[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
A kapor saját Szu-25-ösük (Friendly Fire) lelövését filmezte le.


Marinka. A hoholokra szar idő van, mennydörög.


Fnqs6lMacAEgxtZ
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113
Az ukránok között is vannak tisztességes, és velünk szemben is korrekt politikusok:

“A kárpátaljai megyei tanács elnöke, Volodimir Csubirko magyarul köszöntötte az ünnepi közgyűlés résztvevőit, majd megköszönte Gulyás Gergelynek, hogy egyértelművé tette Magyarország álláspontját a háborúval kapcsolatban.

A megyevezető emlékeztetett arra, hogy Magyarország az elsők között ismerte el Ukrajna függetlenségét, és jóval a háború kitörése előtt népirtásként az 1930-as évek nagy éhínségét. Nem szabad engedni a provokációknak és meg kell őrizni a békét Kárpátalján - húzta alá Csubirko, aki összefogásra szólította fel a különböző felekezetek híveit.”

És ő már személyesen 2017-ben is elítélte az akkor megszavazott nyelvtörvényt:



Volodimir Csubirko, a Szpravedliviszty párt Kárpátalja megyei szervezetének vezetője, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) volt elnöke Facebook-oldalán hétfőn tette közzé a pártszervezet nyilatkozatát, amelyben – az ukrán pártok közül eddig egyedüliként – elítélte hogy a Legfelsőbb Tanács 2017. szeptember 5-én az ukrajnai nemzetiségek, így a Kárpátalján élő kisebbségek képviselőinek javaslatait figyelmen kívül hagyva fogadta el az oktatási törvényt.

„Úgy véljük, ezzel megsértették a nemzetiségi kisebbségek alkotmányos jogait, a világ országaiban elfogadott gyakorlattól eltérően nem bocsátották társadalmi vitára egy ilyen fontos konceptuális jogszabály tervezetét, megsértettek számos, Ukrajna és a szomszédos államok közötti megállapodást. Ennek kapcsán az egyes európai uniós tagországokhoz és az EU egészéhez fűződő viszony jelentős romlására számítunk” – olvasható a dokumentumban.
 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
688
1 702
93
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 534
113
Senki nem azt vonta kétségbe szerintem, hogy nem lehet egy országban sorozni és mozgósítani. De mikor már azt látod, hogy a 60 körüli pocakos férfiakat viszik el a frontra, ott már felmerül a kérdés, hogy vajon ezt a háborút megéri-e még folytatni.
Nyugaton az volt mindig a narratíva, hogy a csúnya gonosz Hitler ágyútöltelékként feláldozta a németeket, mert nem tudta elfogadni a vereséget. Na most kérdem én, hogy mégis miben tér el a 2 helyzet egymástól?

Az egyik hogy önmagában kérdés, hogy hol tart az ukrán sorozás, valóban "már a 60 éves pocakosokat is viszik", vagy ez részben orosz propaganda. És ugye háborúban előbb-utóbb elég széles keretből igyekeznek meríteni, tehát nem biztos hogy extrém dolog történik, ha ez van.
A másik hogy akinek ez nem tetszik, az miért fogadja el ugyanezt az oroszoknál? És miért támogatják ezt a sorozási módszert Magyarországon? Mo-on ugyan nincs háború és sorozás, de nyáron egyértelművé vált hogy így gondolkodnak.

Egyébként Demkó Attila - aki MCC-s, tehát politikailag nem feltétlenül elfogulatlan - is ezt írja:


Görgey Artúrt sokan árulózták és talán árulózzák ma is, de megtette azt a lépést - amit az orosz intervenció után azonnal meg kellett volna tenni. mert látszott, hogy a háború már nem megnyerhető, vagy csak aránytalan áldozatokkal.

Zeleszkit lehetett bátornak és hősnek gondolni egy pár hónapig, de az oroszok tavaszi visszavonulásától kedve minden erejével a béketárgyalásokra kellett volna koncentrálnia a népe(?) legyilkoltatása helyett. Mivel ezt nem tette, nem tudom másnak gondolni mint egy gátlástalan háborús uszítónak.

