Harckocsik harctéri alkalmazása

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 388
90 288
113
RQGosZ8.jpg

GBJIXHO.jpg
Ezt szétbombázták remélem tudod?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 487
66 616
113
Nem mindegy? Ezen össze veszni ugye azért abban mindenki egyetért hogy kalapot emelt a harckocsi vagy azt is vitatjatok? o_O :hadonaszos:

Olyan fél évente újra kezdődik ez a vita.
Bal sarokban az ideológia a legyőzhetetlen wunderwafféről, jobb sarokban a józan ész és a képi és videós cáfolatok. A jobb sarok mindig nyer, majd fél év csend és az ideológia újra föltámad.
Nem tudom mi értelme van ennek, aki nem teljesen vak vagy hülye az látja a két szép szemével a valóságot.
De aztán lehet csak én nem vagyok ideológiailag elég képzett.... :rolleyes:

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 511
18 442
113
Olyan fél évente újra kezdődik ez a vita.
Bal sarokban az ideológia a legyőzhetetlen wunderwafféről, jobb sarokban a józan ész és a képi és videós cáfolatok. A jobb sarok mindig nyer, majd fél év csend és az ideológia újra föltámad.
Nem tudom mi értelme van ennek, aki nem teljesen vak vagy hülye az látja a két szép szemével a valóságot.
De aztán lehet csak én nem vagyok ideológiailag elég képzett.... :rolleyes:
Folosleges osszekapni ilyesmin.

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 530
18 544
113
Folosleges osszekapni ilyesmin.

Annak idején, 1980-ban a GDLS készített brossúrát, hogy az Abrams mennyivel jobb, mint a Leó 2-es.

Amit PavolR írt, az meg tipikus laikus fanboy dolog.

Nyugatról egyes-egyedül az Abrams a biztonságos, a többi az jó eséllyel lesz a bennük ülő krematóriumai ...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 388
90 288
113
Nem mindegy? Ezen össze veszni ugye azért abban mindenki egyetért hogy kalapot emelt a harckocsi vagy azt is vitatjatok? o_O :hadonaszos:
Itt azon erőlködnek, hogy egybemossák ezt azzal, hogy az orosz harckocsik ezt szinte 10-ből 7-szer produkálják. A szánalmassága ennek az, hogy ez egy 2016-os eset és azota Leopard 2-ből összesen (török és ukrán) 57db valamilyen típusú Leopard 2 került veszteséglistára (kilőtt, zsákmányolt), de mutogani, hogy lám ez is szétrobban csak ezeket mutatják...
Én összesen talán 3 olyan Leopard 2-t láttam minek felrobbant így a tornya (pl a10 török Leopard-ból talán 1 vagy 2 ami ellenséges rakétától robbant fel nem pedig a törökök semmisítették meg).

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 388
90 288
113
Annak idején, 1980-ban a GDLS készített brossúrát, hogy az Abrams mennyivel jobb, mint a Leó 2-es.

Amit PavolR írt, az meg tipikus laikus fanboy dolog.

Nyugatról egyes-egyedül az Abrams a biztonságos, a többi az jó eséllyel lesz a bennük ülő krematóriumai ...
Meg tudod nézni az összes leopard veszteséget, nem nagyon találsz köztük krematóriumot.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 388
90 288
113
Ezt mivel tetszik alátámasztani amúgy?
Ami kigyulladt abból ki is másztak eddig és utána szépen elfüstölgött magának.
Az neki nincs meg, hogy A6-osban még nem halt meg személyzet és az sem, hogy az ukrán A4-esek jelentős része az új lőszerrel és lőszertárolóval van ellátva így jóval biztonságosabbak, mint a török A4-ersek.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 113
141 164
113
Az neki nincs meg, hogy A6-osban még nem halt meg személyzet és az sem, hogy az ukrán A4-esek jelentős része az új lőszerrel és lőszertárolóval van ellátva így jóval biztonságosabbak, mint a török A4-ersek.
A törökök még a régi típusú hajtóanyaggal szerelt lőszert használják a Sabra-ikban és az A4-eseikben.
Nem tudom hogy állnak az új feljesztéssel mert az Altay mellé ígértek új lőszert is.

Azt viszont nem tudom, hogy mennyire kaptak új lőszertárolót az A4-eseik vagy csak nem tesznek inkább a páncéltestben lévő lőszertárolóba lőszert és az új lőszer kevésbé robbanékony.
De ha jól emlékszem mintha ukránból is lett volna A4 veszteség aminek szétdurrant az eleje.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 388
90 288
113
A törökök még a régi típusú hajtóanyaggal szerelt lőszert használják a Sabra-ikban és az A4-eseikben.
Nem tudom hogy állnak az új feljesztéssel mert az Altay mellé ígértek új lőszert is.
Már lőszert sem kapnak a németektől?Mert a DM53-nak már van biztonságos lőportöltetű változata (meg kb mindennek, ha valaki elviszi az RM-hez a lőszereket átalakítani).