gondoltam, rá hogy gifet kaptok nem sima képet.Nagyobba nem vót?![]()
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
gondoltam, rá hogy gifet kaptok nem sima képet.Nagyobba nem vót?![]()
Megvalósítom az álmod(!)gondoltam, rá hogy gifet kaptok nem sima képet.
Sajtófigyelésre gondoltam. Cseh sajtófigyelőnk már van.Ezzel az erővel elküldhetnéd az Aero gyárba is!![]()
.Te Svédországban élsz? Tudsz svédül is? Akkor hozhatnál svéd Gripenes híreket.
Ámen.Nem jársz messze a valóságtól. Csak jöjjön össze.
Az olyan "bulvár média" hírekre gondoltam ide a fórumra mint az alábbi, mert te könnyebben belefuthatsz az ilyenekbe a napi sajtóban.Sajnos túl sokminden nem történik Gripen témában, de amúgy ha lesz valami forditanivalótok a HTKA-ra, és azért nem veszedelmesen hosszú, akkor persze, szivesen segitek, ha úgy alakul, irj majd privátot.
A harcászati repülők szempontjából a mostani hajózólétszám éppen megfelelő, hiszen az sem jó, ha túl sok pilótánk van, mert akkor a rendelkezésünkre álló 2000 órát többfelé kell elosztani, azaz kevesebb jutna egy pilótára. Amíg nincs L-39NG, addig csak a Gripenen tudjuk repültetni a vadászpilóta hajózóinkat, de a típus rendszeresítése után az ott repülő oktatók fenntarthatják jártasságukat a JAS 39-esre is. Ezáltal - ha szükséges - azon is repülhetnek majd, egyfajta tartalékot képezve a váratlan helyzetekre. Erre szintén több lehetőség lesz hamarosan Kecskeméten, mivel az L-39NG-ken kívül négy új Gripen is érkezik a Puma század állományába, növelve a bázis hadműveleti alkalmazási lehetőségeitA TURUL KITÁRJA SZÁRNYAIT
Azelmúlt év számos változást hozott a Magyar Honvédség életében, új szervezeti elemek jöttek létre, amelyek közül magazinunk számára a Légierő Parancsnokság a legfontosabb. A parancsnoki teendőkkel megbízott dr. Koller József dandártábornok nevét olvasóink korábban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis vezetőjeként ismerhették meg.
Végre valaki hivatalosan is kimondta!az L-39NG-ken kívül négy új Gripen is érkezik a Puma század állományába, növelve a bázis hadműveleti alkalmazási lehetőségeit
Bobo preziben 2024 szerepelHamarosan= idén?
Nekünk a 24 jobb lenne , egy dolog miatt biztosan!Bobo preziben 2024 szerepel
Mármint 24 gép?Nekünk a 24 jobb lenne , egy dolog miatt biztosan!
24-ig beérkezzen , bocsánat a félrevezetõ megfogalmazásért.Akkor látok minimális esélyt hogy modernizáltat kapjunk, ugyanis ilyenek még nem nagyon repülnek.Mármint 24 gép?
Én már 18-nak is örülük: 28%os képesség növekedést jelent a Pumáknak. Esélyes, hogy ezek már jóval fejlettebb gépek lesznek, elvégre a 20 évvel ezelőtti EBS-HU modellt fizikai képtelenség reprodukálni. Remélem minél több mindent átvesznek az új modernizált svéd C-modellekből. (Radar, EW, stb.)
Talán még 4-et le tudnak szerződni '26-'28-ig, de nagyjából itt lehet a flotta vége: 22 gép.
30-as évek közepén úgy is típusváltás lesz.
Fasza!Nah, ezt tuti nem linkelted.
Érdemes elolvasni
Koller aeromazain
![]()
![]()
![]()
![]()
Mondtam is mikor ma Peti leb@szta a svedeket akkor ez vagy azt jelenti hogy a Gripen targyalasaok nagyon szarul allnak vagy mar nagyon jolFasza!
Akkor megtudhattuk, hogy a +4 Gripen csak az első kör. De a 2. század felállítása is tervben van!
Szerintem ezerrel mennek a tárgyalások a svédek natósítása kapcsán is.
Szép feladat lenne Orbánnak úgy keresztül verni a svéd csatlakozást a törökökön, hogy mondjuk a második századért csak jelképes összeget kelljen fizetni...
Ennyit (meg még sokkal többet is) meg fog ez a svédeknek érni...
Főleg úgy hogy a cikk alapján az "E" benne van a pakliban.Még innentől a törökök is kiköthetnek az 'E' -nél nem csak mi.Fasza!
Akkor megtudhattuk, hogy a +4 Gripen csak az első kör. De a 2. század felállítása is tervben van!
Szerintem ezerrel mennek a tárgyalások a svédek natósítása kapcsán is.
Szép feladat lenne Orbánnak úgy keresztül verni a svéd csatlakozást a törökökön, hogy mondjuk a második századért csak jelképes összeget kelljen fizetni...
Ennyit (meg még sokkal többet is) meg fog ez a svédeknek érni...
Török-svéd kapcsolatok nem túl jók mostanság...vaján hány ingyen Gripent érhet meg a NATO-tagság?!Főleg úgy hogy a cikk alapján az "E" benne van a pakliban.Még innentől a törökök is kiköthetnek az 'E' -nél nem csak mi.
Van annyi amennyi megéri hidd el!A félelem nagy úr!Török-svéd kapcsolatok nem túl jók mostanság...vaján hány ingyen Gripent érhet meg a NATO-tagság?!![]()
Szerintem a tavaszi választások miatt izmozik Kardigán, akinek a 80+% infláció miatt remeg a széke - nem hiába van a török választások után a NATO csúcs...Van annyi amennyi megéri hidd el!A félelem nagy úr!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..