[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Status
Not open for further replies.
az olajáremelkedés kockázatai nyilvánvalóak
itt három dolgot kell azonban megemlítenünk
az első, hogy az usa választások lementek, rövid távon nem okoz szavazatokban mérhető katasztrófát a kormányzat számára egy áremelkedés az usa benzinkútjain, ez az előző kormányzati ciklus végefelé nem így volt (ahogy ebben a ciklusban se így lesz majd két-három év múlva)
a második, hogy az új kormányzat első napi intézkedései közé tartozott minden a belföldi kitermelést - palaolaj - korlátozó korábbi tilalom eltörlése
lesz ott bőven olaj a piac kínálati oldalán ami meg majd lefele viszi az árakat, sőt, exportpiacokra lesz szükség, kérdés csak az idő, mikorra milyen ütemezéssel is kerül a piacra ez a plusz olaj
a harmadik, hogy a trumpnak nincsenek különösebb problémái azzal hogy k. szövetségeseit sarokba állítsa, ha úgy adódik hogy több olajat szeretne látni a világpiacon és nem tud szállítani bármikor jelezheti a szaudiaknak hogy végetért a bohóckodás a bricsben lehet nyitni az olajcsapot, ha nem akarnak demokráciát szaudarábiában is
én ezt értem,csak pont most vannak azok az idők,hogy már nem az USA fujja a passzátszelet ..átrendeződés van,nem is akár milyen ,nehogy majd esetleg a szaudiak mondják az USA-nak,hogy lehet csomagolni és elhúzni innen a vérbe .. a BRICS azért egy elég jelentős konkurencia,és nem azért alakult meg,mert annyira meg lennének elégedve az eddigi USA hatalmi berendezkedéssel .. na ezt kellene megérteni,hogy a világ már nem lesz olyan mint ezelőtt volt,tetszik,nem tetszik az USA egyeduralkodó szerepének vége van !

én ezt értem,csak pont most vannak azok az idők,hogy már nem az USA fujja a passzátszelet ..átrendeződés van,nem is akár milyen ,nehogy majd esetleg a szaudiak mondják az USA-nak,hogy lehet csomagolni és elhúzni innen a vérbe .. a BRICS azért egy elég jelentős konkurencia,és nem azért alakult meg,mert annyira meg lennének elégedve az eddigi USA hatalmi berendezkedéssel .. na ezt kellene megérteni,hogy a világ már nem lesz olyan mint ezelőtt volt,tetszik,nem tetszik az USA egyeduralkodó szerepének vége van !
a szaudi uralkodó családot valakinek meg kell védenie saját csőcselékétől, szaud-arábiát pedig meg kell védenie valakinek irántól
a szaudi hadsereg - mint jemenben megfigyelhettük - nagypofájú kontraszelektált rokonok gyülekezete akik az első puskalövéskor elfutnak, akkor is ha egy abramsban vagy f15-ben ülnek
ezt a feladatot régóta az usa hadsereg végzi, a brics-ben jelenleg ezt a feladatot senki más nem képes elvégezni, oroszországot láttuk szíriában, kínának meg még sok év talán néhány évtized mire erőt tud felmutatni a világ túlsó végén is
mindezekhez képest igen meglepő hogy szaud arábia a brics-ben bohóckodhat, azt tippelném hogy a következő négy évben a új usa kormányzat ezt a hibát korrigálni fogja

Amiről már többször írtam:

A Fehéroroszországot elhagyó Szvetlana Tikhanovskaja a Világgazdasági Fórum elitjéhez fordul azzal a felhívással, hogy szervezzenek puccsot Minszkben. Úgy látja, ez egy lehetőség Putyin pozíciójának gyengítésére.

Emlékeztetőül! Hétvégén elnökválasztások Belaruszban.

Pl. a hírszerzési támogatása visszavétele is komoly hatással lehet az ukránokra, vagy a starlink kiesik valamilyen probléma miatt...
Rybart idézve az igéretek ellenére se a hírszerzési se Starlink támogatás nem állt le, se a nagy hatótávolságú fegyverzetre kiadott bevetési engedélyeket nem vonták vissza. Plusz eközben Szirszkij Kurszk kapcsán azt mondja, hogy nem ez az utolsó betörés orosz területre.
Még izgalmasabb.
Hszi-n kívül ki lehet még aki miatt félbeszakit programot?
Elvileg Bissau-Guinea elnökével tárgyalt
A Fehéroroszországot elhagyó Szvetlana Tikhanovskaja a Világgazdasági Fórum elitjéhez fordul azzal a felhívással, hogy szervezzenek puccsot Minszkben. Úgy látja, ez egy lehetőség Putyin pozíciójának gyengítésére.
Nna és ki volt a legutóbbi fehérorosz elnökválasztás idején az amerikai elnök?

Rybart idézve az igéretek ellenére se a hírszerzési se Starlink támogatás nem állt le, se a nagy hatótávolságú fegyverzetre kiadott bevetési engedélyeket nem vonták vissza. Plusz eközben Szirszkij Kurszk kapcsán azt mondja, hogy nem ez az utolsó betörés orosz területre.

