Oroszország felpörgeti a lopakodó Szu–57-esek gyártását
A vadászgép a legmodernebb fegyverekkel is felszerelhető, alacsony a láthatósága, és utánégető nélkül képes szuperszonikus sebességgel haladni

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy 3 éve ezt mondják! a "felpörgeti" szót itt egy kell érteni hogy évente 12 db ! Vagyis ezt próbálják elérni évek óta .![]()
Oroszország felpörgeti a lopakodó Szu–57-esek gyártását
A vadászgép a legmodernebb fegyverekkel is felszerelhető, alacsony a láthatósága, és utánégető nélkül képes szuperszonikus sebességgel haladniwww.magyarhirlap.hu
Nem tudom, kitettem ezt a cikket (mint általában szoktam) és várom, hogy a hozzáértők vagy a kevésbé hozzáértők reagáljanak, véleményt mondjanak ésatöbbi.Úgy 3 éve ezt mondják! a "felpörgeti" szót itt egy kell érteni hogy évente 12 db ! Vagyis ezt próbálják elérni évek óta .
Mire reagáljunk? Mit jelent az, hogy felpörgetik a gyártást? Mert eddig manufakturális módon gyártották évi néhány darabos mennyiségben.Nem tudom, kitettem ezt a cikket (mint általában szoktam) és várom, hogy a hozzáértők vagy a kevésbé hozzáértők reagáljanak, véleményt mondjanak ésatöbbi.
Na, egy már megvan.
Mire reagáljunk? Mit jelent az, hogy felpörgetik a gyártást? Mert eddig manufakturális módon gyártották évi néhány darabos mennyiségben.
Nem a pénz volt eddig sem a probléma, hanem a gyártási technológia és úgy általában az egész légierő állapota. Még az US AIR FORC-nak is nagy kihívás volt a rendszeresítéskor az F-22, mert teljesen új kihívások elé állította az egész légierőt a generációs ugrás. Hol akarnak olyan kényes technológiát huzamosan üzemeltetni mint a SZU-57? A szabad ég alatt? És ez csak egy probléma a sok közül.Mit jelentene,pl hogy többet fognak gyártani mint eddig,évi 12 helyett 18-at,24-et,vagy mégtöbbet.
Úsznak a pénzben,mostanra kiépülhetett a beszállítói lánc,felhúznak mégegy csarnokot,és felpörgetik a gyártást.
Nem a pénz volt eddig sem a probléma, hanem a gyártási technológia és úgy általában az egész légierő állapota. Még az US AIR FORC-nak is nagy kihívás volt a rendszeresítéskor az F-22, mert teljesen új kihívások elé állította az egész légierőt a generációs ugrás. Hol akarnak olyan kényes technológiát huzamosan üzemeltetni mint a SZU-57? A szabad ég alatt? És ez csak egy probléma a sok közül.
Az semmit nem jelent, hogy felpörgetik a gyártást. Ha megduplázzák még az is csak évi néhány darabos mennyiséget jelent.Megoldják a problémákat,gondolom ezért mondták,hogy felpörgetik a gyártást.
Nem egy év alatt kell legyártsák az egészet, hanem minidmum 10 alatt, oda meg elég évente 10-20 átadott gép, a felpörgetett gyártás meg valószínűleg tudni fog ennyit.Az semmit nem jelent, hogy felpörgetik a gyártást. Ha megduplázzák még az is csak évi néhány darabos mennyiséget jelent.
Az évi 20 gép még a jóval primitívebb SZU-35Sz esetén sem megy nekik csak szólok (a csúcs 2014-ben volt egy éva alatt 24db, azóta 10-12db-ot gyártanak évente). Kicsit elgurult a fantáziád a mennyiségek kapcsán.Nem egy év alatt kell legyártsák az egészet, hanem minidmum 10 alatt, oda meg elég évente 10-20 átadott gép, a felpörgetett gyártás meg valószínűleg tudni fog ennyit.
Nem a pénz a probléma???Nem a pénz volt eddig sem a probléma, hanem a gyártási technológia és úgy általában az egész légierő állapota. Még az US AIR FORC-nak is nagy kihívás volt a rendszeresítéskor az F-22, mert teljesen új kihívások elé állította az egész légierőt a generációs ugrás. Hol akarnak olyan kényes technológiát huzamosan üzemeltetni mint a SZU-57? A szabad ég alatt? És ez csak egy probléma a sok közül.
Megoldják a problémákat,gondolom ezért mondták,hogy felpörgetik a gyártást.
A jelenlegi helyzetben a szankcióktól súlytott oroszoknak a pénz az egyetlen dolog ami nem jelent különösebb problémát, hisz pénzük van és nyersanyag is van amit pénzé tudnak tenni. A problémát a pénz elköltése jelenti. Hány T-90M-et gyártottak? Valami 150 körüli mennyiség. Az UVZ nem azért gyártott 150db-ot, mert az orosz állam nem tud többet kifizetni, hanem mert ennyire van kapacitása. Nem azért voltak a CM csapások ciklikusak (nagyjából 100 CM-el támadtak szabályos időközönként), mert az orosz állam nem tudott volna egyben kifizetni 1000db Calibr vagy H-101 CM-et, hanem azért, mert az orosz iparnak nem volt arra kapacitása, hogy kiszolgájon egy olyan kampányt, ahol 10 napon keresztül napi 100 CM-et indítanak az oroszok.Nem a pénz a probléma???
