A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Azé' valahol egy ekkora volumenű gyakorlatnak az is célja kell hogy legyen, hogy ne csak az előre betervezett, leeggyezett programpontokat kövessék és teljesitsék, hanem igen is rákényszerüljenek váratlan helyzetek önálló kezelésére. Az egész már ott meghal, ha egy alakulat (vezetése) nem mer vagy nem képes önnállóan lereagálni pl. egy ilyen változást,...mi lenne éles heylzetben?!
Ez nem csak felmérési célt szolgál, hanem a kiértékeléssel az egész Honvédség tanul belőle.
A következő gyakorlat(ok)on is kell ilyet, vagy még genyóbbat csinálni.
Ezzel rá kell kényszeríteni az állományt, hogy kilépjen a konfortzónából.
Ennek szélsőséges esete a Kobayashi Maru teszt.

2023 márciusától Dr. Gulyás Géza ezredes, a Hadviselésfejlesztési Igazgatóság igazgatója és Varga Nóra vezetik a NATO Perseverance munkacsoportját. A katonák kitartására, állhatatosságára fókuszáló munkacsoport munkájáról, a kihívásokról, a feladatokról beszélgettek a Lélektan és hadviselés podcast első adásában.

(Első 7 perc átugorható, mert csak a folyóirat bemutatása idegesítő zenével, a beszélgetés utána kezdődik.)

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Az Irinyi laktanyát is elérte az infrastruktúra fejlesztése? A laktanya és az autópálya között van valami új, kb szerkezet kész több emeletes épület, az a laktanyához tartozik? @krisss ?

Egy ismerősömnek meggyőződése, hogy az a büntető laktanya, mert
1; régen is ez volt az (??)
2; a város szélén van
3; mindig csak gyalog lát oda katonákat menni
pedig az eggyik legjobb laktanya szerintem mert a belterületén lévő szálló miatt sokkal barátságosabb a hangulat. Én szerettem ott aludni mindig jókat dumálok ha ott járok és nemigen szoktak panaszkodni a helyőrségre. (ezzel nem az objektumon bellüli szállók mellett szólók de kis közepes helyőrségeknél teremt egyféle családias hangulatot.)

Múltkor az oroszoknak eladott btr tankok. Most meg ez. Jó sok fura ismerősöd van :D

Ilyenből van egy pár, és teljes mértékben megingathatatlanok meggyőződésükben még úgy is, hogy soha semmi közük nem volt a Honvédséghez.

Bár volt szerencsém nyugdíjas katonákhoz is, akik olyan "veretes faszságokat" mondtak, hogy onnantól kezdve minden egyéb állításukat is megkérdőjeleztem.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and fitom