Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

Az FSG a szűkíthető rész, tehát a hajtómű legvége. Amit látsz az pedig az FSG előtt látsz az nem maga a hajtómű, hanem a burkolata...
Ez az AL-41F1:
Először tessék kérdezni, ha nem tetszik valamit tudni...

Jááj,ezt ha lehet akkor inkább ne...
Azt amire te gondolsz, azt GSF-nek hívják...
Honnan ez az "FSG", amit rendszeresen emlegetsz? Mit rövidít, az életemen kívül??!
GSF= GázSebességFokozó. Azzal fokozod, pontosabban változtatod a gázsebességet, hogy növeled vagy csökkented a GSF keresztmetszetét, lényegében az áramlás kiömlő keresztmetszetet. Mivel eléggé hosszú lenne leírni, minden alkalommal, azt, hogy "gázsebességfokozó" ezért a szakemberek, (de még én is aki csak vitorlázórepülök, tehát nem mondanám magam szakembernek), GSF-nek szokták hívni. Mert így könnyebb használni, ezért rövidítették. Az angolok "exhaust nozzle"-nek, az oroszok "szapló"-nak hívják. Az orosz az általam ismert legrövidebb szakkifejezés a hajtómű ezen részére, de a félreérhetősége miatt értelemszerűen nem terjedt el a magyarorországi használata, az "exhaust nozzle" pedig még a "gázsebességfokozó" szónál is hosszabb.
Azért meg kell hagyni elég magabiztosan oktatod itt a kérdezőt, úgy, hogy közben te sem tudod használni az adott rövidítést.

Jááj,ezt ha lehet akkor inkább ne...
Azt amire te gondolsz, azt GSF-nek hívják...
Honnan ez az "FSG", amit rendszeresen emlegetsz? Mit rövidít, az életemen kívül??!
GSF= GázSebességFokozó. Azzal fokozod, pontosabban változtatod a gázsebességet, hogy növeled vagy csökkented a GSF keresztmetszetét, lényegében az áramlás kiömlő keresztmetszetet. Mivel eléggé hosszú lenne leírni, minden alkalommal, azt, hogy "gázsebességfokozó" ezért a szakemberek, (de még én is aki csak vitorlázórepülök, tehát nem mondanám magam szakembernek), GSF-nek szokták hívni. Mert így könnyebb használni, ezért rövidítették. Az angolok "exhaust nozzle"-nek, az oroszok "szapló"-nak hívják. Az orosz az általam ismert legrövidebb szakkifejezés a hajtómű ezen részére, de a félreérhetősége miatt értelemszerűen nem terjedt el a magyarorországi használata, az "exhaust nozzle" pedig még a "gázsebességfokozó" szónál is hosszabb.
Azért meg kell hagyni elég magabiztosan oktatod itt a kérdezőt, úgy, hogy közben te sem tudod használni az adott rövidítést.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:Tényleg GSF, csak összekevertem. Bár rosszul írtam a rövidítést, a magyarázatból azért teljesen egyértelmű volt, hogy a GSF-ről beszélek...

• Vicces
Reactions: fip7
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:Tényleg GSF, csak összekevertem. Bár rosszul írtam a rövidítést, a magyarázatból azért teljesen egyértelmű volt, hogy a GSF-ről beszélek...

Szerintem meg tök egyértelmű, hogy megint fingod nincs miről beszélsz. De azért másokat okítanál magas lóról...
Lásd:
Először tessék kérdezni, ha nem tetszik valamit tudni...

FB-IMG-1703929657113.jpg

Érdekes a baloldali hajtómű utánégetőjének pulzálása:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ilyesmit láthattunk korábban az emírek block 60-as F-16E gépénél is.

Érdekes a baloldali hajtómű utánégetőjének pulzálása:

Ilyesmit láthattunk korábban az emírek block 60-as F-16E gépénél is.

Mi lehet szerinted az oka , valamilyen különleges üzemmod?

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs
A totális logikai alapja ez.
Sajnos nem egészen.
A Szu-27-es családon nincs ilyen TVC rendszerben. És az sem teljesen igaz, hogy a TVC csak közvetlen manőver értelmű nyomatékokat tud generálni.
Egyrészt az aszimmetrikus (csűrő) értelmű kitérítésnek mindig van oldalirányú (legyező) komponense a döntött forgássík miatt.
Másrészt a TVC feladata nem csak a pótlólagos kormányerő (nyomaték) kifejtése egy adott manőver megkezdéséhez, hanem az átesés közeli, vagy azon túli instabil repülési helyzet mesterséges stabilizációja is, amikor már a hagyományos aerodinamikai kormányok hatástalanok.

Jó nagy szórása van 5 méteren...
Nyugi, a GS-301 pontossága egyátalán nem rossz.