Lehet a dolgokat csűrni, csavarni, de háborút úgy nyersz meg, hogy az ellenfél légtere első körben a tied. Totális a légi dominanciád.Figyelembe véve, hogy az oroszok az ukrán államiságot szándékozzák kijavítani, a cél szempontjából mindenképp racionális húzás lenne, ha fél Kijev víz alá kerülne, igen.
- hát ez nincs
Ennek következő folyománya, hogy az ellenfél az országa területén, bármi ami katonai aktivitásra utal mondhatni azonnal megsemmisül
- ez sincs meg
A hadi használatra alkalmas infrastruktura (utak, hidak, elekromos áram hálózat, stratégiai olajtározok, vasúti csomópontok) a konfliktus első heteiben megsemmisülnek
- ez amolyan félgőzzel halad
Nekem ne magyarázza senki, hogy ezt ők így akarják, mert olyan fúrmányosak.
Azt is vedd számításba, hogy az is nevetséges lehet pl az oroszok számára, hogy a tervüket nem ismerők akarják megmagyarázni a tervüket méghozzá olyanok akik fegyveres harcot még nem is láttak!
Már megint az rejtett orosz zsenialitás...
A képességük meg volt és meg is van rá. Szerintem ez egyszerűen politikai döntés volt, leginkább amiatt hogy ne lehessen őket népirtással vádolni. Mert az ukrán háborúban kb annyi civil halt meg 3 év alatt mint Gázában mindössze 6 hónap során.
Nem kell Kíjevet szőnyegbombázni. Vegyük Jugoszláv NATO bombázást. Ott sem történt népirtás.
Mert mégis mekkora állomány, és mennyi eszköz kéne ezekhez ?
És mi okozna gondokat a logisztikát illetően ?
A másik oldalt, az Ukrán Hadsereg az nem küzd gondokkal az állomány létszámát, meg a rendelkezésekre álló eszközöket illetően ?
Én elhiszem, hogy végül az oroszok megnyerik ezt a háborút. Egész egyszerűen, mert nagyobbak. De ami most történik lényegében minden kritikámat beigazolja, amivel az orosz hadsereget illettem az elmult évek alatt.
Az, hogy az ukránok, mivel boldogulnak nem érdekel. Papírforma szerint villámháborúnak kellett volna lennie, ehelyett egy elhúzódó anyagháború lett.
Miért?