A szerbek amik kaptak BRDM-2M eket szerintem ennek egy változatával vannak szerelve.
Van róla képed? Nem láttam még őket.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A szerbek amik kaptak BRDM-2M eket szerintem ennek egy változatával vannak szerelve.
Az elején amúgy lőttek amíg az ukránok tömegesen alkalmazták a könnyűgyalogos halogatós taktikát. Marha sok rombolópuska került hozzájuk meg gyártottak is maguknak. Szovjet és NATO 12,7-ben egyartánt.Ugye nem verik ki a szemedet az afganisztánban készült képek? Mint álmodozás.... Ritka nívótlan lettél
Egyrészt nem beszéltem ukrajnáról. Másrészt ukrajnában nem túl gyakran lőnek bele egy BMP-be 50 méterről oldalról egy 0.50-essel.
De várom az erről szóló hiteles beszámolókat![]()
![]()
Betettem közbenVan róla képed? Nem láttam még őket.
Mintha ráhegesztettek volna egy szétvágott salgó polcotMost látom a képet. Nagyon furán néz ki![]()
Az elején amúgy lőttek amíg az ukránok tömegesen alkalmazták a könnyűgyalogos halogatós taktikát. Marha sok rombolópuska került hozzájuk meg gyártottak is maguknak. Szovjet és NATO 12,7-ben egyartánt.
De nem kell romboló puska elég egy sima tripodos M2-es
Mintha ráhegesztettek volna egy szétvágott salgó polcot![]()
De amúgy mire fel az 50 méter? Jóval messzebről is átüti ha a szög jó vagy én olvastam félre valamit?Igen, de nem 50 méterről oldalról....
Én várom dudi hiteles képeit erről, főleg ahogyan ez elpusztította a járművet.
Bőven van ukrajnában 0.50-es kaliberű fegyver és lőszer is. Csak a dudi féle szituáció nem túl reális, szerintem.
Nem, nem olvastad félre csak megint elkezdődött az igazság torzítása, hisz megint kiderült, az ócskavasról, hogy ócskavas.De amúgy mire fel az 50 méter? Jóval messzebről is átüti ha a szög jó vagy én olvastam félre valamit?
De amúgy mire fel az 50 méter? Jóval messzebről is átüti ha a szög jó vagy én olvastam félre valamit?
Nem, nem olvastad félre csak megint elkezdődött az igazság torzítása, hisz megint kiderült, az ócskavasról, hogy ócskavas.
De az oroszok azóta is BMP-vel rohangásznak legnagyobb számban50 méterről szoktak ballisztikai teszteket végezni, de ez szabvány függő is persze.
Tankoknál szokott 200 méter lenni. Melyik fegyver esetén mi a biztonságos távolság ugye....
Amúgy azt is definiálni kellene melyik 0.50-es lőszer. Mert valamelyik 20 mm valamelyik 30 mm klasszikus RHA-t lő át 50 méterről.
Aztán vannak a nagyon speciális lőszerek, mint az M903-as, ami 1400 méterről 19 mm-t átlő. ( 50 méterről azt hiszem 35 mm)
Most a BMP-1-es 16-18 mm közötti oldalfal vastagsággal bír. A BMP-2-es elvileg ugyan ilyen, csak a nagyobb HB számú acél miatt 10%-al erősebb az oroszok szerint. Vagyis a BMP-2-es esetén 18-20 mm körüli értékről beszélünk.
Ha van valakinek táblázata, akkor ki tudja számolni, hogy pont merőlegesen melyik 0.50-es lőszer kb. hány méterről lövi be.
Szemből 30 fokos szögben viszont van egy 2 szeres szorzó. Ott a BMP-2 esetén 36-40 mm acél egyenértékről beszélünk.
Magyarán 30 foknál kisebb beesési szögben, közelről is vég a legerősebb M903-as ellen is!
Szóval igen, az alap BMP oldal páncélzatot a legtöbb 0.50-es kaliberű fegyver, merőlegesen belövi kb. 1 km-en belül.
Ez tiszta sor.
Amikor az oroszok BMP-vel rohangásztak nyugaton még az M113 volt a menő... Hát az se 0.50-re van méretezve....![]()
A sima AP lőszer 200 méterről átlövi a BMP oldalát, a speciális AP lőszerek meg ennél távolabbról.50 méterről szoktak ballisztikai teszteket végezni, de ez szabvány függő is persze.
Tankoknál szokott 200 méter lenni. Melyik fegyver esetén mi a biztonságos távolság ugye....
Amúgy azt is definiálni kellene melyik 0.50-es lőszer. Mert valamelyik 20 mm valamelyik 30 mm klasszikus RHA-t lő át 50 méterről.
Aztán vannak a nagyon speciális lőszerek, mint az M903-as, ami 1400 méterről 19 mm-t átlő. ( 50 méterről azt hiszem 35 mm)
Most a BMP-1-es 16-18 mm közötti oldalfal vastagsággal bír. A BMP-2-es elvileg ugyan ilyen, csak a nagyobb HB számú acél miatt 10%-al erősebb az oroszok szerint. Vagyis a BMP-2-es esetén 18-20 mm körüli értékről beszélünk.
Ha van valakinek táblázata, akkor ki tudja számolni, hogy pont merőlegesen melyik 0.50-es lőszer kb. hány méterről lövi be.
Szemből 30 fokos szögben viszont van egy 2 szeres szorzó. Ott a BMP-2 esetén 36-40 mm acél egyenértékről beszélünk.
Magyarán 30 foknál kisebb beesési szögben, közelről is vég a legerősebb M903-as ellen is!
Szóval igen, az alap BMP oldal páncélzatot a legtöbb 0.50-es kaliberű fegyver, merőlegesen belövi kb. 1 km-en belül.
Ez tiszta sor.
Amikor az oroszok BMP-vel rohangásztak nyugaton még az M113 volt a menő... Hát az se 0.50-re van méretezve....![]()
Ja meg a .338 is átviszi 1km-ről mi ! Hantaboy !Nem, nem olvastad félre csak megint elkezdődött az igazság torzítása, hisz megint kiderült, az ócskavasról, hogy ócskavas.
Azért ismerd be papa, hogy a követelményeket már te álmodtad hozzá hogy legyen miért kötözködnödJa meg a .338 is átviszi 1km-ről mi ! Hantaboy !
![]()
Felderítő. (mint a BRDM-ek általában)Ezzel mit szeretnének?
Felderítő. (mint a BRDM-ek általában)
A kis optika az egy kitolható árbóc hőkamerával.
Az is, azon belül felderítő jármű.Jaa, jó. Azt hittem már, hogy ez is gyalogsági harcjármű papíron.
A műhelyben volt pár megmunkálási maradék. Így adta ki...Mintha ráhegesztettek volna egy szétvágott salgó polcot![]()
Szerintem a mai szárazföldi harcjárművek már kezdenek közel kerülni Hitler hajóágyús megatank agyszüleményeihez.Láttad már a T-15-öt vagy a Kurganyec 25-öt? Mindekettő akkora mint a Lynx. Eszed nem eszed a modern pánéc helyigényes dolog.
De tessék egy kép az összehasonlítás kedvéért (csak makett, de az arányokat nagyon jól mutatja):
![]()
Felhívom rá a figyelmed, hogy vastagabb az oldalpáncél mint a BMP-1 lánctalpa.
Ezen a képen pedig a BMP-3-al hasonlíthatod össze (a bal hátsó jármű keresztben a Kurganyc-25. Még úgy is a legnagyobb, hogy a leghátul van emiatt csalóka a kép):
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..