Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, folyik a termelésCsak kérdezem. Zalaegerszegen folyik a termelés? Mert a Rheinmetall hivatalos oldalán tavaly decembere óta nem jelent meg új közlemény, ha jól látom.
Külön érdekessége ennek a gépnek, hogy ez az első ami Zalaegerszegen készült.
Ez azért tűnik "érdekesnek", mert mintha legutóbb még azt mondták volna hogy 2023 végén készült el az első hazai gyártású Lynx, amit fél év tesztelés után vesz majd át a Honvédség.Külön érdekessége ennek a gépnek, hogy ez az első ami Zalaegerszegen készült.
23 decemberében lett kész az első most meg pont félév van szóval időben vannak (a tényleges tesztek szerintem csak Januárban kezdőtek meg , mert 21. körül lett kész az első utána meg már jöttek az ünnepek )Ez azért tűnik "érdekesnek", mert mintha legutóbb még azt mondták volna hogy 2023 végén készült el az első hazai gyártású Lynx, amit fél év tesztelés után vesz majd át a Honvédség.
Egy fél évig tesztelt jármű nem így néz ki, hacsak nem már újrafesteték a párizsi kiállítás és az átadás előtt. A legnagyobb jóindulattal is legalább egy tucat legyártott Lynxnek kellene már lenni a gyárban. (Bár nekem az sem tűnt logikusnak, hogy a Párizstól 850 km-re fekvő Unterlüss helyett az 1400 km-re fekvő Zalaegeszegről vittek oda egy Hiúzt kiállítani.)23 decemberében lett kész az első most meg pont félév van szóval időben vannak (a tényleges tesztek szerintem csak Januárban kezdőtek meg , mert 21. körül lett kész az első utána meg már jöttek az ünnepek )
alapból nem volt lefestve amikor kikerült a gyárból szerintem most festették le...Egy fél évig tesztelt jármű nem így néz ki, hacsak nem már újrafesteték a párizsi kiállítás és az átadás előtt.
Nem is írtam olyat, hogy nincsA legnagyobb jóindulattal is legalább egy tucat legyártott Lynxnek kellene már lenni a gyárban
Lehet, hogy éppen nem volt Unterlüssben kész db, mert nem rég hozták őket Magyarországra, amúgy nem sok jelentősége van, hogy Zala vagy Unterlüss max annyi, hogy nem 3 napig hanem 4 napig megy a kamion...(Bár nekem az sem tűnt logikusnak, hogy a Párizstól 850 km-re fekvő Unterlüss helyett az 1400 km-re fekvő Zalaegeszegről vittek oda egy Hiúzt kiállítani.)
Szerinted miért írtam!?Heh? Ezt mar 'neduddki' kartars is megerositette meg anno. Nem ujdonsag.
A festés átadás előtt 2 héttel van véglegesítve.Egy fél évig tesztelt jármű nem így néz ki, hacsak nem már újrafesteték a párizsi kiállítás és az átadás előtt. A legnagyobb jóindulattal is legalább egy tucat legyártott Lynxnek kellene már lenni a gyárban. (Bár nekem az sem tűnt logikusnak, hogy a Párizstól 850 km-re fekvő Unterlüss helyett az 1400 km-re fekvő Zalaegeszegről vittek oda egy Hiúzt kiállítani.)
Akkor lehet hogy átadó lesz a jövő héten... vagy nem az elsőt vitték ki, hanem egyet ami épp elkészült.A festés átadás előtt 2 héttel van véglegesítve.
Átadó lesz hamarosan aztán a többi pár hetente követi.Akkor lehet hogy átadó lesz a jövő héten... vagy nem az elsőt vitték ki, hanem egyet ami épp elkészült.
miért lenne?!?Teljesen laikusként kérdezem, bár biztos volt már róla szó. Csak elvétve nézek rá a fórumra. Ez a lynx mennyiség amit megrendeltünk, ki is van fizetve?
Az csúszásgátló rekortànPasszív védelemmel kapcsolatban az alábbi érdekességet találtam. Bizonyos lynxeinken a vezetői búvónyílás körül egy kiemelkedő páncéllemez látható, míg más példányokon ugyanez nincs meg. Tudja esetleg valaki ennek az okát?
(Remélem látszanak a képek, úgy látszik nem vagyok még profi képbeillesztésben)
Köszi!
Passzívan véd egy véletlen dupla lutztól.Az csúszásgátló rekortàn
Aki táppénz szabit akar meg azon is el tud csúszniPasszívan véd egy véletlen dupla lutztól.
Hogy mi van... TANYEROK??