Most itt lett egy logikai ugrás a sorozásról a megadásra.... Na de az a háború egy bizonyos szintjénél volt, amikor Oo belépésével eldőlt a dolog - amiért amúgy nem komálják a magyarok az oroszokat -, de most még nincs semmi sem eldöntve.

32 éves vagyok, 20 éve már megvertek mert magyarul beszéltem. Aztán egy tanulmányi vetélkedőn, ahol az anyanyelvemen írt feladat lapot biztosította volna a törvény egy egyetemi tanár nyakon vágott, mert nem értettem ukránul ( több tíz ukrán diák előtt, akik jót nevettek a dolgon). A határátkelőn, amikor 3 éve már magyar állampolgárként keltem át, hogy meglátogassam a szüleimet, rámszóltak, hogy ha Ukrajnába utazok, beszéljek ukránul.


Az ukrajnai magyarellenesség nem a magyar politika hibája. Mindig is volt, amit az ottani politikusok elnyomhatnának, de ehelyett felszítják, mert ez az érdekük.

Az ukrajnai magyarellenességet nem a magyar politika okozta. Viszont a kezeléséhez nemzeti egységre lenne szükség és okos lépésekre. Ezek viszont a magyar politika miatt nincsenek.

eddig a 100000 fős Von der Leyen számot is tagadtátok (lehet nem pont Te, de lényegében mindegy melyikőtök) , hogy hülyeség, meg barokkos túlzás, mi történt, hogy most hirtelen elismeritek? Illetve mi lesz majd pl 3 hónap múlva, akkor már ezt a számot fogjátok hitelesnek elfogadni? megjegyzem, egy ukrán vagy orosz élete sem ér annyit hogy a brüsszeli összes vízfejűért, vagy Zelenszijért, pláne Hugyos Józsefért beáldozzák (lehet Putyinozni 3..2..1), azt is megmondtátok hogy pl Artemovszk nem fontos város, azt viszont egyikőtök sem, hogy ha nem fontos akkor mi a faszért küldik darálóba ott szerencsétlen ukránokat? Fura mert amikor megszerzik akkor egy roppant fontos, stratégiai jelentőségű, gigantikus horderejű település, amikor elveszítik akkor meg egy jelentéltelen porfészek lesz egyből a Tatooine bolygón.

Van egy oroszpárti szekértábor, de nincs ukránpárti vagy egyéb szekértábor. Aki nem oroszpárti, az eléggé sokszínű tömeg. Nekem sincs közöm mások véleményéhez. Egyébként az ukrán veszteséget én von der Leyen idején kevesebbre becsültem. De azóta eltelt nem kevés idő. Most is elég széles tartományban gondolom a veszteséget, de nem erőltetem a pontosabb becslést, mert ahhoz több infó és több elemzés kéne.
Artemovszk az Bahmut másik neve, nem? Azt gondolom, amit a biztpol szakértők, nem jelentéktelen város, de a fő védvonal még mögötte van csak. Az ukránok gondolom időt akarnak nyerni a védelmével és hogy közben vérezzen az orosz is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Afganisztánból...bocs.

Ov.-t jól kiforgatta az ukri polgármester, pedig amiket mondott az igaz! Minden arra utal, hogy az oroszok nem fognak leállni.
Én azt üzentem volna neki, hogy: azoknak pofázol és rohadékozol, akik helyetted (munkácsi magyarok) haltak és halnak meg Szoledárnál te sz@r! Tipikus nacionalista ukrán duma. Abban különbözöl csak a sz@rtól, hogy lélegzel! ...Ja!! Majd ha legyalultatja térdig a városodat Putyin akkor jöhetsz hozzánk a sorra folyamatba!...vagy valami ilyesmit.
Valahogy igy?
Tokeletes összefoglaló.

Kozben ujabb raketaeso, helyenkent dronzapor varhato Ukrajna teruleten.
Ha minden igaz ma minuszba fordul a Kalibr számláló.

