Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ha már orosz filmek, akkor én ezt sokkal jobban várom. A címe Vremja Pervih(elsők ideje) és a világ első űrsétáját,a komplett misszióval, és annak minden nehézségével együtt mutatja be. A film elkészítésében a világ első űrsétáját végrehajtó Alekszej Leonov űrhajós is közreműködött.Tehát nagy esély van rá,hogy nem lesznek benne baromságok. Két hete jött hozzá ki egy nagyon klassz előzetes. Az oroszországi mozik április 12-én fogják bemutatni a filmet, 2D-ben és 3D-ben:
Kösz. Már rá is izgultam.
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus and zsolti

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Nem tudom már volt-e, Tabu (Taboo) 1814-es Londonban játszódó sorozat Tom Hardy főszereplésével.
Eddig két rész jött ki belőle, 8 részes minisorozatnak néz ki egyelőre, nagyon könnyű átvenni a hangulatát, valószínűleg az év legjobb sorozata lesz, jelenleg 9.3 pontnál tart, ami még sorozatok közt is kiváló.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Nem tudom már volt-e, Tabu (Taboo) 1814-es Londonban játszódó sorozat Tom Hardy főszereplésével.
Eddig két rész jött ki belőle, 8 részes minisorozatnak néz ki egyelőre, nagyon könnyű átvenni a hangulatát, valószínűleg az év legjobb sorozata lesz, jelenleg 9.3 pontnál tart, ami még sorozatok közt is kiváló.
Hm,hm. Még jó is lehet.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
https://sg.hu/cikkek/123556/mar-nem-ben-affleck-rendezi-a-batman-rebootjat

Örülök neki hogy ő lesz batman! bár sose voltam oda a batman sorozatért de ben affleck miatt érdemes megnézni.

christian bale nagyon gyenge volt .

Nekem bejött a Nolan/Bale féle Batman. Talán azért, mert kihagyták a filmekből a földön túli erejű szereplőket, ezáltal ha lehet mondani reálisnak/életszagúnak tűnt a dolog.

Valljuk be ugyanez nem igaz egy Batmen vs Superman esetén, ahol egy Superman/Doomsday egy pillantásával megölheté Batmant, de valahogy valamiért sosem teszik (ill. ugyanez áll a Marvel-es sztoriknál is a full ember hősök vs idegenek/emberfelettiek viszonylatban).

Az X-men filmeket meg azért szeretem, mert ott szinte mindenki mutáns, javarészt összemérhető képességekkel.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni and fip7

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 342
113
Harry Lime (Orson Welles) The Third Man 1949:

"In Italy for thirty years under the Borgias they had warfare, terror, murder, bloodshed - but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love, 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long, Holly."


"Itáliában a Borgiák 30 éves uralma alatt háború, terror, gyilkosság, vérontás volt - de ők adták Michelangelot, Leonardo de Vincit és a reneszánszot a világnak. Svájcban testvéri szeretet volt, 500 éve demokrácia és béke honol, és mit adtak ők a világnak? A kakukkos órát. Viszlát, Holly."

VxbAwfazRxCaCNUg1QYYNtX-kyvVuqvEYvuuXo-YKuJQqL_O2F8b3_ppx506G6KVGZfqnS_fPNCtu8PwLd8iL9hzrrL6rD1hsOGf5XbGVMLiHggW9q88ZdvVc_eThxFLQlbGl1WveXhwGu3fKVyqxnIkv5Ne_AVEh0hc8wiJANVoTcZROedsHpBRg0cNt495nQf56nLPE4ePnMOQ9k2-OppTWZ2goik7nbWsrUdNsqQYHsE8N5p-26kcY6XV-FFeDQyiwqYLNw9cnfa8yWePGG8Cguc2n_eSGUeSvgChxyoaeZE_at1Lwim161lwUgiibSHLPYW-s_yKlhvTLWP_ulSD5uYgeBiWvjp0B28VrqWEs4LJSJOpE0PkKHfZ1SRMktIjWrWsM4oYvKg3JKiAezFTAEHaUbsqI0U3bER5xgt4wdpWYT4byNLGhHr34Phs2Vw8Y3eXKPf7bjjX3DaYiPGVkXjVJtXI-6xDbnCayvJAeaVU18_YXU750o-dBO8Y_4qhOy0lc3dHzthXpEr9uFPwLMJP5kmP_rF9BQtC7hc7ktgajFSR-JYHKcH43MxNJH7moZmbped1hqhkk2tgDDqHO7dmQt56aEhwwh_psvJUQPSQcs0l3g=w360-h270-no



http://timegoesby.blog.hu/2017/02/10/legjobb_film_noir_idezetek_1_resz
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
"She suppose to have a clear brain, i order you to terminate."
Szóval az alapkoncepciót kidobták az ablakon, kíváncsi vagyok az animáció részletgazdagságát vissza tudják e adni mert ha nem akkor ennek a feldolgozásnak nincs sok értelme.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113

Szvsz egy nagyon szerethető karakterszínész volt, aki egy csomó jó filmben játszott, de valahogy nem lett belőle A listás sztár. Pedig volt neki tényleg jó pár emlékezetes alakítása.

Hudson közlegény az Aliens-ből, Lambert nyomozó a Predator 2-ből, Simon, a kisstillű nőcsábász a Két tűz közöttből.
Az utóbbi évekből Farell főtörzs a Holnap határában, ill. Earl a 2 kaliberben, de játszott az Éjjeli féregben is. Kedvencem tle a Trespass. Azegyigazi 90-es évek eleji minőségi B kategóriás akció/thiller.

Meg persze ott van a Twister, az Apollo13, a Tombstone, U-571 és a Titanic. Cameron szívesen alkalmazta.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 858
113
Hát megnéztem mert nagyon vártam! És számomra hatalmas csalódás volt!:(

2 és fél óra csak szenvedés volt az egész. Az utolsó fél órában már alig vártam hogy vége legyen:confused:

Az elején van egy kis akció és a végén.

A mutánsvadászok is elég viccesek ! A helyükre mindegy ha az ISIS toyotás harcosait rakják azok még hatásosabbak lettek volna a bombázó dronjaikkal és TOW rakétáikkal.

De a farkas 2 is elbukott rendesen a "Kezdetek" azért elég jó volt

A Logan eléggé gyenge lett. Valakik meg csak a kéz-láb levágásért nagyítják a filmet az nézzen meg egy végső állomást .

A két film közt 11 év telt el és ha nem láttam volna eddig az x-men 3-t tuti azt választottam volna már a trailer alapján is:)


Az x-men 3-at eddig csak az "Eljövendő múlt napjai" tudta megközelíteni. Az Elsők és az Apokalipszis is gagyi lett