[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

matmatikus_on_focuspointscale_w800_h450_fx0_fy0.jpg
Igen :oops:

Csak kérdezem. Zalaegerszegen folyik a termelés? Mert a Rheinmetall hivatalos oldalán tavaly decembere óta nem jelent meg új közlemény, ha jól látom.

Ez azért tűnik "érdekesnek", mert mintha legutóbb még azt mondták volna hogy 2023 végén készült el az első hazai gyártású Lynx, amit fél év tesztelés után vesz majd át a Honvédség.
23 decemberében lett kész az első most meg pont félév van szóval időben vannak (a tényleges tesztek szerintem csak Januárban kezdőtek meg , mert 21. körül lett kész az első utána meg már jöttek az ünnepek ):)

23 decemberében lett kész az első most meg pont félév van szóval időben vannak (a tényleges tesztek szerintem csak Januárban kezdőtek meg , mert 21. körül lett kész az első utána meg már jöttek az ünnepek ):)
Egy fél évig tesztelt jármű nem így néz ki, hacsak nem már újrafesteték a párizsi kiállítás és az átadás előtt. A legnagyobb jóindulattal is legalább egy tucat legyártott Lynxnek kellene már lenni a gyárban. (Bár nekem az sem tűnt logikusnak, hogy a Párizstól 850 km-re fekvő Unterlüss helyett az 1400 km-re fekvő Zalaegeszegről vittek oda egy Hiúzt kiállítani.)

Egy fél évig tesztelt jármű nem így néz ki, hacsak nem már újrafesteték a párizsi kiállítás és az átadás előtt.
alapból nem volt lefestve amikor kikerült a gyárból szerintem most festették le...
A legnagyobb jóindulattal is legalább egy tucat legyártott Lynxnek kellene már lenni a gyárban
Nem is írtam olyat, hogy nincs :D
(Bár nekem az sem tűnt logikusnak, hogy a Párizstól 850 km-re fekvő Unterlüss helyett az 1400 km-re fekvő Zalaegeszegről vittek oda egy Hiúzt kiállítani.)
Lehet, hogy éppen nem volt Unterlüssben kész db, mert nem rég hozták őket Magyarországra, amúgy nem sok jelentősége van, hogy Zala vagy Unterlüss max annyi, hogy nem 3 napig hanem 4 napig megy a kamion...

Egy fél évig tesztelt jármű nem így néz ki, hacsak nem már újrafesteték a párizsi kiállítás és az átadás előtt. A legnagyobb jóindulattal is legalább egy tucat legyártott Lynxnek kellene már lenni a gyárban. (Bár nekem az sem tűnt logikusnak, hogy a Párizstól 850 km-re fekvő Unterlüss helyett az 1400 km-re fekvő Zalaegeszegről vittek oda egy Hiúzt kiállítani.)
A festés átadás előtt 2 héttel van véglegesítve.

Teljesen laikusként kérdezem, bár biztos volt már róla szó. Csak elvétve nézek rá a fórumra. Ez a lynx mennyiség amit megrendeltünk, ki is van fizetve?

Passzív védelemmel kapcsolatban az alábbi érdekességet találtam. Bizonyos lynxeinken a vezetői búvónyílás körül egy kiemelkedő páncéllemez látható, míg más példányokon ugyanez nincs meg. Tudja esetleg valaki ennek az okát?

(Remélem látszanak a képek, úgy látszik nem vagyok még profi képbeillesztésben:confused:)

Köszi!

Passzív védelemmel kapcsolatban az alábbi érdekességet találtam. Bizonyos lynxeinken a vezetői búvónyílás körül egy kiemelkedő páncéllemez látható, míg más példányokon ugyanez nincs meg. Tudja esetleg valaki ennek az okát?

(Remélem látszanak a képek, úgy látszik nem vagyok még profi képbeillesztésben:confused:)

Köszi!
Az csúszásgátló rekortàn :D