Robotol a donyecki tuzerseg.

Rejtejes modon sorra egnek le az Usaban az Lng uzemek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Az a rajzolt repûlőgép mi akar lenni a háttérben?
Van ott egy kiallitott Mig 15 valahol, egy hete olvastam rola. Oroszok aggodtak az allapotaert es hogy tuleli-e majd az ostromot.

Horvatorszag gondolkodik az M 84 tankjai atadasan.

Iszkander csapas az egbol nezve.

Defektes Nato technika huzza a masik defektes Nato technikat.

Ukran wunderwaffe fejest ugrott a toba...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 979
22 832
113
Az egyik hogy önmagában kérdés, hogy hol tart az ukrán sorozás, valóban "már a 60 éves pocakosokat is viszik", vagy ez részben orosz propaganda. És ugye háborúban előbb-utóbb elég széles keretből igyekeznek meríteni, tehát nem biztos hogy extrém dolog történik, ha ez van.
A másik hogy akinek ez nem tetszik, az miért fogadja el ugyanezt az oroszoknál? És miért támogatják ezt a sorozási módszert Magyarországon? Mo-on ugyan nincs háború és sorozás, de nyáron egyértelművé vált hogy így gondolkodnak.

Egyébként Demkó Attila - aki MCC-s, tehát politikailag nem feltétlenül elfogulatlan - is ezt írja:




Most itt lett egy logikai ugrás a sorozásról a megadásra.... Na de az a háború egy bizonyos szintjénél volt, amikor Oo belépésével eldőlt a dolog - amiért amúgy nem komálják a magyarok az oroszokat -, de most még nincs semmi sem eldöntve.



Az ukrajnai magyarellenességet nem a magyar politika okozta. Viszont a kezeléséhez nemzeti egységre lenne szükség és okos lépésekre. Ezek viszont a magyar politika miatt nincsenek.



Van egy oroszpárti szekértábor, de nincs ukránpárti vagy egyéb szekértábor. Aki nem oroszpárti, az eléggé sokszínű tömeg. Nekem sincs közöm mások véleményéhez. Egyébként az ukrán veszteséget én von der Leyen idején kevesebbre becsültem. De azóta eltelt nem kevés idő. Most is elég széles tartományban gondolom a veszteséget, de nem erőltetem a pontosabb becslést, mert ahhoz több infó és több elemzés kéne.
Artemovszk az Bahmut másik neve, nem? Azt gondolom, amit a biztpol szakértők, nem jelentéktelen város, de a fő védvonal még mögötte van csak. Az ukránok gondolom időt akarnak nyerni a védelmével és hogy közben vérezzen az orosz is.
Nem volt sajnos idő tegnap szerkeszteni, Szoledart akartam írni, csak összekevertem, de igazából Bahmutra is igaz.. szóval elnézést a város tévesztésért, de nincs jelentősége, a példa tekintetében nem lesz releváns!

ami a számokat illeti, mindig az van, hogy ezek túlzó számok, hülyeség, marhaság, orosz propaganda, milyen 100000? most meg milyen kb 300000 (vagy nem is tudom, hirtelen mennyi volt már az a szám 350? - mindegy)

na de mi van akkor ha pl Szoledar ostrománál tényleg annyi ukrán halt meg, amennyit az oroszok mondtak?

az, hogy az ukránok megpróbálják kozmetikázni a veszteségeiket érthető, hogy ehhez lehazudják a csillagos eget, az is érthető a jelen esetükben, viszont ha logikusan végig gondoljuk, akkor az egyáltalán nem reális, hogy az oroszok kevesebben vannak ott emberanyagban (ezt gondolom még a zaporozsec-félék sem vitatják), mégis az ukránoknak kell visszavonulót fújni, és hátramenetbe kapcsolni, ha nincs óriási ember veszteségük (amiről egy időben, napi szinten számoltak be a ruszkik pl Szoledárnál) akkor miért?

