A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Jól néz ki, de nem tudom, hogy ha felpörögnek az események, mennyire pontosan lehet a joystickkal reagálni.

Ezek a távirányításos cuccok akkor lennének jók, ha lenne hozzájuk valamiféle döntéstámogató mini MI(vagy legalábbis infpormatikai rendszer), ami mondjuk termokép, radarkép, stb. alapján képes osztályozni a látottakat, kiválasztani és ráállni a célra, és akár kezelői jóváhagyással tüzelni.

A Google és más önvezető járművel alapján ez pár év kérdése.
Elvileg az oroszok is bedobták a köztudatba hogy távirányíthatóvá tesznek x száz vagy ezer régi hk-t ha kell. Csak kérdés mennyi időnk van hátra? Ha még 50 év akkor ok, de ha csak 2020 akkor hááát....
Egyébként a 12-be beleszámít a jelenleg repülő Mil flotta is? Mármint a 1(?) db finn+ 2 (3?) civil +1 eredeti MH (iraki?) Pár évet még nyerhetünk így de utána? Nincs már időm végignézni a Mi-24-el mi a helyzet? Amúgy elképzelhető hogy az Ecureiul és a Mil flotta együtt kukázódik majd 5-7 éven belül?

Ebből a fajtából csak 1 van. A régi néphadseregesből meg sok de elég kevés van használható állapotban. Szolnokon van egy jó de az megint más fajta.
20 éve se nagyon voltak használható állapotban.:) Még unalmunkban jártunk ki futkosni rajta mert épp a jugó balhé miatt laktanya zárlat volt egy hónapig mielőtt az Alföldre mentünk. Meg az öregeknek se kellett csicskásnak lennünk addig.

Na mégis meghallgatom, most épp azt mondta hogy valami gyors reagálású dandár a terv, Szolnokból dandár lesz? Meg tüzérség kéne, meg katonai rendész. Viszont nem is Mi-17-ről beszél 12 db bab hanem Mi-24-ről!

Én úgy értelmeztem, hogy 12 Mi24-esről van szó, de utána mondta az 5 db Mi17-est, amiből ugye 4 ment ki, tehát valószínű megy ki még egy is...
Érdekes ez az egész Haderőfejlesztési program, mert senki sem tud róla semmit, Simicskó szavaiból annyi biztos a tartalékos rendszer álma mellett, hogy küldünk ki helikoptereket felújításra és a légvédelmet emlegeti ő is, ahogy Lázár és másoktól is lehetett már hallani...Tehát gyakorlatilag ez a 3 elem biztos, kérdés van e egyáltalán több...valószínű számolnak a harckocsi fegyvernemmel is, mert ha nem akkor nem képeznének harckocsizókat/ tiszteket legénységet, de hogy a szárazföldi eszközöket mikor kezdik el végre cserélni, azt szerintem még ők sem tudják...

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ja meg a tüzérséget is emlegetik, tehát 4 elem biztos, de a helikopter felújításon kívül a többiről(légvédelem, tüzérség, tartalékos rendszer) semmi konkrétumot nem tudni...

Én úgy értelmeztem, hogy 12 Mi24-esről van szó, de utána mondta az 5 db Mi17-est, amiből ugye 4 ment ki, tehát valószínű megy ki még egy is...
Érdekes ez az egész Haderőfejlesztési program, mert senki sem tud róla semmit, Simicskó szavaiból annyi biztos a tartalékos rendszer álma mellett, hogy küldünk ki helikoptereket felújításra és a légvédelmet emlegeti ő is, ahogy Lázár és másoktól is lehetett már hallani...Tehát gyakorlatilag ez a 3 elem biztos, kérdés van e egyáltalán több...valószínű számolnak a harckocsi fegyvernemmel is, mert ha nem akkor nem képeznének harckocsizókat/ tiszteket legénységet, de hogy a szárazföldi eszközöket mikor kezdik el végre cserélni, azt szerintem még ők sem tudják...

Elvileg a mi-17 az még 5 db a mostani 4-en felül.

Akkor ez végül is teljesen kimaxolva a javítható darabokat hány helikoptert jelent?

Huu (therob után) akkor elméletileg lesz 12 MI-17/8 (gondolom a 3 civil Mi-8 szerepe csökken, főleg kiképzésre), meg akár 12 Mi-24-es? ja és a két mókus.

Most mondják az M1-en, hogy elvileg a rendőrség és a honvédség azonos fegyvereket kap, hazai gyártásból. (Gondolom maroklőfegyvert)

Milyen maroklőfegyver amit gyártanak is? Belehaltak volna egy licenszbe gyártott Glock 17-be?

Szerintem még ők se tudják, de állítólag meg van rá a pénz.
Én mondjuk a Walther P99-re szavaznék, ha már választani lehet. :-)