Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezeknek a gépeknek ki van nézve valamiféle váltó típus vagy nem igen létezik európai megfelelője?
Nincs európai megfelelője, guruló pontonhíd elemek vannak európában. Légpárnás esetleg a LCAC, de az egy batár jószág vagy a régen kivont LARC.Ezeknek a gépeknek ki van nézve valamiféle váltó típus vagy nem igen létezik európai megfelelője?
A Török Otter nem a Német M3 liszenc változata?Van ilyen:
M3 Amphibious Rig - Wikipedia
en.wikipedia.org
Meg van valami nagyon hasonló török dolog is, FNNS Samur néven.
Én speciel a törököt néztem ki.
Ilyen PTSZ-M -et lehetne innoválni egy kiválósági központban.
DeA Török Otter nem a Német M3 liszenc változata?
inkább másolat - csak 4x4 helyett a török 8x8-as lett, de amúgy nagyon hasonló.A Török Otter nem a Német M3 liszenc változata?
nem teljesen azonos: 4x4 helyett a török 8x8-as lett. Szerintem nem vettek licencet, csak lemásolták...
Az USMC AAV7 gépei ami hasonló, de azok zárt felépitményesek, és nem "pickup" mint PTSZ-M. Esetleg cserébe AAV, de korban az se fitalabb.Nincs európai megfelelője, guruló pontonhíd elemek vannak európában. Légpárnás esetleg a LCAC, de az egy batár jószág vagy a régen kivont LARC.
Nem volt véletlen, hogy a KEHOP pályázaton felújítottunk párat...
Meg kellene szerezni a licenszét és gyártani ami a csövön kifér, hasonló sincs a natoban.
Szerintem a 2 gèp nagyon nem hasonlít.Az USMC AAV7 gépei ami hasonló, de azok zárt felépitményesek, és nem "pickup" mint PTSZ-M. Esetleg cserébe AAV, de korban az se fitalabb.
Köszönő viszonyban sincs egymással a kettő.Az USMC AAV7 gépei ami hasonló, de azok zárt felépitményesek, és nem "pickup" mint PTSZ-M. Esetleg cserébe AAV, de korban az se fitalabb.
van a katasztrófavédelemnek is ptsz eMondjuk a PTSZ jármű, meg valami hasonló, a Katasztrófavédelemnek sem ártana, ha lenne nekik. Inkább el tudom képzelni ott is még, mert elég sok folyónk van, ami bizony megvadul, ha jön az árvíz. Ott jól jönne bármikor is, ha nem csak a Honvédségnek lenne ilyesmi. Igaz, ha baj van, úgyis a Honvédséget rángatják azonnal elő.
Te tényleg nem tudod/érted a PTSZ lényegét?FNSS ZAHA
KMW APVT
+1Nincs európai megfelelője, guruló pontonhíd elemek vannak európában. Légpárnás esetleg a LCAC, de az egy batár jószág vagy a régen kivont LARC.
Nem volt véletlen, hogy a KEHOP pályázaton felújítottunk párat...
Meg kellene szerezni a licenszét és gyártani ami a csövön kifér, hasonló sincs a natoban.
Cseh Excaliburnak volt egy ilyen hordozója fejlesztés alatt, nem tudom mi van mostanában vele.Ezeknek a gépeknek ki van nézve valamiféle váltó típus vagy nem igen létezik európai megfelelője?
Tudtam hogy van egy ilyen cucc istennek se jutott eszembe mi a neveEbből látszik, hogy mennyien nem olvasták a jármű saját, teljes 4 oldalas topikját.
Ez egy átlemezelt PTSZ.Cseh Excaliburnak volt egy ilyen hordozója fejlesztés alatt, nem tudom mi van mostanában vele.
Indonesian Marines to possibly get Excalibur Army Kapa amphibious vehi
Mid-June 2021, photos appeared showing trials of the Kapa amphibious tracked vehicle carried out by Czech company Excalibur Army, Defense Studies reports.armyrecognition.com