ÉN JOBB KEDVELEM.Igy irtam.Mert tisztában vagyok vele,hogy ma nem ez a hatályos hivatalos felosztás.Az ÉN meghatározás pedig azt jelenti,hogy ez az ÉN egyéni véleményem.
De ugyanigy vagyok a NATO "nehéz dd" megjelöléssel.Oké,nehéz-de micsoda?!?Mert lehet nehéz páncélos,gépesitett,légvédelmi,vagy akár tüzér dd is.......
Mindenesetre az ÉN véleményem az,hogy elsősorban anyagi okokbol nekünk szükségünk lenne egy viszonylag olcsó,olcsón üzemeltethető,rugalmas,kellő védettségű és elég erős fegyverzetű,régi nevezéktan szerint PSZH kategóriás APC-re.
Erre a szerepre propagálom régóta a Mbombe 6 gépet.Az ukrajnai háború eddigi tapasztalatai is ezt erősitik meg szerintem.Ukrajnában 90+ %ban a tüzérség,az aknák és kisebb részben a kézi HSN vetők okozzák a veszteségeket.És a Mbombe védelme pont ezek ellen van kihegyezve.
Annyi,hogy én kifejezetten az M6-bol fejlesztettnék egy 4 tegelyes változatot,elsősorban eszközhordozónak és harctéri logisztikai járműnek (vagyis a régi nevezéktan szerint PSZJ járműnek)
Persze erre is érvényes,hogy rendszeresités elött csapatpróbán bizonyitson.Sőt,még jobb,vagy igazábol kivánatos,hogy egy gyakorlati összehasonlitó vizsgálaton vegyen részt a szóba jöhető többi járgánnyal egyetemben-aztán kiderűl,vagy beborúl.