkülönbség ,amivel addig semmi probléma nincs amíg a másik nem akarja rám erőltetni az övét,tehát egy normális mederben folyó érveléses vitának szerintem itt van a helye a topicban,nem igazán látom értelmét "bemenekülni" a privát üzenet szegmensébe,azt meg jó lenne ha mindenki megpróbálná elfogadni,hogy nem feltétlenül kell ugyanazt gondolnunk erről a témáról (sem) ,és attól mert a másik másként gondolja,még nem kell elhajtani állandóan a bánatba,hiszen mindenki a saját meglátásának megfelelően szeretné ha a dolgok alakulnának, a stílus pedig maga az ember .. szóval ezt rövidre is zárhatjuk.

(most ez egyébként nem vonatkozik az ilyen cirkuszi bohócokra mint pl Zaporozsec,mert pl ő érvelni egyáltalán nem szokott,gondolom nem is tud,mivel abból a szellemi (kiapadt) kútfőből dolgozik amivel a Teremtő megáldotta,/tegyük hozzá igen szűkmarkúan/,vagy nem vagyok vevő pl a Kopi-féle köpködők (pedig saját állítása szerint intelligens,bár ezt rajta kívül még más nem mondta .. az embert viszont már gyerek korában megtanítják arra hogy nem köpködünk ! ) véleményére sem,nyilván nem véletlenül találom meg őket rendszeresen,de hát megdolgoztak érte :D :D

ellenben (lehet rossz aspektusban ragadom ki a szavaidat) szerinted ha rosszul látom mert azt írtad,homlokegyenest mást gondolsz ..

,mi okozta azt hogy végül mégis csak fel kellett adniuk Szoledárt az ukránoknak túlnyerték magukat és rendesek vagy mi ?

nem tudom hány fő volt pl erre az egy városra koncentrálva ukrán részről,de Szurovikin kinevezése óta arról szóltak a hírek,hogy brutális tüzérségi
csapásokat mértek a front szinte minden szakaszán az ukrán állásokra,nagyon nehéz a helyzetük az ukránoknak a fronton,és magasak a veszteségeik (ezt az oroszok állították többnyire),de felkerültek ukrán katonák által publikált mobiltelefonos videók is ahol pont erre panaszkodtak,ehhez jön még hozzá az oroszok előre haladása,hogy elfoglalnak falvakat, városokat (mint pl pont Szoledar is volt) ami megint nem megy úgy ,hogy az ukránok veszítenek kevesebb embert mint az oroszok,vagy szerinted az a reális,hogy sokkal több az oroszt megölnek az ukránok mégis a ruszkik vannak térnyerésben ?

elég érdekes lenne ..

@Ooorky

"Oroszországban lecsukták az egyik NGO propagandistát ukrán álhírek terjesztéséért és puccspíkérlet szervezéséért."

a szeméthalmot elnézve most már értem hogy nyomták Wilsonék 0-24-ben, "kár" érte kiváló ügynök volt

@Ursula

"Az Orosz Föderáció felbomlása sokkal kevésbé veszélyes, mintha a bűnözők uralják"

én pl az USA-t is megnézném darabokban ha már bűnözőkről beszélünk .
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 898
113
Oroszországban lecsukták az egyik NGO propagandistát ukrán álhírek terjesztéséért és puccspíkérlet szervezéséért.
9uYZjt0.jpg
,
1YO5doX.jpg
Uh baz, volt egy ilyen ismerősöm. Igénytelenség csúcsa volt a tag. Csak cipőben lehetett nála közlekedni, a szőnyeg tele volt szétdobált számítógép alkatrészekkel. A feje konszolidáltabb volt, ez a hülye Wellnessházys szakáll akkoriban még nem volt divat, de a szobája pont így nézett ki. Legjobb gép, legjobb cuccok, stb., de az igénytelenség az valami ultradurva volt. Mondjuk, az egész családja ilyen volt. :D

Más.

Ukránoknak dolgozó angolszász GoPros zsoldos(ok:

Más.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
Nem látom értelmét annak, hogy itt írjam le amit gondolok, de ha kíváncsi vagy egy magát szintén "realistának" vélő emberre, aki kb homlokegyenest más gondol, mint itt sokan, nyugodtan írj rám privátban és beszélgessünk. Azért is inkább privátban, mert szeretném elkerülni a kulturálatlan/gúnyolódó/személyes megjegyzéseket, amit ráadásként körbevesz egy focimeccsen tapasztalható szurkolói hangulat is. Nem kívánok senkit sem missziósként meggyőzni, de ha nyitott vagy a kulturált érvelésre, nagyon szívesen veszem, ha megismerhetem, hogy miképp gondolkodsz a témáról.

Btw ez vonatkozik bárki másra is, aki szeretne kulturált hangnemben eszmét cserélni egy másképp gondolkodó fórumozótársával. Írjatok rám és válaszolok.
Kópit ne felejtsd meghívni… :)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 881
113
"Jajj, mit kell még mindig nyavalyogni Trianon miatt, azokon a területeken úgyis a románok meg szlovákok voltak többségben, el kéne végre felejteni, különben is megérdemeltük, h többet veszítsünk, mint az osztrákok, akik 'mindent meggondoltak, mindent megfontoltak'."

Ugyanitt:

"Ukrajnának nem szabad elveszítenie egy rögöt sem, az Ukrajnáé, mindig is az övék volt, akkor is, ha egy ukrán sem élt ott sosem."

Más.
Tacheles németeseknek:

Témák: Leopárdok, az EU eladósítása, Abrams ül a hóban, légvédelmi rakéták Moszkvában, iráni drónok, háborús bűnök, a helyzet Ukrajnában, MH17, NATO bővítés, dokumentumok Bidennél, tücsök és bogár a kajában.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
P megfenyegette Borist a hb előestéjén, hogy rakétákat küld GB-re...
úgy látszik nem tanult történelmet... ilyen hepciáskodással soha nem jutott senki, semmire
Britanniával szemben, sőt! Leginkább az ellenkezőjét érték el.

Khm... Erre a britanniára gongolsz?

"a brit haderő jelen formájában „nem számít élvonalbeli harcoló erőnek”"
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
, h többet veszítsünk, mint az osztrákok, akik 'mindent meggondoltak, mindent megfontoltak'."
Amúgy ugyanannyit veszítettünk. A 60as évek végéig odaát is ugyanúgy fájt,mint nálunk. Aztán ott is elkezdték ezt az érzékenyítést. Mára már úgy vannak vele, h jaj hát megérdemelték.
Btw ezért is írtam sokszor, h azért az osztrákok alapértelmezetten nyugathoz áll, nem volt teljesen egyértelmű. Mert Südtirol nie in italy, szóval volt rá sansz, h csatlakoznak egy Isonzó visszavágóra.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and cirqle