semmi nem indokolja azt, hogy ha az oroszok veszítenek az alapból kevesebb emberükből többet, mint az ukránok eleve több emberükből kevesebbet, hogy akkor az ukránoknak kellene meghátrálniuk,ha csak nem az a helyzet, hogy sokkal több embert veszítettek el pl Szoledarnal is, mint amit bevallottak és ezért kellett feladni a várost (ami minden bizonnyal igy is volt), sima matek és ennek kapcsán való logikai összefüggés, oldal szimpátia mentesen.

de kíváncsian várom, majd az ukrán párti oldal magyarázatát, hogy ha Szoledarnál rommá verték az oroszokat, és fényes sikereket értek el, hogy került a ruszkikhoz a város?

másik dolog, hogy ha itt hazudtak ennél a városnál, 100%-hogy a többi esetben is hazudtak, így, a számok amiről beszélgetünk is teljesen valósak lehetnek, azt nem vitatom, hogy sok esetben mind a két fél hazudik, de azt határozottan ki lehet jelenteni, hogy ebben az esetben (valós veszteségek száma) az ukrán fél biztosan.

szekértáborokra visszatérve, igen, van oroszpárti szekértábor, lehet meglepő lesz, de magamat nem sorolnám ide..

van a realista szekértábor, (inkább ebbe a halmazba raknám magam) akik próbáljuk az eseményeket reálisan nyomon követni, elemezni, megérteni

meg van az ukránpárti szekértábor, akik mindenféle szart kiposztolnak, nem baj, ha nem is ott történt, nem baj ha CGI, nem baj ha 3 éves történet stb stb.. nincsenek érvek, csak a mantra, nem lehet velük érdemben kommunikálni, csak egy bárgyún vigyorgó emojira futja sok esetben, vagy olyan sötét némelyik, hogy hozzá képest az atomvillanás egy orbitális fekete lyuk..

nincs egyébként olyan, hogy valaki független ( én sem), mert valahol mindenkinek közelebb áll egyik oldal, mint a másik, ebben sincs semmi probléma, én úgy gondolom magyarként, ahogy a magyarokkal viselkedik kint az ukrán kormányzat (és nem kell a mellébeszélés, hogy Orbán miatt van, meg a jelenlegi háború miatt van, mert ez nem igaz!!!) nem állhatok az ukránok mellé, nem támogathatom a jelenlegi ukrán berendezkedést, és ez nem az ukrán emberek ellen van, hanem a jelenlegi ukrán vezetés és kisebbségi ideológia miatt, ami valljuk be minden csak nem EU konform, de fordítsuk meg... hogy érthető legyen...

helyes lenne-e ha elkezdenénk mondjuk az itt élő románokat basztatni, azért mert románok? (több okunk lenne rá, mint az ukránoknak volt az ott élő oroszokat!!!) mondjuk kivonulna a hadsereg, a rendőrség és pl Méhkeréken elkezdenénk begyűjtögetni az embereket, levetetnénk a román zászlót, betiltanánk a román nyelvű oktatást stb stb, helyes lenne-e ez szerinted? Van okunk utálni a románokat? mégis megkerdezem megint, de nem csak tőled, hanem az ukrofil bagázstól is, szóval helyes lenne-e?

A számokra visszatérve... nem az oroszok mondták a 350-et ha jól emlékszem, hanem a Stratfor Forecasting, úgy hogy a Zaluzsnij által a Pentagonnak elküldött adatokra hivatkozott,amit ha az oroszokról írt volna kanyar nélkül bevesztek,így viszont egyből hazugság!!

három kérdésem lenne csupán ezzel kapcsolatban, ki az orosz propagandista, ki Putyin ügynöke aki ilyen álhíreket terjeszt?

1.Zaluzsnij
2.a Pentagon
3.a Stratfor Forecasting

lehet számokon vitatkozni, csak jelen esetben (fent írtam) semmi más nem indokolja területek feladását ukrán részről mint a brutális emberveszteség, aminek a mértékét erősen kozmetikázzák! Simán lehet valós a 300-350000 fő, még ha egyeseknek ez nem is esik jól, de sajnos ez lehet a realitás valahol.