Az amerikai hadi költségvetés kb. 1/10-ed részéből dolgoztak. Most ez felment az 1/6-od részére. Tudom, hogy ez szerinted sok, de valójában nem az, legalábbis, ha a nagyhatalmak hadi költségvetéseit nézzük.
Ha volt rá igény, akkor legyártották a 24-et, gondolom a gyár felét nem zárták be hogy most csak 12-t gyártanak ott évente. Az 57-esnek a gyártására ha meg bővítik a gyártósort, akkor ott is annyit gyártanak majd amennyi a gyártósor kapacitása, amit meg nem tudsz, hogy mekkora. A te gondolatmeneteddel semmilyen gyártást nem lehet felpürgetni, mert valamikor volt egy kapacitás és az van az idők végezetéig.Az évi 20 gép még a jóval primitívebb SZU-35Sz esetén sem megy nekik csak szólok (a csúcs 2014-ben volt egy éva alatt 24db, azóta 10-12db-ot gyártanak évente). Kicsit elgurult a fantáziád a mennyiségek kapcsán.
honvédünk szerint egyes országok képtelenek tanulni, fejlődni.Ha volt rá igény, akkor legyártották a 24-et, gondolom a gyár felét nem zárták be hogy most csak 12-t gyártanak ott évente. Az 57-esnek a gyártására ha meg bővítik a gyártósort, akkor ott is annyit gyártanak majd amennyi a gyártósor kapacitása, amit meg nem tudsz, hogy mekkora. A te gondolatmeneteddel semmilyen gyártást nem lehet felpürgetni, mert valamikor volt egy kapacitás és az van az idők végezetéig.
Nem tudsz magyarul? Azt írtam, hogy semmit nem jelent az, hogy felpörgetik a gyrtást, mert ha megduplázzák vagy megháromszorozzák az is csak évi néhány darabot jelent.Ha volt rá igény, akkor legyártották a 24-et, gondolom a gyár felét nem zárták be hogy most csak 12-t gyártanak ott évente. Az 57-esnek a gyártására ha meg bővítik a gyártósort, akkor ott is annyit gyártanak majd amennyi a gyártósor kapacitása, amit meg nem tudsz, hogy mekkora. A te gondolatmeneteddel semmilyen gyártást nem lehet felpürgetni, mert valamikor volt egy kapacitás és az van az idők végezetéig.
Nem tudsz matekűl? A felpörgetik a gyártást az hányas szorzó, hogy tanították neked? Mivan ha tízszeres vagy százszoros? Az is felpörgetés. Van valami konkrét számadatod vagy csak kötekedős kedvedben vagy?Nem tudsz magyarul? Azt írtam, hogy semmit nem jelent az, hogy felpörgetik a gyrtást, mert ha megduplázzák vagy megháromszorozzák az is csak évi néhány darabot jelent.
Nem kéne túltolni a bicót ! Én annak is örülnék ha évente 24 db gyártanának !Nem tudsz matekűl? A felpörgetik a gyártást az hányas szorzó, hogy tanították neked? Mivan ha tízszeres vagy százszoros? Az is felpörgetés. Van valami konkrét számadatod vagy csak kötekedős kedvedben vagy?
Én próbálok értelmet adni, a felpörget szónak, hogy jelentése is legyen. De ahogy látom, te csak belemagyarázni próbálsz a vágyaidból. Milyen 10×-es mennyiség ember, már ahhoz, hogy ez valaki leírja is elképesztően valóságot torzítónak kell lenni. Fogd már föl, hogy eddig évi 1-2 darabot gyártottak. Értem én, hogy próbálod azt a tényt elhazudni, hogy nevetséges mennyiséget fognak gyártani évente még a "felpörgetés" után is de legalább próbáld már csak egy picit hihetően tenni.Nem tudsz matekűl? A felpörgetik a gyártást az hányas szorzó, hogy tanították neked? Mivan ha tízszeres vagy százszoros? Az is felpörgetés. Van valami konkrét számadatod vagy csak kötekedős kedvedben vagy?
A Szu-57 nem volt egy kész gép a közelmultig. Akkor minek gyártottak volna többet belőle, ha csak a reszelgetéshez kellett? Na meg nem voltak háborúban, most meg vannak, ami elfajulhat mégjobban, ahoz meg kelleni fog a komolyabb légierő.Én próbálok értelmet adni, a felpörget szónak, hogy jelentése is legyen. De ahogy látom, te csak belemagyarázni próbálsz a vágyaidból. Milyen 10×-es mennyiség ember, már ahhoz, hogy ez valaki leírja is elképesztően valóságot torzítónak kell lenni. Fogd már föl, hogy eddig évi 1-2 darabot gyártottak. Értem én, hogy próbálod azt a tényt elhazudni, hogy nevetséges mennyiséget fognak gyártani évente még a "felpörgetés" után is de legalább próbáld már csak egy picit hihetően tenni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..