A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Pontosítanék Szabolcsiként, hogy szerintem mi lenne az ideális hely új század létrehozására, plusz tovább merészkednék az ország más részeire is:
1. Nyíregyháza (nem szorul magyarázatra... 110 ezres város alakulat nélkül)
2. Mátészalka (pont Nyírbátor és Fehérgyarmat között fekszik, de Csenger és Baktalórántháza és Vásárosnamény is elég közel van)
3. Kisvárda (Záhony és Vásárosnamény is közel van)
4. Sárospatak (a teljes Zempléni régióból toborozhatnánk ide)
5. Miskolc északi része (nagy város szintén alakulat nélkül. Mindenképp egy kisebb falut néznék ki Miskolc felett jó megközelíthetőséggel az iparmentesebb BAZ megyei részekhez)
6. Eger
7. Gyöngyös
8. Salgótarján
9. Kaposvár (itt gólt lőttek, szerencsére zszlj szint a terv)
10. Pécs
11. Baja
12. Kiskunhalas
13. Nagykanizsa
14. Zalaegerszeg

Ez a 14 város 14 könnyű-vegyes századot simán elbírna szerintem. Ezek össz értéke kitenne 3-4 zászlóaljat, s alkothatnák a tartalékos erők gerincét. És nem lenne egy ökör ára a nehéztechnikákkal összemérve.

A kérdés, hogy van-e értelme ennyire szétszórni az alakulatokat?

Valaki ha nem dolgozik annyit mint én térképre rakhatná a jelenlegi MH alakukatokkal együtt. Meg persze kíváncsi vagyok az észrevételeitekre is!
Ha megemelik a fizut sok települèsen zászlóalj szint is összejöhetne.

A minősèg más kèrdès.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Ha megemelik a fizut és sokan jelentkeznek, akkor lehet válogatni is. Nem kell minden analfabétát és féllábút felvenni... ;)

Zalából eddig 7 fő jelentkezett Hódmezőre most. Kíváncsi lennék a teljes, országos létszámra, ezért a fizetésért amit most bedobtak.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Zalából eddig 7 fő jelentkezett Hódmezőre most. Kíváncsi lennék a teljes, országos létszámra, ezért a fizetésért amit most bedobtak.

Hat szépek a számok amit én nekem
Mondtak de meg nincs meg az egész olyan 90%os jelen állás szerint a század létszáma persze abból mindenki alkalmas

• Tetszik
Reactions: honved

Zala messze van, meg Ausztriában sok a jól fizető meló.
Kelet-Magyarorszgáról biztos sokkal többen mennek...

Pontosítanék Szabolcsiként, hogy szerintem mi lenne az ideális hely új század létrehozására, plusz tovább merészkednék az ország más részeire is:
1. Nyíregyháza (nem szorul magyarázatra... 110 ezres város alakulat nélkül)
2. Mátészalka (pont Nyírbátor és Fehérgyarmat között fekszik, de Csenger és Baktalórántháza és Vásárosnamény is elég közel van)
3. Kisvárda (Záhony és Vásárosnamény is közel van)
4. Sárospatak (a teljes Zempléni régióból toborozhatnánk ide)
5. Miskolc északi része (nagy város szintén alakulat nélkül. Mindenképp egy kisebb falut néznék ki Miskolc felett jó megközelíthetőséggel az iparmentesebb BAZ megyei részekhez)
6. Eger
7. Gyöngyös
8. Salgótarján
9. Kaposvár (itt gólt lőttek, szerencsére zszlj szint a terv)
10. Pécs
11. Baja
12. Kiskunhalas
13. Nagykanizsa
14. Zalaegerszeg

Ez a 14 város 14 könnyű-vegyes századot simán elbírna szerintem. Ezek össz értéke kitenne 3-4 zászlóaljat, s alkothatnák a tartalékos erők gerincét. És nem lenne egy ökör ára a nehéztechnikákkal összemérve.

A kérdés, hogy van-e értelme ennyire szétszórni az alakulatokat? @krisss ?

Valaki ha nem dolgozik annyit mint én térképre rakhatná a jelenlegi MH alakukatokkal együtt. Meg persze kíváncsi vagyok az észrevételeitekre is!

