[HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

Az élő nyelvnek az az ismérve, hogy folyamatosan fejlődik, ha ez nem lenne akkor holt nyelv lenne...
Megszűnt az elnevezés és zászlóalj lett/lesz helyette.
Az osztály megjelölés tartalmi különbbséget jelentett a zl-hoz képest.
Mint irtam,az egynemű ejtőernyős zl,az felderitő zl néven futott.
Szerintem ha az általam irt módon úgy megnöveljük a felderitő alegységet,és plusz feladatot is adunk néki (elsőlépcsős deszantátkelő,hidfőfoglaló,előőrs),akkor nem ördögtől való a "sima" felderitő zl-hoz képest az osztály megnevezés elővétele a naftalinbol.Jelezvén ezzel,hogy egy kibővitett feladatkörű és állományú elem.

Szerintem ha az általam irt módon úgy megnöveljük a felderitő alegységet,és plusz feladatot is adunk néki (elsőlépcsős deszantátkelő,hidfőfoglaló,előőrs),akkor nem ördögtől való a "sima" felderitő zl-hoz képest az osztály megnevezés elővétele a naftalinbol.Jelezvén ezzel,hogy egy kibővitett feladatkörű és állományú elem.
Ezt értem ettől függetlenül MÁR nem így van.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
Butaságot beszélsz, le vagy maradva. Jó lenne, ha ezt elfogadnád.

Ezt értem ettől függetlenül MÁR nem így van.
Amig nincs a tartalomnak megfelelő alakulatunk,addig felesleges is elővenni a jelzőt a naftalinbol.
Butaságot beszélsz, le vagy maradva. Jó lenne, ha ezt elfogadnád.
Te viszont nem érted,hogy MIÉRT érdemes elővenni a megnevezést.

Viszont sokkal érdekesebb lenne a MEGNEVEZÉSE helyett a FELÉPITÉSÉRŐL,FELSZERELÉSÉRŐL és FELADATÁROL eszmecserét folytatni.

Utána sincs nagyon, kihalt a szaknyelvből és teljesen idegenen hat a mai szaknyelvet használóknak. Nem értem miért nem tudod ezt elfogadni.
Jó,akkor nevezzük cavarly zl-nak.Bár azt nem tudom,hogy miért angolszász,egyébként szintén (sőt,jobban) anakronisztikus megnevezést kéne inkább használnuk,de mind1.Merthogy ők a lovassági jelzővel illetik a portyázó-előőrs feladattal kibővitett alakulatot a simán felderitő(recce) alegységtől való megkülönböztetésre.
Még1x.Megnevezése helyett érdekesebb a szervezete,felszerelése és feladatköre.

Jó,akkor nevezzük cavarly zl-nak.Bár azt nem tudom,hogy miért angolszász,egyébként szintén (sőt,jobban) anakronisztikus megnevezést kéne inkább használnuk,de mind1.Merthogy ők a lovassági jelzővel illetik a portyázó-előőrs feladattal kibővitett alakulatot a simán felderitő(recce) alegységtől való megkülönböztetésre.
Még1x.Megnevezése helyett érdekesebb a szervezete,felszerelése és feladatköre.
tökmind1 nem ha lenne ilyen úgyis huszárok lennének.... ezen tök fölösleges pörögni (igazából más szóba sem jöhetne) mi legyen a ne...HUSZÁR...ve (?)

• Tetszik
Reactions: Ocses
Amig nincs a tartalomnak megfelelő alakulatunk,addig felesleges is elővenni a jelzőt a naftalinbol.

Te viszont nem érted,hogy MIÉRT érdemes elővenni a megnevezést.

Viszont sokkal érdekesebb lenne a MEGNEVEZÉSE helyett a FELÉPITÉSÉRŐL,FELSZERELÉSÉRŐL és FELADATÁROL eszmecserét folytatni.
Nem kell mindennek mindenfajta ódivatú nevet kitalálni. Elhiszem, hogy nosztalgikus alkat vagy, de a szaknyelv az pragmatikus.

• Vicces
Reactions: Negan
A hétszázezres bruttó egy rossz vicc csak, ha csak azt az egy szem dandárt fel akarják tölteni, amit most felfegyvereznek úgy-ahogy.
Szia,

Hat, szerintem:
1. A szerzodeses katonak tobbsege szamara 20 ev tapasztalattal kb ennek a fele erheto el. Szerintem ez a "rossz vicc".
2. A 700 brutto a katonai igenyek jelentos reszere (veletlenul se mindre!!!) szerintem egyaltalan nem lenne gond, ha minden mas legalabb ilyen szintu lenne; pl. fel se merulne, hogy a szerzodes lejartakor megtiltjak a kilepest, minosegi kikepzes lenne (ami kihivas, de ad is tudast boven), megbecsulnek a katonakat.

Vagyis az elfogadhato fizetes mindenkeppen szukseges, de szerintem a szerzodeses katonak tobbsege szamara ez mar elfogadhato lenne - ha megkapna, es nem csak a plakatokon latna. Kovetkezo lepeskent kellene a sok tobbi dolgon javitani.

??

Van egy nèvleg felferítő ezredünk.

Vicc lètszámmal, felèpítèssel, felszerelèssel.
Akkor nem lapoztál vissza eleget.Itt most a dd szervezet felderitő alegység felépitéséről,méretéről,feladatairol volt (vagy inkább kellet volna) szó.

“Kajári Ferenc, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, a KFOR első magyar parancsnoka előadásában kitért arra, hogy Magyarországot elsősorban keletről és délről érheti fenyegetés. Beszédében kiemelte a NATO-követelmények figyelembevételével való fejlesztés fontosságát, 2028-30-ra egy gépesített lövészdandár kialakítását vállaltuk, emellett a tervek között szerepel még két további dandár kialakítása is”
Ja ahha 2060ra ha úgy haladunk de meg akkorse lesz ember rá na meg eszköz…

“Kajári Ferenc, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, a KFOR első magyar parancsnoka előadásában kitért arra, hogy Magyarországot elsősorban keletről és délről érheti fenyegetés. Beszédében kiemelte a NATO-követelmények figyelembevételével való fejlesztés fontosságát, 2028-30-ra egy gépesített lövészdandár kialakítását vállaltuk, emellett a tervek között szerepel még két további dandár kialakítása is”
Kicsit alábbhagyott a fiatalos lendület.
Kell lóvé a reptérre (mi a fasznak…), a reptéri gyorsvasútra a kínaiaknak (mi a fasznak?) meg ilyen dolgokra.

Háát ha tényleg csak visszatértünk a Zrínyiben foglalt eredeti 3 dandáros rendszerhez, akkor azért az nem annyira megugorhatatlan.

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0