A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 312
79 112
113
A BTR-80-as az APC, csak géppuska van rajta.
A BTR-80A-n viszont 30 mm-es ágyú van, am meg a CFE szerint IFV. A kérdés az, hogy akkor ki használja IFV-ként, mert a páncélzata fényévekre van egy IFV-től tudtimmal, a korszakban azonos M2A1/2/3-tól.
Géppuska és nehéz-géppuska van a sima 80-ason.A CEF ezen része meg több mint megmosolyogtató de kétségtelen tény,hogy ez van beleírva...
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74 and fishbed

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 676
5 481
113
Te lattam mar olyat hogy magyar ember barmire azt mondja, hogy az jo (azon kivul amit o maga csinalt)? En ugy ertettem, hogy az alap szajhuzason, elo faba valo belekotesen kivul nem irt senki rosszat rola. Pontosan hany szakasz/raj/zaszloalj dontott ugy, hogy inkabb akkor a bocit hordja? Hany visszajelzes jott csapatprobarol, hogy ezt nem lehet rendszeresiteni?


Háát.... Te nagyon álomvilágban élsz a magyar rendszeresítésekkel kapcsolatban.... :D
 
M

molnibalage

Guest
Géppuska és nehéz-géppuska van a sima 80-ason.A CEF ezen része meg több mint megmosolyogtató de kétségtelen tény,hogy ez van beleírva...
A HT összefoglalóban is benne van, hogy szerintem is hülyeség, a csapatlégvédelem rész végén kék kerestes írásban.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 764
113
image%2B(52).jpg
Főleg elől szűk, meg a t. lövésznek se jobb.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 413
7 962
113
A Török hadiipar jelenleg exportálható termékei:
(van közöttük egy - kettő amik ha árban reálisak -, akár érdekesek is lehetnének akár Mo.nak is)
Embedded media from this media site is no longer available
Nekem ami bejön belőle:
Mizrak-u atgm Mi-24 re
Hisar-a a lánctalpas vagy a sima 4x4 es teherautós változat Kub helyet.
Cobra könnyű 4x4 es páncélozott terepjáró. (szerintem nem túl drága és 20 mm 12.7 el vagy ags gránátvetővel (szerbek,bolgárok licenszbe gyártják)
Kirpi ilyen van nekünk is Komondor néven csak gyártani kéne már. Legalább több tíz darabnál kéne tartani és közben fejleszteni a tapasztalatok alapján.
Arma 6x6 os vagy Mizrak 8x8 as. Akkor saját gyártás fejlesztésből vagy licenszbe.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1586

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 764
113
A tűzszerész járőrhajók számának bővítésével kapcsolatban a következőket tudtam meg:
A Tiszát rövid időn belül nemzetközi hajózási útvonallá szeretnék nyilvánítani. Több új kikötő és egyébb partmenti műtárgy is fog épülni. Az építkezések során feltételezhető, hogy világháborúból visszanaradt robbanószerkezetek fognak előkerülni a mederből, ezek kiemelésére/hatástalanítására ideiglenesen tűzszerész járőrhajók lesznek készenlétben a Tiszán.
Évente várható bevetésszám? 3-5 db? Ezt a dunáról a szezonra áthozott hajó is megoldja. De indoknak megteszi az újságokban.
(jelenlét a tisza felső...)
Már várom mikor jelentik be még néhány db felújítását.
Ha állandóra tiszán, akkor oda alakulat is kell. Vagy odacsapják a szolnokiakhoz? Kikötő (k) állapota?
Valaki tudja, milyen gyors az an2 az új hatással?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Az a baj a segélyekkel hogy nem ösztönzik a vásárlást gyártást. Egyrészt valamilyen szinten elfogadható a segély. Másrészt ha mindig csordogál valami morzsa így a soha büdös életben nem lesz egy normális beszerzés, alapok lefektetése magyarán építkezés. Mert oké hogy van. De a segély által a kezünk is meg van fogva az adó kéz felé. Mert asz adó kéznek azért elvárásai is vannak a maga irányába.

A kapott segélyek pedig tökéletesen alkalmasak lettek volna alapok lefektetéséhez. Már ha el is fogadják az illetékesek.

Most (is) azt játsszák, hogy húmicsodalégierőnk lesz, NER Force One-val bezárólag.

Amíg így marad, szárazföldiekre nem lesz pénz.

Ennyi.

(De így legalább nem kell illetékeseknek puccstól tartani.)
 
  • Tetszik
Reactions: sirdavegd and szpg9

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Jah igazad lenne ha tudnák cserélni ha tönkre megy de nem tudják mert egy öltöny 60.000 Ft...
Regi reflex. De az utobbi par ev tapasztalata szerint ez a kormany nem ugy all a honvedelemhez mint a Linderbelaek, mszp-k. Amugy a (tuzallo) egyenruha-gyartas is egy olyan kepessege az allamnak ami elveszett, ahogy majdnem minden mas is ami a hadipart illeti, elorol kell kezdeni. A 2. szeria is gyorsan fog meg kopni, a 3. nem, de annak meg cserebe mas baja lesz, majd az 5. szeria jo lesz, de az meg pont kimegy majd a divatbol, mert megint jon valami okorseg mint a digitalis mintazat par eve. Igy megy ez, ha nullarol kell epitkezni, de legalabb mar elkezdtek epitkezni.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Még missziókba is vittek abból a szarból...
Az szegyen, de nem a Honvedsege, hanem a komcsike. De vegulis kivontak, megkaptak a bortonorok, vagy meg mindig hasznaljatok? Amugy Belgium is csinalt sajat vacak geppisztolyt par eve, azt a rendoroknek szortak ki, mikor kiderult hogy szar. Pedig Belgiumban volt penz es szandek is a minosegre, de ha nincs komoly hadipari tapasztalat, akkor innen kezd mindenki. A KGP-10 mar jobb lett volna, de gondolom nem lesz belole semmi, mar mas szinten gondolkodik a kormany.
 
  • Tetszik
Reactions: marton