Ui: Demkó nekem nem hiteles, mivel a kint elő magyar és ukrán barátaim is pont az elkenkezőjét mondják, tényleg a magyarlakta falvakban járnak előszeretettel, inkább viszik a magyart, ruszint, cigányt mint az ukránt, és sok ukrán van beköltöztetve magyarok házába, eddig sem volt túl jó magyarnak lenni Kárpátalján, most, hogy sokan menekültek oda ukránok még rosszabb, kb 6-7000 dollár és atengednek a hataron, de az ár napról napra nő, ha van pénzed eljohetsz, ha nincs mész a darálóba.

Állatorvos haverom sem mer hazamenni kb fel eve
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 422
12 036
113
Mennyi harcképes M1A2vel bírhat az USA?
M1A1?


Annyi, mint a fúrási mélység az armageddonban:

NULLA

Szegényített urán nélkül:

F16 képzésről

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 883
113

Sztrelkov beszélt az Artemovsk melletti helyzetről (MAP)​

A DPR volt védelmi minisztere, Igor Strelkov beszélt az Artemovszk melletti frontvonalon kialakult helyzetről.
„Röviden a Bahmut környéki helyzetről.
A Wagner-egységek ezúttal a város lefedésének taktikáját próbálják megvalósítani (ki kell hangsúlyoznom - miután több frontos támadás sem hozott sikert).
Az offenzívát egyidejűleg hajtják végre a város déli és északi részén, és célja a helyőrség utolsó kommunikációs vonalainak elfogása.
Északon a támadó egységek elfoglalták Blagodatnoje falut (lényegében Soledar délnyugati külvárosát).
Délen - Bakhmuttól mélyen délnyugatra - Sztupocski falu környékén folynak a harcok.
A kulcspont, amelynek elfogása után Bakhmut az üzemi környezetbe kerül, Chasov Yar falu. Noha az ukrán fegyveres erők szilárdan tartják, és a csata sikeres kimenetele még mindig nem garantált csapataink számára. Az ellenséges védelem válsága azonban ezen a megerősített területen kétségtelenül zajlik.
Egyes információkból ítélve a PMC-k taktikai előrelépést tettek Bakhmut városában is.
Ennek ellenére semmi jele annak, hogy az ukrán fegyveres erők készen állnak a visszavonulásra és a város elhagyására.”
Источник: https://rusvesna.su/news/1675022152

Harc Artyomovszkért: Kijev erőket ad át Csasov Jarnak​

Az ukrán parancsnokság további erőket telepít Csasov Jar térségébe – közölte egy katonai szakértő, Andrej Marocsko LPR nyugállományú alezredes.
„Csasov Yar településének területén az ukrán pozíciók erősödése volt megfigyelhető. Ukrajna fegyveres alakulatai megerősítik a régi és új erődítményeket, dolgoznak a tüzelőhelyek felszerelésén, és aknamezőket is telepítenek” – mondta saját forrásaira hivatkozva.
Chasov Yar városa Aotemovszktól 17 km-re keletre található, a városok között található Krasznoe falu.
Heves harcok folynak Artemovszkért, és miután Kijev elveszítette az irányítást Soledar felett, a város kritikus jelentőségűvé vált az ukrán fegyveres erők számára.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675058222

Sürgős
Az ellenség jelenti, hogy a srácaink most megrohamozzák Ivanovszkijt, ez a település az Artemovsk-Konstantinovka autópályán van, ez az utolsó normális út Artemovszk ellátására
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 874
11 144
113
Mennyi harcképes M1A2vel bírhat az USA?
M1A1?