Elvileg Bissau-Guinea elnökével tárgyalt

Az hogy ki volt az elnök egy dolog, de hogy a valódi hatalmat meg ki/kik gyakorolták az meg egy másik dolog. Szerintem most alapvetően más a helyzet mint az első ciklusa kezdetén, de majd meglátjuk.

a szaudi uralkodó családot valakinek meg kell védenie saját csőcselékétől, szaud-arábiát pedig meg kell védenie valakinek irántól
a szaudi hadsereg - mint jemenben megfigyelhettük - nagypofájú kontraszelektált rokonok gyülekezete akik az első puskalövéskor elfutnak, akkor is ha egy abramsban vagy f15-ben ülnek
ezt a feladatot régóta az usa hadsereg végzi, a brics-ben jelenleg ezt a feladatot senki más nem képes elvégezni, oroszországot láttuk szíriában, kínának meg még sok év talán néhány évtized mire erőt tud felmutatni a világ túlsó végén is
mindezekhez képest igen meglepő hogy szaud arábia a brics-ben bohóckodhat, azt tippelném hogy a következő négy évben a új usa kormányzat ezt a hibát korrigálni fogja
@Ranger ne akadjunk fent lingvisztikai formulákon, tudod mire gondoltam.

A szaudi uralkodó családot bárki meg tudja védeni a ruszkik és a kínaiak közül Irántól is, meg maguktól a szaudiaktól is, ez sem az USA kivételes privilégiuma .. eleve leültette őket "valaki" egy közös asztalhoz tárgyalni,és nem az USA, pedig a siita és szunnita világ messzebb áll egymástól mint az USA és Kína, vagy az USA és Oroszország!

szóval mint írtam is, változnak az idők.. már több dudás van a csárdában.

Épp ezért mindegy milyen elnök van az usa élén a stratégiai céljuk ugyanaz. Oroszország gyengítése, egy erős rivális kivéreztetése. Az amerikai stratégiát követve a cél Belarusz és Ukrajna Oo-tól való leválasztása. Szerencsére ez nem sikerült nekik 5 éve, remélem most sem fog. Viszont Ukrajnával sikerült ezt megvalósítaniuk.

@Ranger ne akadjunk fent lingvisztikai formulákon, tudod mire gondoltam.
A két kifejezés nem szinonimája egymásnak. S így pontatlan/valótlan.
Ez egy bizpol fórum, ezért szóltam.
No offense.

Egyébként a hegemónia mint olyan térben(geopolitikai/földrajzi), időben, tartalmában(katonai, gazdasági,technológiai) és formájában (intézményi struktúra, szövetségi rendszer) dinamikusan változó, soha nem állandó.

Úgyhogy, amikor azt mondod az USA hegemóniájának vége(mától, tegnaptól, múlt hét óta ?)nem mondtál semmit és így általános jelleggel még csak nem is is igaz.

Még izgalmasabb.
Hszi-n kívül ki lehet még aki miatt félbeszakit programot?
Guinea Bissau elnoke ;)

• Tetszik
Reactions: gergo55
Amiről már többször írtam:

Emlékeztetőül! Hétvégén elnökválasztások Belaruszban.
Az OMON-os hölgyek és urak számára valószínűleg hosszú lesz a vasárnap.

Megvannak Dugin könyvei, olvatsam őket, az írásait is szoktam. De az öreg sokszor mellélő, főleg manapság. Azhogy van egy elképzelés a fejében az még nem a valóság.
Látom nem érthető amit mondani szerettem volna.
Az USA egy birodalom és nem kell bízni benne, az 1.vh óta látható, hogy csak haszonért megy mindenhova.
Az hogy Biden vagy Trump mindegy. Más bohóc lép fel a szimpadon, de cirkuszigazgató ugyanaz. Egyszer simogítunk, egyszer pofozunk. Tóni elleni "iszonyatos" szankció, mint országos cimbi haverja elleni, fel lett már oldva!? Az is csak arra kellett, hogy a rossz zsaru, helyett jön a jó zsrau, majd ő segít. Mi magyarok egy olyan kis jelentéktelen nép vagyunk, csak szeretjük magunkat nagynak mutatni, ezzel a másutt 1 városnyi lakossággal. Ez a kőkemény valóság. Nincs súlyunk, csak cincogunk mint az egerek. Főnökünket meg ugráltatják, menj ide, menj oda, te vagy a békeembere, mégse mehet Trump Putyinhoz vagy oda-vissza, az komolytalan lenne.
Politikában nincs barátság csak érdek.
Nem tudtm hogy Trump az antidepresszánsokra is aláírta a kiviteli tilalmat.

• Tetszik
Reactions: bat77
Nem tudtm hogy Trump az antidepresszánsokra is aláírta a kiviteli tilalmat.
Bízzunk a legjobbakban! Az biztos, hogy pozitívabb az alapállása, mint Bidennek. Ez valós-e!? Utólag okosabbak leszünk... :-)

Pozitívabb? Biden nem akart vámokat és szankciókat kivetni az oroszokra, ha azok nem hajlandóqk megegyezni (nem csakbtárgyalni!!!) az ukránokkal.
De persze álmodozhattok tovább.
Persze, vámok nincsenek, csak a kereskedelem betiltása. Kivéve persze azt ami kell neki, mint az előfeldolgozott urán.
Szankciók sincsenek. Csak épp kitiltás a SWIFT rendszerből. Amiből egész jól élnek azok akik segítenek kikerülni.
Az orosz olajra felső árhatár kijelölés sincs, ugye?

Nem értem. Te inverzben vagy negálva szerzed az információkat?

Persze, vámok nincsenek, csak a kereskedelem betiltása. Kivéve persze azt ami kell neki, mint az előfeldolgozott urán.
Szankciók sincsenek. Csak épp kitiltás a SWIFT rendszerből. Amiből egész jól élnek azok akik segítenek kikerülni.
Az orosz olajra felső árhatár kijelölés sincs, ugye?

Nem értem. Te inverzben vagy negálva szerzed az információkat?
Az USA még el sem kezte igazán szankcionálni az oroszokat...

Status
Not open for further replies.