Na szóval fingom sincs,hogy jön ide a TOW2 képessége.Sehol nem írtam,hogy az ne lett volna hatékony...Tehát megkérdezem még is mi köze van az általad feltett kérdésnek("Kérlek mondd meg ezek után, hogy melyik volt az első top attack szojet-orosz ATGM helin vagy harcjárművön...")a TOW 2 hatékonyságához?
Nem értem a kérdésed ami a T-72B-re és a T64BV-re vonatkozik.Hány rakéta fért ezekbe a harckocsikba vagy hány darab volt belőlük?
Az a baj,hogy ezt a kaliberes dolgot sem értem.a 7,62-es AK kaliber pont ugyan akkora mint a NATO automata puskáinak kalibere(7,62mm)ami viszont eltér az az,hogy az utóbbiak puskalőszert tüzeltek az előbbi pedig karabélylőszert.Tehát azért volt a NATO államok döntő többségével szemben előnyben a VSZ mert nekik karabélyuk volt ami köztes lőszert tüzelt(7,62-est vagy 5,45-öst)nem pedig automata puskájuk ami puskalőszert.Egyébként a tudomány 2017-es állása szerint az ideális köztes lőszer kalibere valahol 7mm környékén van nem véletlen a két legmodernebb karabélylőszer űrmérete sem(6,5 és 6,8mm).