Ejj de megszopattak az amcsik a nemeteket megint. Az Abramsek majd csak 2023 ev vegen mennek (ha ugyan akkor lesz meg ertelme, vagy nem toljak odebb a datumot), de a Leokat mar 1-2 honapon belul daralni fogjak az oroszok... Nyugodt szivvel mondhatjuk szerintem az amerikaiak neveben is, amit a medve mondott: Jujj nemet vadasz, te sz@pni jarsz ide....
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
P megfenyegette Borist a hb előestéjén, hogy rakétákat küld GB-re...
úgy látszik nem tanult történelmet... ilyen hepciáskodással soha nem jutott senki, semmire
Britanniával szemben, sőt! Leginkább az ellenkezőjét érték el.

 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Na most nem kristálytiszta az emlékezetem, de ha jól emlékszem, a magyar hivatalos narratíva lett először ukránellenes oroszpárti, nem az ukrán magyarellenes. Nem tetszik a dolog, de ennek alapján a kormányunk szemére vethetjük a dolgot, nem az ukránokéra.
Rosszul emlékszel. (mondjuk nem lepődtem meg)
Először is végre valahára a magyar álláspont magyar párti. Az ukránokéról tételezzük fel, hogy ukrán párti.

Elöször az ukrán hivatalos "narrativa" lett magyarellenes,...a magyar válasz meg szerintem még mindig aránytalanul harmatos, de nyilván nem kell lemennünk az urkánok szintjére. Szóval ha a kormányunk szemére szeretnénk vetni valamit az az, hogy nem pörköltünk még oda nekik, keményen.
Megnyugtat, hogy Ukrajna igy fényévekre kerül saját magyarellenes narrativája végett az EU-tól ill. a NATO-tól. Ki mint vet úgy arat.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 796
113
Somkuti: Közel hasonló technológiai szint esetén a csatamezőn nem az számít, kinek van modernebb fegyvere

Az orosz–ukrán háború egyértelműen megmutatta, hogy észrevétlenül lezajlott egy újabb hadügyi forradalom, de leginkább ellenforradalom. Közel hasonló technológiai szint esetén a csatamezőn nem az számít, hogy ki rendelkezik valamivel modernebb fegyverrel, hogy kinek van 2,7 vagy éppen 16 nanométeres technológiával készült csip a drónjában. Az számít, hogy kinek van ott drónja, önjáró lövege, gyalogsága és harckocsija. Illetve az, hogy ki tudja ezeket gyorsabban pótolni.

 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
A kolléga arra gondolt, hogy az ökölszabály szerint egy elesett katonára hozzávetőleg két SÚLYOS sérült jut akik nemigen térnek vissza a harcmezőre, plusz a bibik amikről Te beszélsz. Ha 120-150 ezer elesett ukrán katona van eddig akkor 400 ezer körül lehet a harcokból kiesettek össz létszáma, ha ennyi elesett lenne az már bőven millio feletti harctérről kiesettet jelentene ami nem realitás, akkor minimum napi egy dandár vesztesége lenne az ukránoknak ... Ez nem videojáték ahol gyógyul a hősöd és két kör múlva újra hentel, akit meglőnek, harctéri traumát szenved, kiugrik égve egy telibelőtt harckocsiból , ráesik egy gránát a drónról és csonkolt lesz, megégett, sánta, látás vagy hallásvesztett azok a +2 fő minden elesett mellett ... no ők nem mennek vissza a harctérre, aki ilyet hisz az fogalmatlan ... khm-öghetsz nyugodtan.

Tankönyv szerint igen.
DE
Ott a rengeteg videó, hogy a súlyos sérülteket szimplán hátrahagyják. APC jegy csak odaútra szól, ha kirakta őket az ároknál pár napi ellátmánnyal többet nem látják.
Könnyű sérülteknél nyáron eltörölték a pihentetést, ellátás után azonnal visszaküldhető a frontra.

Másik, hogy ilyen pusztító tüzérséget még soha senki ellen nem vetettek be.
Amikor lezuhan valahol pár tonna lángoló magnézium, vagy telibe küldi az irányított töltet a tömött apc-t, ott nem lesz sebesült.
Amerikai-izraeli-ukrán hármaspolgár tiszt is vicsorgott online, hogy nem tartható a helyzet, nincs már több napos zárótűz az árkokra, amíg egyesével ki nem szedegetik őket, Szoledarnál is kiküldtek egy-egy harckocsit drón irányzókkal és levegőben robbanó töltettel szórták őket, így a lövészárok már szart se ért.


