[HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

Háát ha tényleg csak visszatértünk a Zrínyiben foglalt eredeti 3 dandáros rendszerhez, akkor azért az nem annyira megugorhatatlan.
Tudtommal soha nem tértünk le róla ez a 3dandar az alap egy ekkora orszagnak… de meg az egy is nehezen alakul főleg úgy hogy most nincs szándék komoly pénz költesre mert durván túl becsülték az idei bevételeket…

Az h elkezded szàmolni a zászlóaljainkat akkor gyorsan kijön, hogy a dandárokban van.
Amikor elkezdtük a bulit, akkor volt 5db lövész zl. Ha ahhoz hozzáadsz +5-öt, akkor az már egy kicsit sok 3 dandárnak, ha azt vesszük, hogy ebből a 10-ből csak kettőt visz el Tata.
Azzal meg hogy beszálltunk a Fanterbe, nyilvánvaló, hogy nem egy hk. zászlóaljjal számolnak, hanem minimum 3-mal.

Amikor elkezdtük a bulit, akkor volt 5db lövész zl. Ha ahhoz hozzáadsz +5-öt, akkor az már egy kicsit sok 3 dandárnak, ha azt vesszük, hogy ebből a 10-ből csak kettőt visz el Tata.
Azzal meg hogy beszálltunk a Fanterbe, nyilvánvaló, hogy nem egy hk. zászlóaljjal számolnak, hanem minimum 3-mal.
A fanterrel egyelőre a kutya nem számol.
A teljes dandársághoz mindenhonnan hiányoznak zászlóaljak.
Nézd meg az egyes dandárok oldalait mennyi zászlólaj van.

A fanterrel egyelőre a kutya nem számol.
A Honvédség miért számolna? Nem ők szálltak be a fejlesztési programba.
Nekik azzal kell számolni, amijük van. A Fanter meg még nincs.
A teljes dandársághoz mindenhonnan hiányoznak zászlóaljak.
Nézd meg az egyes dandárok oldalait mennyi zászlólaj van.
Valamit rosszul írtam?
Amikor elkezdték az egészet 5 lövész zl. volt papíron. Erre húzták a +5 -ös lapot.
Én nem a Honvédség jelenlegi hiányosságairól írtam.

A Honvédség miért számolna? Nem ők szálltak be a fejlesztési programba.
Nekik azzal kell számolni, amijük van. A Fanter meg még nincs.

Valamit rosszul írtam?
Amikor elkezdték az egészet 5 lövész zl. volt papíron. Erre húzták a +5 -ös lapot.
Én nem a Honvédség jelenlegi hiányosságairól írtam.
A +5-az úgy +5 hogy java kiegeszítés és egy kis többlet.

8 èv alatt csak a 2glz lett feltámasztva.
Lètszám meg mèg nem igazán van.

A +5-az úgy +5 hogy java kiegeszítés és egy kis többlet.
De ennek azért nem sok értelme lenne. A +5 az 5 új lokáció kapcsán jött szóba.
Ebből jelenleg 1 valósult meg (ugye a tatai 2.).
A +4 lokáció nekem csak úgy jön ki, hogy a már meglévőket is mind szétszórják. Ez meg szerintem hülyeség. Így is már csak Hódmezőn van egy helyen 2 lövész zászlóalj.
Tételezzük fel (csak löv. zl.-akról beszélünk), hogy Tatán marad 1, Kaposvár 1, Debrecen 1, HMV 2, ha ehhez veszünk még 4zászlóaljat, az akkor is 9 lenne.
Nem gondolom, hogy egy dandárban 3-nál többel kalkuláltak volna. Ez így nekem 8-ra jön ki, nem 9re.
Tehát kell kapnia Debrecennek maximum 2 zl.-at (most hagyjuk a lokációkat). Hódmezőnek meg max. egyet. Hová kerül akkor a 4.?

De ennek azért nem sok értelme lenne. A +5 az 5 új lokáció kapcsán jött szóba.
Ebből jelenleg 1 valósult meg (ugye a tatai 2.).
A +4 lokáció nekem csak úgy jön ki, hogy a már meglévőket is mind szétszórják. Ez meg szerintem hülyeség. Így is már csak Hódmezőn van egy helyen 2 lövész zászlóalj.
Tételezzük fel (csak löv. zl.-akról beszélünk), hogy Tatán marad 1, Kaposvár 1, Debrecen 1, HMV 2, ha ehhez veszünk még 4zászlóaljat, az akkor is 9 lenne.
Nem gondolom, hogy egy dandárban 3-nál többel kalkuláltak volna. Ez így nekem 8-ra jön ki, nem 9re.
Tehát kell kapnia Debrecennek maximum 2 zl.-at (most hagyjuk a lokációkat). Hódmezőnek meg max. egyet. Hová kerül akkor a 4.?
Tatànak hàny zászlóaljnak is illene lennie ?
Meg debrecennek?

Azért mondom a jelenlegiek feltöltése teljesre +egy kicsi.

De nem jól számolsz. A pct osztály az plusz
Miért lenne plusz?
Nem kötekszem, csak nem értem.
A dandárnak alapja lenne 1hk. zl. + 3 löv. zl. + a tüzérség, + a logisztika + a műszaki alegység, + a törzs (a légvédelem az más lapra tartozik ugye). Tatán ehelyett van 1 hk. zl. + 1 pct. o. + 2 löv. zl. + tüzér o. . Ez szerintem teljesen rendben van.
Ha hk dandár lenne, akkor meg lenne 2 hk. zl. + 2 löv. zl. A lényeg a minimum 4 harcoló alegység.
OK, van olyan, hogy a NATO-n belül már 3 harcolót is dandárnak hívnak, de naaa...

Miért lenne plusz?
Nem kötekszem, csak nem értem.
A dandárnak alapja lenne 1hk. zl. + 3 löv. zl. + a tüzérség, + a logisztika + a műszaki alegység, + a törzs (a légvédelem az más lapra tartozik ugye). Tatán ehelyett van 1 hk. zl. + 1 pct. o. + 2 löv. zl. + tüzér o. . Ez szerintem teljesen rendben van.
Ha hk dandár lenne, akkor meg lenne 2 hk. zl. + 2 löv. zl. A lényeg a minimum 4 harcoló alegység.
OK, van olyan, hogy a NATO-n belül már 3 harcolót is dandárnak hívnak, de naaa...
A tüzérosztály nem helyettesít lövészzászlóaljat. Egy nehéz gépesített löveszdandár minimum 1 hk zászlóalj és 3 lövészzászlóalj.