Először is Boldog Újévet kívánok neked , másodjára ezt én 34%- os megerősítésnek veszem.Ha nem haragszol!Én nem venném azt ennyire biztosra de reméljük a legjobbakat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Először is Boldog Újévet kívánok neked , másodjára ezt én 34%- os megerősítésnek veszem.Ha nem haragszol!Én nem venném azt ennyire biztosra de reméljük a legjobbakat.
Miért pont 34%-os?Először is Boldog Újévet kívánok neked , másodjára ezt én 34%- os megerősítésnek veszem.Ha nem haragszol!
Mert nem cáfolta egyáltalán , vagyis a háttérmunka azért zajlik!A " reméljük a legjobbakat " , viszont egyfajta nagyon óvatos megerősítés!Miért pont 34%-os?![]()
2025 közepétől megy megint a légierő a Baltikumba, addigra jó lenne a +4 gép. Korábban épp emiatt a misszió miatt mondták, hogy kevés gépünk van ehhez és nagyon ki van feszítve a légierőnk ha 4 gép oda települ.Mert nem cáfolta egyáltalán , vagyis a háttérmunka azért zajlik!A " reméljük a legjobbakat " , viszont egyfajta nagyon óvatos megerősítés!
Még annyit kiegészítésként , nyílván krisss több információ birtokában van , hogy mennyivel azt nem akarom tudni , mert a mosónők korán halnak!1000% biztos hogy se nem erősíthet meg , se nem cáfolhat dolgokat , Mert úgy jár mint Danton , biztos volt benne hogy nem teszik meg - megtették- , oda kell figyelni hogy mit ír , mert nem fognak cicózni vele sem! Nekünk viszont nem kivetiteni kell a vàgyálmainkat a leírtakba!Mert nem cáfolta egyáltalán , vagyis a háttérmunka azért zajlik!A " reméljük a legjobbakat " , viszont egyfajta nagyon óvatos megerősítés!
A 12+2 sem elég itthonra , ha meg ebből is elvesznek még...2025 közepétől megy megint a légierő a Baltikumba, addigra jó lenne a +4 gép. Korábban épp emiatt a misszió miatt mondták, hogy kevés gépünk van ehhez és nagyon ki van feszítve a légierőnk ha 4 gép oda települ.
nem tudom hol de 1-2 napja már valami hivatalos helyen azt írták már megjött mind
- talán megérkezik az utolsó PZH2000 is
Én már nem tudom követni, de mivel 23ra sincs elég ember így igazából mindegy is hogy 23 vagy 24 áll a hangárban.nem tudom hol de 1-2 napja már valami hivatalos helyen azt írták már megjött mind
Még mindig zárva a gépház,ezért itt kérdezem,hogy van e drón topikunk?
Remélhetőleg a 120 mm-es AV-k is érkeznek idén.Évindító összefoglaló: mire számíthatunk 2024-ben haderőfejlesztés terén?
Beérkező technikát illetően talán a "leggazdagabb" év lesz 2024
Ilyen sűrű év még sosem volt.
- 28 db Leopard-2A7 harckocsi érkezik
- 2 db (összes) KC-390 szállítógép kerül átadásra
- 4 db L-39NG kiképző érkezik (augusztus-szeptember)
- 4 géppel bővül a hazai Gripen flotta. Ezt 2023 januárjában kijelentő módban, tényszerűen közölte egy interjúban Koller tábornok illetve 2022 végén közreadott Bobo-preziben is ott van a +4 Gripen. Idén kiderül, hogy így van-e: bizonyos pletykák szerint ősszel jön az első a négyből. Talán már kecskeméti repnapon is debütálnak a L-39NG-vel és KC-390-esekkel együtt.
- További Lynxek kerülnek átadásra, köztük az első hazai gyártású is
- 4+1 NASAMS üteg érkezik az év közepéig - legkésőbb 2024 végre kell bevethetővé váljon a rendszer
- 4 szállító és 2 SOF H225M helikopter érkezése várható az év folyamán
- megkezdődik a HERO drónok leszállítása
- az év második felében megkezdi termelését a várpalotai lőszergyár 30 mm-es lőszerek előállításával
- talán megérkezik az utolsó PZH2000 is
- a Hirtenberger gyárat is "áttelepítik" legkésőbb 2024-ben (legalábbis régebben ez volt "mondás")
- Wisent, Leguan és Büffel műszaki járművek is érkeznek várhatóan
- ELM-2084 radarok érkezése (A legutóbbi publikus preziben "2023-tól" mutatják ezt a beszerzést)
- További Gidránok is jönnek talán
Ezen kívül új beszerzések is várhatóak: elég valószínű, hogy eldől végre a rakétatüzérség kérdése 2024-ben.
Talán kerekes tüzérség és 8x8/6x6 járművek terén is lehet előre lépés...
Már tavaly őszre igérték.Remélhetőleg a 120 mm-es AV-k is érkeznek idén.
Gondolom nem az összeset ígérték tavalyra. A téma az volt, hogy idén mi várható.Már tavaly őszre igérték.
azt tudtam, hogy sok minden volt ott, a kérdés hogy most mi lesz a szerepe.![]()
Szabadszállás egykor katonaváros volt. Több nagy múltú katonai alakulat állomásozott a helyőrségben, pl. Magyar Néphadsereg 104. Honi Légvédelmi Rakétaezred 2. Légvédelmi Tüzér/rakétaosztálya, MH Alföldi Kiképző Központ.
Ha valaha veszünk rakétatüzérséget, akkor szerzünk be mellé még 155-öst és ezredbe szervezzük őket? Mehetnének melléjük nagy hatótávolságú cirkáló drónok.![]()
Szabadszállás egykor katonaváros volt. Több nagy múltú katonai alakulat állomásozott a helyőrségben, pl. Magyar Néphadsereg 104. Honi Légvédelmi Rakétaezred 2. Légvédelmi Tüzér/rakétaosztálya, MH Alföldi Kiképző Központ.
Szakadtszállás... Ott lesznek a lovak a huszárok hoz?valami készül szabadszálláyon![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..