Érdekesen hangzik, de várjuk ki a végét:
ti3pGGk.jpg




Julian sem mond inkább semmit
mBLv9F7.jpg



Institute for Study of Cope: a bakhmut környéki mészárszék egy zseniális stratégiai lépés volt az ukránoktól


Ennyit az abrams-ekről (lényeg kiemelve, mivel fizetős), ez az egész tényleg csak a németek kiugratásáról szólt.
M1rsVNM.png



Mariopuli anon beszámolója az ostromról:

You know february-april was shitty to get through but that's memories for the rest of my life.
Several examples:
1. People collecting rain water
2. People raiding food storages together with police and ukrainian soldiers (and with russian ones when ukies got pushed back to Azovstal) while you hear artillery and gunshots in the distance
3. People walking by several corpses just lying on the ground for 2 weeks and noone caring about it
4. People looting some big mall and then it gets shelled and everyone just starts running out and escaping with "oh shit" look
5. When you go to sleep and hear shelling nearby (like 500 meters away from my home) so you wake up and run to hide behind the wall to be a bit more safe
6. Hear planes in the sky and hope that bombs aren't dropped on your head
7. When things moved to Azovstal people began to bury dead between commie block. Just walking on the street and seeing several crosses here and there (ofc they got reburied in june in proper graveyard)

Oroszországban lecsukták az egyik NGO propagandistát ukrán álhírek terjesztéséért és puccspíkérlet szervezéséért.
9uYZjt0.jpg
,
1YO5doX.jpg



The Pentagon named the countries whose armies are combat units of the highest level.These are the USA, China, France and Russia. According to a senior US general, the US no longer regards the British Army as the highest level fighting force.At the second stage, along with the UK, are countries such as Germany and Italy.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 467
18 523
113
Tankönyv szerint igen.
DE
Ott a rengeteg videó, hogy a súlyos sérülteket szimplán hátrahagyják. APC jegy csak odaútra szól, ha kirakta őket az ároknál pár napi ellátmánnyal többet nem látják.
Könnyű sérülteknél nyáron eltörölték a pihentetést, ellátás után azonnal visszaküldhető a frontra.

Másik, hogy ilyen pusztító tüzérséget még soha senki ellen nem vetettek be.
Amikor lezuhan valahol pár tonna lángoló magnézium, vagy telibe küldi az irányított töltet a tömött apc-t, ott nem lesz sebesült.
Amerikai-izraeli-ukrán hármaspolgár tiszt is vicsorgott online, hogy nem tartható a helyzet, nincs már több napos zárótűz az árkokra, amíg egyesével ki nem szedegetik őket, Szoledarnál is kiküldtek egy-egy harckocsit drón irányzókkal és levegőben robbanó töltettel szórták őket, így a lövészárok már szart se ért.


Érdekesen hangzik, de várjuk ki a végét:
ti3pGGk.jpg




Julian sem mond inkább semmit
mBLv9F7.jpg



Institute for Study of Cope: a bakhmut környéki mészárszék egy zseniális stratégiai lépés volt az ukránoktól


Ennyit az abrams-ekről (lényeg kiemelve, mivel fizetős), ez az egész tényleg csak a németek kiugratásáról szólt.
M1rsVNM.png



Mariopuli anon beszámolója az ostromról:



Oroszországban lecsukták az egyik NGO propagandistát ukrán álhírek terjesztéséért és puccspíkérlet szervezéséért.
9uYZjt0.jpg
,
1YO5doX.jpg



The Pentagon named the countries whose armies are combat units of the highest level.These are the USA, China, France and Russia. According to a senior US general, the US no longer regards the British Army as the highest level fighting force.At the second stage, along with the UK, are countries such as Germany and Italy.
Hogy lehet ilyen ganéba élni!? :eek: Baszki milyen rend van ott?