Tudtam hogy van egy ilyen cucc istennek se jutott eszembe mi a neveEbből látszik, hogy mennyien nem olvasták a jármű saját, teljes 4 oldalas topikját.![]()

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudtam hogy van egy ilyen cucc istennek se jutott eszembe mi a neveEbből látszik, hogy mennyien nem olvasták a jármű saját, teljes 4 oldalas topikját.![]()
Ez egy átlemezelt PTSZ.Cseh Excaliburnak volt egy ilyen hordozója fejlesztés alatt, nem tudom mi van mostanában vele.
![]()
Indonesian Marines to possibly get Excalibur Army Kapa amphibious vehi
Mid-June 2021, photos appeared showing trials of the Kapa amphibious tracked vehicle carried out by Czech company Excalibur Army, Defense Studies reports.armyrecognition.com
Kapa.Tudtam hogy van egy ilyen cucc istennek se jutott eszembe mi a neve![]()
Ők legalább le tudták másolni a PSZT-t - mi még ezt sem tudjuk...Ez egy átlemezelt PTSZ.
Szokás szerinti Excalibur "fejlesztés". Kapott 2 feszítőgörgőt, aztán csá...![]()
Dehogy másolták. Szerintem az egy roncstelepről előkapart PTSZ, amiről levágták az eredeti kabint, meg átlemezelték. Mi meg a Currus-nál felújítottuk a sajátjainkat eredeti formában.Ők legalább le tudták másolni a PSZT-t - mi még ezt sem tudjuk...
Meg találtak szintén oldalanként +1 görgőt is a roncstelepen és ráhegesztették?Dehogy másolták. Szerintem az egy roncstelepről előkapart PTSZ, amiről levágták az eredeti kabint, meg átlemezelték. Mi meg a Currus-nál felújítottuk a sajátjainkat eredeti formában.
De ez már megint az a hozzáállás, hogy az ő szaruk már nem is büdös. Sőt!
Az AAV7-et emlegették, ezekre írtam, te pöcsTe tényleg nem tudod/érted a PTSZ lényegét?
Ezek közül melyikre áll rá egy 10t-s normál teherautó?
Amúgy feszítőgörgő mindig a leghátsó görgő, ami nem ér le a talajra (ritka kivételektől eltekintve pl. M110 önjárő löveg).Ez egy átlemezelt PTSZ.
Szokás szerinti Excalibur "fejlesztés". Kapott 2 feszítőgörgőt, aztán csá...![]()
Azt kiszámoltad, hogy mi volt 2022-ben, amiben az Excalibur részt vehetett, a hazai cégek, meg nem?Meg találtak szintén oldalanként +1 görgőt is a roncstelepen és ráhegesztették?
Nyilván PTSZ másolat, de nem csak felújítás!
Ne hasonlítsuk a mi "világ hírű" (inkább hirhedt) Currusunkat az Excaliburhoz! A cseh cég 600 millió dolláros árbevételt generált 2022-ben, a Currus meg kb 7,1 millió dollár nettó árbevétellel bírt ugyan ebben az évben. Közel 100x a különbség.
Kanyarban nincs a mi saját (nem RM) hadiiparunk, ahhoz, hogy lemásolja és gyártsa PTSZ-t, pedig nem lenne hülyeség. Saját használatra is jöhetne vagy 80-100 darab PTSZ-klón.
Mert a cseheknek van eszük?Azt kiszámoltad, hogy mi volt 2022-ben, amiben az Excalibur részt vehetett, a hazai cégek, meg nem?
Nem a Currus-szal hasonlítom össze. Bár azzal is lehetne. Ugye az megvan hogy a mi T-72-eseinket milyen kondíciókkal adták el Nigériának.
mert a csehek nem kohba valónak tartották az eszközöket hanem értékesíthető terméknek. de itt is mindig a kohó szemlélet uralkodott aminek eredménye az ocskavas ár.Mert a cseheknek van eszük?
És nekik van hadiiparuk, nekünk meg megszűnt.mert a csehek nem kohba valónak tartották az eszközöket hanem értékesíthető terméknek. de itt is mindig a kohó szemlélet uralkodott aminek eredménye az ocskavas ár.
Az EXCALIBUR-nak vanna saját termékei, a Currusnak meg nem igazán.Azt kiszámoltad, hogy mi volt 2022-ben, amiben az Excalibur részt vehetett, a hazai cégek, meg nem?
Nem a Currus-szal hasonlítom össze. Bár azzal is lehetne. Ugye az megvan hogy a mi T-72-eseinket milyen kondíciókkal adták el Nigériának.
ezért kap el az ideg a kohzástól és ezért megyek a falnak amikor sufnituning barkács megegyzés születik egy egy elképzelésre.És nekik van hadiiparuk, nekünk meg megszűnt.
Amit most kurvára izzadósan próbálunk újrateremteni. A korábbi faszság árát meg kell fizetni.
ez a kohóacél hozzállás eredményeként jött létre értük elAz EXCALIBUR-nak vanna saját termékei, a Currusnak meg nem igazán.
De mondj egyetlen tisztán hazai hadiipari céget ami az Excalibur háború előtti árbevételének akár csak felét hozza!
Pl. az Excalubur 2017-es árbevétel adata 89,5 millió dollár volt - szerintem komplett magyar hadiiparnak nincs ekkora export árbevétele még ma sem. Saját termékekről meg alig lehet beszélni.
Nagyon izzadság szagú a mi hadiiparunkat bármilyen szinten is a csehekéhez mérhetőnek feltüntetni.
Ha megnézem pl a CSG csoport portfólióját, elsírom magamat irigységtől.Az EXCALIBUR-nak vanna saját termékei, a Currusnak meg nem igazán.
De mondj egyetlen tisztán hazai hadiipari céget ami az Excalibur háború előtti árbevételének akár csak felét hozza!
Pl. az Excalubur 2017-es árbevétel adata 89,5 millió dollár volt - szerintem komplett magyar hadiiparnak nincs ekkora export árbevétele még ma sem. Saját termékekről meg alig lehet beszélni.
Nagyon izzadság szagú a mi hadiiparunkat bármilyen szinten is a csehekéhez mérhetőnek feltüntetni.
Rossz topic!Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter dr. Töll László ezredes, hadtörténész, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka személyében új miniszteri biztost nevezett ki...
A katonai identitásért felelős miniszteri biztos tevékenységének legfőbb célja, hogy az évszázadokon át méltán híres magyar harcos szellemet adaptálja a jelen és a jövő kihívásaira felkészülő Magyar Honvédségre, hogy nemzeti haderőnk önazonossága úgy testületként, mint az egyes honvédek esetében kizárólag ebből fakadjon.
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..