ПАО Объединенная авиастроительная корпорация (ОАК, входит в Госкорпорацию Ростех) 24 сентября 2025 года сообщило , что в рамках исполнения Гособоронзаказа изготовило и передало Министерству обороны Российской Федерации новые истребители Су-35С. Многофункциональные авиационные…
bmpd.livejournal.com
Az Orosz Űrhajózási Erők 2025-ben kapták meg az ötödik adag Szu-35S vadászgépet.
2025. szeptember 24-én a United Aircraft Corporation (UAC, a Rostec Állami Vállalat része)
bejelentette , hogy új Szu-35Sz vadászgépeket gyártott és szállított az Orosz Védelmi Minisztériumnak egy állami védelmi megrendelés részeként. Ezeket a többcélú repülőgép-rendszereket az Orosz Légierők számára szánják. A repülőgépek földi és repülési gyári teszteken estek át.
Az egyik új Szu-35Sz vadászgépet, amelyet 2025 szeptemberében szállítottak át az Orosz Légierőknek, a United Aircraft Corporation Jurij Gagarin Komszomolszk-na-Amur Repülőgyára (KnAAZ) gyártotta. Farokszám kitakart (c) United Aircraft Corporation. "Az orosz védelmi miniszter által kitűzött, a csapatcsoportok fegyverekkel és felszereléssel való ellátására vonatkozó célfeladatok teljesítése részeként különleges vadászrepülőgép-csoportunk új adag Szu-35Sz többcélú vadászgépet kapott. "A Szu-35Sz repülőgépek teljes mértékben és a legmagasabb minőségben hajtják végre a ránk bízott összes harci feladatot" - jegyezte meg az Orosz Légierők Szu-35Sz pilótája.
A bmpd nevében szeretnénk rámutatni, hogy az Orosz Légierők ezzel 2025-ben megkapták a Jurij Gagarin Komszomolszk-na-Amur Repülőgépgyár (KnAAZ) által gyártott Szu-35S vadászgépek ötödik szállítmányát az Egyesült Repülőgép Vállalatnak (UAC). Az UAC 2025.
március 29-én , a második szállítmány
május 12- én , a harmadik szállítmány
június 25- én , a negyedik szállítmány pedig
augusztus 21-én jelentette be az Orosz Légierőknek szánt Szu-35S vadászgépek első szállítmányának 2025-ös leszállítását . A szokásos módon az UAC 2022-től kezdődő bejelentései nem hozzák nyilvánosságra a leszállított repülőgépek számát, a vadászgépek farokszámait pedig a hivatalos fotókon és videókon retusálják. A rendelkezésre álló adatok szerint a június 25-én leszállított harmadik szállítmány három repülőgépből állt.
2024 elején a KnAAZ négy szállítmány Szu-35S vadászgépet szállított le, becslések szerint összesen 15 repülőgépet, az orosz védelmi minisztériumnak. A most leszállított Szu-35Sz vadászgépeket feltehetően az UAC kiegészítő (ötödik) szerződése keretében gyártották, amely az orosz védelmi minisztériumnak szállított Szu-35Sz repülőgépeket. Összesen, a korábbi szerződéseket is beleértve, az Orosz Légierő becslések szerint 135 darab sorozatgyártású Szu-35Sz vadászgépet kapott 2012 és 2024 vége között.

Az egyik új Szu-35S vadászgép, amelyet 2025 szeptemberében szállítottak át az Orosz Űrhajózási Erőknek. A gépet a United Aircraft Corporation Jurij Gagarin Komszomolszk-na-Amur Repülőgyára (KNAAZ) építette. A farokszámot kitakartuk. (c) United Aircraft Corporation.