Tudod....aki nem érti az tanitja....Ezek adjàk tovàbb a tudàst?![]()
A jogban jártasakat kérdezném:
Megállna-e a kényszerítés tényállása, ha valaki nem fogad el kézpénzt fizetéskor, hanem a kártyás fizeteshez ragaszkodik?
Köszi.
A jogban jártasakat kérdezném:
Megállna-e a kényszerítés tényállása, ha valaki nem fogad el kézpénzt fizetéskor, hanem a kártyás fizeteshez ragaszkodik?
Köszi.
Pedig a kézpénz ugyan úgy hivatalos...szerintem nem teheti meg, hogy önhatalmúlag úgy dönt, nem fogadja el. A fizetést is kötelező kézpénzben kifizetni, ha a munkavállaló úgy kéri.
Pedig a kézpénz ugyan úgy hivatalos...szerintem nem teheti meg, hogy önhatalmúlag úgy dönt, nem fogadja el. A fizetést is kötelező kézpénzben kifizetni, ha a munkavállaló úgy kéri.
Igazad van, elnézést. Bár ha jól emlékszem, néhány évre Olasz Kelet-Afrika néven azért olasz fennhatóság alá került.Ez így ebben a formában nem igaz, Etiópia is egyetlen afrikai nemzetként azért tudta megőrizni a függetlenségét mert az oroszok fegyvert adtak nekik az olaszok ellen.
Tudsz erre valami joghelyet mondani, amire lehetne hivatkozni adott esetben?De a kényszerítés egy btk-s tényállás, aminek a feltétele hogy erőszakkal v ezzel fenyegetve történjen meg az akarat megtörése, meghajlítása, másrészt jelentős érdeksérelemmel kell járjon. Egyik sem valósul meg, így nem áll meg a kényszerítés és nincs bcs.
Más szabálytalanság (pénzügyi) persze ettől még lehet, elvégre a forintot el kell fogadnia.
Btk. 195. a kényszerítésTudsz erre valami joghelyet mondani, amire lehetne hivatkozni adott esetben?
Köszi.
Btk. 195. a kényszerítés
Jó, hát én úgy értelmeztem a hol van kérdést, hogy a btk-st kérdezte.El kell szomoritsalak, ilyen esetben a btk. nem iranymutato mivel ez nem buncselekmeny. Maximum a Gazdasagi Versenyhivatalhoz tudsz fordulni.
Vagy az önkormányzathoz az ipari/kereskedelmi osztály...Vagy a kereskedelmi kamara...@gergo55 el kell szomoritsalak, ilyen esetben a btk. nem iranymutato mivel ez nem buncselekmeny. Maximum a Gazdasagi Versenyhivatalhoz tudsz fordulni.
@reich_und_rollVagy az önkormányzathoz az ipari/kereskedelmi osztály...Vagy a kereskedelmi kamara...
Szegény Krausz legalább megszabadult tőle.Sírok bazz
Kontextus: tóth gabi koncert is lesz, ahol a fricska táncegyüttessel együtt lép fel, aminek az egyik tagjával csalta a férjét a nagyonkeresztény...
Igen, fideszes a városvezetés.
Csekk?Szegény Krausz legalább megszabadult tőle.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..