Én az ilyenekről mindig úgy álmodozom, hogy egy térképet veszek magam elé. Azazhogy új fülön nyitok egyet.
Előre bocsátom, hogy most csak Észak-Kelettel foglalkoztam.

A legnagyobb vonalakban én is egyetértek, de:
Valahol BAZ-ban és SzSzB-ben nyitnék egy-egy laktanyát először, viszonylag közel a megyeszékhelyhez. Az itt felállítandó alakulatok először mind a Bocskaihoz tartoznának. Abból a feltételezésből indulok ki, hogy a Bocskait szánják könnyű dandárnak.
Egy-egy vegyes zászlóalj lenne, két-két lövészszázaddal, az egyik megyében egy tüzérosztállyal, a másikban egy légvédelmi osztállyal/századdal. Meg hát persze zászlóaljtörzs saját logisztikai alakulattal.
Rövid távon az lenne a cél, hogy összejöjjön még egy, azaz összesen három-három lövészszázad, Középtávon meg az, hogy létrejöhessen egy új lövészdandár valahogy.
Ezzel párhuzamosan a másik törekvés az volna, a Klapkának és a Kinizsinek is legyen saját légvédelmi egysége, utóbbinak meg tüzérsége is. Tudom, olvastam, hogy voltak valami D-20 kikonzerválási mozgások, de hiszem, ha látom.
Ez az, amit szerintem kis pénzből is meg lehetne csinálni.

Magyarországra jött fegyrverzeti tesztre egy olasz M346-os.

Valami hosszabb távú keretszerződés lehet a hajmáskéri lőtér használatára a Leonardonak, mert mindig ide járnak lőni. Legutóbb egy helikopterük próbálgatta itt a fegyvereit...

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/lhpa.spotter.team/posts/pfbid02o8KN3dsn1iyjd8V7uBcpsDh9tCQLJKDUtsX2ZAUn8Mu6XMMcswdMCofVATCn4WBUl&show_text=true&width=500
Kibérlik. Elég sokan járnak ide pénzért tesztelni évek óta.

Kibérlik. Elég sokan járnak ide pénzért tesztelni évek óta.
Ennyire egyedi a hajmáskéri lőtér? vagy sokkal olcsóbb mint az olaszok lőterei?

Én örülök hogy jönnek, mert az is pénz, csak furcsa hogy megéri nekik ilyen messzire elrepülni, mikor Olaszország sem kicsi: biztos akad lőtér ott is...

• Tetszik
Reactions: Pogány
Ennyire egyedi a hajmáskéri lőtér? vagy sokkal olcsóbb mint az olaszok lőterei?

Én örülök hogy jönnek, mert az is pénz, csak furcsa hogy megéri nekik ilyen messzire elrepülni, mikor Olaszország sem kicsi: biztos akad lőtér ott is...
Ez Közép-Európa legynagyobb és Európa talán negyedik legnagyobb lő és gyaktere.
Az olaszoknak nincs nagyobb, meg az tuti, hogy olcsóbb is a miénk.

Valami hosszabb távú keretszerződés lehet a hajmáskéri lőtér használatára a Leonardonak, mert mindig ide járnak lőni. Legutóbb egy helikopterük próbálgatta itt a fegyvereit...

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/lhpa.spotter.team/posts/pfbid02o8KN3dsn1iyjd8V7uBcpsDh9tCQLJKDUtsX2ZAUn8Mu6XMMcswdMCofVATCn4WBUl&show_text=true&width=500

Nesze neked.... :)

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Ez Közép-Európa legynagyobb és Európa talán negyedik legnagyobb lő és gyaktere.
Az olaszoknak nincs nagyobb, meg az tuti, hogy olcsóbb is a miénk.

Minap írtad nekem, hogy kisebb ,mint amikor én voltam katona. Akkor durván, megszakításokkal, Tapolcától, ment Várpalotáig. Ma nem tudom mekkora, de most is nagy. Mert kíváncsiságból ránéztem a műholdas térképre és nem lehet eltéveszteni a domborzaton, terepen, a rengeteg jól látható nyomvonalat és katonai munkát ott a Bakonyban.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.