[HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 583
15 558
113
Háát ha tényleg csak visszatértünk a Zrínyiben foglalt eredeti 3 dandáros rendszerhez, akkor azért az nem annyira megugorhatatlan.
Tudtommal soha nem tértünk le róla ez a 3dandar az alap egy ekkora orszagnak… de meg az egy is nehezen alakul főleg úgy hogy most nincs szándék komoly pénz költesre mert durván túl becsülték az idei bevételeket…

T

Törölt tag

Guest
Az h elkezded szàmolni a zászlóaljainkat akkor gyorsan kijön, hogy a dandárokban van.
Amikor elkezdtük a bulit, akkor volt 5db lövész zl. Ha ahhoz hozzáadsz +5-öt, akkor az már egy kicsit sok 3 dandárnak, ha azt vesszük, hogy ebből a 10-ből csak kettőt visz el Tata.
Azzal meg hogy beszálltunk a Fanterbe, nyilvánvaló, hogy nem egy hk. zászlóaljjal számolnak, hanem minimum 3-mal.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 997
135 185
113
Amikor elkezdtük a bulit, akkor volt 5db lövész zl. Ha ahhoz hozzáadsz +5-öt, akkor az már egy kicsit sok 3 dandárnak, ha azt vesszük, hogy ebből a 10-ből csak kettőt visz el Tata.
Azzal meg hogy beszálltunk a Fanterbe, nyilvánvaló, hogy nem egy hk. zászlóaljjal számolnak, hanem minimum 3-mal.
A fanterrel egyelőre a kutya nem számol.
A teljes dandársághoz mindenhonnan hiányoznak zászlóaljak.
Nézd meg az egyes dandárok oldalait mennyi zászlólaj van.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 583
15 558
113
Azse segít a toborzás van hogy meg azt + nehanyatse híztak nyilvánosságra legalább had épüljön be a köztudatba hogy igen lesz itt meg ha később is

T

Törölt tag

Guest
A Honvédség miért számolna? Nem ők szálltak be a fejlesztési programba.
Nekik azzal kell számolni, amijük van. A Fanter meg még nincs.
Valamit rosszul írtam?
Amikor elkezdték az egészet 5 lövész zl. volt papíron. Erre húzták a +5 -ös lapot.
Én nem a Honvédség jelenlegi hiányosságairól írtam.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 997
135 185
113
A Honvédség miért számolna? Nem ők szálltak be a fejlesztési programba.
Nekik azzal kell számolni, amijük van. A Fanter meg még nincs.

Valamit rosszul írtam?
Amikor elkezdték az egészet 5 lövész zl. volt papíron. Erre húzták a +5 -ös lapot.
Én nem a Honvédség jelenlegi hiányosságairól írtam.
A +5-az úgy +5 hogy java kiegeszítés és egy kis többlet.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 721
15 298
113
8 èv alatt csak a 2glz lett feltámasztva.
Lètszám meg mèg nem igazán van.

T

Törölt tag

Guest
A +5-az úgy +5 hogy java kiegeszítés és egy kis többlet.
De ennek azért nem sok értelme lenne. A +5 az 5 új lokáció kapcsán jött szóba.
Ebből jelenleg 1 valósult meg (ugye a tatai 2.).
A +4 lokáció nekem csak úgy jön ki, hogy a már meglévőket is mind szétszórják. Ez meg szerintem hülyeség. Így is már csak Hódmezőn van egy helyen 2 lövész zászlóalj.
Tételezzük fel (csak löv. zl.-akról beszélünk), hogy Tatán marad 1, Kaposvár 1, Debrecen 1, HMV 2, ha ehhez veszünk még 4zászlóaljat, az akkor is 9 lenne.
Nem gondolom, hogy egy dandárban 3-nál többel kalkuláltak volna. Ez így nekem 8-ra jön ki, nem 9re.
Tehát kell kapnia Debrecennek maximum 2 zl.-at (most hagyjuk a lokációkat). Hódmezőnek meg max. egyet. Hová kerül akkor a 4.?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 997
135 185
113
De ennek azért nem sok értelme lenne. A +5 az 5 új lokáció kapcsán jött szóba.
Ebből jelenleg 1 valósult meg (ugye a tatai 2.).
A +4 lokáció nekem csak úgy jön ki, hogy a már meglévőket is mind szétszórják. Ez meg szerintem hülyeség. Így is már csak Hódmezőn van egy helyen 2 lövész zászlóalj.
Tételezzük fel (csak löv. zl.-akról beszélünk), hogy Tatán marad 1, Kaposvár 1, Debrecen 1, HMV 2, ha ehhez veszünk még 4zászlóaljat, az akkor is 9 lenne.
Nem gondolom, hogy egy dandárban 3-nál többel kalkuláltak volna. Ez így nekem 8-ra jön ki, nem 9re.
Tehát kell kapnia Debrecennek maximum 2 zl.-at (most hagyjuk a lokációkat). Hódmezőnek meg max. egyet. Hová kerül akkor a 4.?
Tatànak hàny zászlóaljnak is illene lennie ?
Meg debrecennek?

Azért mondom a jelenlegiek feltöltése teljesre +egy kicsi.

T

Törölt tag

Guest
De nem jól számolsz. A pct osztály az plusz
Miért lenne plusz?
Nem kötekszem, csak nem értem.
A dandárnak alapja lenne 1hk. zl. + 3 löv. zl. + a tüzérség, + a logisztika + a műszaki alegység, + a törzs (a légvédelem az más lapra tartozik ugye). Tatán ehelyett van 1 hk. zl. + 1 pct. o. + 2 löv. zl. + tüzér o. . Ez szerintem teljesen rendben van.
Ha hk dandár lenne, akkor meg lenne 2 hk. zl. + 2 löv. zl. A lényeg a minimum 4 harcoló alegység.
OK, van olyan, hogy a NATO-n belül már 3 harcolót is dandárnak hívnak, de naaa...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 527
86 794
113
Miért lenne plusz?
Nem kötekszem, csak nem értem.
A dandárnak alapja lenne 1hk. zl. + 3 löv. zl. + a tüzérség, + a logisztika + a műszaki alegység, + a törzs (a légvédelem az más lapra tartozik ugye). Tatán ehelyett van 1 hk. zl. + 1 pct. o. + 2 löv. zl. + tüzér o. . Ez szerintem teljesen rendben van.
Ha hk dandár lenne, akkor meg lenne 2 hk. zl. + 2 löv. zl. A lényeg a minimum 4 harcoló alegység.
OK, van olyan, hogy a NATO-n belül már 3 harcolót is dandárnak hívnak, de naaa...
A tüzérosztály nem helyettesít lövészzászlóaljat. Egy nehéz gépesített löveszdandár minimum 1 hk zászlóalj és 3 lövészzászlóalj.